Γιατί πέφτουν τα φύλλα της ορτανσίας;

Γιατί πέφτουν τα φύλλα της ορτανσίας;

Η πτώση φύλλων ορτανσίας μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος. Μπορεί όμως να είναι και φυσικό αποτέλεσμα εποχιακών αλλαγών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ορτανσίες πέφτουν. που θα αναφέρω

Τα προβλήματα πτώσης φύλλων στις ορτανσίες μπορούν να προληφθούν με λίγη προσοχή και προνοητικότητα. Θα συζητήσω μερικές από τις πιο κοινές αιτίες της πτώσης των φύλλων στις ορτανσίες και θα προσφέρω λύσεις για να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Αιτίες απώλειας φύλλων στις ορτανσίες

Το φθινοπωρινό φύλλωμα την άνοιξη ή το καλοκαίρι δεν είναι χαρακτηριστικό για τις ορτανσίες. Ως εκ τούτου, η πτώση των φύλλων προκαλείται συχνά από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι αλλαγές θερμοκρασίας. Προβλήματα με το πότισμα, το ηλιακό φως ή ασθένειες

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν πτώση των φύλλων της ορτανσίας:

1. Αφυδάτωση

Τα φύλλα ορτανσίας που δεν ποτίζονται τακτικά θα κιτρινίσουν, θα πέσουν και θα πέσουν.

Το έδαφος της ορτανσίας πρέπει να είναι υγρό. Όταν φυτεύετε ορτανσίες σε κύμα καύσωνα ή σε ήλιο Το χώμα θα στεγνώσει γρήγορα.

όταν συμβαίνει αυτό Οι ορτανσίες χάνουν εύκολα τα φύλλα τους λόγω έλλειψης νερού.

2. Ηλιακό έγκαυμα

Εκτός από την αφυδάτωση που προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες Μια ορτανσία που έχει μεταφερθεί σε μια άγνωστη απόχρωση ή μια ορτανσία που δεν αντέχει τον ήλιο μπορεί να χάσει τα φύλλα της λόγω υπερβολικής ζέστης.

Αν και σε ορισμένες ορτανσίες αρέσει ο πλήρης ήλιος. ειδικά σε ψυχρότερα κλίματα Αλλά δεν πρέπει να εκτίθεται στον καυτό και καυτό ήλιο.

Οι ορτανσίες που χάνουν τα φύλλα τους λόγω του ηλιακού φωτός είναι πολύ συχνές στις ορτανσίες εσωτερικού χώρου. Η ξαφνική έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να επηρεάσει τις ορτανσίες.

3. Υπερβολικό πότισμα

Δεν είναι μόνο η έλλειψη νερού που κάνει τα φύλλα να πέσουν από τις ορτανσίες σας. Μερικές φορές προκαλεί προβλήματα – πολύ πότισμα.

Όταν γίνεται υπερβολικό πότισμα ή φύτευση σε εδάφη με κακή στράγγιση Οι ρίζες της ορτανσίας θα αρχίσουν να σαπίζουν. Έλλειψη θρεπτικών συστατικών για τη διατροφή των φύλλων και των λουλουδιών.

Ωστόσο, το χώμα της ορτανσίας δεν πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει εντελώς. Αλλά δεν πρέπει να επιτρέπεται να κάθεται στο νερό.

4. Παγετός

Εάν μεταφέρετε τις ορτανσίες σας στον κήπο νωρίς την άνοιξη Οι όψιμοι παγετοί μπορεί να κάνουν το φυτό να χάσει φύλλα και μπουμπούκια ανθέων.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φυτεύετε ορτανσίες μόνο όταν είναι αδρανείς. ή όταν δεν είναι σημαντική η πιθανότητα ο παγετός να καταστρέψει τη νέα ανάπτυξη.

5. Εναλλακτικό τραύμα

Αν φυτέψετε ορτανσίες στα μέσα της άνοιξης ή του καλοκαιριού Μια μεταμόσχευση σοκ μπορεί να προκαλέσει πτώση φύλλων και πτώση λουλουδιών.

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να προγραμματίσετε μια μεταμόσχευση ή φύτευση ορτανσών όταν το φυτό είναι αδρανές.

6. Έντομα

Οι ορτανσίες δεν είναι επιρρεπείς σε προβλήματα παρασίτων όπως άλλα φυτά κήπου. αλλά κάτω από ορισμένα έντομα όπως αφίδες ή ακάρεα αράχνης Οι ορτανσίες μπορεί να χάσουν τα φύλλα εάν η προσβολή είναι αρκετά σοβαρή ώστε να μείνει ανεξέλεγκτη.

7. Μυκητιακές ασθένειες

Ορισμένες μυκητιακές ασθένειες της ορτανσίας μπορεί να προκαλέσουν πτώση των φύλλων εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Η πρόληψη μυκητιασικών ασθενειών είναι ευκολότερη από τη θεραπεία. Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές μου για την προφύλαξη.

Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία πτώσης των φύλλων της ορτανσίας. Τώρα ας δούμε τι μπορεί να γίνει για να τα αποτρέψουμε.

Αποτρέψτε την πτώση των φύλλων της ορτανσίας.

για να αποτρέψετε την ορτανσία από την πτώση των φύλλων Υπάρχουν κάποια προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβετε. Όσον αφορά την πτώση των φύλλων στις ορτανσίες Έχω τις παρακάτω συμβουλές και κόλπα.

  • για να αποτρέψετε την πτώση των φύλλων λόγω προβλημάτων ποτίσματος Φυτέψτε ορτανσίες όπου το νερό μπορεί να εισχωρήσει εύκολα και μακριά από τις ρίζες. Διατηρείτε το έδαφος υγρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ποτίζετε συχνά.
  • Εάν μεταφέρετε μια ορτανσία σε γλάστρα από εσωτερικό χώρο στον κήπο, αφήστε σταδιακά το φυτό να προσαρμοστεί επεκτείνοντάς την λίγο έξω κάθε μέρα.
  • Φυτέψτε τις ορτανσίες σας σε μια τοποθεσία που να έχει πλήρη ηλιακή ακτινοβολία κατά το πρώτο μέρος της ημέρας. Στη συνέχεια σκιάστε το μερικώς ή μερικώς το απόγευμα.
  • Αν δημιουργήσετε χειμερινή προστασία για ορτανσίες Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τον προστατευτικό σας εξοπλισμό την άνοιξη για να αποτρέψετε τη ζημιά από τον παγετό.
  • Φυτέψτε ορτανσίες το φθινόπωρο. Αφού ανθίσουν τα φυτά και ρίξουν τα φύλλα τους ή στις αρχές της άνοιξης πριν φυτρώσει
  • Επιλύστε τα προβλήματα παρασίτων ψεκάζοντας τις ορτανσίες με οργανικά εντομοκτόνα.
  • Διατηρήστε τους θάμνους καλά αεριζόμενους (ξεπαγώστε, αφαιρέστε τα ξηλωμένα λουλούδια, αφαιρέστε τα νεκρά καλάμια κ.λπ.) για να μειώσετε τις επιπτώσεις των μυκητιακών ασθενειών.
  • Φυτέψτε θάμνους ορτανσίας σε απόσταση 4-6 μέτρων για να αποτρέψετε την εξάπλωση ασθενειών και παρασίτων.
  • Ποτίστε την ορτανσία στο επίπεδο της ρίζας. όχι από πάνω για να αποτρέψει τη διαρροή υγρασίας από τα φύλλα.
  • πότε να κόψετε ορτανσίες Απολυμάνετε τις λεπίδες ανάμεσα στα κοψίματα για να αποτρέψετε την εξάπλωση παρασίτων και ασθενειών από φυτό σε φυτό.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες Θα μπορέσετε να μειώσετε το πρόβλημα της πτώσης των φύλλων στην ορτανσία σας. Ειδικά επειδή ορισμένα προβλήματα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν παρά να προληφθούν.

Χάνουν οι ορτανσίες τα φύλλα και τους μίσχους τους το φθινόπωρο;

Ναι, γιατί οι ορτανσίες είναι φυλλοβόλα πολυετή φυτά. Ως εκ τούτου, χάνουν τα νέα τους φύλλα και τη νεαρή τους ανάπτυξη το φθινόπωρο καθώς περνούν σε μια φάση αδράνειας που διαρκεί από φθινόπωρο σε φθινόπωρο.

Επομένως, αυτό είναι μια φυσική αιτία πτώσης των φύλλων και δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Οι ορτανσίες σας θα επιστρέψουν την άνοιξη με νέα φύλλα και ανάπτυξη.

συνοψίζω

Οι ορτανσίες έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται για να ευδοκιμήσει το φυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή το πότισμα και η τοποθέτηση μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των ορτανσιών σας. Είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά.

Ομοίως, ο παγετός, η ασθένεια και το σοκ μπορούν επίσης να προκαλέσουν πτώση των φύλλων. ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναπτυχθούν τα φύλλα και αυτό μπορεί να επηρεάσει και την ανθοφορία.

Σε περίπτωση σήψης των ριζών ή σοβαρής έλλειψης νερού Η απώλεια φύλλων μπορεί να μην είναι το μόνο πρόβλημα. Εάν τα προβλήματα εντοπιστούν πολύ αργά, τα φυτά μπορεί να πεθάνουν.

Φροντίστε λοιπόν να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και συμβουλές για να αποφύγετε ζημιές και βλάβες στις ορτανσίες σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *