Οδηγός ειδικών: Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό Echeveria;

Expert Guide: How To Grow Echeveria Plant?

Το Echeveria είναι ένα ελκυστικό παχύφυτο που μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε γλάστρες ή στο έδαφος. Το Echeveria, που απαντάται συνήθως σε χυμώδεις κήπους, τοπία, συνθέσεις λουλουδιών και κήπους, είναι το πιο συνηθισμένο παχύφυτο στην καλλιέργεια. Υπάρχουν όμως και άλλες ποικιλίες όπως η Crassula (Grassulaceae).

Είναι ενδιαφέρον ότι οι echeveria αναπτύσσονται υπό διαφορετικές συνθήκες. από θερμά κλίματα σε υποαρκτικά κλίματα Αυτά τα παχύφυτα ξεχωρίζουν για το σχήμα τριαντάφυλλου και τα ζωηρά τους χρώματα.

Πώς λοιπόν καλλιεργείτε φυτά ετσεβέρια; Αν φυτευτεί στη σκιά Χρειάζεται έντονο φως και λίγο νερό για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών. Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Φροντίστε λοιπόν ο πάτος της γλάστρας σας να έχει αρκετές τρύπες αποστράγγισης. όταν φυτεύονται σε εξωτερικούς χώρους Προσφέρει σκιά από τον καλοκαιρινό ήλιο. Αλλά κρατήστε το ηλιόλουστο κατά τους πιο δροσερούς μήνες. Αν θέλετε περισσότερο ηλιακό φως (Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο) Πλησιάστε πιο κοντά στο παράθυρο. Μην το εκθέτετε όμως στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό θα κάψει τα φύλλα και θα σταματήσει την ανάπτυξη.

Αυτό το άρθρο εξετάζει τις βέλτιστες πρακτικές για τα φυτά ecoveria. Εστιάζοντας στην καλλιέργεια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε γλάστρες ή στο έδαφος. Θα εξετάσει επίσης τους διαφορετικούς τύπους echeveria που διατίθενται και τις καλύτερες χρήσεις τους.

Γενικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά των φυτών Echeveria

Τα φυτά Echeveria έχουν πολλά χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Μπορείτε εύκολα να το αναγνωρίσετε με τους εξής τρόπους:

– σχήμα ροζέτας με σαρκώδη φύλλα και αγκάθια Έχουν μια συμμετρική κυρτή ροζέτα γύρω από το στέλεχος.

– Το χρώμα των φύλλων είναι συνήθως μεταξύ ανοιχτό πράσινο έως σκούρο κόκκινο ή ροζ. Υπάρχουν όμως και άλλα χρώματα. που μπορούν να αγοραστούν στο νηπιαγωγείο, όπως κίτρινο και πορτοκαλί

Τα φύλλα της Echiveria ποικίλλουν σε χρώμα από ανοιχτό πράσινο έως βαθύ κόκκινο ή ροζ.

Τα φύλλα συχνά συγκεντρώνονται κατά μήκος του στελέχους και είναι είτε επίπεδα είτε μυτερά.

– Οι Εχεβέριες αναδύονται από τη βάση της θήκης του φύλλου. Αλλά αυτό το είδος δεν έχει επιδεικτικά λουλούδια. Το χρώμα τους κυμαίνεται από κόκκινο έως ροζ έως λευκό.

– Ευδοκιμούν κάτω από διαφορετικές συνθήκες με διαφορετικές ποσότητες ηλιακού φωτός.

– Τα Echeverias είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και μπορούν να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό. Χρειάζεται όμως καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να μειώσει τον κίνδυνο σήψης των ριζών εάν καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους ή σε γλάστρες.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τα φυτά Echeveria

Το Echeveria είναι ένα γένος παχύφυτων φυτών της οικογένειας Crassulaceae, κυρίως εγγενές στο Μεξικό. Βρίσκεται κυρίως σε ημίξηρες περιοχές και συνήθως αναπτύσσεται ως ενιαία ροζέτα, σχηματίζοντας μεγάλες συστάδες, αν και ορισμένα είδη αναπτύσσονται σε βράχους.Η Echeveria έχει χοντρά φύλλα που συγκρατούν το νερό. Και αναπτύσσονται σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.

Τα Echeveria έχουν χοντρά φύλλα που κρατούν πολύ νερό.

Η Echeveria καλλιεργείται ως ροζέτα με παχύ, σαρκώδες φύλλωμα που μπορεί να διαμορφωθεί ως αειθαλές ή να κοπεί για να δημιουργήσει ελκυστικά δοχεία με εντυπωσιακά σχήματα. Έχουν επίσης μακρόβια λουλούδια: σέπαλα ή καμπάνες που ανοίγουν τη νύχτα. Συνήθως όμως κρύβεται κάτω από τα φύλλα.

Οι Echeverias καλλιεργούνται πολύ εύκολα. Ανθίζουν καλύτερα στον ήλιο ή κοντά σε ένα παράθυρο που βλέπει βόρεια. Μπορούν να καλλιεργηθούν από σπόρους. (Συνήθως συλλέγεται από ώριμα φρούτα), μοσχεύματα, μεγάλα δέντρα ώριμο κεφάλι ή τμηματοποίηση

Τα φυτά Echeveria ευδοκιμούν στην παραμέληση και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα εάν η γλάστρα είναι πολύ μικρή ή δεν έχει τρύπες αποστράγγισης. Αυτό είναι ένα υπέροχο φυτό εάν θέλετε κάτι που να φαίνεται καλό ενώ εξακολουθεί να απαιτεί λίγη φροντίδα.

Πολλαπλασιάζοντας φυτά Echeveria

Τα φυτά Echeveria μπορούν να πολλαπλασιαστούν με διάφορους τρόπους:

άδεια

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών Echeveria.Κόψτε τα φύλλα και φυτέψτε τα σε χώμα γλάστρας ή στον κήπο σας. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό από καιρό σε καιρό.

Ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού της Echeveria είναι χρησιμοποιώντας τα φύλλα της.

μοσχεύματα ρίζας

Αυτός είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών εχεβέριας. Τα μοσχεύματα ρίζας από υγιείς εκχεβέριες πρέπει να λαμβάνονται τον Μάρτιο. που είναι όταν το φυτό είναι αδρανές Η τομή πρέπει να έχει μήκος οκτώ ίντσες και πλάτος δύο έως τρεις ίντσες.

μέρος

Ο ευκολότερος τρόπος διάδοσης της ecoveria Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό (ειδικά αν είναι στον κήπο σας για λίγο) είναι να χωρίσετε τις εκούρια σε μικρές ομάδες. τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε μικρά φυτά που μπορεί να γίνει σταδιακά Τραβήξτε τις ρίζες του φυτού και χωρίστε τις σε ομάδες με ένα κοφτερό μαχαίρι.

και εΗ Severia πολλαπλασιάζεται χωρίζοντας το φυτό σε συστάδες.

βλάστηση σπόρων

Τα περισσότερα Echeveria είναι ανεπιτυχή στην ανάπτυξη από σπόρους, καθώς έχουν αναπτύξει προσαρμοστικές στρατηγικές για την πρόληψη της αυτογονιμοποίησης. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές σπάνιες ποικιλίες που μπορούν να πολλαπλασιαστούν από σπόρους.

Οδηγός εδάφους και λιπασμάτων για φυτά Echeveria

Τα Εχεβέρια δεν χρειάζονται πολύ χώμα γιατί τους αρέσει να αναπτύσσονται σε ξηρά μέρη. Έτσι δεν χρειάζονται τόσο πολύ νερό.Για το χώμα χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας που δεν συγκρατεί καλά το νερό. που θα κάνει τα φυτά να στεγνώσουν γρήγορα

Η τακτική λίπανση είναι σημαντική για τα φυτά echeveria, αυτό θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν και να παραμείνουν υγιή. Αυτό πρέπει να γίνεται κάθε δύο εβδομάδες ή κάθε μήνα. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα φυτά Echeveria δεν απαιτούν πολλή λίπανση.Όταν είναι απαραίτητο, ο καλύτερος τρόπος για να λιπάνετε τα φυτά Echeveria είναι με ένα αραιωμένο υγρό λίπασμα. που πρέπει να βάλετε το πρωί Λιπάνετε με λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο και εφαρμόζετε κάθε εβδομάδα την άνοιξη. Όταν εφαρμόζετε λίπασμα στον κήπο σας Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν ψεκαστήρα που να καλύπτει ολόκληρη την περιοχή. όχι μόνο μεμονωμένα φυτά

Το Echeveria θα πρέπει να λιπαίνεται δύο φορές την εβδομάδα ή μία φορά το μήνα με αραιωμένο υγρό λίπασμα.

Οι καλύτερες συνθήκες εποχής και φύτευσης

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε την ετσεβέρια ποικίλλει ανάλογα με το πού ζείτε. Γενικά, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι να περάσει ο παγετός πριν τη φύτευση. Εξαρτάται επίσης από τον τύπο της ετσεβέριας που φυτεύετε. Ορισμένα φυτά Ecoveria δεν αναπτύσσονται καλά σε ψυχρά κλίματα, όπως το Echeveria elegans και μερικά.

Στα Echeveria αρέσει να διατηρούν τις ρίζες τους δροσερές. Όταν φέρνετε φυτά σε εσωτερικούς χώρους για χειμερινή φροντίδα, το http://www.slaterpharmacy.com/ θα πρέπει να διατηρείται σε μέτριες θερμοκρασίες. Τα φυτά πρέπει να αποθηκεύονται στους 55-65 βαθμούς Φαρενάιτ. για καλύτερα αποτελέσματα Η θερμοκρασία πρέπει να διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Οδηγός για το πότισμα των φυτών Echeveria

Τα φυτά Echeveria πρέπει να ποτίζονται όταν το έδαφος είναι στεγνό σε βάθος τουλάχιστον μίας ίντσας. Εάν έχετε πολλά ιππικά φυτά στον κήπο σας, Δεν πρέπει να ποτίζονται ταυτόχρονα. Γιατί θα μειώσει τη ζήτηση για νερό. Κάθε φυτό πρέπει να ποτίζεται χωριστά. Και είναι καλύτερο να ποτίζετε το πρωί ή το βράδυ. γιατί θα αποτρέψει την εξάτμιση του νερού

Ποτίστε την ετσεβέρια σας όταν το χώμα είναι στεγνό.

Οι απαιτήσεις σε νερό για τα φυτά ετσέβερια εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως το κλίμα και τον τύπο του εδάφους. στις περισσότερες περιπτώσεις Σε αυτά τα φυτά αρέσει να ποτίζονται τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα σε ζεστό καιρό. Εάν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου αποθηκευμένα σε δεξαμενή νερού, Καλύτερα να μην το αφήσετε να καθίσει για πολύ.

Πότισμα φυτών ετσέβερια σε εξωτερικούς χώρους

Η καλύτερη στιγμή για να ποτίσετε τα ιππικά σας φυτά σε εξωτερικούς χώρους εξαρτάται από τον καιρό και τη θερμοκρασία. Αλλά γενικά είναι καλύτερο να ποτίζετε το σούρουπο ή όταν η θερμοκρασία δεν είναι πολύ υψηλή. Το χώμα πρέπει να διατηρείται υγρό μέχρι το επόμενο πρωί για να στεγνώσει το έδαφος πριν νυχτώσει.

Echeveria Παράσιτα και προβλήματα

Τα φυτά Echeveria γενικά δεν είναι ευαίσθητα σε σοβαρά παράσιτα ή ασθένειες. Όμως ένα από τα πιο κοινά προβλήματα είναι η προσβολή από αφίδες. Αυτά τα έντομα είναι μικρά έντομα που τρέφονται με φυτά ρουφώντας το χυμό μέσω ενός μακρύ σωλήνα που προκαλεί το μαρασμό του φυτού.

για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να αναμίξετε νερό και υγρό πιάτων με σαπούνι και να το ψεκάζετε γύρω-γύρω. τη βάση του δέντρου σας Το σαπούνι φράζει τα σωληνάκια τους και τελικά πεθαίνουν από ασιτία ή αφυδάτωση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αφίδες τείνουν να μολύνουν φυτά που ποτίζονται από έναν εύκαμπτο σωλήνα. Επομένως, είναι σημαντικό να μην ψεκάζονται απευθείας τα ιππικά φυτά.

Υπάρχουν επίσης και άλλα έντομα, όπως οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια, που μπορούν να φάνε φύλλα ιππασίας, αν αφεθούν χωρίς έλεγχο. αν συμβεί αυτό Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό δολοφόνο γυμνοσάλιαγκας. που μπορείτε να βρείτε εύκολα στα καταστήματα

Συχνές ασθένειες, συμπτώματα και θεραπεία

Αυτά τα παχύφυτα είναι λιγότερο ευαίσθητα σε ασθένειες που απαντώνται σε άλλα φυτά. Ωστόσο, τα φυτά μερικές φορές μπορεί να επηρεαστούν από τις ακόλουθες συνθήκες:

_Root Rot – Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα ή όταν οι ρίζες του φυτού έρχονται σε επαφή με το νερό για πολύ καιρό. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Οι ριζικές καλλιέργειες πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος.

_Σηπίση στελέχους – Προκαλείται από μύκητες ή βακτήρια. για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα Φροντίστε να ποτίζετε συχνά τα φυτά ecoveria σας. Αυτό θα αποτρέψει το υπερβολικό πότισμα του ριζικού συστήματος αμέσως. ακόμα κι αν έχει πολλά εκατοστά αέρα Αυτό θα βοηθήσει.

_Η κηλίδα στα φύλλα – είναι σύμπτωμα επίθεσης προνυμφών εντόμων. για την πρόληψη της νόσου των κηλίδων στα φύλλα Χρησιμοποιήστε ένα φυτοφάρμακο εγκεκριμένο για παχύφυτα, όπως το έλαιο neem.

Οδηγός συγκομιδής φυτών Echeveria

Τα φυτά Echeveria δεν χρειάζονται συγκομιδή για να αναπτυχθούν και να ανθίσουν. Μόνο αν σας αρέσει μέρος του φυτού ή πολλαπλασιάστε το νέο φυτό με μοσχεύματα. Κατά τη συγκομιδή θραυσμάτων από το δέντρο της Εκοβέρειας Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα κοφτερό μαχαίρι ή ξυράφι. Αυτό μπορεί να γίνει με το κόψιμο των φυτών στο επίπεδο του εδάφους. Αν πρέπει να μαζέψεις τα λουλούδια του Φροντίστε να μην τα κόψετε στη μέση. Εάν υπάρχουν ανεπιθύμητα μέρη του φυτού Αν καταστραφούν ή καταστραφούν από έντομα, κόψτε τα Τα φυτά Echeveria ανθίζουν σε αφθονία. Για να σταματήσει αυτό, τα λουλούδια μπορούν να κοπούν στη βάση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα φυτά echeveria δεν ανθίζουν όταν φυτεύονται σε ορισμένες περιοχές. Εξαρτάται από το πού μένετε και τον καιρό στην περιοχή σας. αν συμβεί αυτό Ένας καλός τρόπος για να τα κάνετε να ανθίσουν είναι να τα μετακινήσετε σε πιο ζεστό έδαφος. Θα είναι εκτεθειμένο σε αλλαγές του καιρού όπως κατά την παράδοση από το νηπιαγωγείο.

φυτέψτε και ξαναφυτέψτε

Αυτό το παχύφυτο δεν χρειάζεται να ξαναφυτεύεται ή να ξαναφυτεύεται τόσο συχνά. Η φύτευση και η μεταφύτευση της Echeveria είναι συνήθως απαραίτητη μόνο όταν το μεγαλύτερο μέρος της καλλιέργειας συλλέγεται από το έδαφος, όπως κατά τη συγκομιδή λουλουδιών. Διαφορετικά, είναι καλύτερα να αφήσετε το φυτό μόνο του και να το ξαναφυτέψετε εάν χρειάζεται. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης και την ίδια διάμετρο.

Το Echeveria δεν χρειάζεται να ξαναφυτευτεί. Αλλά αν μαζεύετε λουλούδια, θα πρέπει.

Εάν μετακινείτε τα φυτά Echeveria από ψυχρότερα κλίματα (όπως σε εσωτερικά ή εξωτερικά δοχεία) σε θερμότερο έδαφος Μην το κάνετε αυτό το χειμώνα γιατί δεν θα επιβιώσει. Αν φυτέψεις δέντρα έξω Περιμένετε μέχρι να ξεπαγώσει πρώτα το χώμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μετακινηθείτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Αυτό θα σας δώσει χρόνο να το φτιάξετε πριν μπει ο χειμώνας.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα φυτά ecoveria σε δοχεία είναι να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα από χαλίκι που στραγγίζει καλά κάτω από αυτά. Είναι ανθεκτικό στην υπερχείλιση και στις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας ή καιρού που μπορεί να επηρεάσουν άλλα φυτά.

Οφέλη του φυτού Echeveria

1) Τα φυτά Echeveria χρησιμοποιούνται συχνά ως καλλωπιστικά φυτά σε κήπους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά Echeveria είναι χυμώδη φυτά που μπορούν να φτάσουν περίπου τα 15 εκατοστά σε ύψος ανάλογα με το είδος. Τα λουλούδια ποικίλλουν στο χρώμα. Αλλά συχνά υπάρχουν σκούρα πράσινα φύλλα με ροζ ή μωβ κηλίδες.

2) Η Εχεβέρια είναι γνωστή ως καλλωπιστικό φυτό για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν το φυτό σε εσωτερικούς χώρους. ως διακόσμηση σπιτιού Βοηθά στον καθαρισμό του αέρα απορροφώντας τις τοξίνες.

3) Τα φυτά Echeveria χρησιμοποιούνται συχνά ως εδαφοκάλυψη σε κήπους. ειδικά όταν φυτεύονται με άλλα φυτά Επειδή μπορούν να μεγαλώσουν σε μεγάλο μέγεθος και να ανθίσουν. Έτσι είναι εύκολο να τοποθετηθούν σε μια ελκυστική οθόνη.

4) Το Echeveria είναι ένα παραδοσιακό φαγητό των κατοίκων της Λίμας του Περού, γιατί το Echeveria καλλιεργείται εύκολα και μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους.

5) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση για κέικ και άλλα φαγητά.

Οι καλύτερες ποικιλίες φυτών Echeveria για καλλιέργεια στο σπίτι

Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε φυτά ecoveria στο σπίτι, υπάρχουν αρκετές ποικιλίες που αναπτύσσονται καλά τόσο σε δοχεία όσο και στον κήπο.

– Echeveria Elegans: είναι ένα από τα πιο κοινά είδη που καλλιεργούνται ως καλλωπιστικό φυτό εσωτερικού χώρου. Είναι εύκολο στη φροντίδα τους ακόμη και σε έντονο φως ή σε πολύ ξηρά κλίματα.

– Echeveria derenbergiana: Αυτή η ποικιλία χρειάζεται λιγότερο πότισμα από άλλες. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό για όσους ζουν σε πολύ ξηρό κλίμα ή για όσους ασχολούνται με τη δουλειά και δεν έχουν πολύ χρόνο να δώσουν προσοχή στα φυτά.

– Echeveria carnicina: Αυτή η ποικιλία καλλιεργείται εύκολα και ευδοκιμεί τόσο σε συνθήκες χαμηλού όσο και σε συνθήκες υψηλού φωτισμού.

– Echeveria lauii: Αυτό το φυτό είναι από τα πιο ευαίσθητα καθώς απαιτεί συνεχή υγρασία. Επομένως, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση όταν βλέπετε το Echeveria cornicina.

– Echeveria peacockii: Πρόκειται για μια ποικιλία Echeveria που δεν απαιτεί συχνό πότισμα και καταλαμβάνει λίγο χώρο.

– Echeveria purpusorum: Αυτή η ποικιλία δεν ανθίζει τόσο πολύ όσο άλλα είδη. Αν όμως ψάχνετε για μικρότερη ράτσα. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει για εσάς.

συμπέρασμα

Το Echeveria είναι ένα ενδιαφέρον φυτό που κάθε λάτρης των χυμωδών πρέπει να έχει στη συλλογή του. Θα λατρέψετε την ποικιλία των διαθέσιμων φυτών echeveria εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα. Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα έχει πληροφορίες για το πού και πώς φυτεύτηκε. Ξέρετε λοιπόν ποιες ποικιλίες ταιριάζουν καλύτερα στο κλίμα σας. Ένας από τους λόγους που έχει γίνει ένα τόσο δημοφιλές φυτό είναι το γεγονός ότι η φροντίδα είναι τόσο εύκολη. Φροντίστε να του δώσετε τη σωστή ποσότητα νερού και εφαρμόστε το ξανά όπως χρειάζεται. Βοηθάει αν έχετε τις σωστές συνθήκες φωτισμού. Οπότε μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε. το σπίτι σας εάν αλλάξουν οι συνθήκες φωτισμού

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *