Μπορείτε να είστε αλλεργικοί στο Monstera Leaf; Πληροφορίες για φύλλα & φρούτα Deliciosa

Monstera Leaf

Η Monstera φεύγει

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια όταν αγοράζετε χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους μου.

Είναι δυνατόν να χάσεις από το Monstera; ναι μπορείς. Όλα τα είδη monstera έχουν αποδειχθεί τοξικά για τον άνθρωπο. και κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων και των γατών. Το Monstera μολύνει τον άνθρωπο κυρίως μέσω της επαφής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, της κατάποσης.Ο λόγος θα εξηγηθεί περαιτέρω παρακάτω.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις με έναν από τους τρεις τρόπους: εισπνοή, κατάποση ή επαφή με το δέρμα ή τη μεμβράνη. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε αλλεργική αντίδραση στο Monstera, συνεχίστε να διαβάζετε.

Υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι τοξικά ή αλλεργιογόνα για τον άνθρωπο και τα ζώα. Με διάφορους βαθμούς σοβαρότητας, τα Monstera είναι ευτυχώς ακίνδυνα. Στην πραγματικότητα, θεωρείται φυτό χαμηλής τοξικότητας από αυτή την άποψη.

Αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δυσάρεστες αντιδράσεις. Ας μιλήσουμε για τις αιτίες, τις επιπτώσεις και τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε αλλεργική αντίδραση στα τέρατα.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι Monstera;

Το Monstera είναι μια δημοφιλής ποικιλία με πράσινο αντίχειρα. Έχει ένα καταπράσινο χρώμα, συχνά με μεγάλα και όμορφα φύλλα.

Υπάρχουν 48 διαφορετικά είδη Monstera, αν και μερικά, όπως η Deliciosa, είναι πιο κοινά από άλλα. Μερικά είναι ασυνήθιστα, όπως το εξαιρετικά σπάνιο Monstera Obliqua.

Το Monstera μερικές φορές αναφέρεται ως ελβετικό τυρί και φυτό τυφώνα και ανήκει στην οικογένεια Araceae.

Το Monstera μερικές φορές συγχέεται με το philodendron με σχισμένα φύλλα, ωστόσο, τεχνικά το monstera και το philodendron δεν είναι το ίδιο φυτό.

Γιατί τα τέρατα είναι δηλητηριώδη για τον άνθρωπο;

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι τοξικότητας όταν πρόκειται για Monstera, αν και ορισμένα φυτά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις μέσω της γύρης.

Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ορισμένα τέρατα περιέχουν μια μικρή ποσότητα πρόσθετων τοξινών. Αλλά αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως η κύρια αιτία αλλεργιών.

Αυτοί οι κρύσταλλοι συμβάλλουν στην τοξική ποιότητα του νερού του φυτού. Όταν ο χυμός έρχεται σε επαφή με το δέρμα, μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, ερεθισμό, φλεγμονή και μερικές φορές έκζεμα. (Αηδιαστικός.)

Φυσικά, αν για κάποιο λόγο Οι ίδιοι κρύσταλλοι ή χυμός έρχονται σε επαφή με τα μάτια, τα χείλη, τη γλώσσα και άλλα ευαίσθητα μέρη του σώματός σας.

Εάν εσείς ή ένα μικρό παιδί μασάτε τα φύλλα Monstera deliciosa ή τα καταπιείτε Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια πολύ δυσάρεστη και άβολη εσωτερική αντίδραση. (και μπορεί να είναι επώδυνο)

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις και όταν εκτίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων (ή η κατανάλωσή του) μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτοί οι κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου δεν πρέπει να παραμελούνται.

Τι είναι οι κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου;

Οι κρύσταλλοι οξαλικού δεν είναι πραγματικά ασυνήθιστοι, μπορεί να τους συναντήσετε στην καθημερινή σας ζωή. Βρίσκεται στα περισσότερα πράσινα λαχανικά και φύλλα.

Το οξαλικό συνδυάζεται με το ασβέστιο. και όταν βρεθείτε σε περιβάλλον με πολύ λίγο νερό Κρυσταλλώνεται σε σκληρές εναποθέσεις στους ανθρώπους όταν συμβαίνει αυτό. Θα έχουμε τρομερές πέτρες στα νεφρά.

Ναι, το ίδιο πράγμα σε ορισμένα φυτά, όπως η Monstera και η Dieffenbachia. Αυτοί οι κρύσταλλοι μπορούν να σχηματίσουν επικίνδυνους σχηματισμούς βελόνας. που είναι αιχμηρά και μπορεί να προκαλέσουν σχίσιμο

Επιπλέον, τα κρύσταλλα σε Dieffenbachia Είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να προκαλέσει αφωνία σε περίπτωση κατάποσης.

Τα αγκάθια και τα τσιμπήματα του κρυστάλλου ερεθίζουν τους βλεννογόνους του στόματος και του λαιμού τόσο πολύ που το φυτό αυτό ονομάστηκε χαζό ζαχαροκάλαμο. (Τόσο χαζός που δεν μπορώ να μιλήσω, βλέπεις;)

Ευτυχώς, οι περιπτώσεις που σχετίζονται με το Monstera είναι γενικά ήπιες. Αλλά μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία.

Φυτά Monstera

Το Monstera φυτεύει φαγούρα;

Είναι σίγουρα φαγούρα. Ας δούμε τα συγκεκριμένα:

Τα συμπτώματα της έκθεσης σε χυμό φυτού monstera μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος. Μπορεί να είναι φαγούρα και επώδυνη σε σοβαρές περιπτώσεις.

Για το λόγο αυτό, είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι γάντια κηπουρικής για να αποφύγετε να αγγίζετε τα φυτά με γυμνά χέρια.

Όποιος φάει τα φύλλα ή τους μίσχους του φυτού θα κάψει το στόμα και τη γλώσσα του. Εάν καταποθεί κάποιο φυτό Επηρεάζεται και ο λαιμός. Αλλά μπορεί επίσης να εμφανίσετε ναυτία, έμετο και μυϊκές κράμπες.

Ποια μέρη του Monstera deliciosa είναι δηλητηριώδη;

Εάν διατηρείτε το Monstera σε κλειστό χώρο, ξεκινήστε με τον λιγότερο λόγο ανησυχίας.

καρπός – Το Monstera μερικές φορές καρποφορεί στην άγρια ​​φύση ή σε περιβάλλον θερμοκηπίου. Τα άγουρα φρούτα περιέχουν οξαλικά και μπορούν να ερεθίσουν τις κυτταρικές μεμβράνες.

Τα περισσότερα τέρατα εσωτερικού χώρου δεν θα καρποφορήσουν. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για αυτό.

άδεια – Μερικές φορές τα μικρά παιδιά μπορούν να μασήσουν πράγματα στο σπίτι σας Τα φύλλα Monstera είναι μεγάλα και όμορφα. Αυτή η γεύση μπορεί να αρέσει στα νήπια.

Δυστυχώς, μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα σας. και σε περίπτωση κατάποσης σε μεγάλες ποσότητες Μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο και πόνο στο στομάχι.

Το Monstera έχει μαλακά φύλλα, κάτι που είναι πολύ ωραίο. Τα φυτά με τριχωτά φύλλα μερικές φορές προάγουν τα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα.

κορμός – Ειδικά οι μίσχοι (και τα φύλλα) του φυτού Deliciosa αν είναι ελαφρώς σχισμένα. Θα υπάρχει διαρροή νερού. Είναι η κύρια αιτία ερεθισμού του δέρματος.

Θα σκοτώσει το Monstera τη γάτα ή τον σκύλο μου;

Amber Alert! Η παρουσία κρυστάλλων οξαλικού καθιστά το Monstera εξαιρετικά τοξικό για γάτες και σκύλους.

Ενώ οι άνθρωποι αντέχουν το δηλητήριο (Πιθανώς λόγω του σχετικού μεγέθους τους.) Μια γάτα ή ο σκύλος θα υποφέρει πιο σοβαρά εάν καταπιεί μέρος του τέρατος.

ακριβώς όπως ένας άνθρωπος Θα βιώσουν έντονο πόνο στα χείλη, το στόμα και το λαιμό τους. Θα αρχίσουν να ενεργούν ανάλογα. Υπερβολικό σάλιο και πιθανώς υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το στόμα και τα χείλη μπορεί να διογκωθούν και να κοκκινίσουν. Μπορεί να αρχίσουν να κάνουν εμετό.

Αλλά είναι απίθανο να σκοτώσει απευθείας μια γάτα ή έναν σκύλο. Όταν εμφανίζεται μια δυσμενής αντίδραση Το κατοικίδιό σας θα σταματήσει να τρώει.

Είναι αδύνατο να φας αρκετά τέρατα για να είναι θανατηφόρα. Εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Χωρίς να δώσετε μεγάλη προσοχή για να δείτε αν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το φυτό σας, ποτέ δεν θα μάθετε αν η γάτα ή ο σκύλος σας βρυχάται όντως Monstera. Εξάλλου, δεν μπορείτε να τα δείτε 24/7.

Πώς να αποτρέψετε τις γάτες να τσιμπήσουν τα φυτά σας

Αλλά αν υποψιάζεστε ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε τη γάτα σας να προσπαθεί.

Οι γάτες μισούν τα πορτοκάλια. Δοκιμάστε να βάλετε φλούδες πορτοκαλιού σε μια γλάστρα με φυτά τέρας. Όσο περισσότερα αρώματα εσπεριδοειδών, τόσο το καλύτερο.

Οι περισσότερες γάτες αποφεύγουν αυτή την περιοχή. Μερικοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν επίσης αιθέριο έλαιο λεμονιού στην ομίχλη.

Δείτε αλλού: Ποια φυτά εσωτερικού χώρου είναι βλαβερά για τις αλλεργίες;

Τέλος, ας δούμε εν συντομία τα φυτά και τις συνθήκες που προκαλούν αλλεργίες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, ξύσιμο και βουλωμένη μύτη στο σπίτι σας.

Πρώτα απ ‘όλα, η υπερυδάτωση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα αλλεργίας. Αυτό συμβαίνει επειδή η περίσσεια νερού προάγει την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας. Και στα σπόρια αρέσει να ερεθίζουν τις μεμβράνες.

Εδώ είναι 9 φυτά που προκαλούν οικιακές αλλεργίες:

  • αφρικανική βιολέτα
  • δέντρο μπονσάι
  • χρυσάνθεμο
  • φτέρη
  • σύκα (ficus)
  • Κισσός (Hedera) = Πολλοί κισσοί εκτός από τον δηλητηριώδη κισσό μπορεί να είναι ο ένοχος εδώ. Ορισμένα είδη κισσού προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και σοβαρές δερματικές αντιδράσεις. οπότε να προσέχεις
  • Ορχιδέες (Orchidaceae)
  • Φοίνικας (Arecaceae)
  • κασάβα

Τελικές σκέψεις για το Monstera deliciosa και τις αλλεργίες

Το Monstera είναι δηλητηριώδες, αλλά μόνο εάν λάβετε βασικές προφυλάξεις. Δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα με μια πιθανή αλλεργία στο Monstera.

Αλλά να είσαι σταθερός ακόμα κι αν γλιστρήσεις και πέσεις. στις περισσότερες περιπτώσεις Θα υποφέρετε από δερματικά εξανθήματα ή τον χειρότερο ερεθισμό. και ο πόνος στις κυτταρικές μεμβράνες θα χειροτερέψει ελαφρώς

Είναι απίθανο να κινδυνεύετε. Φροντίστε λοιπόν καλά τη συλλογή σας Monstera variegata και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη ζωή σας στο σπίτι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *