Γιατί τα φύλλα της ορχιδέας μου χωρίζονται;

Γιατί τα φύλλα της ορχιδέας μου χωρίζονται;

Δεν θα δείτε σπασμένα φύλλα στις ορχιδέες σας Τι έγινε;Γιατί οι ορχιδέες σας έσπασαν φύλλα; Και πρέπει να ανησυχείς;

Το σπάσιμο των φύλλων ορχιδέας μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα. Αλλά μπορεί να συμβεί για ευνόητους λόγους.

Είναι κατανοητό ότι ανησυχείς. Ως εκ τούτου, έχω συγκεντρώσει μια επισκόπηση των πιθανών αιτιών πίσω από την ξαφνική πτώση των φύλλων στις ορχιδέες. και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό

Αιτίες των φύλλων ορχιδέας

Αν παρατηρήσετε κάθετες ή οριζόντιες σχίσεις στις ορχιδέες σας Μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος με το περιβάλλον ή τη φροντίδα—ή όχι! – λήψη.

Οι κάθετες ρωγμές είναι πιο συχνές και ενοχλητικές από τις οριζόντιες ρωγμές. Αυτό είναι συνήθως το αποτέλεσμα τραυματισμού του δέντρου (όπως πτώση ή χτύπημα).

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους τα φύλλα της ορχιδέας σας θα χωριστούν. Οι κυριότεροι από αυτούς τους λόγους είναι οι εξής:

– Ακανόνιστο πότισμα

Το ακανόνιστο πότισμα είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ορχιδέες Phalaenopsis χάνουν τα φύλλα τους.

Το άγχος που προκαλείται από αυτό το ανομοιόμορφο πότισμα μπορεί να προκαλέσει το σχίσιμο των φύλλων κατά μήκος μιας γραμμής που τρέχει κάτω από τη μέση του φύλλου.

– πολύ ξηρός αέρας

Οι ορχιδέες αναπτύσσονται καλά σε υγρό περιβάλλον. Χωρίς υγρασία, τα φύλλα ορχιδέας Phalaenopsis τείνουν να σχίζονται κατακόρυφα. Η έλλειψη υγρασίας μπορεί να επηρεάσει τη ζωτικότητα των φύλλων.

Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι πολύ ξηρός Σκεφτείτε να προσθέσετε τεχνητή υγρασία. χρησιμοποιήστε υγραντήρα δίσκος με χαλίκι νερού Ή μετακινήστε τις ορχιδέες σας σε ένα δωμάτιο με περισσότερη υγρασία (όπως η κουζίνα).

– λήψη υπερβολικού ηλιακού φωτός

Οι ορχιδέες αναπτύσσονται σε έμμεσο φως. Αλλά παλέψτε στο άμεσο ηλιακό φως. Εάν η ορχιδέα σας παίρνει πολύ άμεσο φως Τα φύλλα του μπορεί να στεγνώσουν και να θρυμματιστούν στη μέση. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν η ορχιδέα μεταφέρεται έξω το καλοκαίρι.

– αποπληξία

Τα κατοικίδια, τα περίεργα παιδιά, ένα τραχύ σπίτι ή ένα εγκαταλελειμμένο φυτό μπορεί να προκαλέσουν πανικό στην ορχιδέα σας.

Το σχίσιμο των φύλλων μπορεί να προκληθεί από οποιονδήποτε από τους παραπάνω λόγους, ωστόσο, μερικές φορές συμβαίνει χωρίς παρέμβαση από αυτές τις αιτίες.

Πρέπει να κόβονται τα φύλλα ορχιδέας ξεχωριστά;

Τα σπασμένα φύλλα ορχιδέας μπορούν να κοπούν καθώς δεν είναι ελκυστικά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αποστειρωμένο μαχαίρι όταν κόβετε για να αποτρέψετε μυκητιακές, βακτηριακές ή ιογενείς ασθένειες.

Κόψτε τα φύλλα στη βάση Οι λεπίδες ξυραφιού είναι ιδανικές για να κόβετε σπασμένα φύλλα ορχιδέας ή άλλα άρρωστα φύλλα.

Αυτές οι αιχμηρές λεπίδες έχουν σχεδιαστεί για ακριβή κοπή. Αυτό είναι που χρειάζεστε για να αποτρέψετε τη ζημιά στις ορχιδέες σας.

Αν δεν σας ενοχλούν τα φύλλα ορχιδέας που έχουν χωρίσει και μοιάζουν σαν να είναι κλειστά. Μπορείτε να το αφήσετε όπως είναι. Αλλά οι άνθρωποι συχνά τα αφαιρούν για αισθητικούς λόγους ή για φόβο ασθένειας.

Το σχίσιμο των φύλλων ορχιδέας προκαλεί ασθένεια;

Οι ανοιχτές πληγές στις ορχιδέες σας μπορεί να μεταφέρουν ασθένειες. Επομένως, τα σπασμένα φύλλα μπορούν να καταστραφούν από την ανάπτυξη μυκήτων ή βακτηρίων. Τα έντομα μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την αδυναμία στο φυτό σας.

Αν το φύλλο δεν κλείνει μόνο του Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυτικό μυκητοκτόνο για να διασφαλίσετε ότι οι νέες πληγές στις ορχιδέες σας έχουν σφραγιστεί πλήρως. Αλλά για ήσυχο μυαλό, μπορείτε να κόψετε τα κατεστραμμένα φύλλα.

για να αποτρέψετε περισσότερο σπάσιμο των φύλλων Προσπαθήστε να εντοπίσετε την αιτία της πτώσης των φύλλων στην ορχιδέα σας. Ξεκινήστε αξιολογώντας την υγρασία και το πότισμα. Αυτές είναι δύο από τις πιο κοινές αιτίες πτώσης φύλλων σε φυτά εσωτερικού χώρου.

Μπορεί να επισκευαστεί ένα σπασμένο φύλλο ορχιδέας;

Όταν τα φύλλα της ορχιδέας χωρίζονται στη μέση δεν θα μπορεί να επανασυναρμολογηθεί Εάν η διάσπαση είναι οριζόντια Το ρήγμα δεν θα αναγεννηθεί ούτε θα συνεχίσει να μεγαλώνει στο ρήγμα.

Όταν η πληγή έχει επουλωθεί και η ορχιδέα σας έχει επουλωθεί. Μπορείτε να αφήσετε σπασμένα φύλλα στο φυτό. Αλλά αν νομίζετε ότι έχετε καταρράκτη Μπορείτε επίσης να το αφαιρέσετε.

Τα σπασμένα φύλλα δεν θα επιστρέψουν στο κανονικό τους σχήμα και δεν υπάρχει τρόπος να τα διορθώσετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά στα φύλλα.

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ορχιδέα σας λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιθανά πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπάσιμο των φύλλων της ορχιδέας σας.

Αλλάξτε το περιβάλλον της ορχιδέας για να αποτρέψετε το σχίσιμο άλλων φύλλων.

Ωστόσο, μερικές φορές, όσο σκληρά κι αν προσπαθείς, Η ορχιδέα σου φεύγει ακόμα.

Πώς πρέπει να μοιάζει ένα υγιές φύλλο ορχιδέας;

Μια υγιής ορχιδέα θα έχει σκούρα προς ανοιχτόχρωμα έως μέτρια πράσινα φύλλα. ανάλογα με το είδος Ορισμένες αλλαγές στο περιβάλλον της ορχιδέας μπορεί να αντικατοπτρίζονται στο χρώμα και την κατάσταση των φύλλων.

Μερικές φορές τα φύλλα παίρνουν ένα έντονο χρώμα, όπως ένα λευκασμένο κίτρινο, όταν βρίσκονται στο άμεσο ηλιακό φως για πάρα πολύ καιρό. στο περασμα του χρονου Αυτά τα φύλλα θα γίνουν καφέ και ξηρά.

Ένα άλλο πράγμα που παρατήρησα για τις ορχιδέες είναι ότι Φαίνονται να υπερεκτίθενται με τη μορφή άμεσου φωτός. που είναι κόκκινο στα φύλλα

αρκεί να μείνει στη θέση του και να μην μετατραπεί σε τραχύ χρώμα. Οι ορχιδέες σας θα είναι μια χαρά. Αν και δεν έχω κρατήσει ακόμα την ορχιδέα σε άμεσο φως.

Όταν τα φύλλα της ορχιδέας σας γίνονται σκούρα πράσινα Είναι σημάδι ότι δεν παίρνουν αρκετό φως, οπότε αν το παρατηρήσετε στις ορχιδέες σας Μετακινηθείτε σε μια πιο φωτεινή τοποθεσία.

Οι ορχιδέες που δεν έχουν υγρασία τείνουν να έχουν ζαρωμένα φύλλα. που είναι άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε

κάλυμμα

Λοιπόν, τα φύλλα της ορχιδέας σας τείνουν να χωρίζονται αν το φυτό είναι σε ταραχώδες πρόγραμμα ποτίσματος. Έλλειψη επαρκούς υγρασίας, έκθεση στο ηλιακό φως ή πρόκληση σοκ.

Δυστυχώς, τα σπασμένα φύλλα ορχιδέας δεν μπορούν να επισκευαστούν. Επομένως, θα πρέπει να πετάξετε προσεκτικά τα φύλλα ή να τα μαδήσετε για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές ή ασθένειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *