Ασθένειες ορτανσίας – Συνήθη προβλήματα φύλλων ορτανσίας

Ασθένειες ορτανσίας – Συνήθη προβλήματα φύλλων ορτανσίας

Αν και οι ορτανσίες εκτιμώνται περισσότερο για τα εντυπωσιακά άνθη τους παρά για το φύλλωμά τους, Αλλά τα προβλήματα με τα φύλλα της ορτανσίας μπορούν σίγουρα να καταστρέψουν την ομορφιά αυτών των πανέμορφων θάμνων. και επηρεάζει την υγεία του λουλουδιού.

Τα προβλήματα με τα φύλλα μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε φυτό κήπου ή θάμνο, συμπεριλαμβανομένων των ορτανσών. Για να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να θεραπεύσετε κοινά προβλήματα φύλλων στις ορτανσίες. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τη βασική αιτία.

Παρακάτω, θα συζητήσω τα προβλήματα των φύλλων με τις ορτανσίες, τον τρόπο αναγνώρισης τους και τους τύπους θεραπειών που υπάρχουν. Ευτυχώς, τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν.

Κοινά προβλήματα με τα φύλλα ορτανσίας

Από κίτρινα φύλλα μέχρι μυκητολογικές ασθένειες Οι ορτανσίες μπορεί να υποφέρουν από διάφορα προβλήματα φυλλώματος. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό των φύλλων, ενώ άλλα μπορεί να προκαλέσουν σήψη.

Αν καταστραφεί, τα φύλλα θα πέσουν. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε εξαρτήματα. του δέντρου έξω μόνος σου καθώς αυτά τα θραύσματα δεν μπορούν να διασωθούν ή να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση τους.

Ακολουθούν ορισμένα προβλήματα με τα φύλλα που πρέπει να προσέξετε:

– κίτρινη κάρτα

Τα κίτρινα φύλλα στις ορτανσίες μπορεί να υποδηλώνουν διάφορους λόγους, όπως έλλειψη νερού, υπερβολικό πότισμα. και καύση λιπασμάτων

Τα κίτρινα φύλλα είναι σύμπτωμα αυτών των προβλημάτων. προκαλούν το θάνατο ενός μέρους του ριζικού συστήματος Τα φύλλα κιτρινίζουν πρώτα, μετά γίνονται καφέ και τελικά πέφτουν.

Το κιτρίνισμα των φύλλων μπορεί να προκληθεί από αλλαγές θερμοκρασίας και εποχιακές αλλαγές.

Φροντίστε να κατανοήσετε τις ανάγκες ποτίσματος και λίπανσης της ορτανσίας σας για να αποτρέψετε το κιτρίνισμα των φύλλων.

Το υγρό αλλά υγρό χώμα και η περιστασιακή λίπανση είναι το κλειδί για την υγεία των ορτανσιών σας.

– ρολό φύλλου

Το κατσάρωμα των φύλλων της ορτανσίας προκαλείται συχνά από έλλειψη νερού ή από μυκητιασική νόσο. Η αφυδάτωση τείνει να αυξάνεται εάν οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού αυξηθούν και δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις.

Αλλά μυκητιακά προβλήματα που επηρεάζουν τις ρίζες, όπως η Armillaria. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και αφυδάτωση των φύλλων της ορτανσίας.

Υπάρχουν όμως και άλλες μυκητιασικές ασθένειες που προσβάλλουν τα φύλλα και προκαλούν κατσάρωμα των φύλλων.Το Cercospora είναι ο κύριος ένοχος για την κατσαρότητα των φύλλων.

Για να αποτρέψετε την αφυδάτωση της ορτανσίας Φροντίστε να ποτίζετε βαθιά όποτε αρχίζουν να φυτρώνουν τα φύλλα.

Όταν διαπιστωθεί πρόβλημα μούχλας Μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψεκασμό των φύλλων με μυκητοκτόνα.

– καφέ φύλλα

Τα καφέ φύλλα προκαλούνται συχνά από εγκαύματα γονιμοποίησης ή από υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία. Εάν οι ορτανσίες υπεργονιμοποιηθούν Οι άκρες και οι άκρες των φύλλων θα γίνουν καφέ.

Οι ορτανσίες που δεν εκπέμπουν άμεσο ηλιακό φως (όπως μια ορτανσία σε γλάστρα που φέρνετε στην ύπαιθρο) θα γίνουν καφέ αν βρίσκονται στο άμεσο ηλιακό φως για πολύ καιρό.

Εάν υποψιάζεστε ότι γονιμοποιείτε υπερβολικά τις ορτανσίες σας, Ξεπλύνετε το έδαφος με νερό για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ορυκτό αλάτι. μετά τον καθαρισμό Σταματήστε το πότισμα για 2-3 ημέρες και μετά επιστρέψτε στο πότισμα ως συνήθως.

Μην γονιμοποιήσετε ξανά έως ότου το φυτό επανέλθει στο φυσιολογικό. Όποτε γονιμοποιείτε ορτανσίες Δώστε προσοχή στις συστάσεις δοσολογίας και μην κάνετε λίπανση πολύ συχνά.

– καφέ κηλίδες

Οι καφέ κηλίδες στις ορτανσίες προκαλούνται συνήθως από βακτηριακή μόλυνση. Τις περισσότερες φορές προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Xanthomonas campestris.

Υπάρχουν τρεις τύποι ορτανσιών που μπορούν να επηρεαστούν από βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα – quercifolia, arborescens και macrophylla.

Προβλήματα μπορεί να παρατηρηθούν στα κάτω φύλλα του φυτού. Η αρχή είναι κόκκινη ή μωβ και απλώνεται σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τα σημεία κοντά στα νεύρα τείνουν να έχουν γωνιακό σχήμα.

Τα μυκητιακά προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν καφέ κηλίδα, Cercospora hydrangea και Colletotrichum gloeosporioides. Η ανθρακνόζη (η οποία προκαλεί ανθρακνόζη) είναι ένας κοινός μύκητας που προσβάλλει τα φύλλα των φυτών ορτανσίας.

Μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων μυκητιακών προβλημάτων από το χρώμα, το μέγεθος και το σχήμα των καφέ κηλίδων.

Αν οι καφέ κηλίδες είναι μικρές Περίπου 1/8 έως 1/4 ίντσας σε διάμετρο, με γκρι ή καφέ κέντρο και μωβ ή καφέ φωτοστέφανο. ή αν ολόκληρο το φύλλο είναι μωβ-καφέ Έχετε κηλίδα σε φύλλα Cercospora.

Εάν η καφέ κηλίδα είναι μεγάλη με μια καφέ ή ανοιχτό καφέ κηλίδα στο κέντρο. Τα φύλλα της ορτανσίας σας είναι ανθρακόζη.

Ανεξάρτητα από το μυκητιακό πρόβλημα που προκαλεί Η θεραπεία είναι η ίδια – διαφυλλικός ψεκασμός με μυκητοκτόνα χλωροθαλονίλης και θειοπανικού-μεθυλίου.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη βακτηριακή ή μυκητιακή καφέ κηλίδα είναι να διατηρείτε τους θάμνους της ορτανσίας σας καλά αεριζόμενους. και κρατήστε τη βάση του φυτού απαλλαγμένη από νεκρά άνθη, απορρίμματα φύλλων και νεκρά καλάμια.

Επίσης, αποφύγετε να ποτίζετε την ορτανσία από πάνω και ποτίζετε στο επίπεδο της ρίζας για να μην μπει νερό στα φύλλα. Η υγρασία στα φύλλα μπορεί να προκαλέσει μυκητιακές ασθένειες.

– τρύπα στο φύλλο

Οι τρύπες στα φύλλα προκαλούνται συχνά από προβλήματα εντόμων. Οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια είναι τα κυριότερα. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι άκρες των φύλλων της ορτανσίας σας είναι σκισμένες και μασημένες.

Εκτός από γυμνοσάλιαγκες Τα σκαθάρια μπορούν επίσης να φάνε τα φύλλα της ορτανσίας σας. προκάλεσε μεγάλη καταστροφή των φύλλων. Τα λουλούδια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στους τρυγόνια.

Έτσι οι μικρές τρύπες στα φύλλα της ορτανσίας σας μπορεί να μην αποτελούν άμεσο λόγο ανησυχίας. Αλλά είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την αιτία και να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές.

Τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες αφαιρούνται καλύτερα με το χέρι. Αλλά είναι τόσο ενεργά τη νύχτα που μπορεί να μην τα παρατηρήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα σκαθάρια μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι.

Ο ψεκασμός ορτανσών με μείγμα σαπουνιού-νερού ή η χρήση παγίδας γυμνοσάλιαγκων είναι επίσης αποτελεσματικός. Τα εντομοκτόνα πρέπει να είναι η τελευταία λύση για να απαλλαγούμε από αυτά τα παράσιτα.

– ωίδιο

Εάν παρατηρήσετε ένα χλωμό ή γκρι χρώμα πουδρ σε φύλλα ορτανσίας Θα μπορούσε να είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που ονομάζεται ωίδιο.

Αρκετοί μύκητες που φέρουν σπόρους προκαλούν αυτή την ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων των Oidium hortensiae, Erysiphe poeltii και Golovinomyces orontii, μεταξύ άλλων.

Μια ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας πιστεύεται ότι είναι μια από τις αιτίες αυτής της μυκητιακής ασθένειας των φύλλων.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου είναι να αφαιρέσετε τα μολυσμένα φύλλα και τα μέρη του φυτού. Ο αντίκτυπος της νόσου μπορεί να μειωθεί με τον ψεκασμό των φυτών με λάδι neem και την προσοχή στα προληπτικά μέτρα.

Όπως ανέφερα νωρίτερα όταν μιλούσα για την πρόληψη των μυκητιακών προβλημάτων των φύλλων. Η διατήρηση του νερού από τα φύλλα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των μυκητιάσεων. Ποτίστε το φυτό βασικού ποτίσματος το πρωί, ώστε η υγρασία στα φύλλα να έχει αρκετό χρόνο να στεγνώσει πριν νυχτώσει.

– φυλλοβόλα φύλλα

Τα φύλλα που πέφτουν είναι συχνά σημάδι έλλειψης νερού. Και ήρθε η ώρα να ποτίσετε τις ορτανσίες σας. Μπορεί να παρατηρήσετε πτώση των φύλλων το καλοκαίρι. Ελέγξτε αν το χώμα της ορτανσίας σας είναι επίσης στεγνό.

Το καλοκαίρι θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατάσταση υγρασίας του θάμνου ορτανσίας. Το χώμα πρέπει να διατηρεί την υγρασία και να μην αφήνει τα οστά να στεγνώσουν.

ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία, όπως σε μια ζεστή μέρα ακολουθούμενη από μια κρύα μέρα κάνουν τα φύλλα να πέσουν

– σκουριασμένη ορτανσία

Οι πορτοκαλί κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων υποδηλώνουν προβλήματα σκουριάς της ορτανσίας. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια άλλη μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει τα φύλλα της ορτανσίας.

Ο μύκητας που προκαλεί τη σκουριά της ορτανσίας ονομάζεται ορτανσία. Pucciniastrum ορτανσία με την πάροδο του χρόνου Τα προσβεβλημένα φύλλα γίνονται καφέ και πέφτουν.

Όπως και με άλλα μυκητιακά προβλήματα, η πρόληψη είναι το κλειδί. Η διατήρηση των φύλλων χωρίς υγρασία κατά το πότισμα και η διασφάλιση ότι οι θάμνοι της ορτανσίας αερίζονται καλά είναι τα χρυσά πρότυπα για την πρόληψη αυτής της μυκητιακής νόσου.

Όταν πρόκειται για θεραπεία σκουριάς ορτανσίας Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  • Αφαιρέστε τα μολυσμένα φύλλα ή μέρη φυτών.
  • Εάν επηρεαστούν όλα τα μέρη αφαιρέστε το κατεστραμμένο μέρος
  • Χρησιμοποιήστε λάδι neem για να ψεκάσετε τα φύλλα του φυτού. (Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία για τη σκουριά της ορτανσίας. Μπορεί όμως να είναι και άμυνα.)
  • Ψεκάστε με άλλα οργανικά μυκητοκτόνα.

όποτε είναι δυνατόν Επιλέξτε οργανικά μυκητοκτόνα και φυτοφάρμακα. και να μειώσουν τις βλαβερές επιπτώσεις αυτών των χημικών ουσιών στο περιβάλλον και στα ωφέλιμα έντομα όπως οι επικονιαστές.

Η θεραπεία δεν λειτουργεί αμέσως. πρέπει να επαναχρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα Συνήθως μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Τα προβλήματα μούχλας μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Ειδικά όταν εξαπλώνεται γρήγορα.

Να θυμάστε ότι τα προληπτικά μέτρα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις.

συνοψίζω

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τα φύλλα της ορτανσίας. Μερικά από αυτά τα προβλήματα είναι εύκολο να αποφευχθούν. ενώ άλλα προβλήματα Εντελώς πέρα ​​από τον έλεγχό σας.

Πότισε τις ορτανσίες σου. (Να ποτίζετε πάντα στη βάση του δέντρου. Και η πρόσθετη προσοχή για να διατηρήσετε τους θάμνους ευάερους μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μυκητιακών και βακτηριακών λοιμώξεων.

Τα προβλήματα με τα έντομα είναι πιο δύσκολο να αποφευχθούν καθώς τα έντομα έλκονται φυσικά από τα φυτά. Σε περίπτωση προσβολής από έντομα Πρέπει να αναλάβετε δράση μόλις εντοπίσετε ένα πρόβλημα για να αποφύγετε μια πλήρη μόλυνση που μπορεί να καταστρέψει τις ορτανσίες σας.

Συνολικά, τα περισσότερα προβλήματα με τα φύλλα της ορτανσίας είναι διαχειρίσιμα και υπάρχουν επιλογές θεραπείας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρακολουθείτε την υγεία των φύλλων και να εφαρμόζετε το φάρμακο όταν είναι απαραίτητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *