Γιατί πέφτουν τα λουλούδια ορχιδέας; 5 Κοινοί Λόγοι

Γιατί πέφτουν τα λουλούδια ορχιδέας; 5 Κοινοί Λόγοι

Η απώλεια λουλουδιών ορχιδέας είναι συχνή όταν η ορχιδέα σας φτάνει στο τέλος του κύκλου ανθοφορίας της. Σε αυτό το στάδιο, είναι φυσιολογικό οι ορχιδέες να μαραίνονται και να πέφτουν μία-μία.

Εάν οι ορχιδέες σας πέσουν ξαφνικά ή πριν ανθίσουν τα μπουμπούκια Τα φυτά σας μπορεί να χάσουν άνθη ή να φυτρώσουν.

Η αιτία είναι συνήθως από το περιβάλλον. Αυτά είναι καλά νέα γιατί μπορείτε να αλλάξετε τα πράγματα για να ενθαρρύνετε την ανθοφορία.

Λόγω του προβλήματος της πτώσης λουλουδιών ορχιδέας είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι αρχάριοι. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μαζί σας τις πιθανές αιτίες των συμπτωμάτων της πτώσης ορχιδέας και πώς να τις φροντίζετε αφού ανθίσουν.

5 λόγοι για τους οποίους οι ορχιδέες δεν ανθίζουν

Όπως ανέφερα προηγουμένως, οι ορχιδέες πέφτουν φυσικά στο τέλος του κύκλου ανθοφορίας τους.Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κάτι στο περιβάλλον της ορχιδέας θα τις προκαλέσει πτώση.

Υπάρχουν 5 πιθανοί λόγοι για τους οποίους πέφτουν τα λουλούδια της ορχιδέας. που θα αναφέρω εδώ:

 • επαρκή άρδευση
 • όχι αρκετό φως
 • ασθένεια ή παράσιτο
 • θερμοκρασία σοκ
 • έλλειψη υγρασίας

επαρκή άρδευση

Τόσο το πολύ πότισμα όσο και το πολύ λίγο πότισμα μπορεί να προκαλέσει πτώση των λουλουδιών. Εάν ποτίζετε την ορχιδέα πολύ λίγο Οι ρίζες του γίνονται ξηρές και εύθραυστες.

Θα αλλάξουν ακόμη και το χρώμα τους σε γκρι. Εάν η ορχιδέα σας έχει έλλειψη νερού Δεν είναι ασυνήθιστο τα λουλούδια να μαραίνονται.

Εάν η ορχιδέα σας πάρει πολύ νερό, οι ρίζες θα σαπίσουν, προκαλώντας πρόωρη πτώση λουλουδιών.

Φροντίστε λοιπόν να ποτίζετε σωστά την ορχιδέα σας. Θα πρέπει να ποτίζετε τις ορχιδέες σας περιοδικά.

Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα έχει τρύπες αποστράγγισης για να επιτρέψει την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από τη γλάστρα.

όχι αρκετό φως

Φέρτε τις ορχιδέες σας στο σπίτι από το κέντρο του κήπου και τα λουλούδια θα είναι τέλεια και όμορφα. και θα πέσουν μετά από λίγες μέρες.

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, γεγονός που σοκάρει τους αρχάριους ιδιοκτήτες ορχιδέας. Μια εξήγηση είναι οι κακές συνθήκες φωτισμού.

Εάν η ορχιδέα σας έχει αρκετό φως Τα άνθη του θα πέσουν απροσδόκητα. Οι ορχιδέες χρειάζονται έμμεσο φωτισμό. Θα πρέπει να υπάρχουν παράθυρα που βλέπουν ανατολικά ή δυτικά.

Το άμεσο φως μπορεί να αντέξει έως και 1-2 ώρες την ημέρα. Επιπλέον, τα φύλλα της ορχιδέας σας μπορεί να καταστραφούν από το φως του ήλιου.

ασθένεια ή παράσιτο

Οι ορχιδέες μπορούν να προσβληθούν από πολλές ασθένειες και παράσιτα. Μερικά από τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μπουμπουκιών και των λουλουδιών.

Τα λουλούδια και οι μπουμπούκια προσβάλλονται γενικά από έντομα όπως οι λευκές μύγες, οι θρίπες, οι γυμνοσάλιαγκες και οι κάμπιες.Τα λουλούδια μασώνται, παραμορφώνονται και τελικά πέφτουν.

Μυκητιασικές ασθένειες όπως Anthracnose Colletotrichum & Glomerella spp., Petal Blight Botrytis sp. επίσης βλάπτουν τα άνθη και προκαλούν την πτώση τους.

Εξαρτάται από τον τύπο της ασθένειας και του παρασίτου που επηρεάζει το φυτό. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μυκητοκτόνο σπρέι ή εντομοκτόνο.

θερμοκρασία σοκ

Οι ορχιδέες χρειάζονται θερμές θερμοκρασίες μεταξύ 65 F και 80 F. Οι ιδιοκτήτες ορχιδέας συχνά παραβλέπουν τις αλλαγές θερμοκρασίας που προκαλούνται από ψυχρά ρεύματα. εξαεριστήρας ή μια ξαφνική πτώση της εξωτερικής θερμοκρασίας

Κρατήστε τις ορχιδέες σας μακριά από πηγές υπερβολικού κρύου ή ζέστης. Τοποθετήστε το φυτό σε μέρος όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή.

Το σοκ θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει άνθηση των λουλουδιών ή σπάσιμο των μπουμπουκιών. Προσέξτε λοιπόν τις αλλαγές θερμοκρασίας στο σπίτι σας.

έλλειψη υγρασίας

Ως τροπικό φυτό Οι ορχιδέες προτιμούν ένα υγρό περιβάλλον που δεν μπορούν να προσφέρουν τα σπίτια μας. Ο αέρας είναι ιδιαίτερα ξηρός κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εάν ο αέρας είναι πολύ ξηρός Δεν είναι ασυνήθιστο οι ορχιδέες να ανθίζουν και να πέφτουν. Επομένως, θα πρέπει να αυξήσετε την υγρασία γύρω από το φυτό.

Και οι δύο μέθοδος δίσκου με χαλίκι Ένας υγραντήρας (βάλτε χαλίκι και νερό στο δίσκο) ή ένας υγραντήρας μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα και να κάνει τις ορχιδέες σας να ανθίσουν.

όπως βλέπεις Η πτώση λουλουδιών ορχιδέας ή η πτώση μπουμπουκιού ανθέων μπορεί να προκληθεί από οποιονδήποτε από αυτούς τους λόγους. Όταν λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα Είναι σημαντικό να ελέγξετε όλα αυτά τα ζητήματα, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε τη σωστή αιτία και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Φροντίδα ορχιδέας μετά την ανθοφορία

Ένα φυσιολογικό μέρος του κύκλου ζωής μιας ορχιδέας είναι η «περίοδος ανάπαυσης» μετά την οποία τα άνθη μαραίνονται και πέφτουν. Αυτή η περίοδος ανάπαυσης είναι ο τρόπος του φυτού να συγκεντρώσει δυνάμεις για τον νέο κύκλο ανθοφορίας.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή η ορχιδέα σας ξεκουράζεται Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να το φροντίζετε.

Από την άλλη, όμως, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Η συντήρηση του φυτού είναι ακόμα απαραίτητη.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Εάν η ορχιδέα σας χρειάζεται να μεταφερθεί σε γλάστρα Τώρα είναι μια καλή στιγμή να το κάνετε. όταν ξαναφύτευση Ελέγξτε τις ρίζες και αφαιρέστε τα άρρωστα ή κατεστραμμένα φυτά. Αποστειρώνουμε τη γλάστρα και προσθέτουμε νέο υλικό φύτευσης. Ποτίστε ξανά τα φυτά που φυτεύτηκαν.
 • Μειώστε το πότισμα, αλλά ποτίζετε τακτικά τις ορχιδέες σας.
 • Μειώστε τη συχνότητα της λίπανσης και χρησιμοποιήστε ένα αδύναμο διάλυμα μέχρι να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη. όταν συμβαίνει αυτό Λιπάνετε ξανά με πλήρη συγκέντρωση λιπάσματος.
 • Αφαιρέστε τις αιχμές λουλουδιών από τα λουλούδια που έχουν ξεμείνει αν γίνουν καφέ ή κίτρινα. γιατί δεν είναι πλέον διαθέσιμο
 • Μετακινήστε το φυτό σε μια ελαφρώς πιο δροσερή τοποθεσία όπου οι θερμοκρασίες είναι μεταξύ 65 F και 75 F. Η διατήρηση του σε δροσερό δωμάτιο για μερικές εβδομάδες θα ενθαρρύνει την εκ νέου ανθοφορία. Μετά από μια εβδομάδα ή δύο Πάρτε την ορχιδέα σας πίσω σε ένα ζεστό δωμάτιο. για να το βοηθήσω να ανθίσει ξανά
 • Η ορχιδέα σας χρειάζεται επίσης φως. Επομένως, διατηρήστε τις συνθήκες φωτισμού τις ίδιες όπως όταν τα φυτά ήταν ανθισμένα.

Επομένως, εάν τα λουλούδια πέσουν επειδή τα φυτά περνούν σε φυσικό λήθαργο Δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Ακολουθήστε τις συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών που ανέφερα παραπάνω. Στη συνέχεια θα παρατηρήσετε την εμφάνιση νέας ανάπτυξης και τελικά τη δημιουργία νέων μπουμπουκιών στα λουλούδια.

Πόσο διαρκούν οι ορχιδέες;

Οι ορχιδέες Phalaenopsis είναι γνωστές για τη μακρά και πολύχρωμη ανθοφορία τους. Τα λουλούδια ανθίζουν για 2 έως 3 μήνες, ανάλογα με το περιβάλλον και το πώς φροντίζετε το φυτό σας.

πολύ μακρόβιο Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα φυτά είναι δημοφιλή ως φυτά εσωτερικού χώρου. Αφού τα λουλούδια στο φυτό της ορχιδέας σας μαραθούν και πέσουν. Θα πρέπει να κάνετε τις αλλαγές φροντίδας των φυτών που πρότεινα παραπάνω. Αυτά θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε τις ορχιδέες σας για την επόμενη ανθοφορία.

επίσης Εάν η ορχιδέα σας ανθίσει πρόωρα Αναθεωρήστε τα βασικά της φροντίδας της ορχιδέας, όπως το πότισμα, το φως, την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Ελέγξτε για παράσιτα και ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν την ανθοφορία των φυτών σας.

συμπέρασμα

Τα άνθη ή τα μπουμπούκια στις ορχιδέες σας μπορεί να πέσουν για λόγους που σχετίζονται με τον κανονικό κύκλο ζωής του φυτού σας. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να αποτελεί αιτία συναγερμού – οι ορχιδέες σας θα ανθίσουν ξανά μετά από μια περίοδο αδράνειας.

όταν λουλούδια ή μπουμπούκια πέφτουν πρόωρα Η αιτία είναι συνήθως μια αλλαγή στο περιβάλλον του φυτού σας. Θα πρέπει να εξετάσετε κάθε πιθανό λόγο για να μηδενίσετε την πιο πιθανή εξήγηση.

Όταν έχει εντοπιστεί η αιτία Μπορείτε να το διορθώσετε και να βοηθήσετε τις ορχιδέες σας να ανθίσουν ξανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *