Μπορείτε να κόψετε τις ρίζες ορχιδέας;

Μπορείτε να κόψετε τις ρίζες ορχιδέας;

Η ορχιδέα μου έχει πολλές ρίζες που φαίνονται υγιείς. Αλλά είναι παντού και καθόλου όμορφες. Μπορώ να το κόψω;

Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν συχνά οι αναγνώστες μου. Οι ρίζες της ορχιδέας σας μπορεί να είναι άσχημες.Τελικά, τις αποθηκεύετε για λουλούδια, όχι για ρίζες.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε; Πρέπει να κόψω τις ρίζες της ορχιδέας;

Σύντομη απάντηση: Μπορείτε και πρέπει να κόψετε τις παλιές ρίζες. Αλλά μην κόβετε ισχυρές εναέριες ρίζες.

Σε αυτό το σημείο, ίσως αναρωτιέστε τι είναι οι εναέριες ρίζες Εδώ, θα σας πω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ρίζες ορχιδέας.

Θα μάθετε πότε να τα κόψετε και πώς να τα αφαιρέσετε. Θα συζητήσω μερικές σημαντικές συμβουλές για την αποκατάσταση της ρίζας ορχιδέας.

Τι είναι οι τρύπες/ενέριες ρίζες ορχιδέας;

Οι εναέριες ρίζες είναι ρίζες που αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος στην ορχιδέα σας. παρόλο που μοιάζουν (Μου θυμίζουν μουστάκια.) Είναι φυσικό φαινόμενο στα φυτά ορχιδέας.

Γιατί οι ορχιδέες είναι φυτά επίφυτα. Βασίζονται στις ρίζες τους για να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία από τον αέρα. Στην πραγματικότητα, έτσι ζουν οι ορχιδέες στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ομολογουμένως, οι εναέριες ρίζες δεν είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Και είναι κατανοητό ότι μπορεί να θέλετε να το αφαιρέσετε.

Αν και μπορείτε να κόψετε αυτές τις ρίζες. Αλλά δεν σας συνιστώ να το κάνετε. Μπορούν να βοηθήσουν την ορχιδέα σας εάν οι κάτω ρίζες της γλάστρας είναι άρρωστες ή πεθάνουν ξαφνικά.

Εκτός εάν είναι εμφανώς ανθυγιεινά ή ξηρά—δεν μπορούν να εκτελέσουν καμία ζωτική λειτουργία. μακρύτερα—οι ρίζες του αέρα πρέπει να μείνουν μόνες.

Τι να κάνετε με τις κατάφυτες ρίζες ορχιδέας;

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Το κλάδεμα των εναέριων ριζών είναι κακή ιδέα. Αν θέλετε να οργανωθείτε Αποδεχτείτε τα αποτελέσματα που μπορείτε. Αλλά βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε είναι εκλεπτυσμένα.

Κόψτε όσο πιο κοντά γίνεται χωρίς να καταστρέψετε το στέλεχος. Κόψτε σφιχτά και καθαρίστε. Δεδομένου ότι το άνοιγμα μιας πληγής σε μια ορχιδέα είναι ένας σίγουρος τρόπος εισαγωγής ασθένειας Επομένως, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αποστειρωμένα μοσχεύματα.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα καταστρέψετε την ορχιδέα σας κόβοντας τις εναέριες ρίζες. Αλλά μόνο αν οι ρίζες του είναι δυνατές και δυνατές στο υλικό φύτευσης. μπορείτε να αποφύγετε

Γνωρίζουμε πλέον ότι οι καλές εναέριες ρίζες δεν πρέπει να βλάπτονται. Ας δούμε αν πρέπει να κόψετε τις περιττές ρίζες που σπρώχνουν την ορχιδέα σας έξω από τη γλάστρα.

Αν η ορχιδέα σας φαίνεται στριμωγμένη στη γλάστρα λόγω σφιχτών ριζών Αυτό δείχνει ότι πρέπει να μετακινήσετε την ορχιδέα σας. Μην ανησυχείτε μήπως η ορχιδέα σας έχει πάρα πολλές ρίζες. Η ορχιδέα σας τα πάει καλά και απολαμβάνει το περιβάλλον της.

κατά τη μεταφύτευση ορχιδέων Οι ρίζες πρέπει να επιθεωρούνται προσεκτικά και οι ανθυγιεινές ρίζες πρέπει να αποκοπούν.

Οι ρίζες που είναι μαλακές, εύθραυστες ή σκούρο καφέ μπορούν να κοπούν, ενώ οι ρίζες που είναι εντελώς στεγνές και επιρρεπείς σε χαλάρωση μπορούν επίσης να αφαιρεθούν.

Οι υγιείς ρίζες είναι πράσινες όταν είναι υγρές ή ασημί γκρι όταν είναι ξηρές. Δεν πρέπει να αφαιρείτε δυνατές ρίζες.

Πώς να αφαιρέσετε τις νεκρές ρίζες από μια ορχιδέα;

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τις νεκρές ρίζες του αέρα Χρησιμοποιήστε μια αποστειρωμένη λεπίδα και κάντε μια καθαρή τομή κοντά στο στέλεχος.

Αν βρείτε ξηρές ή ανθυγιεινές ρίζες εδάφους, πιάστε τις απαλά και τραβήξτε τις σταθερά. Κανονικά, η επιδερμίδα της ρίζας εκθέτει τις ρίζες των ινωδών καφέ νημάτων. Αυτές οι ρίζες πρέπει να φύγουν

Μάλλον πνίγηκαν και τώρα έχουν αρχίσει να σαπίζουν. Για να αφαιρέσετε τις ρίζες του εδάφους χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε

Βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί εντελώς καθώς δεν πρέπει να μετακινηθούν σε νέα γλάστρα όπου θα συνεχίσουν να σαπίζουν και να δημιουργούν προβλήματα.

Οι ρίζες της ορχιδέας χρειάζονται φως;

όταν μετακινείτε γλάστρες με ορχιδέα Μπορεί να παρατηρήσετε ότι μερικές από τις ρίζες είναι κίτρινες ή λευκές. Και μπορεί να ανησυχείτε αν αυτές οι ρίζες είναι υγιείς ή όχι.

Αν είναι παχουλό και σταθερό, δεν πειράζει. Αυτές είναι υγιείς ρίζες και δεν πρέπει να τις αφαιρείτε. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν αρκετό φως.

Τόσο τα φύλλα όσο και οι ρίζες των ορχιδέων είναι φωτοσυνθετικά. Επομένως, όταν οι ρίζες δεν εκτίθενται στο φως Έτσι δεν μπορεί πλέον να παράγει χλωροφύλλη που προκαλεί πράσινες ρίζες.

Οι ορχιδέες εξελίχθηκαν σε επιφυτικά φυτά των οποίων οι ρίζες είναι εκτεθειμένες σε διάφορα στοιχεία. συμπεριλαμβανομένου του φωτός και του αέρα Γι’ αυτό είναι καλύτερο να τοποθετείτε ορχιδέες σε διάφανες γλάστρες για να πάρουν λίγο φως.

Η έκθεση των ριζών της ορχιδέας στο φως δεν θα βλάψει την ορχιδέα σας. Και οι ρίζες θα λειτουργήσουν καλύτερα συνολικά αν πάρουν λίγο φως. Είναι πολύ σημαντικό να μην ποτίζετε πολύ ή να πνίγετε τις ρίζες σε συμπιεσμένο χώμα.

Γιατί πεθαίνουν οι ρίζες ορχιδέας;

Αν και μπορείτε να βοηθήσετε ορχιδέες χωρίς ρίζες. Αλλά οι ρίζες ορχιδέας που πεθαίνουν δεν είναι καλό σημάδι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να υποψιαστείτε όταν συμβαίνει αυτό είναι το υπερβολικό πότισμα.

Το υπερβολικό πότισμα συμβαίνει όταν το φυτό της ορχιδέας σας ποτίζεται πολύ συχνά ή εάν το φυτικό υλικό στραγγίζει άσχημα και παραμένει σε έδαφος που είναι συνεχώς υγρό, γεγονός που προκαλεί σήψη ρίζας και ασφυξία.

Μια άλλη εξήγηση για τις ρίζες που πεθαίνουν είναι η υπερβολική χρήση κοπριάς ή κοπριάς. Συμβαίνει επίσης όταν υπεργονιμοποιείτε ή γονιμοποιείτε πολύ συχνά. Ένα άλλο λάθος είναι η προσθήκη λιπάσματος σε ξηρές γλάστρες, που μπορεί να «κάψουν» τις ρίζες.

Σε σπάνιες περιπτώσεις Οι ρίζες μπορεί να πεθάνουν από έλλειψη νερού. Αν αγνοήσετε την ορχιδέα σας για πολύ καιρό, μπορεί να στεγνώσουν οι ρίζες.

Επειδή οι ορχιδέες μπορούν να επιβιώσουν για σύντομες χρονικές περιόδους χωρίς νερό, ο θάνατος των ριζών ορχιδέας από υποπότισμα είναι λιγότερο πιθανός από τον θάνατο από υπερβολικό πότισμα.

κάλυμμα

Συνοπτικά, είναι Οι δυνατές εναέριες ρίζες δεν πρέπει να κόβονται ή να κλαδεύονται. Επειδή η ορχιδέα σας χρειάζεται αυτές τις ρίζες για να αναπτυχθεί. Οι εδαφικές ρίζες πρέπει να κόβονται μόνο εάν παρουσιάζουν σημάδια ασθένειας ή βλάβης.

Αν οι ρίζες σπρώξουν την ορχιδέα έξω από τη γλάστρα Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε την ορχιδέα σε μια ελαφρώς μεγαλύτερη γλάστρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *