Διαφορετικές ποικιλίες μπιζελιών για να αναπτυχθούν στον κήπο σας

ฝักถั่วในไร่องุ่น ฝักถั่วบนเถาองุ่น

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη γεύση των φρεσκοκομμένων ξηρών καρπών. Ξέρουμε τι σκέφτεσαι, μπιζέλια, σωστά; όχι ακριβώς εκεί τρία όσπριαμε διαφορετικά φυτά μπιζελιού για κάθε είδος φασολιού

Κάθε φυτό είναι νόστιμο. Είναι εξαιρετικά θρεπτικά και εύκολα στην καλλιέργεια, όπως ίσως έχετε ήδη ανακαλύψει. Το να αποφασίσετε τι είδους φασόλια θα φυτέψετε στον κήπο σας είναι το πιο δύσκολο μέρος της απόφασης.

Σε αυτόν τον οδηγό ειδών φασολιών Θα εξετάσουμε την οικογένεια του μπιζελιού και θα δούμε όλα τα διαφορετικά φυτά μπιζελιού, μερικά από τα οποία αναπτύσσονται καλύτερα σε διαφορετικές ζώνες. Μερικά έχουν διαφορετικές γεύσεις. Και ορισμένα είδη είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν από άλλα. Ας ρίξουμε μια ματιά στους διαφορετικούς τύπους εκεί έξω για να μπορείτε να μάθετε. Τέλειο ταίρι για τον κήπο σας..

σχετικά με τους ξηρούς καρπούς

Τα φασόλια είναι ένα γλυκό, τρυφερό λαχανικό που καλλιεργούν πολλοί κηπουροί.

πρέπει να έχει ξηρούς καρπούς σπείρουν την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριούΈτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το πυκνό καλοκαίρι. Μπορεί να σπαρθεί σε εσωτερικούς χώρους για να ενθαρρύνει την ταχεία βλάστηση και μια καλή αρχή. Και σύντομα μπορεί να φυτευτεί έξω. Μερικά είδη είναι ευαίσθητα σε ασθένειες και παράσιτα όπως οι κάμπιες, τα τρωκτικά και τα τρωκτικά. Πρέπει λοιπόν να προστατέψετε τα φυτά. Τα πράσινα μπιζέλια είναι πολύ δημοφιλή ως λαχανικά λόγω της ευκολίας καλλιέργειάς τους. και συχνά φυτεύεται με σπανάκι ή ραπανάκια

Επιλέγοντας διαφορετικές ποικιλίες, εσείς Η συγκομιδή των καρπών γίνεται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.Όταν οι λοβοί γεμίσουν είναι έτοιμοι για συλλογή. Όλα τα φυτά μπιζελιού πρέπει να μαζεύονται ομοιόμορφα χωρίς να πέσουν οι λοβοί. Διαφορετικά, το φυτό θα σταματήσει να ανθίζει και θα παράγει περισσότερα φασόλια.

Παρακάτω έχουμε παραθέσει τον αριθμό των ημερών που κάθε φασόλι θα είναι έτοιμο για συλλογή. Ο αριθμός των ημερών που το φυτό θα είναι έτοιμο θα πρέπει να υπολογιστεί μετά τη βλάστηση των σπόρων. Επειδή όμως κάθε κήπος είναι μοναδικός Φροντίστε να αναζητήσετε σημάδια ότι είναι έτοιμο. Οι σπόροι φασολιών χρειάζονται μια εβδομάδα για να βλαστήσουν σε ζεστό έδαφος. και μέχρι ένα μήνα σε κρύο καιρό.

Είδη και ποικιλίες αρακά

έχω τρία όσπρια; Garden, Snow και Snap Ας δούμε κάθε φασόλι με διαφορετικές ποικιλίες και ποικιλίες για να διαλέξουμε.

αρακάς

Τα πράσινα μπιζέλια είναι επίσης γνωστά ως αγγλικά μπιζέλια, πράσινα μπιζέλια και πράσινα μπιζέλια. Πρέπει να σπαρθεί νωρίς την άνοιξη. Διατηρούνταν σε λοβούς. αρκετά μεγάλο σε σύγκριση με άλλους τύπουςΌταν οι λοβοί είναι πυκνοί και διογκωμένοι, είναι ώρα να μαδήσετε. γιατί το κέλυφος δεν τρώγεται πρέπει να ξεκολλήσουν (ξετυλιγμένο από τον λοβό)

ψηλό τηλέφωνο

ψηλό τηλέφωνο
Αυτός ο τύπος φασολιών μεγαλώνει πάνω από πέντε πόδια.

όπως ίσως μαντέψατε Τα ψηλά τηλέφωνα είναι τα ψηλά μπιζέλια που μεγαλώνουν πάνω από 5 πόδια. Μια σκάλα κήπου είναι απαραίτητη για τα ψηλά τηλέφωνα. Είναι αγαπημένο πολλών κηπουρών, όπως έχουν πει πολλοί. έχουν ωραία γεύσηΑναμένετε η σοδειά σας να είναι έτοιμη για συγκομιδή εντός 60 ημερών.

γλυκό κήπο

γλυκού μπιζελιού κήπου
Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το παξιμάδι είναι γλυκό.

Να ένα άλλο γλυκό μπιζέλι που το κάνει άλλο ένα. πιο δημοφιλής τύποςΟι λοβοί έχουν κατά μέσο όρο μήκος 3 ½ ίντσες, που περιέχουν 9 έως 10 μεσαίου μεγέθους φασόλια. Αυτή η ποικιλία είναι έτοιμη για συγκομιδή σε 75 ημέρες.

άνοιξη

ανοιξιάτικα μπιζέλια
Αυτή η ποικιλία μπιζελιού παράγει πολλούς λοβούς. που σημαίνει μεγάλη σοδειά

Αυτή η ποικιλία αρακά είναι ελαφρώς γλυκιά και παράγει πολλούς λοβούς ανά φυτό. αξιόπιστη επιλογή για όλους τους κήπους Αυτό το φυτό μεγαλώνει σε ύψος περίπου 2 πόδια Κάθε λοβός περιέχει περίπου 6-7 μπιζέλια Η ανοιξιάτικη ποικιλία είναι έτοιμη για συγκομιδή σε 60 ημέρες.

κ. Μεγάλε

κ. Big Pot
Το Nai Yai Mung Bean είναι μια άλλη ποικιλία υψηλής απόδοσης.

Είναι μια βραβευμένη ποικιλία λόγω των υψηλών δυνατοτήτων της απόδοσης. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙΕξαιρετική αντοχή στο φουζάριο Είναι μέτρια γλυκά και περιέχουν 9 έως 10 πολύ μεγάλα μπιζέλια σε σκούρο πράσινο λοβό. Το φυτό είναι περίπου τέσσερα πόδια ψηλό, έτοιμο να συλλεχθεί σε 60 ημέρες.

πρώιμη τελειότητα

πρώιμη τελειότητα
Αυτή η ποικιλία φασολιών αποδίδει κατά μέσο όρο 8-9 σπόρους ανά λοβό.

Η τέλεια πρώιμη ποικιλία μπιζελιού φέρει λοβούς σε σχήμα ημισελήνου μήκους 3 ½ ίντσες, με οκτώ έως εννέα λοβούς μπιζελιού ανά λοβό. Αυτή η ποικιλία είναι ένας άλλος παραγωγικός παραγωγός. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά για όλη την οικογένεια. Τα πράσινα μπιζέλια είναι μεσαίου μεγέθους, αρκετά γλυκά και αυτή η ποικιλία είναι ανθεκτική στην ξηρασία. Αυτή η ποικιλία είναι συνήθως έτοιμη σε 65 ημέρες.

Λίνκολν

Φέτες Λίνκολν στο αμπέλι
Ένας άλλος ξηρός καρπός γνωστός για τη γλύκα του είναι η ποικιλία Lincoln.

Μερικοί κηπουροί αμφισβητούν τον τίτλο Tall Telephone Sweetest και ισχυρίζονται ότι η ποικιλία Lincoln είναι το πιο γλυκό μπιζέλι που παράγουν. επτά με οκτώ μεγάλα μπιζέλιαΠολλοί κηπουροί ισχυρίζονται ότι αυτή η ποικιλία είναι κατάλληλη για μικρούς κήπους και ανέχεται καλά τη ζέστη. Τα φυτά θα αυξηθούν σε περίπου 2-3 ​​πόδια ύψος και είναι συνήθως έτοιμα σε περίπου 70 ημέρες.Αυτή η ποικιλία είναι γνωστό ότι σκληραίνει καλά.

επιζών

σωζόμενοι λοβοί στο αμπέλι
Τα φασόλια Survivor είναι μια καλή επιλογή για τον κηπουρό που χρειάζεται μόνο τα απαραίτητα.

Αυτός ο ιδανικός τύπος δεν έχει σχεδόν καθόλου φύλλα και τα σκληρά αμπέλια μεγαλώνουν κοντά. Αυτό το καθιστά ιδανικό φυτό για όσους αναζητούν έναν μικρό κήπο για να καλλιεργήσουν λαχανικά. Τα δέντρα μπορεί να είναι μέχρι δύο πόδια ψηλά και κάθε λοβός έχει έναν βιότοπο. κατά μέσο όρο οκτώ φασόλιαΜέτρια γλυκιά ποικιλία, έτοιμη για συγκομιδή σε 70 ημέρες.

Τόμας Λόξτον

Thomas Laxton Mill
Οι λοβοί του μπιζελιού Thomas Loxton παράγουν 8-9 λοβούς ανά λοβό.

Αυτό το φυτό είναι περισσότερο γνωστό για την παραγωγή λοβών από οκτώ έως εννέα μεγάλα μπιζέλια. Οι λοβοί συνήθως μεγαλώνουν έως και τέσσερις ίντσες σε μήκος. Σκούρο πράσινο και πολύ παχουλό.Έχει μια αρκετά ευχάριστη υφή. Το αμπέλι μεγαλώνει σε μέσο ύψος 3 πόδια και είναι έτοιμο για συγκομιδή σε 60 ημέρες.

King Tut Purple Pea

Μωβ γλάστρα King Tut
Αυτοί οι λαμπεροί μωβ λοβοί μπιζελιού φτιάχνουν φασόλια mung και δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση όταν ξεφλουδίζονται!

Ο θρύλος λέει ότι αυτό το φυτό βρέθηκε στον τάφο του βασιλιά Tut, μόνο που οι λοβοί ήταν μωβ. Τα φασόλια στο εσωτερικό έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα χρωματική πιτσιλιά Οποιοσδήποτε κήπος ή οικόπεδο λαχανικών τα κάνει δημοφιλή στους κηπουρούς. Αυτή η ποικιλία είναι κατάλληλη για ψυχρά κλίματα και έχει καλύτερη γεύση από τη φρέσκια. Αυτά τα φυτά μεγαλώνουν περίπου έξι πόδια και είναι έτοιμα για συγκομιδή σε 68 ημέρες.

Μουσικοδιδάσκαλος

Ανοίξτε το Maestro Pod
Μπορείτε να βρείτε έως και 11 ξηρούς καρπούς σε μία κάψουλα.

Η ποικιλία Maestro είναι ένας εξαιρετικός καλλιεργητής που παράγει μεγάλες αποδόσεις. Καρποφορεί σε σκούρο πράσινο λοβό μήκους περίπου 4 ίντσες, με έως και 11 μπιζέλια ανά λοβό. Αυτή η κατηγορία μέτριο γλυκό Και έτοιμο να λειτουργήσει σε 60 ημέρες.

Little Marvel

Νέα Little Marvel Pods
Με ύψος μόλις 2 πόδια, το Little Marvel είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς κήπους.

Παραγωγή Little Marvel γλυκά και μαλακά μπιζέλιαΟι λοβοί μεγαλώνουν σε μέσο μήκος 3 ίντσες και περιέχουν περίπου 7-8 μεσαίου μεγέθους φασόλια.Το φυτό μπορεί να φτάσει τα δύο πόδια ψηλό. Αυτό κάνει αυτό το φυτό ιδανικό για μικρούς κήπους. Αυτή η ποικιλία είναι έτοιμη για συγκομιδή σε 65 ημέρες.

παντελόνι

Γλάστρα Wondo στο αμπέλι
Οι ποικιλίες φασολιών Vando ανέχονται θερμά και κρύα κλίματα.

Είναι μια άλλη εξαιρετική ποικιλία για το φθινόπωρο καθώς αντέχει σε ζεστά και κρύα κλίματα και παράγει σκούρο πράσινο λοβό Κατά μέσο όρο επτά έως οκτώ μεσαίου μεγέθους φασόλια. Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και είναι ιδανικό για πάγωμα και στέγνωμα. Τα φυτά ύψους άνω των 2 ποδιών θα είναι έτοιμα για συλλογή σε 70 ημέρες.

ομιχλώδης φλοιός

λοβοί φλοιού ομίχλης
Η ποικιλία Misty Shell είναι ανθεκτική σε πολλές ασθένειες.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η φουντουκιά. Παράγει πολλούς λοβούς, ο καθένας από τους οποίους περιέχει επτά έως οκτώ μπιζέλια γλυκό και απαλόκαι το συνολικό ύψος του δέντρου δεν είναι περισσότερο από δύο πόδια. Αυτό το γλυκό μπιζέλι είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν κήπο που έχει πληγεί από πανώλη. Εξαιρετικά ανθεκτικό σε όλες τις ασθένειες, το Misty Shell είναι έτοιμο να το παραλάβει σε 60 ημέρες.

μπιζέλια χιονιού

Τα μπιζέλια είναι κοινώς γνωστά ως μπιζέλια ζάχαρης. Πολύ επίπεδο σε σύγκριση με τα πράσινα μπιζέλια.και φάτε ολόκληρο το λοβό Αυτή η ποικιλία χρησιμοποιείται σε ανατολίτικα πιάτα όπως σαλάτες ή stir-fries. Περιμένετε να είναι ζουμερά και μέτρια γλυκά.

Ζάχαρη του Όρεγκον

Ζαχαροκάλαμο Όρεγκον
Αυτό το είδος πεταλούδας χρειάζεται περίπου 70 ημέρες για να ωριμάσει πριν καταναλωθεί.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ζαχαροκάλαμου Όρεγκον, οπότε μπορείτε να τις βρείτε. Oregon Pod I ή Oregon Pod IIΤα φυτά συνήθως φτάνουν τα 2 ½ πόδια ψηλά και οι μέσοι λοβοί έχουν μήκος 4 έως 4 ½ ίντσες. Το Oregon Sugarpot είναι πολύ ανθεκτικό στις ασθένειες και παράγει πολύ γλυκό και τρυφερό μπιζέλια. Και οι δύο τύποι είναι συνήθως έτοιμοι σε 70 ημέρες.

χιονοπούλι

λοβό χιονοπούλι
Οι λοβοί του φυτού Snowbird Snow Pea αναπτύσσονται σε ομάδες των δύο ή τριών.

Αυτό το φυτό μπιζελιού παράγει μόνο χαμηλά φυτά που είναι προσβάσιμα τριγύρω. 1 ½ πόδια ύψος.Το κάνει ιδανικό για μικρούς κήπους ή επιτραπέζια. Είναι παραγωγικοί παραγωγοί και οι λοβοί αναπτύσσονται σε ομάδες των δύο έως τριών. Μέτριο γλυκό και έτοιμο για συγκομιδή σε 60 ημέρες.

γκρι καφέ

γκρι κύβους ζάχαρης
Οι λοβοί του γκρίζου μπιζελιού ζάχαρης είναι τρυφεροί και γλυκοί.

Είναι ένα από τα παραδοσιακά μπιζέλια που είναι ακόμα δημοφιλή και σήμερα. Αυτό είναι ένα άλλο χαμηλό φυτό, μόνο 1 ½ πόδια ύψος, και οι λοβοί είναι μεσαίου μεγέθους. τρεις ίντσες μήκοςΟι λοβοί είναι νέοι και αρκετά γλυκοί. Αυτή η ποικιλία είναι έτοιμη για συγκομιδή σε 65 ημέρες.

Μαμούθ Λιωμένη Ζάχαρη

Μαμούθ Λιωμένη Ζάχαρη
Το λιωμένο μαμούθ με ζάχαρη παράγει μεγάλους λοβούς μήκους έως 5 1/2 ίντσες.

Αυτή η ποικιλία κειμήλιο μεγαλώνει τέσσερα έως πέντε πόδια, καθιστώντας την μια από τις πιο ψηλές ποικιλίες μπιζελιού χιονιού. Οι λοβοί είναι μεγάλοι και έχουν μέσο ύψος 5 ½ ίντσες, οπότε αν σας αρέσει να σοτάρετε λαχανικά σε κομμάτια, αυτή είναι μια επιλογή. η καλύτερη επιλογή για εσάςΤο μεγάλο τους μέγεθος τους επιτρέπει να μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, όπως στο μάτι της κουζίνας, έχουν ευχάριστη γεύση και είναι έτοιμα για αποθήκευση σε 70 ημέρες.

Χιονοστιβάδα

Μίσχοι μπιζελιού κατέρρευσαν στο αμπέλι.
Η ποικιλία Snow Avalance φτάνει τα έξι πόδια ψηλά.

Αυτή είναι μια άλλη ποικιλία που παράγει μεγαλύτερους από το μέσο όρο λοβούς και έχει κατά μέσο όρο έξι ίντσες σε μήκος. καθιστώντας τους τη μεγαλύτερη ομάδα σε αυτή τη λίστα. είναι ανθεκτικά στις ασθένειες παράγει μεγάλο αριθμό σκούρων πράσινων λοβών και μπορεί να φτάσει τα έξι πόδια σε ύψος. Είναι γλυκά και τρυφερά και έτοιμα σε 60 ημέρες.

λίγο λευκό χιόνι

λίγο λευκό χιόνι
Τα μπιζέλια που καλλιεργούνται από το Little Snowpea White είναι γλυκά και τραγανά.

Η μικρή Snowbee White μεγάλωσε σε πάνω από τρία πόδια ύψος. Είναι τραγανό και γλυκό. Η ειδικότητα αυτής της ράτσας είναι ότι είναι έτοιμη για υποδοχή. μόλις 30 ημέρες.Οι μισοί άλλοι ξηροί καρποί Αυτό το φυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανυπόμονους κηπουρούς που αναζητούν άμεση ικανοποίηση.

αρακάς

Τα πράσινα μπιζέλια είναι κοινώς γνωστά ως μπιζέλια ζάχαρης. Μοιάζουν με μπιζέλια χιονιού. Παράγουν όμως παχουλά φασόλια με βρώσιμους λοβούς. δημιουργώντας τα Ο καλύτερος συνδυασμός δύο κόσμων αρακάΈχει ιδιαίτερη γλυκιά και τραγανή γεύση. επομένως κατάλληλο για ποικιλία τροφίμων

ζαχαρομπαμπα

Sugar Daddy Gin
Αυτό το φασόλι χρειάζεται 75 ημέρες περισσότερο για να ωριμάσει.

Είναι το πρώτο είδος πρασίνου που αναπτύχθηκε. όπως υποδηλώνει το όνομα Αυτή είναι μια πολύ γλυκιά ποικιλία φασολιών σούπερ απαλό καθώς και να το κάνει δημοφιλές στους κηπουρούς Τα αμπέλια μπορούν να φτάσουν τα δύο πόδια ψηλά και έχουν υψηλή ανοσία. Το Sugar Daddy μπορεί να καταναλωθεί σε 75 ημέρες, γεγονός που το καθιστά μια από τις μεγαλύτερες από όλες τις δημιουργίες. Σίγουρα όμως αξίζει να περιμένετε λίγες μέρες ακόμα.

σούπα ζάχαρης

καστανή ζάχαρη
Τα μπιζέλια ζάχαρης βρίσκονται συνήθως στα παντοπωλεία. Μπορείτε όμως να τα καλλιεργήσετε στον δικό σας κήπο.

Αυτά είναι τα είδη που βρίσκονται συνήθως στα καταστήματα καθώς τα φυτά παράγουν πολλά φρούτα και είναι πολύ τραγανά και γλυκά. Για τους λόγους αυτούς, είναι α βραβευμένη ποικιλία Πολλοί κηπουροί επιλέγουν Εάν επιλέξετε την κορυφαία κατηγορία Μπορείτε να επιλέξετε έως και 54 ημέρες νωρίτερα.

Αντιπρόεδρος Super Sugar Snap

Αντιπρόεδρος Super Sugar Snap
Αυτές είναι οι πρωτότυπες μελωδικές εκδόσεις.

Αυτό το μπιζέλι πεταλούδας είναι παρόμοιο με το αρχικό snap ζάχαρης, αλλά είναι πιο γλυκό. Το δέντρο είναι πέντε έως έξι ίντσες ψηλό και είναι παραγωγός παραγωγόςΕξαιρετικά ανθεκτικό, έτοιμο για συγκομιδή σε 65 ημέρες.

ζάχαρη

Ζάχαρη στο Snap
Τα πράσινα μπιζέλια είναι νόστιμα με πολλούς τρόπους. μενού ή τρώγονται ωμά

Αυτά είναι τα πιο συχνά καλλιεργούμενα πράσινα μπιζέλια επειδή είναι τρυφερά και γλυκά. Τρώγονται νόστιμα στο εσωτερικό. Ψημένο στη σχάρα σε σαλάτες ή τρώγεται μόνο του. Είναι ένα νέο είδος σνακ. Αυξάνονται μόνο σε δύο πόδια. Επομένως κατάλληλο για κηπουρούς με περιορισμένο χώρο. Το Sugar on είναι έτοιμο για κατανάλωση σε περίπου 55 ημέρες.

τελικές σκέψεις

όπως βλέπεις Οι ξηροί καρποί έχουν περισσότερα οφέλη από όσα φαίνονται. τρία όσπρια, κήπος, χιόνι και snap.Και όλα εξυπηρετούν διαφορετικούς γαστρονομικούς σκοπούς. Μερικά παράγουν παχουλά μπιζέλια ενώ άλλα παράγουν μικρότερα μπιζέλια. Μερικοί τύποι είναι τραγανοί. μερικά είναι πολύ γλυκά και ορισμένα είδη χρειάζονται μόνο ένα μήνα για να αναπτυχθούν Άλλα σχέδια είναι κατάλληλα για μικρούς κήπους. Και ορισμένα σχέδια απαιτούν μια σκάλα για την αποθήκευση των φασολιών. Γιατί να μην διαλέξετε μερικούς και να δείτε τι είδους ξηρούς καρπούς σας αρέσουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *