Αόρατα μέρη για να ψάξετε για Mealybugs σε μια συκιά με φύλλα

เพลี้ยแป้งบนต้นมะเดื่อซอ

Κανείς δεν αγαπά τη συκιά μου με φύλλωμα βιολιού περισσότερο από εμένα. εκτός από τους αλευρωτούς την πρώτη φορά που είδα Δεν ξέρω τι κοιτάζω. Έχετε δει ποτέ αλευρόφιλους σε συκιές με φύλλα βιολιού;

Mealybug σε βιολί συκιά
Mealybug σε βιολί συκιά
Mealybug σε βιολί συκιά

Δεν έχω ξαναδεί αλευροφόρα σε συκιές με φύλλα βιολιού. και μιας και δεν ξέρω τι είδους έντομο είναι Δεν ήξερα λοιπόν ότι υπήρχε ένα οικογενειακό κοπάδι εκεί κοντά. Δεν ήξερα ότι θα προσέλκυε άλλα ζωύφια, θα έβλαπτε, ακόμη και θα καταστρέψει τα φυτά μου. Δεν ξέρω τι να κάνω με τα έντομα. Έτσι έφυγα μακριά

μερικές ημέρες αργότερα Είδα άλλα δύο αηδιαστικά έντομα. Ήξερα ότι είχα να κάνω με μια επικίνδυνη παρασιτική μόλυνση. Χαίρομαι που έχω αυτή την αποκάλυψη γιατί κοιτάζοντας πίσω, Τώρα ξέρω ότι αν συνεχίσω να λύνω το πρόβλημα Αυτά τα έντομα θα σταδιακά Σκότωσε το βιολί μου τη συκιά.

Τι είναι ο αλευρώδης Γιατί είναι τόσο σπάνιο;

Τα mealybugs είναι ένα από τα πιο δύσκολα παράσιτα εσωτερικών χώρων στον έλεγχο, λένε οι ειδικοί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Τα θηλυκά αλευροφόρα μπορούν να γεννήσουν έως και 600 αυγά τη φορά, καθιστώντας αυτή την ταχεία προσβολή εξαιρετικά επείγουσα. Με άλλα λόγια, μην φεύγεις όπως εγώ.

Μετακινήστε το φυτό σας έξω αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Αυτή η λύση επιτρέπει στα φυσικά αρπακτικά να ελέγχουν την αποικία των αλευροφόρων. Εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε τη συκιά με φύλλωμα βιολιού έξω, μπορείτε. Δοκιμάστε να το βγάλετε έξω. Αγοράζω ζωντανές πασχαλίτσες στο Amazon και τις αφήνω στο σολάριουμ μου για να τις φάνε οι αλευρώδεις.

Οι ειδικοί συνιστούν να βυθίσετε ένα βαμβάκι σε οινόπνευμα και να το ταμπονάρετε σε κάθε λευκό ακάρεα που βρίσκετε. Το μόνο πρόβλημα; Τα ενοχλητικά μικρά παιδιά μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεθούν.

Ένα δυσδιάκριτο μέρος όπου κρύβεται και εγκαθίσταται απαρατήρητο το αλευρόψαρο.

Αυτό που κάνει τους αλευρώδεις κοριούς τόσο δύσκολο να απαλλαγούμε δεν είναι η αντοχή τους στη θεραπεία ή η αδυναμία τους να πεθάνουν.Όχι, αυτό που κάνει τους αλευρώδεις κοριούς τόσο δυσάρεστο είναι το εξαιρετικό καμουφλάζ τους. Το να απαλλαγείτε από τους αλευρώδεις κοριούς στις συκιές με φύλλα βιολιού απαιτεί συνεχή προσπάθεια, αν ξέρετε πού να ψάξετε.

Ευτυχώς, γνωρίζουμε πώς αυτοί οι buggers τείνουν να κερδίζουν παιχνίδια κρυφτού. Γνωρίζετε ήδη την ακριβή τοποθεσία για να ψάξετε για αλευρώδεις: τα τιρκουάζ φύλλα του φύλλου σας από το σύκο. σε αυτό το σκοτεινό φόντο Τα φωτεινά σφάλματα διακρίνονται εύκολα. Κάντε το εύκολο στόχο για τη θεραπεία σας. Εδώ είναι τρεις που δεν είναι τόσο προφανείς.

κάτω μέρος του φύλλου νομίζω ότι θα λύσω το πρόβλημα Πήγα διακοπές για λίγες μέρες, επέστρεψα και υπήρχαν περισσότεροι αλευρώδεις! Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχονται. Μια μέρα που έπινα κρασί (Τώρα κάθε μέρα) Γονάτισα για να σκορπίσω τα φύλλα από κάτω. ακόμα σε αυτή τη θέση Σήκωσα το βλέμμα μου και το μαντέψατε – κάθε αλευροφόρα που σκότωνα είχε τον παππού. Αυτή τη φορά ο μεγάλος κακός ήταν στη βάση του φύλλου που είδα παραπάνω.

Mealybug σε βιολί συκιά

Οι αλευρώδεις κοριοί περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην κάτω πλευρά μεγάλων, νόστιμων φύλλων. Λάβετε αυτό υπόψη όταν προσπαθείτε να διαγνώσετε και να διορθώσετε ένα πρόβλημα.

Μεταξύ του μίσχου (ή του φυτού) και του φύλλου. Μια άλλη εκπληκτική κρυψώνα για τους αλευρωτούς είναι η σχισμή μεταξύ κάθε φύλλου και του προσκολλημένου μίσχου. Αποτελείται από λεπτά, μαύρα, ξηρά φύλλα που συνδέονται απευθείας με το κύριο στέλεχος σας. Ξεφλουδίστε απαλά τους αλευρώδεις κοριούς για να δείτε αν τρυπώνουν στο μαύρο κρανίο.

Αλευρώδης σε φύλλα συκής 7 σχισμές

Ελέγχω πάντα πού τσιμπάω καθώς αυτά τα νέα φύλλα προσελκύουν περισσότερα έντομα από άλλα κλαδιά.

Mealybug σε βιολί συκιά

Συχνά οι ιδιοκτήτες των φύλλων βιολιού είναι απογοητευμένοι όταν διαπιστώνουν ότι κάθε φύλλο (Ακόμα και πιο κάτω!) είναι γεμάτο από αυτά τα παραπλανητικά παράσιτα. Και όλα αυτά επειδή δεν έλεγξαν τα κρυφά τους σημεία. Ένα από αυτά είναι μια μικρή σχισμή ανάμεσα στο στέλεχος και το φύλλο.

άλλα κοντινά φυτά. Βλέπεις εκείνο το χαριτωμένο μικρό μπονσάι φοίνικα δίπλα από το σύκο μου;

Mealybug σε βιολί συκιά

Χωρίς δεύτερη σκέψη, κάθε μέρα φροντίζω την πολύτιμη συκιά μου με τους φίλους μου στο γραφείο. Νιώθω ότι κοντεύω να χάσω το μυαλό μου. Συνεχίζω να ανακαλύπτω νέα σμήνη αλευροφόρων κάθε πρωί. μόνο για να συνειδητοποιήσω ότι μου έλειπε η αληθινή πηγή τους. Αυτό είναι το πλησιέστερο δέντρο μπονσάι.

Τότε ήταν που έμαθα να βλέπω το κάτω μέρος κάθε τι πράσινο. Περιττό να πω, όταν γύρισα τα μπονσάι ανάποδα Με τρόμο διαπίστωσα ότι κάθε χιλιοστό σέρνονταν σε μια λευκή σκόνη σαν βαμβάκι που δεν είχα ξαναδεί πουθενά τις μέρες που φύτεψα το σπίτι. Βασικά, έχω σχεδόν φύγει από την παλάμη μου. Ευχαριστώ πολύ. Το πρόβλημα με τον αλευρώδη θα έχει φύγει.

Ζητώ συγγνώμη αν η ιστορία μου για τους αλευρώδεις κοριούς της συκιάς σας ενθάρρυνε. Χαίρομαι που το συζητήσαμε. Εάν πιάσετε αυτά τα έντομα νωρίς, και να τους περιποιηθείτε Δεν θα σας ενοχλήσουν πολύ. Αφήνοντάς τους σε κρυφό μέρος, θα μετανιώσετε για αυτό που κάνατε.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πώς να αποφύγετε τους κοινούς κινδύνους ανάπτυξης, όπως οι αλευρώδεις κοριοί από φύλλα σύκου, βλ. ειδικός φύλλων βιολιού σύκουΟ πλήρης οδηγός σας για την καλλιέργεια ενός υγιούς φυτού συκιάς από φύλλα Εάν συναντήσετε ένα άγνωστο έντομο Ας δημοσιεύσουμε μια φωτογραφία του στη φιλική διαδικτυακή μας ομάδα. Ίσως κάποιος να έχει συναντήσει το ίδιο ενοχλητικό παράσιτο και να ξέρει πώς να βοηθήσει.Μεγκ Σ. Μίλερ Είναι ένας σημαντικός ομιλητής και πολυβραβευμένος συγγραφέας. στο τελευταίο του βιβλίο όφελος δανείου (28 Απριλίου 2018), Η Μίλερ προσφέρει μια μοναδική προοπτική που προσφέρει νέες ιδέες για τις πηγές διχασμού στο γάμο της Κρίστιαν Μίλερ. Ο σύζυγός της, Τζο, και τα τρία παιδιά τους ζουν κοντά στην Ουάσιγκτον, όπου διατηρούν τη δική τους βιολογική φάρμα. όταν δεν γράφει ένα βιβλίο Ο Μίλερ απολαμβάνει να αναπτερώνει έξι βραβευμένες συκιές με φύλλα βιολιού. Μάθετε περισσότερα για τη Meg στο www.benefitofthedebt.com.

Πάρτε τα απαραίτητα για το βιολί σας:

Μάθε περισσότερα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *