Γιατί πέφτουν τα φύλλα ορχιδέας; 3 Λόγοι & Θεραπείες

Γιατί πέφτουν τα φύλλα ορχιδέας;  3 Λόγοι & Θεραπείες

σε κάποιο σημείο Μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φύλλα της ορχιδέας σας είναι χαλαρά, ζαρωμένα, μαραζωμένα και πέφτουν.

Κάθε φορά που βλέπετε φύλλα ορχιδέας μαραίνονται Πρέπει να ξέρετε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα ποτίσματος. Αν και τα πεσμένα φύλλα μπορεί να σας κάνουν να πιστεύετε ότι η ορχιδέα σας είναι αφυδατωμένη. αλλά μπορεί να είναι το αντίθετο Η ορχιδέα σας μπορεί να παίρνει πολύ νερό.

Εδώ θα εξηγήσω τις αιτίες της πτώσης των φύλλων ορχιδέας και θα παρουσιάσω λύσεις για να αποτρέψω το ίδιο πρόβλημα να ξανασυμβεί.

πολύ πότισμα

σε κάθε περίπτωση Η κύρια αιτία της πτώσης των φύλλων της ορχιδέας σας είναι το υπερβολικό πότισμα. Μπορεί να παρατηρήσετε μαρασμό και μαρασμό των φύλλων.

Ο λόγος που οι ορχιδέες ανησυχούν τόσο πολύ για το υπερβολικό πότισμα είναι επειδή θεωρούνται παχύφυτα και είναι πιο ανθεκτικά στην αφυδάτωση.

Η αντοχή τους δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους κάκτους. Αλλά σε αντίθεση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό.

Αν λοιπόν είστε πολύ γενναιόδωροι με ένα ποτιστήρι Το πολύ νερό στις ρίζες μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μυκήτων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σήψης.

Όταν οι ρίζες αρχίσουν να σαπίζουν Τα θρεπτικά συστατικά που παραδίδονται στα φυτά κόβονται. Και τα φύλλα θα στερούνται θρεπτικών συστατικών εάν δεν λαμβάνουν αρκετό νερό.

Γι’ αυτό τα πεσμένα φύλλα είναι σημάδι πνιγμού και βύθισης. Πρέπει να ελέγξετε αν ποτίζετε τις ορχιδέες σας πολύ συχνά ή όχι αρκετά.

αφυδάτωση

Μια κατά τα άλλα υγιής ορχιδέα μπορεί να επιβιώσει για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς νερό. Αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να επιβιώσει από αυτή τη «δοκιμασία» δεν σημαίνει ότι δεν θα πληγωθεί.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι παρόμοια με αυτά της αφυδάτωσης. Πώς μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε τι προκαλεί το μαρασμό των φύλλων της ορχιδέας σας;

Αν ξέρετε ότι έχετε παραμελήσει να ποτίσετε τις ορχιδέες σας. Μάλλον έχετε ήδη την απάντηση.

Εάν δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε το έδαφος. Αν είναι υγρό και μυρίζει και μπορείτε να δείτε τη μούχλα να μεγαλώνει Αυτό οφείλεται στο υπερβολικό πότισμα. Οι ρίζες μπορεί να είναι λεπτές και καφέ.

Εάν το έδαφος είναι ξηρό, οι ρίζες θα είναι ανοιχτό γκρι. και κανένα σύμπτωμα ασθένειας Ο λόγος είναι μάλλον κάτω από το νερό.

νεκρές ρίζες

Εάν το πρόβλημα του υπερβολικού ποτίσματος δεν λυθεί εγκαίρως, η σήψη στο επίπεδο της ρίζας θα είναι πολύ εκτεταμένη, οι ρίζες θα πεθάνουν και η ορχιδέα δεν θα μπορεί να το διορθώσει.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάξετε τη ρουτίνα ποτίσματος μόλις παρατηρήσετε συμπτώματα. όπως έχω ήδη αναφέρει

Αν ποτίζετε πολύ την ορχιδέα σας Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μετακινήσετε την ορχιδέα σας σε μια νέα γλάστρα. Αν έχετε βρεθεί κάτω από το νερό Μην προσπαθήσετε να υπεραντισταθμίσετε. συνεχίστε να ποτίζετε κανονικά

Η υπερβολική λίπανση μπορεί να κάψει τις ρίζες της ορχιδέας και να προκαλέσει προβλήματα που εκλαμβάνονται ως αφυδάτωση. Επομένως, μια άλλη αιτία θανάτου της ρίζας μπορεί να είναι η υπεργονιμοποίηση.

Μπορεί ένα φύτρο ορχιδέας να ανακάμψει;

Εξαρτάται από το τι κάνει τα φύλλα της ορχιδέας να φαίνονται θαμπά. και πόσο γρήγορα μπορείτε να εντοπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα Είναι δυνατό να αναβιώσουν πεσμένα φύλλα ορχιδέας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην κατάσταση των ορχιδεών που δεν έχουν νερό. Μπορείτε να το φροντίσετε για να το επαναφέρετε στην αρχική του δύναμη;

από την εμπειρία μου Η διατήρηση βυθισμένων λουλουδιών γιασεμιού είναι εύκολη.

Ξεκινήστε τις ορχιδέες σας με τακτικό πότισμα. (Ποτίστε βαθιά όταν το μείγμα γλάστρας αρχίσει να στεγνώνει) και ποτίστε μόνο όταν αξιολογήσετε την ξηρότητα του εδάφους.

Ένα άλλο σημάδι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό όταν ποτίζετε είναι το χρώμα των εκτεθειμένων ριζών. Όταν οι ρίζες αρχίζουν να γκριζάρουν Ήρθε η ώρα να ποτίσετε τις ορχιδέες σας.

για υπερβολικό πότισμα ορχιδέες Θα πρέπει να μετακινήσετε το φυτό σε μια νέα γλάστρα. καθαρίστε τις ρίζες και κόβουμε λεπτές καφέ ρίζες οι άρρωστοι έξω Αλλάξτε το υλικό φύτευσης και το νερό ως συνήθως.

Εάν οι ρίζες είναι πολύ κατεστραμμένες Η ορχιδέα σας μπορεί να είναι πολύ αργά. Αν τα φύλλα της ορχιδέας πεθάνουν Αν και οι ρίζες είναι ακόμα ισχυρές Δεν θα συνέλθουν. Αλλά άλλη ανάπτυξη θα επιβιώσει.

Τα μαραμένα φύλλα δεν φαίνονται καλά στα φυτά ορχιδέας. Και μάλιστα, διαταράσσουν πολύ την ομορφιά του φυτού ορχιδέας. Αυτό μας φέρνει στο επόμενο σημείο:

Θέλετε να κόψετε τα μαραμένα φύλλα ορχιδέας;

Ναι, δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να κρατάτε τριγύρω μαραμένα κίτρινα φύλλα. γιατί δεν θα εξαφανιστεί ποτέ Τραβήξτε το σταθερά αλλά απαλά. Θα ξεκολλήσει μόνο του όταν στεγνώσει αρκετά.

Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι ή ψαλίδι και κόψτε τυχόν μαραμένα φύλλα κοντά στη βάση. Άλλα άρρωστα φύλλα μπορούν επίσης να αφαιρεθούν με αυτόν τον τρόπο.

Κατ ‘αρχήν Εκτός εάν υπάρχει σημαντικός λόγος για την ανάκληση του πιστοποιητικού. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το τέλος της ανθοφορίας για να κλαδέψετε τις ορχιδέες σας.

Χρησιμοποιήστε καθαρά, απολυμανμένα εργαλεία για να αφαιρέσετε τα φύλλα. Επειδή το γιασεμί είναι ευαίσθητο σε μυκητιασικές και βακτηριακές ασθένειες.

Πρέπει να γονιμοποιήσετε ορχιδέες με φυτρωμένα φύλλα;

Κατ ‘αρχήν Θα πρέπει να γονιμοποιήσετε τις ορχιδέες σας καθώς μεγαλώνουν. Χρησιμοποιήστε ένα αδύναμο διάλυμα για να αποφύγετε την καύση κομπόστ και λιπάσματος.

Κατά τις περιόδους ανάπαυσης, θα πρέπει να μειώσετε τόσο τη συχνότητα της λίπανσης όσο και τη δύναμη της τροφής. Ένα αραιωμένο διάλυμα είναι ασφαλέστερο και θα βοηθήσει επίσης τα φυτά να αναπτυχθούν.

Εάν οι ορχιδέες σας δεν έχουν καλή απόδοση παρά την τακτική γονιμοποίηση Θα πρέπει να αποφύγετε τη λίπανση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα φύλλα γίνονται σκούρα πράσινα, μαραίνονται ή καφέ στις άκρες.

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα γονιμοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι κάνετε πολύ σκληρή λίπανση ή πολύ συχνά.

Τα μέταλλα από την κοπριά μπορούν να συσσωρευτούν στο έδαφος και να προκαλέσουν αυτά τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του μαρασμού των φύλλων.

Οι υπερβολικά γονιμοποιημένες ορχιδέες έχουν νεκρές ρίζες και καφέ ρίζες. Μπορεί να παρατηρήσετε εναποθέσεις αλατιού στην επιφάνεια του υλικού φύτευσης.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να στραγγίξετε την ορχιδέα, να πετάξετε το παλιό υλικό φύτευσης και να ξεπλύνετε καλά τις ρίζες με νερό. Αλλάξτε τις παλιές γλάστρες σε νέα σύνθετα υλικά. Και αλλάξτε τη γλάστρα αν η ορχιδέα σας χρειάζεται μεγαλύτερη γλάστρα. Ή αποστειρώστε παλιές γλάστρες εάν μπορείτε να τις επαναχρησιμοποιήσετε.

κάλυμμα

Το να καταλάβετε την ακριβή αιτία της πτώσης των φύλλων στις ορχιδέες σας μπορεί να είναι δύσκολο. Μπορείτε να αξιολογήσετε γρήγορα την κατάσταση και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Τα προβλήματα υπερβολικού ποτίσματος εμφανίζονται συνήθως όταν τα φύλλα της ορχιδέας σας συρρικνώνονται. Εάν μπορείτε να απομονώσετε αυτή την αιτία σίγουρα. Έχετε επίσης δύο πιθανές αιτίες: έλλειψη νερού ή νεκρές ρίζες από την καύση του κομπόστ.

γιατί τα συμπτώματα είναι διαφορετικά Έτσι, μπορείτε να εντοπίσετε τον ένοχο και να εφαρμόσετε τη σωστή θεραπεία.

Η αποφυγή του υπερβολικού ποτίσματος και της κομποστοποίησης είναι σημαντική γιατί η διατήρηση μιας προβληματικής ορχιδέας υγιής είναι πιο δύσκολη από την πρόληψη ασθενειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *