Οι μαργαρίτες είναι ετήσια, διετές ή πολυετή φυτά;

ดอกเดซี่ขนาดเล็ก

Οι μαργαρίτες είναι η αγαπημένη τους αντίκα. εξαιρετικό με μακριά λεπτά πέταλα και το κύριο κέντρο. Οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τις λευκές μαργαρίτες με ένα κίτρινο κέντρο. Μπορείς όμως να βρεις και ροζ, κίτρινες και μωβ μαργαρίτες, με πράσινα, καφέ και χρυσά κέντρα.

Οι περισσότερες από τις μαργαρίτες που βλέπετε σε σπίτια και κήπους σε όλο τον κόσμο σήμερα ανήκουν στην οικογένεια Asteraceae. Υπάρχουν πάνω από 1.500 είδη μαργαρίτες και περισσότερες από 23.000 ποικιλίες. Κάθε είδος είναι ελαφρώς διαφορετικό και έχει συνθήκες ανάπτυξης. συγκεκριμένες

όταν φυτεύετε αυτά τα όμορφα λουλούδια Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε ποιες ζώνες αναπτύσσονται καλύτερα και πώς να τα φροντίζετε. για αρχάριους Οι μαργαρίτες είναι είτε ετήσιες είτε πολυετείς.? Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες φυτών και τις συμβουλές φύτευσης.

σύντομη απάντηση

Οι μαργαρίτες είναι κλασικά λουλούδια που αναπτύσσονται με ζωηρά χρώματα και όμορφα σχήματα. υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες Οι μαργαρίτες είναι κοινές. πολυετή φυτά χαμηλής συντήρησηςΑν και πολλοί άνθρωποι μεγαλώνουν ΕτήσιοΕξετάζονται πολλές ποικιλίες «Απαλό πολυετές» γιατί δεν αντέχει τον παγετό. Πριν επιλέξετε να φυτέψετε πολυετή ή ποώδη φυτά Πρώτα πρέπει να ληφθούν υπόψη το κλίμα και οι ανάγκες των μαργαριτών.

μακρά απάντηση

Οι μαργαρίτες φροντίζονται εύκολα και αναπτύσσονται καλά σε κανονικό έδαφος κήπου.

Το καλύτερο για αρχάριους και παιδιά Οι μαργαρίτες καλλιεργούνται πολύ εύκολα.Βρείτε το κατάλληλο χώμα. Πασπαλίστε τους σπόρους και το voila σας! Σχεδόν όλες οι σπεσιαλιτέ ευδοκιμούν σε κοινά εδάφη κηπουρικής. Και δεν χρειάζεστε πολύ λίπασμα ή νερό.

Αν τα καλλιεργήσετε σε δοχεία Θα χρειαστείτε ένα μαλακό, οργανικό λίπασμα. αρκετό ηλιακό φως και φροντίστε οι ρίζες να έχουν καλή αποστράγγιση. Αν και οι μαργαρίτες είναι πολυετείς Αλλά δεν ήταν τριγύρω. Λειτουργεί καλά για μερικά χρόνια, μετά από τα οποία θα πρέπει να το επαναφέρετε.

Μπορείτε να τους βοηθήσετε να αποκτήσουν νέα λουλούδια. όταν σπέρνουν μόνοι τους Αυτό σημαίνει ότι θα μεγαλώσουν οι ίδιοι. Λουλούδια Ζέρμπερα και ΣάσταΓια παράδειγμα, θα καταλάβει τον κήπο σας αν δεν είστε προσεκτικοί. Ελέγχονται εύκολα γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάπια φύλλα ή να τα αφαιρέσετε αν δεν θέλετε να τα ξαναφυτέψετε.

Οι μαργαρίτες είναι επίσης εύκολο να μεταμοσχευθούν μετά την ανθοφορία. Γιατί μπορείς εύκολα να φυτέψεις αλλού. Πολλές από τις συμβουλές φροντίδας για την καλλιέργεια μαργαριτών εξαρτώνται από το αν ζείτε σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα όλο το χρόνο ή στο βορρά.

Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος των μαργαριτών που φυτεύετε. Τα καλύτερα κόλπα και συμβουλέςΑλλά ένας λόγος που πολλοί κηπουροί αγαπούν αυτό το λουλούδι είναι η εύκολη ριζοβολία του. και με λίγη προσπάθεια Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εκπληκτικό κήπο γεμάτο πολύχρωμα λουλούδια.

ζώνη σκληρότητας

Πολύχρωμες μαργαρίτες ανθίζουν στον κήπο.
Οι μαργαρίτες μπορούν να αναπτυχθούν μόνο ως πολυετή φυτά στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA 5-8.

Να μεγαλώσει ως πολυετές λουλούδι Οι μαργαρίτες πρέπει να ευδοκιμούν στην ιδιαίτερη ζώνη ανθεκτικότητάς τους. Μπορείτε να φυτέψετε μαργαρίτες. πολυετής καρπός κυρίως σε USDA ζώνες ανθεκτικότητας 5-8Ανθίζουν από νωρίς την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μαργαρίτες δεν μπορούν να αναπτυχθούν ως πολυετή φυτά σε άλλες ζώνες, αλλά εδώ ευδοκιμούν οι μαργαρίτες. Ορισμένα είδη μαργαρίτας είναι εγγενή στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι δημοφιλή φυτά κήπου αγριολούλουδας στις καθορισμένες ζώνες αντοχής τους.

Είναι ανθεκτικά στον παγετό και δεν μπορούν να διαχειριστούν θερμοκρασίες κάτω των 30°F. Για παράδειγμα, οι χρυσαφένιες μαργαρίτες τα πάνε καλά στις ζώνες 3 και 4 και 5-8. Αντέχουν τον πρώτο παγετό, αλλά δεν κρατάει πολύ.

Οι κηπουροί καλλιεργούν άλλους τύπους μαργαρίτες. Ετήσιο μέσα USDA ζώνες 9-10 λόγω καύσωνα Οι μαργαρίτες ανθίζουν μόνο για μία εποχή. Γιατί δεν υπάρχει cooldown.

Εξαρτάται από τους στόχους σας και το πού ζείτε για να καλλιεργήσετε μαργαρίτες. Επειδή ορισμένοι κηπουροί καλλιεργούν μαργαρίτες μόνο μία φορά το χρόνο. ενώ Αλλοι Μπορείτε να φυτέψετε ειδικά για να διατηρήσετε τις μαργαρίτες να ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλλιέργεια μαργαρίτες ως πολυετή φυτά

Shasta Daisy
Η μαργαρίτα Shasta είναι ένα υβρίδιο ύψους 4 ποδιών που παράγει μια ποικιλία από λευκά και κίτρινα άνθη. και του αρέσει το υγρό χώμα

Οι πιο κοινές πολυετείς μαργαρίτες. Shasta DaisyΕίναι ένα υβρίδιο που μεγαλώνει τρία έως τέσσερα πόδια και πολλοί κηπουροί είναι συχνά εξοικειωμένοι με αυτήν την ποικιλία λόγω της ευκολίας καλλιέργειάς της. Τα πολυετή φυτά όπως αυτά τα είδη μαργαρίτας έρχονται σε αποχρώσεις του λευκού και του κίτρινου με μια ποικιλία από πέταλα.

Θα βρείτε νάνους πολυετείς μαργαρίτες με διάμετρο 8″-12″ Φαίνονται καταπληκτικά στο μπροστινό μέρος του κρεβατιού του κήπου και πέρα, σχηματίζοντας πυκνές, αρωματικές συστάδες που μπορείτε να χωρίσετε. Αυτό το στέλεχος είναι πολύ ανθεκτικό στο κρύο και μπορείτε να το καλλιεργήσετε από σπόρους ή να το ριζώσετε σε γλάστρα αφού εδραιωθεί.

Η μαργαρίτα Shasta είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή φυτά που φύεται σε υγρό έδαφος με μέτριο φως, χαμηλό νερό και λίπασμα. Αυτό διευκολύνει τον πολλαπλασιασμό στον κήπο. ή κομμένα λουλούδια.

Η διαδικασία για τη φύτευση λουλουδιών είναι η ίδια με τη φύτευση δέντρων. Η κύρια διαφορά όταν φυτεύετε είναι η διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας και τι πρέπει να κάνουν τα λουλούδια για να επιβιώσουν το χειμώνα.

διαδικασία κηπουρικής

Οι κηπουροί καλλιεργούν ροζ και λευκές μαργαρίτες στο έδαφος.
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην καλλιέργεια μαργαριτών ως πολυετή φυτά, όπως η χαμηλή συντήρηση.

φύτευση πολυετών μαργαριτών άνοιξη ή φθινόπωρο όταν φυτεύεται σε γλάστρα Μπορεί να παράγει σπόρους χειμώνα, άνοιξη και φθινόπωρο.Χρήση Συνηθισμένο έδαφος ή αμμώδες έδαφος Στραγγίζει καλά. Δεν θέλετε να είναι πολύ στεγνά. Διαφορετικά θα στεγνώσουν και θα πεθάνουν για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ποτίζετε τακτικά τις μαργαρίτες σας. Χωρίς όμως να υπερβάλλω. Οι συνεχώς υγρές ρίζες μπορεί να οδηγήσουν σε σήψη και άλλες μυκητιακές ασθένειες. Αυτό είναι ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος και μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης θα είναι χρήσιμη.

χρειάζονται πολυετείς μαργαρίτες γεμάτος ήλιος Μπορούν να ανεχθούν τη μερική σκιά. Αλλά η ανθοφορία θα μειωθεί. Τουλάχιστον 6-8 ώρες ολοήμερο ηλιακό φως

όταν φυτεύονται σε παρτέρι ή κήπο Κρατήστε τις μαργαρίτες έξω τουλάχιστον. Διάστημα 24″-30″ Αφήστε το να αναπαραχθεί με άλλα καλλωπιστικά φυτά. Επιτρέπει επαρκή αερισμό που βοηθά στην πρόληψη μυκητιακών ασθενειών.

Καλλιέργεια μαργαρίτες ως μονοετή

Ροζ, κόκκινες και λευκές αφρικανικές μαργαρίτες στον κήπο
Οι αφρικανικές μαργαρίτες καλλιεργούνται εύκολα και ανθίζουν το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού.

Αν έχετε μαργαρίτες Μπορείτε να τα φυτέψετε χρόνο με το χρόνο. Μαργαρίτα Μαργαρίτα ή αφρικανική μαργαρίταΜπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον κήπο ή σε γλάστρες. Φτιάχνουν όμορφα περιγράμματα λουλουδιών στον κήπο. και μερικές ποικιλίες αναπτύσσονται από σπόρους

Ακολουθήστε αυτά τα γρήγορα και εύκολα βήματα για να καλλιεργήσετε μαργαρίτες από σπόρους ως ετήσιες ή να καλλιεργήσετε μαργαρίτες για βλάστηση σε εσωτερικούς χώρους.

διαδικασία κηπουρικής
Ροζ μαργαρίτες στο χωράφι
Η καλλιέργεια μαργαρίτες ως ετήσιες παρέχει πρόσθετες επιλογές χρώματος.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε φυτεύοντας σπόρους μαργαρίτας σε εσωτερικούς χώρους. έξι έως οκτώ εβδομάδες Πριν από την τελευταία δροσιά της εποχής, καλύψτε τους σπόρους ελαφρά χρησιμοποιώντας χώμα γλάστρας ή μείγμα εκκίνησης. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε μια ηλιόλουστη θέση.

Θα πρέπει να κάνετε Ποτίζετε τακτικά και τακτικά. Έτσι το έδαφος παραμένει υγρό. Οι σπόροι χρειάζονται 14-28 ημέρες για να βλαστήσουν.

όταν έρθει η άνοιξη Πάρτε τους σπόρους που βλάστησαν στον υπαίθριο κήπο σας. Φυτέψτε τα σε γόνιμο σημείο μετά τον τελευταίο παγετό. καλά στραγγισμένο έδαφοςΤοποθετήστε το δέντρο σας περίπου 12″-15″ ο ένας τον άλλον. είτε προέρχονται από ώριμο φυτό είτε από σπόρο. Χρειάζονται χώρο για να αναπτυχθούν.

επαγγελματικές συμβουλές: για καλύτερη αποστράγγιση Προσθέστε ένα στρώμα σάπια φύλλα 2 ιντσών και κομπόστ στις μαργαρίτες για πρόσθετα θρεπτικά συστατικά.

δημοφιλείς ποικιλίες

Εδώ είναι μερικά από αυτά. Οι πιο κοινές ποικιλίες μαργαρίτας Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αυξάνονται:

Marguerite Daisy’ (Argyranthemum frutescens)

Όμορφες ροζ ορχιδέες μεγαλώνουν σε παρτέρια.
Οι πολύχρωμες «Marguerite Daisies» είναι ένα πολυετές φυτό που παράγει άνθη που κυμαίνονται από κίτρινο έως ροζ έως λευκό.

Οι μαργαρίτες μαργαρίτα καλλιεργούνται συνήθως σε γλάστρες εσωτερικού χώρου. Μπορεί όμως να φυτευτεί στον κήπο ή να φυτευτεί έξω.

Ταιριάζει σε γλάστρες όλων των μεγεθών και διατίθεται σε πολλά χρώματα. κίτρινο έως ροζ έως λευκόΑνθίζουν γρήγορα και ανθίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Οι μαργαρίτες καλλιεργούνται ως ποώδη φυτά στο Βορρά. Αλλά είναι ένα τρυφερό πολυετές που δεν επιβιώνει. ζώνη ανθεκτικότητας μικρότερη από 9Υποφέρουν από προβλήματα παρασίτων όπως αφίδες και αφίδες. Αλλά συνολικά είναι χαμηλής συντήρησης και όμορφα.

ζωγραφισμένες μαργαρίτες» (Tanacetum Red)

Άνθη Tanacetum coccineum, κόκκινα με κίτρινο κέντρο.
Η ζωντανή «βαμμένη μαργαρίτα» έρχεται σε ροζ, κόκκινο, μπλε και λευκό.

Οι βαμμένες μαργαρίτες αναφέρονται συχνά ως κλασικές ή παραδοσιακές μαργαρίτες. Διαθέσιμα σε κόκκινο και ροζ, λευκό, μπλε και πολλά άλλα χρώματα, αυτά τα λουλούδια μπορούν να αγοραστούν από σπόρους για να αναπτυχθούν ως υβρίδιο ή ως μία ποικιλία.

Σε εύκρατες περιοχές, αρχίζουν να μαραίνονται μετά τη δεύτερη περίοδο ανθοφορίας τους. μεγαλώνουν καλύτερα Όταν μεγαλώνεις στις ζώνες 3-7, αν μένεις κάπου το καλοκαίρι. Δοκιμάστε να φυτέψετε σε μέρος με πολλή σκιά, ρίξτε νερό ανάλογα.

τελικές σκέψεις

Ωστόσο, οι μαργαρίτες είναι όμορφα λουλούδια που υπάρχουν σε πολλές ποικιλίες. αιωνόβιοςΟρισμένα είδη φυτεύονται ευρέως ως ποώδη φυτά. Όταν αποφασίζετε αν θέλετε να φυτέψετε πολυετή ή πολυετή φυτά Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το κλίμα και τις ανάγκες των μαργαριτών που θέλετε να καλλιεργήσετε.

Ακολουθήστε τις οδηγίες για το πότισμα, το φως, τις αποστάσεις και τις απαιτήσεις εδάφους. Και θα έχετε ένα δυνατό και ευχάριστο λουλούδι. Τα λουλούδια είναι γενικά χαμηλής συντήρησης και συμπληρώνουν κάθε σπίτι ή κήπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *