Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε τον ναό του Βούδα

เมล็ดปาล์ม

Γκράσουλα Σύντομη Ιστορία, Γνωστός και ως βουδιστικός ναός. Ιθαγενής στη Νότια Αφρική Και αυτό το φυτό μοιάζει με βουδιστικό ναό.

Τα φύλλα αυτού του αειθαλούς δέντρου είναι διπλωμένα στις άκρες και στοιβάζονται πυκνά για να σχηματίσουν έναν όμορφο και μοναδικό τετράγωνο πυλώνα που μοιάζει με ναό του Βούδα.

απόκτηση φυτών θεραπεία για την ανάπτυξη Και η φροντίδα απαιτεί γνώση της κηπουρικής που σχετίζεται με τα φυτά. φροντίζοντας τον Βούδα Βιχάρν να συνεχίσει να ευημερεί

Τι χρειάζεται για να αναπτυχθούν οι εικόνες του Βούδα;

Πριν αγοράσετε μια εικόνα του Βούδα για να φυτέψετε Βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει τα ακόλουθα εάν πρόκειται να φυτέψετε σε εσωτερικούς χώρους και κάποιο υλικό για εξωτερική φύτευση:

 1. Ζαρντινιέρα μεγέθους τεταρτημορίου με οπές αποστράγγισης ή δοχείο για παχύφυτα και κάκτους.
 2. Χοντρή άμμος, αρκετή για να γεμίσει την επιφάνεια του δοχείου σας περίπου κατά τα ¾ (περίπου 1 λίτρο).
 3. Περλίτης, που επιτρέπει στο έδαφος να στραγγίζει καλύτερα Ανακατέψτε αρκετό περλίτη με χοντρή άμμο, θα κάνετε το 50% του μείγματος γλάστρας. Αυτό ισοδυναμεί με ½ φλιτζάνι (100 ml) χοντρή άμμο και ½ φλιτζάνι (100 ml) περλίτη.

Πώς να φυτέψετε ένα δέντρο ναού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φυτέψετε ένα φυτό Βούδα Βιχάρ. Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους μοσχεύματα στελέχους/φύλλων ή κλάδεμα

Πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει να καλλιεργούμε κοινά φυτά εσωτερικού χώρου από φύλλα και μίσχους. Αλλά μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε εικόνες του Βούδα από σπόρους, αναρωτιέστε; ακόμη ένα πράγμα Μπορείτε να τα φυτέψετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Εδώ είναι τα σωστά βήματα για τη βλάστηση και τη φροντίδα του νέου βουδιστικού ναού σας:

 1. Ανακατέψτε καλά 2 μέρη χοντρή άμμο, 1 μέρος περλίτη Φτιάξτε μείγματα για παχύφυτα και κάκτους. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι πολύ στραγγιστικό και δεν συγκρατεί νερό.
 2. γεμίστε το δοχείο ¾ γεμάτο με κατσαρόλες ανάμειξης Κάντε μια τρύπα αρκετά βαθιά για να στηρίξετε τις ρίζες του αρχικού φυτού. και προσθέτουμε νερό μέχρι να μουλιάσει και αφήστε το να σταθεί 15 λεπτά για να στραγγίξει το υπερβολικό νερό.
 3. Φυτέψτε το παχύφυτο σε ένα νέο δοχείο χρησιμοποιώντας μείγμα γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι το παχύφυτο έχει τοποθετηθεί σε μια γλάστρα που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την αρχική γλάστρα.Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του χώματος στη νέα γλάστρα θα χωρέσει όλες τις ρίζες.
 1. Τα πηγάδια αφήνουν το νερό να εισχωρήσει στο έδαφος και να βγαίνει από τις οπές αποστράγγισης.
 2. Τέλος, τοποθετήστε την κατσαρόλα σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. (Μην λαμβάνετε απευθείας ηλιακό φως) Διατηρείτε το έδαφος υγρό. Αλλά όχι υγρό ή υγρό!

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά του Βούδα από σπόρους

 1. Αγοράστε τους σπόρους σας και ετοιμάστε το μείγμα φύτευσης. Ποτίστε το μείγμα γλάστρας και στύψτε το υπερβολικό νερό για να διατηρήσετε το χώμα υγρό.
 2. Τοποθετήστε τους σπόρους σας πάνω από το χώμα μαζί με το λίπασμα. Αυτό θα αυξήσει τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος για ανάπτυξη.
 3. Θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να βλαστήσει η εικόνα του Βούδα. Πρέπει λοιπόν να κάνετε υπομονή. Σε αυτό το διάστημα, μην ποτίζετε το χώμα μέχρι να παρατηρήσετε βλάστηση. Μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις εβδομάδες για να παρατηρήσετε τη βλάστηση από τους σπόρους σας.
 4. Όταν ανθίζουν τα φυτά Ξεκινήστε να τους δίνετε άφθονο ηλιακό φως και να τα αναθρέφετε μέχρι να μεγαλώσουν και να ανθίσουν.
Μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις εβδομάδες για να παρατηρήσετε τη βλάστηση από τους σπόρους σας.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά του ναού του Βούδα με μοσχεύματα

Μπορείτε να κόψετε από το στέλεχος ή το φύλλο και πάντα να κόβετε στη βάση του φύλλου. Μπορεί επίσης να πολλαπλασιαστεί με μοσχεύματα στελέχους. Αυτή είναι η μέθοδος φύτευσης Phra Ubosot από φύλλα φοίνικα.

 1. Κάντε κοψίματα και αφήστε τα κοψίματά σας να είναι. Στεγνώνει για τρεις μέρες και δημιουργεί κάλους.
 2. Προετοιμάστε το μείγμα για φύτευση. Χρησιμοποιήστε τις γλάστρες ή τον κήπο σας. και ποτίζουμε καλά πριν τη φύτευση Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή δεν λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης.
 3. Τώρα προχωρήστε και τοποθετήστε το στέλεχος ή το φύλλο. μια ίντσα Σταθείτε όρθια στο χώμα Τέλος, περιμένετε να βγάλει νέα φύλλα και ρίζες το φυτό του Βούδα. και μετά το φύτεψε σε νέο σπίτι
Ομάδα εικόνων του Βούδα φυτεμένες σε γλάστρες
Μπορείτε να κόψετε από το στέλεχος ή το φύλλο και πάντα να κόβετε στη βάση του φύλλου.

Ανάγκες υγείας για το φυτό του ναού σας.

άρδευση

Όπως και άλλα παχύφυτα Οι ναοί του Βούδα δεν χρειάζονται πολύ νερό για να αναπτυχθούν. Ωστόσο, πρέπει να ποτίσετε για να διασφαλίσετε ότι η ανάπτυξη δεν θα παραμείνει στάσιμη. Κάντε μπάνιο στις εικόνες του Βούδα. τουλάχιστον μία φορά χειμερινούς μήνες και δύο φορές το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Αν και χρειάζεται νερό για να αναπτυχθεί. Πρέπει όμως να προσέχετε την ποσότητα νερού που χρειάζονται τα φυτά του ναού. Το πολύ νερό στο έδαφος μπορεί να βλάψει το φυτό. Το πολύ νερό θα βρέξει το έδαφος και θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

Το αγόρι πότισε αργά τα φυτά.
Το Phra Ubosot δεν απαιτεί πολύ νερό κατά τη φύτευση.

πριν το πότισμα των φυτών Ελέγξτε πόσο στεγνό είναι το φυτόχωμα και φροντίστε να ποτίζετε για να μην καταστρέψετε το φυτό.

Ποτίστε το ναό μετά τη φύτευση και ποτίστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μετά την ωρίμανση του.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για να διατηρήσετε το έδαφος υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

ηλιακό φως

Το φύλλωμα του Wat Phra Phutthachai είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάζεται έντονο φως για να ανθίσει και να ευδοκιμήσει.Η φύτευση του ναού Crassula Buddha σε αυτόν τον κήπο διασφαλίζει ότι λαμβάνει αρκετό ηλιακό φως. Η σωστή ποσότητα φωτός για την ανάπτυξή του. Όλο το πρώτο μέρος είναι το φως του ήλιου.ή τουλάχιστον έξι ώρες την ημέραΩς εκ τούτου, είναι καλύτερο να καλλιεργείτε φυτά σε εξωτερικούς χώρους.

φυτά εκτεθειμένα στο φως του ήλιου
Η σωστή ποσότητα φωτός για την ανάπτυξή του. Πλήρης ή τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Ανεπαρκές φως ή ηλιακό φως μπορεί να αποδυναμώσει τους μίσχους των φυτών. Και μάλλον δεν θέλετε να δείτε τα όμορφα φυτά σας να μαραίνονται αντί να μεγαλώνουν. Τα δέντρα απλώθηκαν για να αναζητήσουν φως. Αντίθετα, τα κοτσάνια του είναι λεπτά και αδύναμα.

θερμοκρασία

Ο ναός Crasula Buddha ευδοκιμεί σε ζεστά κλίματα. μπορεί να επιβιώσει σε χαμηλές θερμοκρασίες 25°F και έως 50°F αλλά προστατευμένο από τον παγετό Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα Οι εικόνες του Βούδα θα πρέπει να φυτεύονται στη σκιά είναι καλύτερα. Τα φυτά θα ευδοκιμήσουν εάν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως.

λίπασμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάπια φύλλα κομποστοποίησης για να παρέχετε πρόσθετα θρεπτικά συστατικά στα φυτά. Τα φυτά είναι κάτι που δεν θέλετε να πάρετε την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

για μακροθρεπτικά συστατικά Χρησιμοποιήστε κομπόστ κηπευτικών και βεβαιωθείτε ότι το κομπόστ περιέχει μακροθρεπτικά συστατικά:

 • κάλιο
 • φώσφορος
 • Αζωτο

Ακολουθήστε τη συνιστώμενη δοσολογία και γονιμοποιήστε τα φυτά σας κάθε τρεις μήνες.

έντομο

Είναι ευαίσθητο στους αλευρώδεις κοριούς. Ο ναός του Βούδα έχει μια καλά ισορροπημένη δομή. Ειδικά μετά από νέα ανάπτυξη την άνοιξη και το καλοκαίρι. που είναι έτσι φύλλα που δυσκολεύουν τον εντοπισμό των εντόμων

Οι αλευρώδεις κοριοί αποτελούν πρόβλημα για αυτά τα φυτά επειδή προσκολλώνται σφιχτά στη δομή των φύλλων. Αν λοιπόν πιάσετε αλευρώδεις Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα βουτήξετε στο κρασί ή να τα βουτήξετε στο κρασί και να ελπίζετε να ξεκολλήσουν.

κλάδεμα

Κόψτε το ubosot όταν υπάρχουν ξερά φύλλα, κατάφυτα φύλλα ή σχήματα. Θα πρέπει επίσης να κλαδέψετε τα φυτά αφού έχουν ανθίσει. Παραμένω υγειής ευημερούν και πάλι

Απορρίψτε τα φύλλα που αφαιρέσατε για να αποφύγετε τη μόλυνση των υγιών φυτών. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως συμπλήρωμα για κομπόστ και μελλοντικές χρήσεις.

Άλλοι κοινοί παράγοντες που επηρεάζουν τους ναούς του Βούδα αξίζει να σημειωθούν.

σήψη των ριζώνΕάν ποτίζετε πολύ το φυτό ή δεν αφήνετε το μείγμα της γλάστρας να στεγνώσει πριν το ποτίσετε ξανά. Οι ρίζες του δέντρου θα αρχίσουν να σαπίζουν. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γλάστρας στραγγίζει γρήγορα και αποτελεσματικά για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών. Ένα άλλο πράγμα για φυτά σε γλάστρες εξωτερικού χώρου είναι η χρήση γλάστρες από τερακότα. Αν έχετε άλλες γλάστρες Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλή αποστράγγιση.

στήριξη αγκύρωσης κανένας ναός του Βούδα Είναι σαν να έχω αφυδατωθεί για πάρα πολύ καιρό.Γιατί δεν υπάρχει ιδιαίτερη υφή Το κύριο στέλεχος έχει επομένως περισσότερη υγρασία. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα σήψης του φυτού. Αλλά στα φυτά δεν αρέσει να αφυδατώνονται για μεγάλες περιόδους, κάτι που θα παρατηρήσετε αμέσως.

όταν χάνεται το νερό Θα δυσκολευτούν. Και το ριζικό σύστημα δεν είναι τόσο δυνατό όσο άλλα παχύφυτα. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιείτε πέτρες συγκράτησης για να τις δένετε όποτε τελειώνουν το νερό. Και ο κορμός δεν μπορεί να υποστηρίξει ολόκληρο το φυτό.

ευαισθησία στη θερμότητα γιατί είναι ευαίσθητα στη θερμότητα Αναγκάζονται λοιπόν να κάθονται στον ήλιο όλη μέρα. αριθμός Καλή ιδέα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα.Επομένως, θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το δυνατό ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν δεν παρέχετε σταθερό φωτισμό Θα παρατηρήσετε ασυνέπειες στην ανάπτυξη των δέντρων.

τελικές σκέψεις

Η φροντίδα μιας εικόνας του Βούδα που πεθαίνει μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά γιατί να βλάψετε τα φυτά σας; Αυτό το φυτό απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα. που το καθιστά εύκολο στη φροντίδα και την ανθοφορία Επιπλέον, όταν δεν υπάρχει νερό ή ηλιακό φως, που είναι η κύρια προϋπόθεση για την ανάπτυξη, τα συμπτώματα θα εμφανιστούν νωρίτερα.

Wat Phra Phutthachai
Αυτό το φυτό απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα. που το καθιστά εύκολο στη φροντίδα και την ανθοφορία

Αυτό το αειθαλές φυτό μπορεί να φυτευτεί στον κήπο σας ή να καθίσει στο σαλόνι σας για να φωτίσει τον χώρο καθώς ανθίζει. Σημειώστε ότι μετά από δέκα με 20 χρόνια θα φτάσει τα 0,3 m.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *