Μπορεί ένας κάκτος να πεθάνει χωρίς ηλιακό φως;

Μπορεί ένας κάκτος να πεθάνει χωρίς ηλιακό φως;

Η απάντηση στο αν ένας κάκτος μπορεί να πεθάνει ή να ζήσει χωρίς ηλιακό φως; Μερικοί κάκτοι μπορούν να ζήσουν για μικρά χρονικά διαστήματα χωρίς ηλιακό φως. Ωστόσο, ορισμένοι χρειάζονται έντονο ηλιακό φως και δεν θα επιβιώσουν αν τους κρατήσετε στο σκοτάδι.

Επειδή ο κάκτος έχει φυσικό βιότοπο στην έρημο. Λαμβάνουν έντονο ηλιακό φως και δεν θα επιβιώσουν αν απορρίψετε το φως. Πολλά είδη χρειάζονται άφθονο ηλιακό φως για να αναπτυχθούν καλά και να ανθίσουν. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας. Ορισμένα είδη χρειάζονται πολύ λίγο φως για να επιβιώσουν. Αλλά εξακολουθούν να μην επιβιώνουν σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού. Το να μην δίνετε στους κάκτους σας αρκετό ηλιακό φως θα τους κάνει πιο ευαίσθητους σε μολύνσεις και θα τους εμποδίσει να ανθίσουν.

Αν αναρωτιέστε για τις απαιτήσεις φωτός των κάκτων και πώς να παρέχετε το φως του ήλιου σε διάφορα είδη, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Εδώ είναι ένας λεπτομερής οδηγός για τους κάκτους και τις απαιτήσεις φωτισμού τους.

Πόσο φως χρειάζεται ένας κάκτος;

Η ποσότητα φωτός που χρειάζεται ο κάκτος σας για να αναπτυχθεί μετριέται με βάση τη διάρκεια. γιατί δεν μπορείς να μετρήσεις το φως αντί να ζητήσει την ποσότητα του φωτός Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε το μήκος του φωτός που χρειάζεται το φυτό. Η αλόη βέρα χρειάζεται 10-14 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Αυτό δεν περιλαμβάνει κάκτους που αγαπούν τη σκιά. Γιατί θα καεί αν εκτεθεί στο φως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι περισσότεροι κάκτοι χρειάζονται 10-14 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Πολλοί κάκτοι έχουν αναπτύξει τεχνικές για να τους βοηθήσουν να παίρνουν την ποσότητα φωτός που χρειάζονται. Άλλοι έχουν υιοθετήσει μοναδικά σχήματα που μειώνουν το φως του ήλιου. Μερικές ποικιλίες εξαπλώθηκαν στα δυτικά.

άλλος κάκτος Έχει εξαιρετικά τροποποιημένα φύλλα που μειώνουν την εξάτμιση ως αποτέλεσμα της ηλιακής ακτινοβολίας. Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο λαμβάνει μόνο τέσσερις έως πέντε ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Πώς ξέρετε πόσο ηλιακό φως χρειάζεται ένας κάκτος;

Δεδομένου ότι θα πρέπει να φυτέψετε μια ποικιλία από κάκτους. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις πόσο φως χρειάζεσαι. Τα περισσότερα είδη αγαπούν το φως και τα καταφέρνουν καλά κάτω από υπερβολική ζέστη. Αλλά πάρα πολύ μπορεί να βλάψει ακόμη και τα πιο δυνατά φυτά. Η αλόη βέρα είναι επίσης ευαίσθητη στο ηλιακό έγκαυμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ουλές ή θάνατο.

Μην εκθέτετε τα πολύτιμα φυτά σας στο άμεσο ηλιακό φως. Η καλύτερη πρακτική είναι να τοποθετήσετε τον κάκτο σας σε μερική σκιά και να τον μετακινήσετε αργά σε μια τοποθεσία με περισσότερο ηλιακό φως μέχρι να εγκλιματιστεί. Προσπαθήστε να τα βγάλετε έξω ένα ηλιόλουστο πρωί και μετά παρουσιάστε τα σταδιακά στον πιο ζεστό απογευματινό ήλιο.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τον μίνι κάκτο σας κάτω από τη σκιά άλλων φυτών πριν από το άμεσο ηλιακό φως. Η σταδιακή έκθεση είναι σημαντική για την αποφυγή ηλιακών εγκαυμάτων και μόνιμων ουλών λόγω υπερβολικής ζέστης.

Σκεφτείτε να τοποθετήσετε τον κάκτο στη σκιά για να τον προστατέψετε από το άμεσο ηλιακό φως.

Οι κάκτοι που αγαπούν τη σκιά είναι επιρρεπείς σε θερμοπληξία και φόβο. Τέτοιοι κάκτοι περιλαμβάνουν τον κάκτο του Πάσχα και τον κάκτο γκι, ωστόσο, ο κάκτος είναι ένα φυτό με μπλε, γκρι και κόκκινα αγκάθια που προτιμά το άμεσο ηλιακό φως.

Οι κάκτοι που καλλιεργούνταν σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να υποστούν θερμότητα και ζημιά όταν μετακινηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Ανεξάρτητα από τα φυτά που σκοπεύετε να φυτέψετε για περισσότερο φως, φροντίστε να το κάνετε αργά για να μην αγχώσετε το πολύτιμο φυτό σας.

Μην εκθέτετε τους πρόσφατα πολλαπλασιασμένους κάκτους στο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να τους βλάψει. Αφήστε τα να ωριμάσουν και να γίνουν αρκετά δυνατά ώστε να αντέξουν την έντονη ζέστη. Εξετάστε προσεκτικά τα φυτά σας και δείτε ποια έχουν καλό ηλιακό φως και ποια χρειάζονται σκιά.

Ένας κάκτος χρειάζεται άμεσο φως;

Μερικοί κάκτοι χρειάζονται έντονο φως. ενώ ορισμένα είδη δεν χρειάζονται άμεσο φως. Σε κάποιους αρέσει ο έντονος αλλά έμμεσος φωτισμός. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα εκθέτετε σε ισχυρό ηλιακό φως. Μερικοί άνθρωποι μισούν το άμεσο φως και η έκθεση μπορεί να τους σκοτώσει.

Μερικοί κάκτοι χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως. Ενώ ορισμένα είδη απαιτούν άμεσο ηλιακό φως.

Τα Rhipsalis, τα οποία υπόκεινται σε επιφυτικούς κάκτους, δεν μπορούν να εκτεθούν σε έντονο ηλιακό φως. Τους αρέσει η σκιά και ζουν καλά κάτω από άλλα δέντρα ή στη σκιά. Άλλα είδη χρειάζονται έντονο φως, αλλά μπορούν να τα πάνε καλά στον ήλιο. Κυλινδρικός κάκτος Πηγούνι κάκτου Και ο κάκτος Mammillaria είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού.

Αυτός ο κάκτος αγαπά τον πλήρη ήλιο και το έντονο φως. Αλλά μερικές φορές πρέπει να είναι χωρίς πολύ φως. εάν θεραπεύετε μια λοίμωξη ή κάνετε μεταμόσχευση Φροντίστε να το εμποδίσετε από το άμεσο ηλιακό φως. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να περάσουν στον χειμώνα. Επομένως, το έντονο φως δεν τους ωφελεί.

Πρέπει να δώσετε στον κάκτο σας τεχνητό φως ή φως του ήλιου;

Όταν πρόκειται για τις απαιτήσεις φωτός ενός κάκτου. Τόσο το ηλιακό φως όσο και το τεχνητό φως λειτουργούν εξαιρετικά. Αλλά υπάρχουν φορές που το ηλιακό φως λειτουργεί καλύτερα από το τεχνητό φως. Ας δούμε πώς λειτουργούν οι δύο πηγές φωτός.

Ο κάκτος χρειάζεται ηλιακό φως.

Το φυσικό φως είναι συχνά ο ευκολότερος τρόπος για να προσφέρετε τον κάκτο σας. γιατί είναι εύκολο να το βρεις Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να ελέγξετε αυτό το φως εκτός από το να τοποθετήσετε τον κάκτο στο παράθυρο. Οι κάκτοι σας μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν αυτή την ενέργεια και να τη χρησιμοποιούν για διάφορες χημικές αντιδράσεις.

Οι περισσότεροι κάκτοι είναι φυσικά εγκατεστημένοι για να επωφελούνται από τον πλήρη ήλιο. Και θα σας είμαι ευγνώμων αν έχετε αρκετό φως. Τα φυτά έχουν διαφορετικές προσαρμογές που απορροφούν μόνο το φως που χρειάζονται και προστατεύονται από την υπερβολική θερμότητα. Το να δώσουμε σε αυτά τα φυτά άμεσο ηλιακό φως δεν θα τα βλάψουμε γιατί ξέρουν πώς προσαρμόζονται.

Προσθέστε το φως του ήλιου στον κάκτο εσωτερικού χώρου

Υπάρχουν πολλοί κάκτοι εσωτερικού χώρου που χρειάζονται ακόμα φυσικό φως για να επιβιώσουν. Θα πρέπει να τοποθετήσετε τέτοια φυτά στο παράθυρο έτσι ώστε να λαμβάνουν το φως του ήλιου που χρειάζονται. Ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας λαμβάνει τη μέγιστη ποσότητα ηλιακού φωτός. Τοποθετήστε το σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Αυτό είναι όπου ο ήλιος θερμαίνεται περισσότερο και ο κάκτος σας παίρνει τη μέγιστη ποσότητα ήλιου.

Αλλά αν θέλετε κάκτο Το http://theshoalspharmacy.com/ δέχεται ισχυρό ηλιακό φως και δεν διαρκεί πολύ. Τοποθετήστε το σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό. Εδώ λαμβάνετε το πιο δυνατό πρωινό φως του ήλιου. που θα εξασθενεί όσο περνούν οι μέρες Αν στον ήλιο σας αρέσει η μερική σκιά Τα περβάζια των παραθύρων που βλέπουν βόρεια και δυτικά θα ήταν κατάλληλα.

τεχνητά φώτα για κάκτους

Όταν ο κάκτος σας είναι μακριά από το φως του ήλιου Θα χρειαστείτε τεχνητό φωτισμό για να διατηρήσετε τον κάκτο ενεργό. Αυτό το φως είναι επίσης σημαντικό για φυτά που δεν έχουν πρόσβαση σε χώρους παραθύρων. Αν ζείτε σε περιοχή με σκληρούς χειμώνες Μπορεί να θέλετε να μετακινήσετε το φυτό σε εσωτερικό χώρο και να παρέχετε τεχνητό φως.

κατά τον πολλαπλασιασμό του κάκτου Χρειάζονται επίσης τεχνητό φωτισμό. Το άμεσο ηλιακό φως από τον ήλιο είναι πολύ ζεστό για αυτούς. Χρειάζονται χαμηλής έντασης ηλιακό φως.

Το τεχνητό φως δεν είναι το ίδιο με το φως του ήλιου. Πρέπει να επενδύσεις σε αυτά τα φώτα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει τους κατάλληλους λαμπτήρες για το εργοστάσιό σας και πληρώνετε για την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε γιατί οι λαμπτήρες δεν καταναλώνουν πολλή ενέργεια και το κόστος τους τείνει να είναι χαμηλό.

όταν επιλέγετε λαμπτήρες Μην χρησιμοποιείτε λαμπτήρες που είναι πολύ ζεστοί ή πολύ χαμηλοί. Γενικά, τα φώτα φθορισμού ή LED θα σας βοηθήσουν. Αποφύγετε τους ατμούς πυρακτώσεως ή υδραργύρου. Ένα φως ανάπτυξης 75 watt είναι αρκετό για 5-10 τετραγωνικά πόδια χώρου καλλιέργειας. Καλύμματα αντίστασης μια ευρεία περιοχή.

Προστατέψτε τους κάκτους σας από το κύμα καύσωνα.

Τα είδη κάκτων αντιδρούν διαφορετικά στις αλλαγές του κλίματος. Και παρόλο που η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε άλλους. Αλλά μερικά είδη μπορεί να επιβιώσουν. Οπως και να έχει Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας δεν ζεσταίνεται πολύ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε μια περιοχή επιρρεπή σε ακραία κύματα καύσωνα. Κύματα καύσωνα εμφανίζονται συχνά το καλοκαίρι. διήρκεσε αρκετές εβδομάδες και μπορεί να σκοτώσει φυτά για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Πρέπει να καλλιεργήσετε φυτά με διαφορετικούς τρόπους. Δείτε πώς να το κάνετε.

Αν και στους κάκτους αρέσει το φως του ήλιου. Πρέπει όμως να προστατεύεται από την υπερβολική ζέστη και το ηλιακό φως.

Δώστε στα φυτά σας λίγη σκιά.

Εάν πιστεύετε ότι η περιοχή σας θα αντιμετωπίσει κύμα καύσωνα τις επόμενες εβδομάδες. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Θα χρειαστεί να βρείτε καταφύγιο για νεαρά, εύθραυστα φυτά που δεν ανέχονται ακραίες καιρικές συνθήκες.

Εάν έχετε κάκτο εξωτερικού χώρου Βρείτε ένα σκιερό σημείο στον κήπο. Για μια φυλή που αναπτύσσεται καλά σε εσωτερικούς χώρους Βάλτε τα μέσα για να αποφύγετε τη ζέστη. Μπορεί να μην μπορείτε να μετακινήσετε έναν ψηλό, ώριμο κάκτο. Αλλά μην ξεχνάτε να ελέγχετε συχνά. Αγοράστε μια σκιά για το κρεβάτι του κάκτου.

μην κάνετε επανεκκίνηση

Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε μια νέα γλάστρα. Γιατί η ζέστη θα τα κάψει αμέσως. Ακόμη και τα ώριμα φυτά αγχώνονται όταν τα επανατοποθετείτε. και αν προσθέσετε δυνατή φωτιά το δέντρο δεν θα επιβιώσει Περιμένετε να κρυώσει το κύμα καύσωνα και να πέσει η θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε ξανά.

μη γονιμοποιήσετε

Αν και το λίπασμα είναι τέλειο για την ανάπτυξη των φυτών, Αλλά δεν είναι πάντα ώρα για γονιμοποίηση. Ο καλύτερος τρόπος λίπανσης είναι την άνοιξη. Όταν πολλές ποικιλίες αναπτύσσονται ενεργά Κατά τη διάρκεια του καύσωνα Το δέντρο σας θα παλέψει να επιβιώσει και δεν θα ευδοκιμήσει. Εάν εισάγετε ένα νέο θρεπτικό συστατικό Θα προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά από έναν καύσωνα.

συνοψίζω

Ο κάκτος αγαπά το φως και αναπτύσσεται καλά σε περιοχές που δέχονται άμεσο ηλιακό φως. Άλλοι δεν χρειάζονται άμεσο φως. Χρειάζεται όμως κάποια μορφή φωτός για να επιβιώσει. Η άρνηση του τόσο απαραίτητου φωτός των πολύτιμων φυτών σας μπορεί μόνο να σημαίνει ότι θα τα σκοτώσετε.

Το άμεσο ηλιακό φως ή τα κύματα καύσωνα μπορεί να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα ή θάνατο στα φυτά σας. κάντε το προσεκτικά Το πολύ ή πολύ λίγο φως μπορεί να βλάψει τον κάκτο σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *