Απόλυτος οδηγός: Πώς να καταπολεμήσετε τις ασθένειες και τα παράσιτα των παχύφυτων

เพลี้ยแป้งบนพืช

Τα περισσότερα παχύφυτα, συμπεριλαμβανομένων των κάκτων και άλλων παχύφυτων Οι κηπουροί αγαπούν αυτά τα φυτά επειδή είναι δύσκολο να σκοτωθούν.Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που τα παχύφυτά σας φαίνονται ανθυγιεινά.

Όσο καλά κι αν ποτίζεις Παράσιτα και ασθένειες μπορεί επίσης να είναι ένοχοι. Τα έντομα προκαλούν διάφορες ασθένειες. που ορισμένες ασθένειες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν

Το να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε αυτές τις ασθένειες διασφαλίζει ότι το παχύφυτό σας παραμένει υγιές. Τα παράσιτα και οι ασθένειες των παχύφυτων έχουν διαφορετικά συμπτώματα. Η κατανόηση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα παράσιτα και την κατάστασή τους πριν εξαπλωθούν σε όλο το φυτό.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποτρέψετε τα παράσιτα στη συλλογή σας:

 • Λίπανση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου: Το λίπασμα διατηρεί το παχύφυτο υγιές και γόνιμο. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες τα φυτά σας να υποκύψουν στα παράσιτα.
 • Τα ξερά φύλλα είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για έντομα και μούχλα, επομένως αφαιρέστε τα νεκρά φύλλα κοντά στον χυμώδη κήπο σας.
 • Μην χρησιμοποιείτε νεκρά φύλλα ή χώμα από μολυσμένα φυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά. Μερικά αυγά μπορεί να επιβιώσουν μολύνοντας τα φυτά σας.
 • Η χρήση εντομοκτόνων είναι ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για την πρόληψη των παρασίτων. Εξετάστε τα εντομοκτόνα που παρασκευάζονται από φυσικά συστατικά Υπάρχουν δύο τύποι εντομοκτόνων για να διαλέξετε, τα συστηματικά και τα εντομοκτόνα επαφής. Τα συστηματικά εντομοκτόνα απορροφώνται στις ρίζες και τα δηλητηριώδη έντομα κατά την κατάποση.Αντίστροφα, η έκθεση σε εντομοκτόνα απαιτεί φυσική επαφή για να σκοτωθούν τα έντομα.
 • Διατηρώντας το χώμα σας υγρό και στεγνό: Τα έντομα όπως τα κουνούπια και οι αλεύροι είναι μερικά από τα πλάσματα που ευδοκιμούν σε υγρές συνθήκες.

Συχνή προσβολή από έντομα σε παχύφυτα.

Οι επιθέσεις παρασίτων είναι συχνές. Ειδικά αν σου αρέσει η κηπουρική.Έτσι κι αν έχεις κάποια εμπειρία στην κηπουρική. Αλλά μην πανικοβληθείτε εάν τα παράσιτα επιτεθούν στα παχύφυτά σας. Μερικά έντομα είναι ανθεκτικά στα φυτοφάρμακα, κάτι που είναι κοινό πρόβλημα.

Ευτυχώς, τα φυτοφάρμακα βελτιώνονται συνεχώς για την αντιμετώπιση των μεταβαλλόμενων παρασίτων και ασθενειών.Το μικρό έντομο είναι δύσκολο να εντοπιστεί γιατί κρύβεται εκεί που δεν μπορείτε να το δείτε. Μερικά κοινά παράσιτα στα παχύφυτα περιλαμβάνουν:

Mealybug

Θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα σαρκοφάγα έντομα. Αυτά τα κατοικίδια είναι μικρά. Έχουν συνήθως μήκος 1/3 έως 1/5 ίντσας Τα αλευροφόρα εμφανίζονται λευκά με βαμβακερή και κηρώδη εμφάνιση αν κοιτάξετε προσεκτικά.

Οι αλευρώδεις κοριοί κρύβονται κάτω από φύλλα και κλαδιά.

Αυτό το έντομο είναι κοινό σε σαρκώδεις ράχες και φλέβες. Οι αλευρώδεις κοριοί μερικές φορές κρύβονται κάτω από φύλλα και κλαδιά. Αυτό το έντομο ρουφάει το χυμό από χυμώδη φυτά, έτσι τα φύλλα μαραίνονται και συρρικνώνονται.

Μερικές φορές η μόλυνση μπορεί να είναι σοβαρή, με αποτέλεσμα το θάνατο του φυτού. Η μαύρη μούχλα είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα προσβολής από αλευρώδη. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε την ανάπτυξη μούχλας.

Οι αλευρώδεις εκκρίνουν ουσίες που προάγουν την ανάπτυξη μυκήτων. Διαχωρίστε τα παχύφυτα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα από άλλα. Ελέγχετε τακτικά τα φυτά σας καθώς αυτό το έντομο μπορεί να τα καταστρέψει.

Συνιστώνται συστηματικά εντομοκτόνα για θεραπεία. Ειδικά όταν το παχύφυτό σας μεγαλώνει. Ωστόσο, οι χρήστες εντομοκτόνων επαφής θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν υψηλότερες συγκεντρώσεις λόγω αυτής της προστατευτικής επικάλυψης έναντι αυτού του παρασίτου.

μυκητιακό κουνούπι

Αυτό το έντομο μοιάζει με κουνούπι και έχει συνήθως μαύρο χρώμα. Έχουν μήκος 1/6 έως 1/8 ίντσας και συχνά επιτίθενται στις ρίζες των χυμωδών φυτών. Η βλάβη της ρίζας επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης του φυτού ή προκαλεί το θάνατο του φυτού.

Μύκητας στα φύλλα.
Το υπερβολικά υγρό χώμα είναι πρόσφορο έδαφος για τα κουνούπια.

Το υπερβολικά υγρό χώμα είναι πρόσφορο έδαφος για τα κουνούπια. Επομένως, όταν φυτεύετε παχύφυτα Επιλέξτε μόνο χώμα που στραγγίζει καλά. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα αφήνοντας το χώμα αρκετό χρόνο να στεγνώσει.

Χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα για να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό και να ελέγξετε την υγρασία. Επιπλέον, η σκόνη κανέλας έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες που μειώνουν τις πιθανότητες μυκητιασικών λοιμώξεων. Ρίξτε λοιπόν λίγη κανέλα σε σκόνη στο σημείο που φυτέψατε το παχύφυτό σας.

Τα ακάρεα της αράχνης συχνά επιτίθενται στα χυμώδη φυτά λόγω του νέκταρ τους. Απορροφούν χυμό από τα φυτά. Επιπλέον, έχουν μήκος μόλις το 1/50 της ίντσας, που είναι ένας από τους λόγους που δεν εντοπίζονται όταν επιτίθενται σε φυτά.

καβαλάρης

καβαλάρης
Απορροφούν χυμό από τα φυτά.

Προσέξτε για καφέ κηλίδες και ιμάντες στο παχύφυτό σας. Τα προειδοποιητικά σημάδια της προσβολής από ακάρεα αράχνης περιλαμβάνουν: Τα φυτά της σάρκας τελικά ξεθωριάζουν και ασπρίζουν.

Απομονώστε το φυτό σας εάν εμφανίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα. Αυτό το προληπτικό μέτρο διασφαλίζει ότι η μόλυνση δεν εξαπλώνεται σε άλλα φυτά. Μια μπατονέτα εμποτισμένη με οινόπνευμα θα αφαιρέσει τα ακάρεα αράχνης από τα φυτά σας.

Συστηματικά εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη της εξάπλωσης των ακάρεων της αράχνης. Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από το άμεσο φως αφού εφαρμόσετε τα σωστά φυτοφάρμακα.

ψείρα των φυτών

Οι κοινές αφίδες είναι πράσινες. Αυτό το παράσιτο βρίσκεται κυρίως στους μαλακούς ιστούς των φύλλων ή των παχύφυτων φυτών. Οι αφίδες εκκρίνουν μια λευκή ουσία όταν τρέφονται με φυτά. που ευνοεί την ανάπτυξη μαύρης μούχλας

Οι κοινές αφίδες είναι πράσινες.
Αυτό το παράσιτο βρίσκεται κυρίως στους μαλακούς ιστούς των φύλλων ή των παχύφυτων φυτών.

Τα φύλλα που λείπουν και η αργή ανάπτυξη είναι κοινά συμπτώματα της αφθίδας. για σοβαρές εστίες Συνιστώνται συστηματικά εντομοκτόνα. Αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ένα μείγμα σαπουνιού και νερού υψηλής πίεσης είναι μια άλλη μέθοδος. Είναι δημοφιλές να απαλλαγούμε από τις αφίδες πριν εξαπλωθούν σε όλο το δέντρο.

μικρόλάχανο

Τα περισσότερα έντομα λέπια επιτίθενται στα φύλλα και τους μίσχους των φυτών. όταν ρουφάει το χυμό των φυτών Θα βγάλουν μαραμένα φύλλα. μικρά καφέ εξογκώματα Είναι το πιο κοινό σημάδι μόλυνσης από λέπια.

Λάβετε μέτρα όταν εμφανίζονται καφέ φουσκάλες στα φυτά σας. Γιατί αυτό το φυτό αναπαράγεται γρήγορα. Θα πρέπει επίσης να διαχωριστούν από άλλα φυτά για να αποφευχθεί η εξάπλωση των παρασίτων.Εκτός από τη φυσική διάθεση Τα επίσημα εντομοκτόνα είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό το παράσιτο από τα παχύφυτά σας.

Συχνές ασθένειες στα παχύφυτα

Όπως και άλλα φυτά, τα παχύφυτα είναι ευαίσθητα στις ασθένειες, ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες είναι απρόβλεπτες και εμφανίζονται όταν δεν το περιμένουμε. Αυτές οι ασθένειες χωρίζονται σε τέσσερις κύριες κατηγορίες, όπως:

Μυκητιασική νόσος

Τα παχύφυτα που αναπτύσσονται σε υγρές, δροσερές θερμοκρασίες είναι ευαίσθητα σε μυκητιακές ασθένειες.Παραδείγματα μυκητιακών ασθενειών είναι η μαύρη κηλίδα, η ριζοκτονική σήψη, η μαύρη κηλίδα, η ανθρακνόζη, η τρέλα και το μωσαϊκό του επιφυλλίου.

Τα παχύφυτα που έχουν προσβληθεί από μυκητιασικές ασθένειες έχουν μια κηλίδα στην οθόνη. Είναι κοινή πρακτική η τοποθέτηση διχτυών στο έδαφος γύρω από μολυσμένα φυτά.

Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που μπορείτε να κάνετε εάν το φυτό έχει μολυνθεί από μια μυκητιακή ασθένεια. Τραβήξτε το λοιπόν από το έδαφος χωρίς να επηρεάσετε άλλα φυτά.

ιογενής νόσος

Οι ιογενείς λοιμώξεις είναι συχνές στα παχύφυτα. Ουσιαστικά, τα έντομα μεταδίδουν ιούς όταν τρέφονται με χυμό φυτών. Επομένως, ο έλεγχος των παρασίτων που προκαλούν ιογενή μόλυνση είναι η καλύτερη άμυνα.

Τα κοινά συμπτώματα των ιογενών ασθενειών είναι η ταχεία ανάπτυξη και η καθυστερημένη ανάπτυξη. Απορρίψτε τα φυτά με ιογενείς λοιμώξεις καθώς δεν υπάρχει θεραπεία.

ντοη κατάσταση είναι ασθένεια

Αυτές οι ασθένειες εμφανίζονται λόγω κακής συντήρησης των φυτών σας. Παραδείγματα αυτών των συνθηκών περιλαμβάνουν την αποξήρανση, το κλάδεμα. υπερβολικό πότισμα ρίζες δεμένες σε γλάστρες και το φως του ήλιουΤο υπερβολικό πότισμα είναι η ιδανική συνθήκη που θα συναντήσει ένα παχύφυτο. Αυτό προκαλεί σχίσιμο ή σήψη.

Η αιμάτωση συμβαίνει όταν το παχύφυτό σας χρειάζεται περισσότερο ηλιακό φως. σε αυτή την κατάσταση Μπορεί να απαιτηθεί περαιτέρω ανάπτυξη.

Δυστυχώς, τέτοιες αναπτύξεις είναι συχνά παραμορφωμένες και ασθένειες. Τα φυτά που δεν ποτίζονται θα συρρικνωθούν ή θα μαραθούν.

Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα στα φυτά σας. Γενικά, η πλευρά που βλέπει τον ήλιο θα γίνει καφέ ή λευκή. Οι σφιχτές ρίζες είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα με τα παχύφυτα σε γλάστρες.

Αυτό θα αποτρέψει την επαρκή κίνηση της υγρασίας από τις ρίζες προς το υπόλοιπο φυτό.

ελάττωμα

ακριβώς όπως ένας άνθρωπος Τα παχύφυτα χρειάζονται θρεπτικά συστατικά για να επιβιώσουν. Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών είναι μια κοινή ασθένεια στα παχύφυτα. Το κίτρινο είναι ένα από τα σημάδια ότι τα φυτά σας στερούνται ορισμένα θρεπτικά συστατικά.

Μετρήστε το έδαφος που χρησιμοποιείτε για φύτευση και προσδιορίστε εάν έχει επαρκή επίπεδα θρεπτικών συστατικών.

Χρήσιμες συμβουλές διαχείρισης παρασίτων και ασθενειών

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα παράσιτα και ασθένειες Μπορεί να επιτεθεί στα φυτά σας σε απροσδόκητες στιγμές. Η κατανόηση των συμβουλών διαχείρισης θα σας βοηθήσει να ξέρετε τι να κάνετε όταν παρατηρήσετε ότι το παχύφυτό σας είναι άρρωστο.Ακολουθούν μερικές αποδεδειγμένες συμβουλές διαχείρισης που πρέπει να δοκιμάσετε:

λουλούδια που ανθίζουν στο φως του ήλιου
Τα παράσιτα και οι ασθένειες μπορούν να επιτεθούν στα φυτά σας όταν δεν τα περιμένετε.
 • Τα παχύφυτα έχουν διαφορετικές κλιματικές απαιτήσεις. Φυτεύοντας τα φυτά σας στις σωστές περιοχές θα τα διατηρήσετε υγιή.Τα υγιή φυτά καταπολεμούν τις ασθένειες και τα παράσιτα πιο εύκολα, επομένως κατανοήστε τις ανάγκες του φυτού σας σε νερό. την ανάγκη για ηλιακό φως και απαιτήσεις θερμοκρασίας Βοηθά να προσδιορίσετε εάν το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή σας.
 • Διατηρείτε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια καθαρά. Μερικά έντομα κρύβονται σε νεκρά λουλούδια και φύλλα. Αφαιρέστε λοιπόν τα λουλούδια και τα φύλλα γύρω από το δοχείο.
 • Πάντα να διαχωρίζετε τα παχύφυτα πριν τα προσθέσετε στη συλλογή φυτών σας. Στο μεταξύ, προσέξτε για σημάδια ασθένειας ή παρασίτων. Αντιμετωπίστε παράσιτα ή ασθένειες πριν εγκαταστήσετε το φυτό σας κοντά στο δέντρο σας.
 • Χρήση φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων Αυτή είναι μια από τις προτεινόμενες τεχνικές. Ειδικά όταν πρόκειται για την πρόληψη μόλυνσης με φυτοφάρμακα και φυτοφάρμακα.
 • Ελέγχετε τακτικά τα φυτά σας για σημάδια παρασίτων ή ασθενειών. Βοηθά στον έγκαιρο εντοπισμό της μόλυνσης πριν εξαπλωθεί σε όλα τα φυτά ή στον κήπο σας.
 • Διαγνώστε σωστά το πρόβλημα σε περίπτωση μόλυνσης. Να δίνετε πάντα προσοχή στα συμπτώματα που δείχνει το φυτό. Βοηθά στη διάγνωση της σωστής μόλυνσης και στη συνταγογράφηση της κατάλληλης θεραπείας. Η κατάλληλη θεραπεία θα ελέγξει τη μόλυνση και θα αποτρέψει την υποτροπή, επομένως επιβεβαιώστε τη μόλυνση πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε θεραπεία στο φυτό σας.
 • Όταν πρόκειται για υποσιτισμό Επιλέξτε καλό έδαφος όταν φυτεύετε παχύφυτα. Το υγιές έδαφος ευνοεί την καλή ανάπτυξη των φυτών. που μπορεί εύκολα να καταπολεμήσει μολύνσεις και παράσιτα

καταπολέμηση ασθενειών και παρασίτων

Γενικά, υπάρχουν δύο συνήθεις τρόποι καταπολέμησης παρασίτων και ασθενειών: ο χημικός και ο βιολογικός. Αυτές οι μέθοδοι καταπολεμούν αποτελεσματικά παράσιτα και ασθένειες. Κατανοήστε και τις δύο αυτές μεθόδους και επιλέξτε την καλύτερη.

χημική τεχνική

Οι χημικές μέθοδοι βοηθούν στην καταπολέμηση των παρασίτων και των ασθενειών των εντόμων. Ωστόσο, αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την παροχή τοξικών ουσιών στα έντομα Από την άλλη πλευρά, τα χημικά φυτοφάρμακα έχουν σκοπούς όπως η πρόληψη και η θεραπεία.

Τα φυτοφάρμακα εφαρμόζονται στα φυτά.
Τα εντομοαπωθητικά μειώνουν τις πιθανότητες επίθεσης στο παχύφυτό σας όταν δεν το περιμένετε.

Συνολικά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εμφάνιση παρασίτων ή ασθενειών.Ωστόσο, τα αμυντικά εντομοκτόνα μειώνουν τις πιθανότητες επίθεσης στο παχύφυτό σας όταν δεν το περιμένετε.

Τα εντομοκτόνα αντιμετωπίζουν διάφορες μολυσματικές ασθένειες. Η έγκαιρη ανίχνευση θα καθορίσει εάν τα φυτοφάρμακα είναι αποτελεσματικά.Επιπλέον, διαφορετικές ασθένειες και παράσιτα απαιτούν διαφορετικά φυτοφάρμακα. Επομένως, είναι σημαντική η ακριβής διάγνωση πριν από τη χορήγηση οποιασδήποτε θεραπείας.

πλεονεκτήματα έναντι των χημικών μεθόδων

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο και έχει πολλά πλεονεκτήματα. Παρακάτω είναι μερικά οφέλη που πρέπει να προσέξετε:

 • Είναι προσιτό, καθιστώντας το φιλικό προς την τσέπη για τη διατήρηση ή την προστασία της συλλογής σας από παχύφυτα.
 • Τα φυτοφάρμακα είναι διαθέσιμα για μια ποικιλία παρασίτων και ασθενειών. Με λίγα λόγια, υπάρχουν λύσεις για πολλά είδη λοιμώξεων.
 • Αυτή η τεχνική έχει μια θετική νότα. Η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία των χημικών μεθόδων έχει παρατηρηθεί στην πράξη σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό δώστε στα φυτά σας τα κατάλληλα φυτοφάρμακα και παρακολουθήστε σιγά σιγά τα φυτά σας να ξαναβγαίνουν υγιή.
 • Τα εντομοκτόνα είναι αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι δεν χρειάζεται να ψεκάζετε συνεχώς τα φυτοφάρμακά σας.

πεπερασμένοςφυσικό τρόπο

όπως υποδηλώνει το όνομα Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί φυσικές μεθόδους για την πρόληψη και τη θεραπεία λοιμώξεων. Αυτή η τεχνική ξεκίνησε τον 4ο αιώνα. Ξεκινήστε παρέχοντας το κατάλληλο περιβάλλον για τα παχύφυτά σας. Αυτό περιλαμβάνει υγιές έδαφος. κατάλληλη στάθμη νερού Επαρκές ηλιακό φως και θρεπτικά συστατικά

γλάστρα με διάφορα φυτά
Οι φυσικές μέθοδοι περιλαμβάνουν υγιές έδαφος. κατάλληλη στάθμη νερού Επαρκές ηλιακό φως και θρεπτικά συστατικά

Αφαιρέστε τυχόν ξηρά φύλλα ή βρωμιά από τη γύρω περιοχή. το δέντρο σου επίσης Είναι ένα εξαιρετικό έδαφος αναπαραγωγής για ορισμένα έντομα και ιούς Τέλος, αυξάνετε συνεχώς τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών στο χώμα σας. Για να επιτρέψετε στα φυτά σας να απορροφούν θρεπτικά συστατικά, δοκιμάστε το χώμα σας για να δείτε ποια θρεπτικά συστατικά να προσθέσετε. Ένα υγιές φυτό μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τόσο τις ασθένειες όσο και τα παράσιτα.

Μια άλλη φυσική μέθοδος είναι η απομάκρυνση της περίσσειας νερού από τα φυτά. Η υπερβολική υγρασία προκαλεί έντομα παράσιτα και ασθένειες. Όταν ποτίζετε παχύφυτα Εστιάστε στις ρίζες, όχι στα φύλλα.Αυτό θα καθορίσει πότε τα φυτά σας έχουν αρκετό νερό.

Φροντίστε τακτικά τα φυτά σας. Αυτή η φυσική τεχνική σας βοηθά να εντοπίσετε τα προσβεβλημένα μέρη των φυτών σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια κουρευτική μηχανή για να κόψετε τα άρρωστα μέρη του φυτού σας.

Το σαπουνόνερο είναι ένα άλλο φυσικό συστατικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τη χυμώδη συλλογή σας.

Profγια τον φυσικό τρόπο

 • Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους κινδύνους για την υγεία που προκαλούνται από τα χημικά.
 • Αυτό είναι πάντα χρήσιμο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εντοπιστούν ασθένειες και παράσιτα πριν εξαπλωθούν σε όλο το φυτό.
 • Δεν θα ξοδέψετε κανένα ποσό. Κάνει εξοικονόμηση κόστους σε χρόνο μηδέν
 • Μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα και να αποφασίσετε αν λειτουργεί ή όχι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τα φυτοφάρμακα στα παχύφυτα σας

Τα φυτοφάρμακα υπάρχουν σε διάφορες μορφές. Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας ανά πάσα στιγμή. ειδικά όταν διαχειρίζεστε το φυτό σας.Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τον τρόπο αντιμετώπισης των φυτοφαρμάκων:

 • Διαβάστε τις οδηγίες για το φυτοφάρμακό σας. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν τις συμβουλές φυτοφαρμάκων. Να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης πριν καταναλώσετε το προϊόν. Θα μάθετε πώς χρησιμοποιούνται τα φυτοφάρμακα, πόσο χρησιμοποιούνται και πώς να τα διαχειρίζεστε.
 • Δώστε προσοχή στην προειδοποιητική ετικέτα. Ορισμένα φυτοφάρμακα είναι επιβλαβή για τα φυτά, τα κατοικίδια ζώα και τον άνθρωπο. Η ανάγνωση των προειδοποιητικών ετικετών μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ατυχήματα. Ορισμένα φυτοφάρμακα είναι πολύ εύφλεκτα. Ενώ μερικά είναι ερεθιστικά όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα.
 • Να μετράτε πάντα τη σωστή ποσότητα φυτοφαρμάκου. Η ποσότητα που θα μετρήσετε θα καθορίσει εάν το φυτοφάρμακο είναι αποτελεσματικό. Οι χαμηλές δόσεις μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές κατά των παρασίτων ή των ασθενειών.Από την άλλη πλευρά, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.
 • Ανακατέψτε μόνο την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα εντομοκτόνα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. εφόσον το φυτοφάρμακο δεν έχει λήξει
 • χρησιμοποιήστε προστατευτικό εξοπλισμό Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ψεκάζετε ολόκληρο το φυτό. Ορισμένα φυτοφάρμακα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ερεθισμό εάν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

συμπέρασμα

Όταν ξεκινάτε το ταξίδι σας με τη χυμώδη φροντίδα Να είστε έτοιμοι να καταπολεμήσετε παράσιτα και ασθένειες. Μερικά φυτά μπορούν να θεραπευτούν. ενώ μερικά πρέπει να μαδηθούν ή να πεταχτούν. Εξαρτάται από το πότε ανακαλύφθηκε. Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις που παράσιτα και ασθένειες εξαπλώθηκαν σε όλο το φυτό και δεν ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο.

Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε το περιβάλλον καθαρό. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες εξάπλωσης εντόμων ή ιών μέσω του φυτού σας. Αφαιρέστε τη βρωμιά που είναι τόπος αναπαραγωγής για έντομα. Αυτό ισχύει για παχύφυτα στον κήπο ή σε δοχεία.

Τα φύλλα των φυτών ψεκάζονται με νερό.
Διατηρήστε το περιβάλλον καθαρό καθώς αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες εξάπλωσης παρασίτων ή ιών μέσω των φυτών σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας αναπτύσσονται στις συνιστώμενες συνθήκες. Ερευνήστε τα παχύφυτα που αναπτύσσονται καλά στην περιοχή σας και επιλέξτε τα από τη λίστα. Το νερό, το ηλιακό φως και ο τύπος του εδάφους θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Βοηθούν τα φυτά σας να μεγαλώσουν υγιή.

Μην αφήνετε παράσιτα ή ασθένειες να εξαπλωθούν πριν αναλάβετε δράση. Απομονώστε τα προσβεβλημένα φυτά από άλλα φυτά. Εντοπίστε παράσιτα ή ασθένειες το συντομότερο δυνατό και προσδιορίστε την έκταση της προσβολής. Προσδιορίστε εάν χρειάζεται ή καθυστερήσει η θεραπεία. Πριν συναρμολογήσετε ξανά τη συλλογή σας με τα χυμώδη Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας είναι απαλλαγμένα από παράσιτα και ασθένειες.

Τέλος, κατανοήστε τα συμπτώματα των παρασίτων και των ασθενειών. Πρέπει να ξέρετε πώς φαίνονται τα φυτά σας όταν είναι υγιή. Αυτό διευκολύνει τον εντοπισμό εάν κάτι δεν πάει καλά. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό και διασκεδάστε μεγαλώνοντας και φροντίζοντας τα παχύφυτά σας. Να θυμάστε ότι η έγκαιρη ανίχνευση αυξάνει τις πιθανότητές σας να επιλέξετε θεραπεία.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *