Γιατί το παχύφυτό μου κιτρινίζει;

Why Is My Succulent Turning Yellow?

Η φροντίδα του παχύφυτου δεν είναι τόσο εύκολη όσο ίσως έχετε ακούσει. Είναι γνωστό ότι κιτρινίζουν όταν είναι δυστυχισμένοι».Έχω μια θετική κουβέντα με τα παχύφυτα. Ποτίζω τα φυτά Ακολουθώ όλους τους κανόνες σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας μου. Γιατί κιτρίνισε!» Έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Η πιο κοινή αιτία της κίτρινης σάρκας είναι η περίσσεια νερού. Τα παχύφυτα αναπτύσσονται σε υγρά, ξηρά περιβάλλοντα επειδή αποθηκεύουν νερό στα φύλλα και τους μίσχους τους. Επομένως, το υπερβολικό πότισμα είναι επιρρεπές σε σφάλματα. Το φτωχό έδαφος και η αποστράγγιση μπορεί να προκαλέσουν κίτρινη σάρκα.

Ακολουθήστε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί τα παχύφυτά σας κιτρινίζουν. Έχουμε όλες τις απαντήσεις και τις πιθανές λύσεις. Διαβάστε παρακάτω.

Τι είναι το Juicy Turmeric;

Το κίτρινο κρέας είναι ορεκτικό και ανθυγιεινό! Αν κιτρινίσουν τα χυμώδη φύλλα δείχνει ότι το δέντρο σας πεθαίνει Δεν είναι ασυνήθιστο τα παχύφυτα να ποτίζονται πολλές φορές την εβδομάδα. Απαιτούν λιγότερη προσοχή. Πιο ζεστός καιρός και λιγότερο νερό.

Το πολύ νερό και το πότισμα θα κιτρινίσουν τα παχύφυτά σας. Εάν τα φυτά σας ποτίζουν πολύ Το φυτό θα κιτρινίσει και θα αρχίσει να σαπίζει. Τα φύλλα θα κυρτώσουν και θα αρχίσουν να αισθάνονται υγρά αντί να είναι ξηρά και σκληρά.

Το υπερβολικό πότισμα είναι ένας από τους λόγους που τα παχύφυτα είναι κίτρινα.

Τα κίτρινα φύλλα και οι μαύρες κηλίδες είναι σημάδια υπερβολικού ποτίσματος. Αν ένα παχύφυτο πάρει πολύ νερό Είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται από το έδαφος. που παρεμποδίζει την ανάπτυξη και τη φωτοσύνθεσή τους.

Εάν το παχύφυτό σας κιτρινίσει δείχνει ότι μπορεί να είναι κάτω από το νερό Αυτό σημαίνει ότι συγκρατείται ανεπαρκές νερό μέσα στα φύλλα του φυτού. με αποτέλεσμα οι μίσχοι ή τα φύλλα να γίνουν εύθραυστα και να πέσουν

Εάν το χυμώδες χώμα σας είναι ατελές ή δεν στραγγίζει καλά, μπορεί επίσης να συμβάλει στο κιτρίνισμα των φύλλων Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα έντομα ευθύνονται για το κιτρίνισμα του κρέατος.

Πώς πρέπει να είναι ένα υγιές σώμα;

Τα παχύφυτα και οι κάκτοι έρχονται σε διαφορετικά σχήματα, χρώματα, μεγέθη και είδη. Είναι μια ποικιλόμορφη ομάδα φυτών που μοιράζονται ένα σημαντικό κοινό χαρακτηριστικό: είναι ανθεκτικά στην ξηρασία Αυτά τα φυτά έχουν ιστούς κατασκευασμένους για να συγκρατούν το νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Τα παχύφυτα πρέπει να έχουν χοντρά φύλλα που βοηθούν στη συγκράτηση του νερού.

Έχει δυνατά χυμώδη φύλλα, χοντρές ρίζες και ξηρό χώμα.

Να έχετε ένα υγιές παχύφυτο

  • χοντρές ρίζες
  • Τα φύλλα είναι παχιά και σαρκώδη.
  • αισθανθείτε σταθερά στο άγγιγμα
  • Τα φύλλα και τα στελέχη είναι όρθια.
  • ξηρό χώμα

Αν το παχύφυτό σας δεν έχει όρθια φύλλα Εδώ είναι μερικές άλλες συμβουλές. για να σώσετε τα φυτά σας πριν να είναι πολύ αργά.

Πώς μπορώ να σταματήσω το κουνουπίδι μου να κιτρινίζει;

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το κρέας σας είναι να είστε πολύ προσεκτικοί. Δώστε προσοχή στην υφή των φύλλων. την αίσθηση του εδάφους και το χρώμα του φυτού αν κιτρινίσει ο σαρκώδης καρπός δείχνει ότι ήταν υπερβολικά εκτεθειμένο.

Δοκιμάστε να μετακινήσετε το παχύφυτό σας σε μια ηλιόλουστη ή σκιερή περιοχή για μερικές ημέρες, για παράδειγμα, εάν το φυτό σας βρίσκεται δίπλα σε παράθυρο. Μετακινήστε το σε ένα τραπέζι πιο μακριά για να έχετε περισσότερο φως. Ή πάρτε τον χώρο σας στη σκιά από το μπαλκόνι για λίγες μέρες.

Να είστε προσεκτικοί με τα πιάτα με κρέας που βλέπετε. Τα παχύφυτα τείνουν να κιτρινίζουν και να σχηματίζουν καφέ ή μαύρες κηλίδες όταν βρίσκονται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είτε είναι κίτρινο, μαύρο, καφέ ή ημιδιαφανές. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να σώσετε τα παχύφυτά σας.

όταν σκεφτόμαστε τα φυτά σκεφτόμαστε το φως του ήλιου καλά στραγγισμένο έδαφος και άφθονο νερό Τα παχύφυτα είναι μοναδικά επειδή απαιτούν ηλιακό φως, ξηρό έδαφος και μέτριες ποσότητες νερού μία φορά την εβδομάδα. Είναι σχεδόν το αντίθετο από αυτό που διδασκόμαστε για τα φυτά γενικά.

Αντιγράψτε το φυτό σας

Η αναφύτευση μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα χώμα που συνιστάται ειδικά για κάκτους και παχύφυτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χώμα για γλάστρες και παχύφυτα και να προσθέσετε άλλα στοιχεία. για να διατηρούνται στεγνά τα φυτά, όπως χαλίκι ή άμμος

Επιλέξτε το σωστό χώμα όταν φυτεύετε το παχύφυτό σας.

Το κλειδί είναι να τοποθετήσετε το δέντρο σας σε έδαφος που προάγει την αποστράγγιση. ώστε τα φυτά σας να μην βραχούν και να αποχρωματιστούν.

αφήστε το παχύφυτο να στεγνώσει

για να διατηρηθεί η χυμότητα Μπορείτε να το τραβήξετε εντελώς έξω από την κατσαρόλα. Βγάζουμε το παχύφυτο από την κατσαρόλα. βουρτσίστε το υπερβολικό χώμα και αφαιρέστε τις καφέ ή σάπιες ρίζες Το πολύ νερό κάνει τις ρίζες να μαυρίζουν.

Αυτό θα δώσει στο παχύφυτό σας ένα δυνατό ξεκίνημα. Όταν κοπούν οι ρίζες Τα παχύφυτα αφήνονται να στεγνώσουν έως και 4 ημέρες.Η διαδικασία ξήρανσης δεν απαιτεί έκθεση στον ήλιο.

Προστατέψτε τα παχύφυτά σας από παράσιτα.

Τα παχύφυτα κιτρινίζουν όταν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες τους ή όταν δέχονται επίθεση. Σε κανέναν δεν αρέσουν τα σφάλματα! Τα παχύφυτα είναι επιρρεπή σε εισβολές εντόμων όπως π.χ

  • καβαλάρης
  • μυκητιακό κουνούπι
  • Mealybug
Το παράσιτο θα σταδιακά καταστρέψτε τα παχύφυτά σας Και μερικές φορές μπορεί να τους προκαλέσει το θάνατο.

αργή κάθαρση Αυτά τα έντομα στα χυμώδη φυτά δεν κιτρινίζουν αμέσως. Αλλά με την πάροδο του χρόνου θα κάνει το φυτό πιο αδύναμο με αποτέλεσμα να πάρει κίτρινη κάρτα για να απαλλαγούμε από αυτά τα παράσιτα. Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα ή εντομοκτόνο σαπούνι έξω από το φυτό.

Χρησιμοποιήστε το με φειδώ και απευθείας για να αποφύγετε την αλλοίωση των φυτών. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να εξαπλωθούν από το ένα φυτό στο άλλο. Επομένως, απομονώστε το παχύφυτο μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

συμπέρασμα

Τα παχύφυτα είναι σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα για να ευδοκιμήσουν έξω από το φυσικό τους περιβάλλον.

για να κρατήσει ζωντανό το παχύφυτο Φροντίστε να δώσετε προσοχή στην υγρασία του εδάφους. πάχος και σκληρότητα φύλλου και το χρώμα των παχύφυτων σας Επενδύστε σε γλάστρες που επιτρέπουν τη σωστή ποσότητα αποστράγγισης. Και βρείτε το κατάλληλο σημείο για το φυτό να απορροφήσει νερό στο έδαφος και να πάρει το φως του ήλιου για να ταιριάζει στις ανάγκες του παχύφυτου.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *