Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε τη μητέρα των χιλιάδων

พืชที่ได้รับแสงแดดทางอ้อม

Τα μικροσκοπικά φυτά που αναπτύσσονται στις άκρες των φύλλων του φυτού μπορεί να μην είναι αληθινά. Τώρα φανταστείτε ένα δέντρο που έχει πέσει από το κύριο δέντρο και ριζώνει όπου κι αν προσγειωθούν. Αυτή είναι η προέλευση του ονόματος της μητέρας χιλιάδων φυτών. Πολλά εργοστάσια μπορούν να παράγουν

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το χωροκατακτητικό φυτό είναι ζιζάνιο. για να το ελέγξετε Συνιστούμε να τα καλλιεργήσετε σε δοχεία.

Παραδόξως, αυτό το ελκυστικό παχύφυτο είναι εύκολο στη φροντίδα και όχι τόσο δύσκολο όσο νομίζουν πολλοί, θεωρώντας ότι είναι ζιζάνιο. Γνωστό και ως σπονδυλική στήλη του διαβόλου, φυτό κροκόδειλου και φυτό μεξικάνικο καπέλο. Ιθαγενής στη Μαδαγασκάρη Το μητρικό φυτό αναπτύσσεται από ένα μόνο μίσχο.

Αυτό το ελκυστικό φυτό εσωτερικού χώρου ξεχωρίζει για τα αιχμηρά, στενά, γαλαζοπράσινα φύλλα του. Τα φυτά μπορούν να μεγαλώσουν έως και 35 ίντσες.Αυτός ο οδηγός θα καλύψει χιλιάδες πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις μαμάδες για να ξεκινήσετε.

Απαιτήσεις οπτικών

Οι Millennials ευδοκιμούν σε ζεστές και φωτεινές συνθήκες. Προσαρμόστε την ποσότητα φωτός που λαμβάνουν τα φυτά σας ανάλογα με την εποχή. Αποφύγετε να τοποθετείτε το φυτό σε άμεσο ηλιακό φως κατά τους ζεστούς μήνες. από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς μπορεί να προκαλέσει ηλιακά εγκαύματα στα νεαρά φύλλα

Μην τοποθετείτε το φυτό σας κοντά σε παράθυρο που βλέπει δυτικά ή νότια γιατί θα υπερθερμανθεί. σκεφτείτε να αναζητήσετε άλλο μέρος Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό φως από το φθινόπωρο έως τις αρχές της άνοιξης, τοποθετώντας τα στο άμεσο ηλιακό φως κατά τους πιο δροσερούς μήνες.

Αν θέλετε το Ταϊπάν σας να ευημερήσει Συνιστούμε τα παράθυρα που βλέπουν ανατολικά. Το άμεσο ηλιακό φως, ειδικά το πρωί, είναι ιδανικό για αυτό το φυτό. Αποφύγετε να τοποθετείτε τα φυτά σας κοντά σε παράθυρα που βλέπουν βόρεια. Επειδή τα φυτά δεν θα έχουν αρκετό ηλιακό φως προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορείτε να τοποθετήσετε το φυτό έξω ή σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν τα φυτά σας έχουν αρκετό φως; Αρχικά ας δούμε τα φύλλα. Αν είναι έντονο πράσινο με όμορφο κόκκινο περίγραμμα. Χαίρονται, ωστόσο, αν το δέντρο είναι κατσαρό και ψηλό με φύλλα σε απόσταση μεταξύ τους. Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα φωτός που λαμβάνει το φυτό. Όταν τα φυτά σας δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως Μπορούν να γίνουν μακριά πόδια.

συνιστώμενη θερμοκρασία

Η ιδανική θερμοκρασία για τα χίλια φυτά σας. 75,2 Φαρενάιτ Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από άμεσες πηγές θερμότητας. Αυτό θα κάνει το φυτό να στεγνώσει γρήγορα.Εκτός από την καταστροφή των φύλλων Θερμοκρασίες κάτω από τέσσερις βαθμούς Κελσίου θα σκοτώσουν το φυτό.

Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από άμεσες πηγές θερμότητας. Αυτό θα κάνει το φυτό να στεγνώσει γρήγορα.

Ποιο δοχείο πρέπει να χρησιμοποιούν τα φυτά σας;

Αυτός ο κροκόδειλος χρειάζεται πολλή κυκλοφορία αέρα γιατί οι ρίζες του είναι εύθραυστες. Συνιστάται η χρήση γλάστρας με τρύπες στον πάτο για να στραγγίζετε εύκολα το υπερβολικό νερό. Προσθέστε μερικά βότσαλα ή μικρές πέτρες. στο κάτω μέρος της ίσαλου γραμμής για βελτίωση της αποστράγγισης

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε ένα πιάτο για να στραγγίξει το περιττό νερό. Αδειάστε το δίσκο μόλις αρχίσει να συσσωρεύεται νερό. Χιλιάδες μητρικά φυτά δεν έχουν καλή απόδοση σε υγρές συνθήκες. Το στάσιμο νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και ζημιά στα φυτά. Αν δεν θέλετε το δέντρο σας να είναι πολύ ψηλό, Χρησιμοποιήστε μικρότερες γλάστρες.

Αποφύγετε να φυτέψετε χιλιάδες μητρικά φυτά στην ίδια γλάστρα με άλλα φυτά. Γιατί τα δέντρα θα συναγωνιστούν και δεν θα φυτρώσουν άλλα φυτά.

Το καλύτερο χώμα για χίλιες μαμάδες

Τα φυτά κροκόδειλου αναπτύσσονται καλύτερα σε αμμώδες, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Δοκιμάστε να αναμίξετε γλάστρες σχεδιασμένες για κάκτους. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα μείγμα γλάστρας με βάση την άμμο, μπορείτε. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας προσθέτοντας χοντρή άμμο σε τυπικό χώμα γλάστρας. Για τη βελτίωση της αποστράγγισης του εδάφους Μπορείτε να προσθέσετε τα εξής:

  • Περλίτης – όταν προστίθεται σε χώμα γλάστρας Θα βοηθήσει το έδαφος να είναι χαλαρό και εύθρυπτο.
  • Βερμικουλίτης – Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος.
  • ελαφρόπετρα – Βοηθά στον αερισμό του εδάφους.
Αναπαραγωγή της Μητέρας των Χιλιάδων Φυτών
Δοκιμάστε να αναμίξετε γλάστρες σχεδιασμένες για κάκτους.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε έναν συνδυασμό ελαφρόπετρας, περλίτη και άμμου. Μην χρησιμοποιείτε μείγμα πηλού, χούμου και τύρφης, καθώς αυτό θα παγιδεύσει την υγρασία στο δοχείο.

οδηγός ποτίσματος

Ποτίστε σωστά τα φυτά χιλιάδων δολαρίων σας όλο το χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα έχει στεγνώσει τουλάχιστον δύο ίντσες πριν από το επόμενο πότισμα – χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να σοκάρουν τις ρίζες.Όταν ποτίζετε, προσέξτε να μην αγγίξετε τα φύλλα γιατί μπορεί να σαπίσουν τα φύλλα. Μπορείτε να μειώσετε τη συχνότητα του ποτίσματος το χειμώνα. Αλλά μην αφήνετε τα φυτά να στεγνώσουν. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των φύλλων.

κλάδεμα

Κόψτε το κεχρί σας καθώς αρχίζει να καμπυλώνει και να μετατρέπεται σε ζιζάνιο. Ξύστε την κορυφή του φυτού πάνω από το μεγάλο φύλλωμα. Αυτή η δράση κάνει τα φύλλα να αρχίσουν να αναπτύσσονται κατά μήκος του στελέχους του φυτού. Το δέντρο θα ρίξει αυτόματα τα φύλλα του. Αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε τα νεκρά και κατεστραμμένα φύλλα για νέα ανάπτυξη.

διαδικασία διάδοσης

Τα φυτά διευκολύνουν τον πολλαπλασιασμό χιλιάδων μητρικών φυτών. Πάρτε μερικά φυτά από τυχόν φύλλα και τοποθετήστε τα σε υγρό μέρος, κατά προτίμηση σε πλαστική σακούλα. Στη συνέχεια, βάλτε μια μικρή γλάστρα με χώμα από κάκτους.

Τοποθετήστε τα φυτά στο χώμα και βάλτε τα σε απόσταση μισής ίντσας μεταξύ τους. Ομίχλη για να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος και τα φυτά είναι υγρά και όχι κορεσμένα. Καλύψτε την κατσαρόλα με πλαστική μεμβράνη. Μετακινήστε το κρεβάτι σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. και κρατήστε τα φυτά και το έδαφος υγρό χωρίς υπερβολικό πότισμα.

Μια γλάστρα είναι μητέρα χιλίων δέντρων.
Όταν το δέντρο είναι αρκετά μεγάλο Ας προχωρήσουμε για να φυτέψουμε σε γλάστρες. Προσέξτε να μην ενοχλήσετε το ριζικό δίκτυο.

όταν το φυτό αρχίζει να αναπτύσσεται Προσαρμόστε το πλαστικό περιτύλιγμα για να αποφύγετε την πίεση στο δέντρο. Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα όταν το φυτό έχει ύψος περίπου μια ίντσα. Διατηρήστε το φως του ήλιου όσο το φυτό αναπτύσσεται ακόμα. Όταν το δέντρο είναι αρκετά μεγάλο Ας προχωρήσουμε για να φυτέψουμε σε γλάστρες. Προσέξτε να μην ενοχλήσετε το ριζικό δίκτυο.

επανεκκίνηση

Η καλύτερη στιγμή για αναφύτευση είναι όταν οι χιλιάδες μαμάδες σας έχουν ξεπεράσει τις αρχικές τους γλάστρες. Μπορείτε να καταλάβετε πότε είναι ώρα για αναφύτευση κοιτάζοντας τις ρίζες. Οι ρίζες που συνδέονται με τη γλάστρα βγαίνουν από τις οπές αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας.

Εάν τα φυτά σας αρχίσουν να στεγνώνουν γρήγορα παρά τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, Μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να μετακινήσετε το φυτό σε μεγαλύτερη γλάστρα. Η αργή ανάπτυξη των στελεχών και των φύλλων είναι επίσης ένας καλός δείκτης. Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε τα φυτά σας είναι η άνοιξη. όταν οι θερμές θερμοκρασίες διεγείρουν την ανάπτυξη

όταν επιλέγετε ένα νέο σημείο μεγέθυνση Συνιστούμε ύψος 2 ίντσες Η νέα σας δεξαμενή πρέπει να έχει οπές αποστράγγισης. Γεμίστε μοναδικές γλάστρες με χώμα από κάκτους ή το μείγμα σας. περίπου το ένα τρίτο Τοποθετήστε το φυτό σας στο χώμα και περάστε τα δάχτυλά σας γύρω από τον κορμό.Γυρίστε προσεκτικά την τράπεζα και χαλαρώστε τις ρίζες.Βγάλτε προσεκτικά το φυτό από τη γλάστρα του.

Κόψτε τις ρίζες που φαίνονται λεπτές και σάπιες. Τοποθετήστε το φυτό στη μέση της γλάστρας. Οι ρίζες πρέπει να είναι περίπου μια ίντσα κάτω από την κορυφή της γλάστρας. Προσθέστε μερικά εκατοστά χώμα, περίπου 2-3, και συμπιέστε το χώμα.Μην γεμίσετε τη γλάστρα με χώμα. Ποτίστε τα φυτά σας αργά. Φροντίστε να στραγγίσετε το υπερβολικό νερό.

απαιτήσεις επιπέδου υγρασίας

Η μουριά μπορεί να ανεχθεί διαφορετικά επίπεδα υγρασίας. Ωστόσο, η μέση υγρασία του δωματίου είναι πιο κατάλληλη. Αυτός είναι ο λόγος που τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν σε διάφορα επίπεδα υγρασίας.

άνθισμα

Τα μεξικάνικα καπέλα σπάνια ανθίζουν σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, υπό ιδανικές συνθήκες Παράγει ροζ σωληνοειδή άνθη που κρέμονται πάνω από το κεντρικό στέλεχος. Μόνο ώριμα φυτά ανθίζουν και καρποφορούν. Όταν ανθίζουν, το φυτό πεθαίνει, δίνοντας στο φυτό την ευκαιρία να φυτρώσει. Η περίοδος ανθοφορίας διαρκεί από τα τέλη του φθινοπώρου έως τις αρχές του χειμώνα.

κάκτος
Όταν ανθίζουν, το φυτό πεθαίνει, δίνοντας στο φυτό την ευκαιρία να φυτρώσει.

λίπασμα

Η καλύτερη περίοδος για τη λίπανση χιλιάδων μητρικών φυτών είναι μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου. Σας προτείνουμε κάθε 3 μήνες Δεν χρειάζεται να ταΐζετε τα φυτά όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα. Γιατί το φυτό θα αναπτυχθεί ελάχιστα ή καθόλου. Χρησιμοποιήστε υγρό λίπασμα μισής ισχύος.

παράσιτα και ασθένειες

Τα κύρια παράσιτα που στοχεύουν χιλιάδες φυτά είναι οι αφίδες, τα λέπια έντομα και τα αλευροφόρα. Ελέγχετε συχνά τα φυτά σας για σημάδια μόλυνσης. Εάν εντοπιστούν έντομα, χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι για να τα περιορίσετε. Χρησιμοποιήστε περισσότερες από μία φορές για σοβαρές λοιμώξεις.

Κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μητρικά φυτά

  • σήψη των ριζών – Συμβαίνει εάν το φυτό κάθεται σε βρεγμένο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν οι ρίζες επηρεάζονται σοβαρά Αφαιρέστε το φυτό και μετακινήστε το σε φρέσκο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.
  • μπούκλα φύλλου– Προκαλείται από υπερβολικό πότισμα ή μη επαρκή ηλιακή ακτινοβολία. για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος Μειώστε την ποσότητα του νερού και μετακινήστε το φυτό σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.
δοχείο νερού
για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος Μειώστε την ποσότητα του νερού και μετακινήστε το φυτό σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Τα αγκάθια του Διαβόλου είναι δηλητηριώδη Τα φύλλα, οι μίσχοι και τα φυτά είναι δηλητηριώδη και επικίνδυνα για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Τοποθετήστε το φυτό σε σημείο που δεν μπορούν να το φτάσουν τα παιδιά. Τα παράθυρα πρέπει να είναι ψηλά Τα συμπτώματα δηλητηρίασης περιλαμβάνουν διάρροια, έμετο και ακανόνιστο καρδιακό παλμό. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή κτηνίατρο αμέσως εάν το παιδί ή το κατοικίδιο ζώο σας καταπιεί οποιοδήποτε μέρος του φυτού.

συμπέρασμα

Τι περιμένεις Φυτέψτε αυτό το θαυματουργό φυτό και είναι προφανές ότι χιλιάδες μαμάδες μπορούν να ευδοκιμήσουν σε διαφορετικά επίπεδα υγρασίας. Είναι επίσης εύκολο να διατηρηθεί όλο το χρόνο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *