Άρρωστο Φυτό Φύλλων Σύκας; Βγάλτε το έξω για γρήγορη ανάρρωση!

มะเดื่อก่อนลำตัวใบซอ

Έχετε άρρωστα φύλλα συκής; Οι συκιές με φύλλα βιολιού μερικές φορές κολλάνε σε αυλάκια και είναι δύσκολο να ξεσπάσουν. Οι καφετιές κηλίδες, τα πεσμένα φύλλα και η καθυστερημένη ανάπτυξη μπορεί να είναι απογοητευτικά και δύσκολα στη διαχείριση. Εάν έχετε ένα δέντρο που είστε έτοιμοι να αναιρέσετε. Ας συνεχίσουμε να περιμένουμε και να δοκιμάσουμε την τελευταία στρατηγική: Βγαλ’το εξω!

Μόλις έλαβα ένα πολύ άρρωστο σύκο με το όνομα Clyde. που παραλίγο να τα παρατήσω. Σχεδόν όλα τα φύλλα έχουν αποχρωματιστεί με καφέ κηλίδες λόγω βακτηριακής μόλυνσης. και πέφτουν πολλά φύλλα Και φαίνεται τραχύ και λεπτό.

Επειδή όμως είμαι λάτρης των φύλλων συκής Δεν άντεχα λοιπόν να αφαιρέσω το λυπηρό μου φυτό. Αποφάσισα να το δοκιμάσω για τελευταία φορά. Ζω στο Σαν Ντιέγκο όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 60 περίπου τη νύχτα έως 100 περίπου τη μέρα. Τεχνικά Οι μέρες του καλοκαιριού είναι λίγο πολύ ζεστές και ξηρές για τα σύκα με φύλλα. Αλλά προστατευμένο κάτω από την πέργκολα. Το δέντρο μου δουλεύει τέλεια!

Καλλιέργεια σύκων με φύλλα βιολιού σε εξωτερικούς χώρους

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη διατήρηση των άρρωστων φύλλων συκής σας σε εξωτερικούς χώρους. κατά την εισαγωγή καθαρού αέρα στη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων Μου θυμίζει την αρχαία ιατρική πριν από εκατό χρόνια. Αν ζεις στο σωστό κλίμα Το να τοποθετήσετε το σύκο σας σε εξωτερικό χώρο μπορεί να κάνει θαύματα για τα φυτά σας, όπως:

  • παρέχουν άφθονο φρέσκο ​​αέρα
  • Η υγρασία αυξάνεται τη νύχτα.
  • Παρέχετε ηλιακό φως για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του φυτού σας.
  • Στεγνώστε το έδαφος για να διατηρήσετε τις ρίζες.
  • Σας δίνει ένα διάλειμμα από την απογοήτευση των άρρωστων φυτών.

Έμεινα έκπληκτος με το πόσο καλά άρχισε να αναπτύσσεται το άρρωστο φυτό μου ερήμην του. Δείτε αυτές τις φωτογραφίες πριν και μετά! Έχει ψηλώσει τουλάχιστον ένα πόδι τους τελευταίους δύο μήνες και έχει τουλάχιστον μια ντουζίνα νέα, υγιή φύλλα! Σύντομα θα γίνω περήφανος ιδιοκτήτης ενός πανέμορφου και ζωηρού φυτού, που κλαδεύει παλιά, κατεστραμμένα φύλλα!

Μετά την εικόνα των φύλλων του ασθενούς

Φροντίδα για μια υπαίθρια συκιά με φύλλα βιολιού

Φυσικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κλίμα σας είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια σύκων με φύλλα βιολιού σε εξωτερικούς χώρους. Η θερμοκρασία τη νύχτα δεν πρέπει να πέσει κάτω από 50 βαθμούς. και γενικά ζεστό στους 95 βαθμούς ή υψηλότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αλλά θυμηθείτε, τα σύκα με φύλλα βιολιού κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο περιβάλλον τους! κατά τον πρώτο καύσωνα 100 βαθμών αυτό το καλοκαίρι Το φυτό μου παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας και θερμοπληξίας. Έτσι τον έφερα στο σπίτι για λίγες μέρες. Αλλά ένα μήνα μετά Άλλος ένας καύσωνας χτύπησε 103 βαθμούς και άφησα τα φυτά έξω.Ήταν υπέροχο! Όταν το φύλλο σουκιό σου έχει βγει σε εξωτερικούς χώρους για μερικούς μήνες Θα πρέπει να είναι εντάξει εάν η θερμοκρασία κυμαίνεται σε ένα λογικό εύρος.

Η συκιά μου με φύλλα βιολιού είναι σε μια πολύ μεγάλη κεραμική γλάστρα. που παρέχει σχετικά σταθερή υγρασία του εδάφους Ποτίζω και ταΐζω τα σύκα μου μια φορά την εβδομάδα. Αν το δέντρο σας είναι μικρό Ελέγξτε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι δεν στεγνώνει. (Ένας απλός μετρητής υγρασίας όπως αυτός μπορεί να σας πει πότε τα φυτά σας διψούν!)Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς καίγονται εύκολα. Τα φυτά μου είναι κάτω από πέργκολα και περνούν το φως του ήλιου μέσα από το καφασωτό όλη την ημέρα και φαίνεται να προσαρμόζονται καλά.Ωστόσο, ειδικά όταν μετακινείτε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας έξω για πρώτη φορά. Θα πρέπει επίσης να το προστατεύετε από το άμεσο ηλιακό φως αργά το απόγευμα.

The Key to Fiddle Leaf Recovery

Τα περισσότερα από τα κύρια προβλήματα με τις συκιές με φύλλα βιολιού προκαλούνται από το υπερβολικό πότισμα. όχι αρκετό φως και κακή αποχέτευση Και τα τρία προβλήματα μπορούν να λυθούν τοποθετώντας το φυτό σας έξω σε ένα δοχείο που δεν στραγγίζει. Και νερό μια φορά την εβδομάδα! Αν έχετε άρρωστο φύλλο βιολιού σύκο. Προσπαθήστε να το κρατήσετε σε προστατευμένο μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες πριν και μετά για να μοιραστείτε την ιστορία σας στην ομάδα μας στο Facebook.

Πάρτε τα απαραίτητα για το βιολί σας:

Μάθε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *