Απόλυτος οδηγός: Πώς να κάνετε το φυτό πάγου σας να ανθίσει

ดอกไม้พืชน้ำแข็งสีส้ม

Αναζητάτε φυτά εσωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης που μπορούν να φωτίσουν τον χώρο σας με μαργαρίτες με έντονα χρώματα; Τα φυτά πάγου μπορούν να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου. Με κίτρινα, μοβ ή ροζ λουλούδια, αυτά τα όμορφα φυτά ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Όπως τα περισσότερα παχύφυτα Ευδοκιμούν σε ξηρά κλίματα και απαιτούν πολύ λίγη φροντίδα.

Τα παγάκια πήραν το όνομά τους από τις παγωμένες κηλίδες στα φύλλα που τους δίνουν τη λαμπερή όψη τους. Αυτό το ανθεκτικό φυτό διατηρείται κυρίως για διακοσμητικούς σκοπούς. Αλλά έχει ιστορία ιατρικής και μαγειρικής χρήσης στη Νότια Αφρική, όπου είναι εγγενής.

Μπορείτε να φάτε τα φύλλα ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα. Τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρωματικό. και ολόκληρο το φυτό καταναλώνεται ως σπόρος. Αυτό το όμορφο φυτό χρησιμοποιείται για τη διαχείριση καρδιαγγειακών προβλημάτων, φυματίωσης και μικρές δερματικές παθήσεις.

Υπάρχουν περισσότερες από δέκα ποικιλίες φυτών πάγου. Μερικές από αυτές παρατίθενται παρακάτω:

  • Cooper’s Hardy Ice Factory – το πιο διάσημο. γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα Έντονα ροζ έως μοβ άνθη
  • Keloid από Ice Plant – Φύλλα που μοιάζουν με Jelly Bean Το κίτρινο σολομού στο κέντρο είναι ένα ροζ λουλούδι.
  • White Wonder – μεγάλα λευκά λουλούδια

Αν θέλετε το παγόδεντρο σας να ανθίσει Πρέπει να είστε σίγουροι ότι οι συνθήκες είναι σωστές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το όμορφο φυτό και να ανθίσει.

Πώς να καλλιεργήσετε φυτά πάγου

Υπάρχουν πολλές όμορφες ποικιλίες για να διαλέξετε. Και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιλέξετε μια ποικιλία. ως αρχάριος Μπορείτε να ξεκινήσετε με μία μόνο κατηγορία. Αν είστε πιο έμπειρος κηπουρός Μπορείτε να αγοράσετε από δύο ή περισσότερα άτομα. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία και η υγρασία είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Συνιστούμε να επιλέξετε ένα φυτό σύμφωνα με το περιβάλλον σας.

Τα φυτά πάγου είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Μπορείτε να σπείρετε τα φυτά του πάγου σας την άνοιξη. Εναλλακτικά, αγοράστε μικρά βύσματα από φυτώρια που είναι διαθέσιμα για σάπια φύλλα. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα κάκτων εάν το χρησιμοποιείτε σε διάταξη γλάστρας.

Φωτίστε τον χώρο σας με φωτεινά λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα με χαμηλή συντήρηση.

Εάν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο των σπόρων Χρησιμοποιήστε ένα μικρό δοχείο για να σπείρετε τους σπόρους σας. Πιέστε ελαφρά τους σπόρους στο χώμα, μην τους καλύψετε εντελώς, καθώς οι σπόροι χρειάζονται φως για να βλαστήσουν. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο είναι υγρό για 15-20 ημέρες μέχρι να φυτρώσει.

Μετακινήστε το δοχείο σας σε μια ηλιόλουστη εσωτερική τοποθεσία ή χρησιμοποιήστε μια τεχνητή φυτική πηγή φωτός. Εναλλάξ το σκοτάδι με το φως σε αναλογία 2:1. Τα φυτά χρειάζονται σκοτάδι για να αναπτυχθούν. Όσο ψηλώνει το δέντρο σου. Όσο μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της λάμπας φθορισμού και των εγκαταστάσεων, τόσο το καλύτερο.

Βέλτιστες συνθήκες για να ανθίσει το φυτό πάγου σας.

νερό

Οι ανάγκες ενός παγωτού σε νερό ποικίλλουν από εποχή σε εποχή. σε πολύ ζεστό καιρό Συνιστούμε να ποτίζετε τα φυτά κάθε εβδομάδα. Αν ο καιρός είναι ζεστός μπορεί να γίνεται κάθε δύο εβδομάδες το χειμώνα Τα φυτά χρειάζονται λιγότερο νερό Πριν από το χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας είναι στεγνό για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία. Στραγγίστε το περιττό νερό και μην αφήσετε το παγοδρόμιο να επιπλέει στο νερό.

φως

Ο πλήρης ήλιος είναι απαραίτητος για να ανθίσουν άφθονα τα παγάκια σας. Συνιστούμε τουλάχιστον έξι ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας. Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε μερική σκιά. Αλλά είναι καλύτερα σε αδύναμα, μακροβούτια φυτά που δεν έχουν αρκετό ηλιακό φως.

φυτά χιονιού που δέχονται το άμεσο ηλιακό φως
Ο πλήρης ήλιος είναι απαραίτητος για να ανθίσουν άφθονα τα παγάκια σας.

γη

Τα φυτά του πάγου ευδοκιμούν σε ξηρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Αν το χώμα είναι σταθερό σαν άργιλος Τα φυτά σας δεν θα αναπτυχθούν. Τα καλύτερα εδάφη είναι αμμώδη ή λατεριτικά εδάφη με λίγα ή καθόλου θρεπτικά συστατικά. Τοποθετήστε το φυτό πάγου σας σε ένα δοχείο με μέσο που στραγγίζει καλά.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα φυτά πάγου λειτουργούν καλά σε ξηρά κλίματα. Πεθαίνουν εάν εκτεθούν σε θερμοκρασίες κάτω των 2°C. Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για τον εσωτερικό παγότοπό σας είναι 10-21°C. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη ριζών και προβλήματα μούχλας.

Ο υγραντήρας δεν λειτουργεί στο παγοθήκη. Αποφύγετε την τοποθέτηση φυτών σε δωμάτια με υψηλή υγρασία. Βεβαιωθείτε ότι οι συνθήκες είναι ξηρές και εντός του συνιστώμενου εύρους για να παράγουν τα φυτά τον καρπό που επιθυμείτε.

λουλούδια σε βάζο
Αποφύγετε την τοποθέτηση φυτών σε δωμάτια με υψηλή υγρασία.

λίπασμα

Τα φυτά του χιονιού δεν χρειάζονται τροφή. Αν όμως πρέπει να χρησιμοποιήσετε λίπασμα Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης που είναι κατασκευασμένο ή κατασκευασμένο από λουλούδια. Τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους εξαντλούνται γρηγορότερα στα δοχεία παρά στο έδαφος του κήπου. Εάν τα φυτά εσωτερικού χώρου σας δεν λαμβάνουν αρκετή τροφή Θα έχουν αδύναμη ανάπτυξη και έλλειψη λουλουδιών.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις. Το πολύ άζωτο θα έχει αρνητική επίδραση στην παραγωγή λουλουδιών. Εάν χρησιμοποιείτε λίπασμα και τα λουλούδια σας δεν ανθίζουν Σας συνιστούμε να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε.

κλάδεμα

Τα παγόδεντρα δεν χρειάζονται πολύ κλάδεμα. Αλλά ένα μικρό κόψιμο μπορεί να οδηγήσει σε φωτεινότερα λουλούδια. Η καλύτερη εποχή για κλάδεμα είναι μετά την ανθοφορία. στην αρχή Κλαδέψτε το φυτό χρησιμοποιώντας ψαλίδια κλαδέματος και κόψτε το ψηλότερα για να αφαιρέσετε τα νεκρά άνθη. Η καλύτερη στιγμή για να μαδήσετε τα παλιά φύλλα είναι πριν τα νέα. είναι τέλη χειμώνα ή αρχές άνοιξης

μωβ λουλούδι φυτού πάγου
Ένα μικρό κόψιμο μπορεί να οδηγήσει σε πιο ζωντανές ανθοφορίες.

Τι μπορώ να κάνω για να ανθίσουν τα φυτά του πάγου μου;

Τα φυτά του πάγου ανθίζουν διαφορετικά ανάλογα με το είδος. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βοηθήσετε τα φυτά σας να παράγουν καρπούς:

κρύβω

Αφαιρέστε τα νεκρά και μαραμένα λουλούδια. Αν θέλετε τα λουλούδια να ανθίζουν ξανά και ξανά Συνιστούμε να αφαιρέσετε παλιά, νεκρά λουλούδια με μια διαδικασία που ονομάζεται μάδημα. Αν αφήσετε νεκρά λουλούδια στα φυτά Το λουλούδι θα σταματήσει να βλασταίνει και το φυτό θα σταματήσει να παράγει λουλούδια. Τα νεκρά λουλούδια προσελκύουν επίσης έντομα και ασθένειες.

Όταν αφαιρείτε τα ξοδευμένα λουλούδια Τα φυτά τρέφονται μόνα τους αντί να χρησιμοποιούν ενέργεια για την παραγωγή σπόρων. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή το ψαλίδι κήπου για να αφαιρέσετε τα χρησιμοποιημένα μέρη.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη διαίρεση μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. για λουλούδια στους μίσχους Μπορείτε να αφαιρέσετε όλες τις δομές λουλουδιών και να τις κόψετε στη βάση του φυτού.

γονιμοποίηση

Τροφοδοτήστε τακτικά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να μην ανθίσουν τα φυτά. Χρησιμοποιήστε υγρό λίπασμα μισής ισχύος. Το καλύτερο λίπασμα ανθοφορίας είναι πλούσιο σε φώσφορο σε σύγκριση με το άζωτο. Ο φώσφορος προάγει την ανάπτυξη των λουλουδιών. Συνιστάται η χρήση ενισχυτικού λιπάσματος ανθοφορίας που αυξάνει τον φώσφορο.

Το άζωτο, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στα φυτά σας να αναπτυχθούν. αλλά ανίκανος να ανθίσει Αν δείτε υπερβολική ανάπτυξη χωρίς ανθοφορία Σταματήστε τη λίπανση και μουλιάστε το φυτό σε νερό για να ξεπλύνετε το υπερβολικό άζωτο. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναμίξετε ένα λίπασμα με βάση το χρόνο στο έδαφος νωρίς στην καλλιεργητική περίοδο.

και τον ήλιο

Τα φυτά πάγου ανθίζουν καλύτερα στο άμεσο ηλιακό φως. Συνιστούμε τα φυτά σας να λαμβάνουν αρκετές ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα για να εξασφαλίσουν ότι παράγουν όμορφους καρπούς.

δώστε προσοχή στις ρίζες

Οι ρίζες είναι τα βασικά μέρη των φυτών γιατί βοηθούν στην απορρόφηση του νερού και των θρεπτικών συστατικών. Αν θέλετε λοιπόν πολλά λουλούδια Φροντίστε καλά τις ρίζες σας. Όταν φυτεύετε ή σκάβετε γύρω από το φυτό, μην κόβετε ή καταστρέφετε τις ρίζες. Συνιστούμε να ριζοβολήσετε λίγο τα φυτά σας για πλούσια άνθηση. Αυτή η δράση επιτρέπει στα φυτά να εστιάζουν λιγότερο στην ανθοφορία και την ανάπτυξη των ριζών.

κοντινό πλάνο του λουλουδιού πάγου
Τα φυτά πάγου ανθίζουν καλύτερα στο άμεσο ηλιακό φως.

μέτρια άρδευση

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση των λουλουδιών.Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε πτώση μπουμπουκιών. Ποτίστε το παγωμένο φυτό σας με μέτρο καθ’ όλη την περίοδο της ανθοφορίας. Αποφύγετε το πολύ νερό.

Γιατί δεν ανθίζει το παγόδεντρο μου;

γενικά Τα φυτά του χιονιού δεν μπορούν να ανθίσουν για τους ακόλουθους λόγους:

  • Σφάλμα ευθυγράμμισης– Η καλύτερη στιγμή για να κλαδέψετε τα παγωμένα φυτά σας είναι μετά την ανθοφορία. Αν κλαδεύετε τη λάθος ώρα και τη λάθος ώρα Μπορεί να περιμένετε ότι τα λουλούδια σας θα πέσουν δραματικά.
  • διατροφική ασυνέπεια Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτό το άρθρο. Ο φώσφορος είναι απαραίτητος για να ανθίσουν τα φυτά του πάγου σας, επομένως πολύ λίγος φώσφορος ή πολύ άζωτο μπορεί να εμποδίσει τα φυτά σας να ανθίσουν.
  • ηλικία παράγοντας- Τα φυτά πάγου μπορεί να χρειαστούν μερικά χρόνια για να ωριμάσουν. Όσο πιο νεαρό το δέντρο σας, τόσο το καλύτερο. Όσο λιγότερο πιθανό είναι το φυτό να ανθίσει.
  • περιβαλλοντικά ζητήματα Οπως ειδαμε Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως το φως και η θερμοκρασία επηρεάζουν την ανθοφορία.Για παράδειγμα, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν πτώση των μπουμπουκιών ανθέων στο μηδέν. Το ανεπαρκές φως μπορεί να εμποδίσει την ανθοφορία των παγετώνων σας.

Τα φυτά του πάγου είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο πολύχρωμα παχύφυτα εσωτερικού χώρου που υπάρχουν.Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο να κάνετε τα φυτά του πάγου σας να ανθίσουν. για τα λουλούδια που ανθίζουν Μάθετε για τους παράγοντες που εμποδίζουν την ανθοφορία και παρέχουν τις τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη του φυτού πάγου σας.

FAQ

  1. Τα φυτά πάγου τα πάνε καλά στις γλάστρες;

Τα φυτά πάγου είναι εξαιρετικά για τον υπαίθριο κήπο σας καθώς είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Αλλά θα ανθίσει και σε εσωτερικούς χώρους αρκεί να το τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

2. Πότε πρέπει να περιμένω να ανθίσει το φυτό πάγου μου;

Τα φυτά του πάγου αρχίζουν να ανθίζουν την άνοιξη και διαρκούν μερικές εβδομάδες. Ορισμένα είδη ανθίζουν για δεύτερη φορά το καλοκαίρι.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *