Γιατί οι ρίζες της ορχιδέας σαπίζουν;

Γιατί οι ρίζες της ορχιδέας σαπίζουν;

Η σήψη της ρίζας ορχιδέας είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ορχιδέας, ειδικά για αρχάριους. Αλλά η σήψη των ριζών μπορεί να κρυφτεί ακόμα και σε έμπειρους κηπουρούς.

Πόσο συχνή είναι η σήψη των ριζών στις ορχιδέες; Ποιος είναι ο λόγος για αυτό; Μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της σήψης της ρίζας; στο σημερινό άρθρο Θα απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις και σε άλλα.

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο Μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα σήψης των ριζών ή να εντοπίσετε και να διορθώσετε την κατάσταση πριν να είναι πολύ αργά.

Αιτίες σήψης ρίζας ορχιδέας

Όταν οι ρίζες της ορχιδέας αρχίζουν να σαπίζουν Τα προβλήματα προκαλούνται συχνά από το υπερβολικό πότισμα. Μερικές φορές αυτό το πρόβλημα συνδυάζεται με προβλήματα στη γλάστρα για να δημιουργήσει μια συνταγή για προβλήματα για τις ορχιδέες σας.

Ας δούμε καθέναν από αυτούς τους λόγους και τι μπορείτε να κάνετε για αυτούς:

– περίσσεια νερού

Το υπερβολικό πότισμα είναι μόνο ένα μέρος της εξήγησης για το γιατί οι ρίζες της ορχιδέας σας αρχίζουν να σαπίζουν.

Από τη μία πλευρά, η υπερβολική υγρασία δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. και αντίστροφα Έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα τοξικό περιβάλλον όπου οι ρίζες ασφυκτιούν.

– κακώς στραγγιζόμενο έδαφος

Μία από τις επιπτώσεις του υπερβολικού ποτίσματος είναι η κακή αποστράγγιση του εδάφους. Το υπερβολικό πότισμα ή το σταθερά υγρό χώμα με υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών για τους ίδιους λόγους που περιέγραψα παραπάνω.

Οι ορχιδέες χρειάζονται χώμα χαλαρό, καλά στραγγιζόμενο, καλά αεριζόμενο.Να θυμάστε ότι οι ορχιδέες είναι επίφυτα και οι ρίζες τους αερίζονται συνεχώς. Θέλετε λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι το υλικό φύτευσης δεν είναι συμπαγές και δεν συγκρατεί υπερβολική υγρασία.

Επομένως, τόσο το υπερβολικά ποτισμένο χώμα όσο και το χώμα με κακή στράγγιση μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τις ρίζες της ορχιδέας σας. Όταν οι ρίζες αρχίζουν να σαπίζουν, πρέπει να βιαστείτε να επέμβετε.

Αυτό σημαίνει καθαρισμό του ριζικού συστήματος από άρρωστες ή σάπιες ρίζες και αντικατάσταση του υλικού φύτευσης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να κρατάτε τις ορχιδέες σας σε ένα σωστό πρόγραμμα ποτίσματος.

Μπορεί η κανέλα να βοηθήσει στη σήψη της ρίζας της ορχιδέας;

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που επιλέγετε για την αντιμετώπιση της σήψης των ριζών, Η χρήση κανέλας δεν θα λύσει το πρόβλημα. στην πραγματικότητα εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα Είναι πιθανό να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά να λύσει.

Η κανέλα περιέχει κουμαρίνη που δρα ως ξηραντικό. Τραβήξτε υγρασία από μια ανοιχτή πληγή ή κόψτε και σφραγίστε την.

Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη πληγών σε φύλλα ή ρίζες. αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει τη σήψη των ριζών

Το ράντισμα με κανέλα στο χώμα θα αποτρέψει τη σήψη των ριζών. Η υπερβολική εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει την ξήρανση ορισμένων τμημάτων των ριζών ή ολόκληρου του ριζικού συστήματος. Αλλά μπορεί επίσης να αφυδατώσει σοβαρά τις ορχιδέες σας.

Η θεραπεία για τη σήψη των ριζών – υποθέτοντας ότι το φυτό μπορεί ακόμα να ανακάμψει – είναι να αφαιρέσετε τις άρρωστες ρίζες και να αντικαταστήσετε το υλικό φύτευσης. όταν γίνει αυτό Πρέπει να αλλάξετε τις ορχιδέες σας σε ένα σωστό σύστημα ποτίσματος.

Δηλαδή, μπορείτε να απλώσετε λίγη κανέλα στα ανοιχτά κοψίματα της ορχιδέας για να καλύψετε και να αποτρέψετε βακτηριακές ή μυκητιάσεις. Η κανέλα έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Μπορείτε να διορθώσετε τη σήψη της ρίζας της ορχιδέας με υπεροξείδιο του υδρογόνου;

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου συνιστάται συχνά ως λύση για τη σήψη των ριζών. Συνήθως αραιώνεται με νερό και χύνεται πάνω από το έδαφος για να σκοτώσει μύκητες και βακτήρια.

Αν και το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει αντιμυκητιακές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Αλλά μια γρήγορη λύση για τη σήψη των ριζών εξακολουθεί να είναι η μέθοδος που πρότεινα παραπάνω. Αυτό σημαίνει καθαρισμός των ριζών. Αφαιρέστε την άρρωστη σάρκα. και αλλάξτε το φυτικό υλικό

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να καθαρίσετε τις πληγές στις ρίζες και να αποτρέψετε μυκητιασικές ή βακτηριακές ασθένειες.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου από μόνο του δεν θα θεραπεύσει αποτελεσματικά τη σήψη των ριζών. ειδικά εάν δεν χρησιμοποιείται στη σωστή συγκέντρωση.

Μπορούν οι ορχιδέες να ζήσουν χωρίς ρίζες;

Ίσως έχετε ακούσει ότι μπορείτε επίσης να θεραπεύσετε ορχιδέες που έχουν χάσει τις ρίζες τους λόγω σήψης των ριζών ή άλλων αιτιών. Είναι όμως δυνατόν;

Οι ορχιδέες χωρίς κεφαλές λουλουδιών φαίνεται να επιβιώνουν περισσότερο από τις ορχιδέες με κατακράτηση νερού.

Τέλος, εάν δεν μπορείτε να αναπτύξετε νέες ρίζες. Θα πεθάνουν και αυτές οι ορχιδέες. για να γινει αυτο Πρέπει να παρέχετε στο φυτό –ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό– ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ριζών και εμποδίζει το φυτό να χάσει νερό πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να αναπτύξει ρίζες.

Για να επιστρέψουμε στο ερώτημα εάν οι ορχιδέες μπορούν να επιβιώσουν χωρίς ρίζες – όχι, δεν μπορούν. Αλλά μπορείτε να αναπτύξετε νέες ρίζες και να σώσετε την ορχιδέα από τον πρόωρο θάνατό της.

Πώς να φυτέψετε ρίζες σε μια ορχιδέα;

Η καλλιέργεια νέων ριζών σε φυτά ορχιδέας είναι λίγο πιο δύσκολη. αλλά μπορεί να κάνει Είναι δύσκολο να επιτευχθεί μια καλή ισορροπία μεταξύ θερμότητας, φωτός και υγρασίας.

Λέω ότι θέλετε οι ορχιδέες σας να μην χάσουν την υγρασία τους ώστε τα φυτά να αναπτύξουν ρίζες για να μην στεγνώσουν.

Χρειάζεται όμως και θερμότητα για να τονώσει την ανάπτυξη των ριζών. Η ζέστη προκαλεί αφυδάτωση του σώματος. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε;

Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε τα φυτά.

Ξεπλύνετε τυχόν υπολειπόμενη οργανική ύλη από τις ρίζες ή τις ρίζες του φυτού και μουλιάστε το φυτό σε νερό 80 F που περιέχει ορμόνη ριζοβολίας. Μουλιάστε τα φυτά για τουλάχιστον μία ώρα.

Στη συνέχεια, τα υλικά πρέπει να προετοιμαστούν για να δημιουργηθεί ένα ζεστό αλλά υψηλής υγρασίας περιβάλλον.

Σκεφτείτε από την άποψη του θερμοκηπίου – χρειάζεστε θερμότητα. χρειάζεστε υγρασία Οι αναπτυσσόμενες ρίζες είναι τέλειες.

Πάρτε μια διάφανη σακούλα με φερμουάρ και τοποθετήστε υγρά βρύα σφάγνου σε μια γωνία της τσάντας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την ορχιδέα στην κανονική της θέση ανάπτυξης.

Δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με βρύα και το πλαστικό πρέπει να κάνει το φυτό άνετο.

Φυλάσσετε σε ζεστό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να τοποθετηθεί στη σκιά. Επειδή το πολύ φως θα επιταχύνει το φυτό να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Ταυτόχρονα καταναλώνει πάρα πολύ φυτική ενέργεια.

Σε λίγες εβδομάδες, η ορχιδέα θα βγάλει νέες ρίζες και θα είναι έτοιμη για τοποθέτηση σε γλάστρα.

κάλυμμα

Η ακατάλληλη αποστράγγιση και το υπερβολικό πότισμα είναι δύο από τις κύριες αιτίες της σήψης των ριζών της ορχιδέας. Οι ορχιδέες με σήψη των ριζών μπορούν να διασωθούν γρήγορα με τη μετατόπιση και τον καθαρισμό των ριζών.

Η κανέλα και το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορούν να βοηθήσουν στη σφράγιση της πληγής και στην απώθηση βακτηρίων και μυκήτων. Ακόμα κι αν η ορχιδέα σας έχει χάσει τις ρίζες της. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ξαναφυτέψετε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ziplock.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *