Απόλυτος οδηγός: Πώς να φροντίσετε το φυτό Crown of Thorns

มงกุฎหนาม แค่รดน้ำ

Το Crown of Thorns, ευρέως γνωστό ως το φυτό Χριστός, είναι ένα από τα πιο περιζήτητα παχύφυτα εσωτερικού χώρου. Ιθαγενής στη Μαδαγασκάρη Αυτό το θαμνώδες, αργά αναπτυσσόμενο φυτό είναι 55°F πάνω από τη μέση θερμοκρασία για τα περισσότερα σπίτια. Αυτό το υπέροχο φυτό ανθίζει σχεδόν όλο το χρόνο. Τα χρυσάνθεμα είναι δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου επειδή είναι εύκολο στη φροντίδα τους. Χρειάζεται μόνο αρκετό φως και νερό.

Οι κορμοί δέντρων χρησιμεύουν ως δεξαμενή για επαρκή ποσότητα νερού. Αιχμηρά αγκάθια, φωτεινά πράσινα φύλλα και δομές που μοιάζουν με φύλλα κάτω από τα λουλούδια κάνουν αυτό το μοναδικό φυτό να ξεχωρίζει στο σπίτι σας. Συνιστούμε να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε τα φυτά καθώς είναι δηλητηριώδη. Και ο χυμός μπορεί να είναι τοξικός όχι μόνο για εσάς αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.Ωστόσο, το αγκάθινο στεφάνι μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό με την κατάλληλη φροντίδα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φροντίζετε καλύτερα το αγκάθινο στέμμα σας.

Πόσο ηλιακό φως χρειάζεται ένα αγκάθινο στέμμα;

Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου απορροφά το έντονο φως. Συνιστούμε να τοποθετείτε τα φυτά σας σε καλό φως. Αυτό συμβαίνει επειδή το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα φύλλα σας. Επιλέξτε ένα καλά φωτισμένο σημείο στο σπίτι σας για αυτή τη διακόσμηση. Κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο και έχετε τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες απευθείας ηλιακό φως. Δώστε το ένα τέταρτο της μερίδας στα φυτά σας σε γλάστρες.

Εάν τα φυτά στο σπίτι σας δεν έχουν αρκετό φως Φέρτε το φυτό έξω για να πάρει όσο ηλιακό φως χρειάζεται. Λάβετε υπόψη ότι το φυτό σας δεν μπορεί να ανθίσει χωρίς αρκετό φως. Το χειμώνα, τα επίπεδα φωτός θα είναι χαμηλά και μπορείτε είτε να μετακινήσετε το φυτό σε πιο δροσερό μέρος με άφθονο ηλιακό φως είτε να το συμπληρώσετε με τεχνητή πηγή.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τα αγκάθια;

Το αγκάθινο στέμμα μεγαλώνει καλά από την παραμέληση. Έτσι, εάν έχετε έναν ταραχώδη τρόπο ζωής. Ίσως είναι το κατάλληλο φυτό για εσάς. Το φυτό σας προτιμά ελαφρώς πιο ξηρό έδαφος. Αποθηκεύστε το νερό σε χοντρά στελέχη Έτσι μπορείτε να ποτίζετε πιο συχνά. Τα χρυσάνθεμα έχουν διαφορετικές ανάγκες σε πότισμα ανάλογα με την εποχή. Το δέντρο σας θα χρειαστεί πολύ λίγο νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. αλλά στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του φθινοπώρου Θα πρέπει να ποτίζετε το αγκάθινο στεφάνι όταν το χώμα είναι μισοξηρό.

Αποθηκεύει νερό στους χοντρούς μίσχους του και προτιμά ελαφρώς ξηρό έδαφος.

Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να ελέγξετε εάν τα φυτά σας χρειάζονται νερό. Το χειμώνα, το έδαφος πρέπει να στεγνώσει σε βάθος 2 έως 3 ίντσες πριν το πότισμα. Ποτίστε τα φυτά σας περίπου μια ίντσα βαθιά σε ξηρό έδαφος την άνοιξη και αργά το φθινόπωρο. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθεί. Περιμένετε να στραγγίσει το περιττό νερό. και αδειάζουμε το πιατάκι από τον πάτο της κατσαρόλας Μπορείτε να ψεκάσετε το στέμμα με ένα ήπιο αλατούχο διάλυμα. Αφήστε το έδαφος να στεγνώσει καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Εάν τα φύλλα κιτρινίσουν, μειώστε το πότισμα.

Αντοχή στην υγρασία και τη θερμοκρασία

Τα παχύφυτα αποθηκεύουν νερό. Επομένως, η μέση υγρασία και η χαμηλή υγρασία αρκούν. Το Crown of Thorns δεν αποτελεί εξαίρεση. Το φυτό αποδίδει καλά σε θερμότερες θερμοκρασίες που ξεκινούν από τους 55° F. Μην ανησυχείτε μήπως φέρετε το φυτό σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι. Επειδή το φυτό μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και 90°F/32°C.

ηλιακό φως φυτά
Τα φυτά έχουν καλή απόδοση σε θερμότερες θερμοκρασίες ξεκινώντας από τους 55° F.

Τα φύλλα των δέντρων θα πέσουν Και τα φυτά σας μπορεί να δυσκολεύονται να ανθίσουν εάν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από την επιθυμητή. Το φυτό αναπτύσσεται καλά σε χαμηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

κλάδεμα

Οι ταχέως αναπτυσσόμενοι θάμνοι ή αλσύλλια επωφελούνται από το κλάδεμα και το κλάδεμα. Η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε και να διαμορφώσετε το φυτό είναι όταν είναι ανθισμένο. Καλύτερο το φθινόπωρο και την άνοιξη όταν ξεκινά η νέα ανάπτυξη. Μερικά κλαδιά θα εμφανιστούν από τα κομμένα κλαδιά που οδηγούν σε ώριμους θάμνους και δέντρα.

Απολυμάνετε τα ψαλίδια ή τα ψαλίδια σας πριν από το κλάδεμα για να αποφύγετε τη μετάδοση ασθενειών από φυτό σε φυτό. Στη συνέχεια, κόψτε το άκρο του στελέχους στην αρχή για να αποτρέψετε την εμφάνιση μη ελκυστικών μίσχων και κλαδιών.

Αφαιρέστε τα παλιά φύλλα και τους μίσχους και πετάξτε τα καλά. Ο κύριος λόγος για το κλάδεμα είναι για να διατηρήσετε το δέντρο σας σε φόρμα. Εάν το κλαδί γέρνει προς μια κατεύθυνση που δεν σας αρέσει, κόψτε το.

κόβοντας κλαδιά δέντρων
Απολυμάνετε το ψαλίδι ή το ψαλίδι σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση της ασθένειας από φυτό σε φυτό.

Φροντίστε να φοράτε γάντια καθώς το γαλακτώδες λευκό γάλα είναι δηλητηριώδες και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, τα μάτια και το στόμα. Συνιστούμε να κόβετε τα αγκάθια σας όταν λείπουν τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σας. Ακόμη και μικρές ποσότητες μπορεί να ερεθίσουν το στόμα σας και να αναστατώσουν το στομάχι σας.Ο χυμός μπορεί επίσης να λερώσει τα ρούχα σας, επομένως φοράτε παλιά ρούχα όταν καθαρίζετε.

παράσιτα και ασθένειες

Η μόλυνση δεν είναι κρίσιμη για αυτό το ανθεκτικό φυτό, καθώς το αγκάθινο στέμμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα παράσιτα. Στα προβληματικά παράσιτα περιλαμβάνονται τα λέπια, τα αλευροφόρα και οι αφίδες. Όταν τα έντομα έλκονται από νέα ανάπτυξη Να είστε σε εγρήγορση και να παρακολουθείτε αυτά τα επικίνδυνα πλάσματα τριγύρω. συμβουλές καλλιέργειας

Αν τα παράσιτα είναι λίγα Αφαιρέστε το χειροκίνητα χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα αντλίας. Μια άλλη καλή επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβάκι ή ένα πανί για να σκουπίσετε τα φύλλα με λίγο αραιωμένο σαπούνι ή σαπούνι πιάτων. Το τρεχούμενο νερό είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα ή σκουπίστε εντελώς την πληγείσα περιοχή. Τα παράσιτα πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να μολύνουν τα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, οπότε φροντίστε να τα εξαλείψετε αμέσως.

άνθισμα

Το Crown of Thorns παράγει πολύχρωμες ρίγες στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του καλοκαιριού. υπό ιδανικές συνθήκες Το αγκάθινο στέμμα μπορεί να παράγει λουλούδια όλο το χρόνο. Τα λουλούδια συγκεντρώνονται σε αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου και του ροζ, του σομόν, του κόκκινου και των δύο.

Τα μπουμπούκια ανθέων βρίσκονται στις μασχάλες κάθε φύλλου. Αν θέλετε τα φυτά σας να ανθίζουν όλο το χρόνο. Επιλέξτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. χρησιμοποιήστε καλό χώμα γλάστρας νερό με φειδώ και χρησιμοποιήστε λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε φώσφορο κατά την περίοδο της ανθοφορίας

χώμα και κομπόστ

Το αγκάθινο στέμμα χρειάζεται σταθερό χώμα γιατί αναπτύσσεται σε ψηλές κορυφές. Στρωμένος με χαλίκι στο κάτω μέρος για καλύτερη αποστράγγιση. Αποφύγετε τα ελαφρύτερα μείγματα και χρησιμοποιήστε τροποποιημένο μείγμα γλάστρας αντί για αμμώδες έδαφος που στραγγίζει γρήγορα.

Το μείγμα πρέπει να είναι κατά τα δύο τρίτα χώμα για γλάστρες ή μείγμα γλάστρας και ένα τρίτο περλίτη ή χοντρή άμμος. Ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος θα αποτρέψει τη σήψη των ριζών. Ωστόσο, η κακή στράγγιση μπορεί να προκαλέσει ξαφνική πτώση των φύλλων, για παράδειγμα. μαζί

κάτοψη του φυτού σκαπάνης και του εδάφους
Δεδομένου ότι αναπτύσσονται σε μεγάλα υψόμετρα, χρειάζονται σταθερό έδαφος.

Τα φυτά χρειάζονται πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά, γι’ αυτό συνιστούμε να προσθέσετε ένα διάλυμα κομπόστ που περιέχει 150-275 ppm κομπόστ στο στάδιο της ανάπτυξης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα λίπασμα βραδείας δράσης. Μην λιπάνετε υπερβολικά το αγκάθινο στέμμα σας με λιπάσματα που περιέχουν βόριο, καθώς τα φυτά σας είναι ευαίσθητα στα μικροθρεπτικά συστατικά.

για κανονική σίτιση Αραιώστε το υδατοδιαλυτό λίπασμα στο μισό της συνιστώμενης συγκέντρωσης και τροφοδοτήστε μηνιαία. Η φυτική τροφή πρέπει να είναι χαμηλή σε άζωτο και υψηλή σε φώσφορο. Μην κάνετε λίπανση το χειμώνα μετά την ανθοφορία. Το πολύ λίπασμα θα κάνει το έδαφος να γίνει πολύ αλμυρό και να κάψει τις άκρες των φύλλων.

επανεκκίνηση

Το αγκάθινο στέμμα χρειάζεται αναφύτευση μόνο κάθε 2-3 χρόνια γιατί μεγαλώνει αργά. Μεταφέρετε το φυτό σας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα με μερικές μεσαίου μεγέθους τρύπες αποστράγγισης για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών. Συνιστούμε μερικές ίντσες μεγαλύτερο, τίποτα πολύ μεγάλο.

Οι κορυφαίες μερικές ίντσες του μείγματος γλάστρας μπορούν να αντικατασταθούν με φρέσκο ​​μείγμα για μεγαλύτερα φυτά. Εάν κόψετε τα πλεονάζοντα στελέχη και ποτίσετε το φυτό μόνο με φειδώ. Δεν χρειάζεται να αναφέρετε τα φυτά σας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Μετακινήστε φυτά που δεν χωρούν πλέον στο δοχείο για να διατηρήσετε τα ώριμα φυτά σας υγιή. Συνιστούμε να το κάνετε αυτό το καλοκαίρι, καθώς αυτό είναι όταν το φυτό είναι πιο δύσκολο να καρποφορήσει. Πώς αναφέρετε το φυτό σας;

  • Αφαιρέστε προσεκτικά το αγκάθινο στέμμα από το σημερινό του δοχείο.
  • χαλαρώστε το χώμα
  • Κόψτε παλιές και νεκρές ρίζες.
  • Ετοιμάστε ένα μίγμα εδάφους πάχους μίας ίντσας που να στραγγίζει καλά.
  • Τοποθετήστε το φυτό ελαφρώς χαμηλότερα από την αρχική του θέση.
  • Συμπληρώστε τα κενά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μετακινήστε τη γλάστρα σας σε ένα παράθυρο που δέχεται τουλάχιστον 3 ώρες απευθείας ηλιακό φως.

διάδοση

Ο πολλαπλασιασμός της αγκάθιας κορώνας από μοσχεύματα μίσχου είναι σχετικά εύκολος. Πρώτα, κόψτε νεότερα κλαδιά την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού Κάθε κοφτερό μαχαίρι, όπως ένα κανονικό ξυράφι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψετε εκεί που το κλαδί συναντά τον κορμό.

αμέσως μετά την κοπή Βουτήξτε τα άκρα του στελέχους σε ζεστό νερό και ψεκάστε το αρχικό φυτό με κρύο νερό για να αποτρέψετε τη διαφυγή του χυμού. Στεγνώστε τα κομμάτια σας σε χαρτί κουζίνας για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια, βουτήξτε τα σκληρυμένα άκρα των μοσχευμάτων σε ένα παρασκεύασμα ορμόνης ριζοβολίας και φυτέψτε τα σε υγρό έδαφος.

κάτοψη του κόκκινου στέμματος από αγκάθια
Βουτήξτε το σκληρυμένο άκρο του κλαδιού σε ένα παρασκεύασμα ορμόνης ριζοβολίας και βουτήξτε το σε υγρό χώμα.

Μετακινήστε την κατσαρόλα σε ένα ζεστό σημείο με έντονο, έμμεσο φως για λίγο. Μην ποτίζετε τα φυτά για μερικές εβδομάδες. Το μοσχάρι σας θα πρέπει να ριζώσει μετά από έξι εβδομάδες. Αν τραβήξετε απαλά το κόψιμο και υπάρχει αντίσταση, έχουν ήδη σχηματιστεί ρίζες. Ξεκινήστε να ποτίζετε απαλά περίπου ένα μήνα μετά την εμφάνιση νέων σημαδιών ανάπτυξης.

Προβλήματα με το Crown of Thorns και πώς να τα αποφύγετε

χωρίς λουλούδια

Η έλλειψη ανθοφορίας είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους καλλιεργητές εσωτερικού χώρου. Δώστε του τουλάχιστον ένα χρόνο αν το δέντρο σας είναι νεαρό. Αν το δέντρο σου δεν ανθίζει Πρέπει να ελέγξετε την ποσότητα φωτός που παίρνουν τα φυτά σας. Μην αποθηκεύετε φυτά σε σκοτεινό δωμάτιο. Ο υποσιτισμός είναι ένας άλλος παράγοντας. Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο για την προώθηση της ανθοφορίας.

κίτρινη κάρτα

Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο τα φύλλα του φυτού σας κιτρινίζουν είναι το υπερβολικό πότισμα. Μειώστε την πρόσληψη νερού, ειδικά το χειμώνα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. όταν η λειτουργία του είναι μειωμένη Όλα τα φυτά θα στερούνται απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αυτό οδηγεί σε συμπτώματα θανάτου όπως κίτρινα φύλλα.Όταν παρατηρήσετε το κίτρινο Σταματήστε να προσθέτετε νερό και τοποθετήστε την κατσαρόλα στον ήλιο.

τοξικό για τα κατοικίδια

Τα φυτά κορώνας είναι ήπια τοξικά για τα κατοικίδια ζώα. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας καταπιεί γάλα Μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος και ερεθισμό του στόματος. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας αμέσως σε περίπτωση κατάποσης.

Η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους δεν είναι τόσο περίπλοκη και χρονοβόρα όσο νομίζετε. Αντίθετα, δοκιμάστε φυτά χαμηλής συντήρησης που ταιριάζουν στο πρόγραμμά σας, όπως το αγκάθινο στεφάνι.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *