Είναι Ετήσια, Πολυετή ή Διετή;

ไฮเดรนเยียสีฟ้าในสวน

αν είσαι σαν εμένα όταν έρθει η άνοιξη Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μια λίστα επιθυμιών για τον κήπο σας. Τι θα προσθέσετε φέτος; Θα δοκιμάσετε κάτι νέο; Πολλοί αρχάριοι κηπουροί σκέφτονται να καλλιεργήσουν ορτανσίες. Θέλετε όμως να μάθετε αν επιστρέφουν κάθε χρόνο ή αν σας αρέσει; Θα πρέπει να φυτευτεί ξανά μετά το χειμώνα.Αυτό οδηγεί στο ερώτημα: είναι η ορτανσία πολυετή, πολυετή ή ποώδη;

Καλά νέα για πολλούς λάτρεις της ορτανσίας, η απάντηση είναι «Ολα τα παραπανω«Εξαρτάται από τη ζώνη δύναμής σου. Αλλά κάποιοι προτιμούν να τα φυτεύουν μόνο όταν ξέρουν ότι θα επιστρέψουν την επόμενη σεζόν.

Σε αυτό το άρθρο, ας το δούμε αυτό. Θα θέλατε να προσθέσετε μία ή δύο ορτανσίες στον κήπο σας; Μήπως όμως δεν έχεις χώρο; Ή αν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με τη φύτευση ορτανσών. Ή ίσως απλά αναρωτιέστε αν θα υπάρχει κάποια ποικιλία. δέσμευση για τη σεζόν? Τι συμβαίνει αν καλλιεργείτε ορτανσίες σε δοχεία; Θα επιβιώσει στο χειμερινό pot ή θα πρέπει να ξαναρχίσει την επόμενη σεζόν; Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά σε αυτούς τους καταπληκτικούς θάμνους!

Περιγράψτε τα ετήσια, τα διετή και τα πολυετή φυτά.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον κύκλο ανάπτυξης των φυτών. Όχι μόνο ορτανσίες

Ακόμα κι αν είστε εξοικειωμένοι με αυτούς τους όρους. Αλλά είναι σημαντικό. καταλάβετε τι εννοούνΕίναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι πολλά φυτά μπορεί να είναι πολυετή για ορισμένες ζώνες ανθεκτικότητας. αλλά ετησίως για άλλες περιοχές

Ο κρύος καιρός τείνει να είναι λίγο πιο σκληρός. Αυτό δεν είναι πάντα κατάλληλο για φυτά που απαιτούν θερμότερο κλίμα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να βρείτε πολυετή φυτά στο νότο. Μπορεί όμως να φυτεύεται κάθε χρόνο στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

έτος

Τα διετές φυτά είναι φυτά που ολοκληρώνουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους από τη βλάστηση των σπόρων έως την παραγωγή σπόρων σε μία μόνο καλλιεργητική περίοδο και στη συνέχεια πεθαίνουν. Ο απώτερος στόχος των ετήσιων φυτών είναι να παράγουν σπόρους ώστε τα φυτά να μπορούν να αναπαραχθούν. Οι κατιφέδες και οι πετούνιες είναι παραδείγματα ετήσιων λουλουδιών κήπου που ανθίζουν κάθε εποχή μέχρι να τελειώσουν τα φυτά.

δύο χρόνια

Το Biennial είναι ένα διετές φρούτο που ωριμάζει και πεθαίνει. Αναπτύσσεται γενικά σε δροσερά κλίματα. Η διετής ανάπτυξη των φυτών ξεκινά με σπόρους που σχηματίζουν ρίζες, μίσχους και φύλλα κατά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο. Η δεύτερη περίοδος ανάπτυξης των φυτών ολοκληρώνει το σχηματισμό λουλουδιών, καρπών και σπόρων. Δεκαετίες μετά τη σπορά, τα φυτά συνήθως πεθαίνουν. Παραδείγματα ποωδών φυτών είναι τα γάντια αλεπού, τα δελφίνια και τα αποθέματα.

αιωνόβιος

Τα πολυετή είναι φυτά ηλικίας άνω των δύο ετών. Αν ο καιρός είναι κρύος, οι βλαστοί θα πεθάνουν από τον παγετό και θα φυτρώσουν ξανά την άνοιξη. Τα πολυετή φυτά που καλλιεργούνται σε καλές συνθήκες ζουν πολύ. Πρόκειται για μια μεγάλη ποικιλία φυτών και το καθένα έχει τη δική του λίστα ελέγχου συντήρησης.

Τα πολυετή φυτά εκτρέφονται καλύτερα στο σπίτι. Αυτό μπορεί να γίνει φυτεύοντας σε στρώσεις στον κήπο σας ή παίρνοντας μοσχεύματα και φυτεύοντάς τα σε υλικό γλάστρας. Ένας άλλος τρόπος για να πάρετε περισσότερα πολυετή φρούτα είναι με διαίρεση. Κάντε το την άνοιξη ή το φθινόπωρο και ο κήπος σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει! Τα Hostas, Echinacea και Huchera είναι παραδείγματα πολυετών φυτών.

Ζώνες ανθεκτικότητας για ορτανσίες

ανθεκτική ορτανσία
Οι περισσότερες ορτανσίες είναι ανθεκτικές στις ζώνες 3-7 του USDA.

σχεδόν όλοι Οι ορτανσίες είναι ανθεκτικές στις ζώνες 3-7 του USDA.Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένες ορτανσίες είναι ανθεκτικές στη ζώνη 9 και μερικές ευδοκιμούν σε δροσερά κλίματα ή ακόμα και σε σκιά.

Η ανθεκτικότητα περιγράφει την ικανότητα ενός φυτού να επιβιώνει σε σκληρές συνθήκες ανάπτυξης. Ειδικά πόσο καλά ανέχεται το φυτό σκληρούς χειμώνες. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες ορτανσίες θα ανεχθούν σχετικά κρύους χειμώνες και θα ανθίσουν ξανά την επόμενη σεζόν.

Ορτανσίες: ετήσια ή πολυετή;

ανθοφόρος θάμνος
Όλα τα είδη ορτανσών θεωρούνται πολυετή.

Όλες οι ορτανσίες είναι πολυετείς.Δεν υπάρχουν δύο τρόποι για αυτό. Οι ορτανσίες περνούν περισσότερες από μία ή δύο εποχές στον κύκλο ζωής τους. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε ορτανσίες από σπόρους Θα χρειαστούν δύο ή τρία χρόνια για να δείτε λουλούδια. Αυτή είναι η δουλειά που απομένει για τους αγρότες.

να πάει ένα βήμα παραπέρα Οι ορτανσίες είναι πολυετή φυτά. Αυτό σημαίνει ότι οι μίσχοι τους δεν είναι το ανοιχτό πράσινο του ξενιστή. Η εύθραυστη πολυετής ανάπτυξη συχνά πεθαίνει από τον παγετό. πράγμα που δεν συμβαίνει με τα πολυετή φυτά. Οι ορτανσίες μπορούν να ζήσουν έως και πενήντα χρόνια. Αρκεί να είναι καλά συντηρημένα και να έχουν αρκετό ηλιακό φως.

Αντιμετωπίστε τις ορτανσίες ετησίως.

μωβ λουλούδια
Μπορούν να θεωρηθούν ετήσια στην πολυετή ζώνη.

μπορείς να διαλέξεις Ωστόσο, σκεφτείτε να δώσετε ορτανσίες ετήσια.Η επιλογή ορτανσιών που δεν είναι κατάλληλες για το κλίμα σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανθίσετε κατά λάθος ορτανσίες. σε αυτή την κατάσταση Η ορτανσία σας δεν θα ανθίσει εάν ο χειμώνας είναι πολύ κρύος ή πολύ ζεστός για αυτό το θέμα.

Πολλά ποώδη φυτά χρησιμοποιούνται σε κουτιά παραθύρων ή δοχεία. Εδώ μπορείτε να καλλιεργείτε ορτανσίες κάθε χρόνο. Μπορείτε να βρείτε ορτανσίες σε μικρά δοχεία. Διατίθεται σε ανθοπωλεία ή κέντρα κήπου. που προσθέτει ομορφιά στο κουτί του παραθύρου σας Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα αν σας αρέσουν οι ορτανσίες. Αλλά μπορεί να μην υπάρχουν κενές θέσεις. για αυτούς στο σπίτι σας

Τώρα, φυσικά, δεν συνιστώ να αφήσετε ορτανσίες στο τέλος της σεζόν. Γιατί μπορείτε πάντα να φυτέψετε μια νέα ορτανσία στον κήπο σας. Μπορείς όμως αν θέλεις. Είναι αλήθεια ότι αν αγοράσετε ορτανσίες που καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο. Υπάρχει πιθανότητα η ορτανσία να μην επιστρέψει το επόμενο έτος λόγω των διαφορετικών συνθηκών φύτευσης και κλίματος.

ορτανσίες σε δοχεία

δοχείο με ροζ λουλούδια
Δεν είναι ασυνήθιστο να μεγαλώνουν αυτά τα όμορφα λουλούδια σε μεγάλα δοχεία.

Λατρεύω την ιδέα να καλλιεργείτε ορτανσίες για να γεμίσετε τα μεγάλα δοχεία σας. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε μόνοι σας ή να το προσθέσετε στο μείγμα γλάστρας. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο σας είναι αρκετά μεγάλο. Δώστε χώρο στην ορτανσία να αναπτυχθεί.

Ποτίστε όπως θα πότιζες ένα φυτό ορτανσίας στο έδαφος. Όταν χτυπήσει ο πρώτος παγετός Θα χρειαστεί να μετακινηθείτε με το δέντρο σας. Εάν διατηρείτε τα φυτά σε διακοσμητικά δοχεία Μετακινηθείτε σε ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ ή υπόστεγο.

Εάν το φυτό σας βρίσκεται σε φυτώριο ανθεκτικό στον παγετό Μπορείτε να σκάψετε μια τρύπα στο έδαφος και να βυθίσετε τη γλάστρα με το φυτό στην τρύπα. Μην φέρνετε ορτανσίες σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα Η ζέστη στο σπίτι σας μπορεί να μπερδέψει τα φυτά.και δύσκολο να προσαρμοστεί ξανά όταν αφαιρεθεί ξανά την άνοιξη, το φυτό μπορεί να μην επιβιώσει.

τελικές σκέψεις

Πραγματικά δεν μπορείς να διαφωνήσεις με αυτό. Οι ορτανσίες είναι εξ ορισμού πολυετή φυτά.αν και σε ορισμένα κλίματα θεωρείται ετήσια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παίξετε μαζί τους στον κήπο σας όπως θέλετε. Αυτό είναι που κάνει τα θεματικά πάρκα τόσο διασκεδαστικά. Στο τέλος της ημέρας εξαρτάται από εσάς τι θα φυτέψετε. Η προσθήκη ορτανσών σε γλάστρες και κουτιά παραθύρων θα φαινόταν καταπληκτική σε περιβάλλον πόλης ή εξοχικής κατοικίας.

Φτιάξτε γλάστρες ορτανσίας με αμπέλια γλυκοπατάτας και πετούνιες. Εξαιρετική και εξαιρετική έκθεσηή αν ενδιαφέρεστε για ανθισμένα αμπέλια Δοκιμάστε να σκαρφαλώσετε σε μια ορτανσία και δοκιμάστε κάτι νέο αυτή την άνοιξη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα μάθεις να αγαπάς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *