Πού αναπτύσσονται καλύτερα τα βακκίνια στον κήπο σας;

บลูเบอร์รี่สุกบนพุ่มไม้

Θέλετε λοιπόν να φυτέψετε θάμνους βατόμουρου. Αλλά δεν ξέρετε πού να το βάλετε; κηπουρική με βρώσιμα φυτά Δεν σημαίνει παραδοσιακός λαχανόκηπος. Υπάρχουν πολλά οπωροφόρα δέντρα και θάμνοι που μπορείτε να προσθέσετε στον κήπο σας.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να φυτέψετε βατόμουρα αυτή την εποχή. Έχετε έρθει στο σωστό μέρος Αυτοί οι θάμνοι χαμηλής συντήρησης μπορούν να αναπτυχθούν εάν αφεθούν ανεξέλεγκτοι. Επομένως, είναι σημαντικό να βρείτε το σωστό σημείο στον κήπο σας.

Οι θάμνοι βατόμουρου μπορούν να καλλιεργηθούν στις περισσότερες κλιματικές ζώνες χωρίς προβλήματα. Χρειάζονται όμως ελαφρώς όξινο χώμα και άφθονο ηλιακό φως. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα καλύτερα μέρη για θάμνους βατόμουρου στον κήπο σας αυτή τη σεζόν!

σύντομη απάντηση

Στα βατόμουρα αρέσει ο ήλιος, το διάστημα, το όξινο έδαφος και η υγρασία.Τα βατόμουρα ευδοκιμούν στον ήλιο και τα φρούτα καλύτερα στον ήλιο. Ευδοκιμούν επίσης σε υγρό, ελαφρώς όξινο έδαφος (π.χ. pH περίπου 4,5) Τα βατόμουρα χρειάζονται άφθονο χώρο. Τα μικρά φυτά σε γλάστρες που αγοράζετε θα μεγαλώσουν! Χρειάζονται ακόμα χρόνο. Μετά τη φύτευση νεαρών βατόμουρων για μερικά χρόνια πριν αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς.

μακρά απάντηση

Θέλετε να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε βατόμουρα, αλλά δεν ξέρετε πού να τα καλλιεργήσετε. Τα βατόμουρα απαιτούν προετοιμασία, φροντίδα και υπομονή, αλλά όλα αξίζουν τον κόπο όταν διαλέγετε την πρώτη σας χούφτα γλυκά ώριμα μούρα.

Τα βατόμουρα δεν είναι πραγματικά δύσκολο να αναπτυχθούν. Αρκεί να δεσμευτείς για μια καλή αρχή. Πρώτον, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Κάθε είδος μπορεί να αναπτυχθεί σε διαφορετικά μεγέθη. Κάντε κάποια έρευνα και επιλέξτε έναν υπάρχοντα τύπο. Προσαρμόστε στο έδαφος και τις καιρικές συνθήκες σας..

Δεύτερον, αφιερώστε τον χρόνο που απαιτείται για να προετοιμάσετε το σημείο φύτευσης για να δώσετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή αρχή.

κατηγορία

Φυτέψτε διαφορετικά είδη βατόμουρων στον κήπο σας για να προσελκύσετε περισσότερους επικονιαστές.

Τα φυτά βατόμουρου είναι ανθοφόροι θάμνοι. Τα άνθη είναι μικρά και λευκά και πολύ ελκυστικά για τους επικονιαστές. Αυτά τα έντομα είναι απαραίτητα για την επικονίαση των λουλουδιών και την καρποφορία των φυτών.

Πριν φυτέψετε φυτά βατόμουρου, πρέπει να ψωνίσετε για ποικιλίες. Highbush, lowbush και πολλές ποικιλίες Rabbit Eyes Υπάρχουν φυτά βατόμουρου και το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες περιοχές όπου αναπτύσσεται καλύτερα.

Αυτογονιμοποιούμενα άνθη βατόμουρου Δηλαδή τα μεμονωμένα άνθη μπορούν να σχηματίσουν λοβούς χωρίς διασταυρούμενη επικονίαση.Ωστόσο, τα βατόμουρα είναι πιο αποτελεσματικά όταν διασταυρώνονται με άλλα λουλούδια. Επομένως, φυτέψτε τουλάχιστον δύο διαφορετικές ποικιλίες στον κήπο σας.

Περισσότερες ποικιλίες θα προσελκύσουν περισσότερους επικονιαστές και διασταυρούμενη επικονίαση Τα φυτά βατόμουρου με διαφορετικές ποικιλίες σας βοηθούν να αποκτήσετε ακόμα καλύτερα μούρα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της καλλιέργειας περισσότερων από μία ποικιλιών είναι ότι η περίοδος συλλογής μούρων θα παραταθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικά φυτά καρποφορούν σε ελαφρώς διαφορετικούς χρόνους.

Δεν έχει σημασία αν επιλέγεις δύο κατηγορίες. Ποιο (ή περισσότερα) από αυτά; Είναι όλα συμβατά μεταξύ τους. Επιλέξτε μια ποικιλία που αναπτύσσεται καλά στο κλίμα σας.

χώρος

Τα βατόμουρα φυτεύονται στον κήπο στη σωστή απόσταση.
Συνιστάται να φυτέψετε θάμνους βατόμουρου σε απόσταση 6 ποδιών μεταξύ τους για να επιτρέπεται η καλή ροή αέρα και το φως του ήλιου.

μυρτιλός χρειάζονται πολύ χώροΠωλούνται συνήθως ως γυμνά φυτά ή σε πλαστικές γλάστρες. Οπότε είναι δύσκολο να τα φανταστείς να μεγαλώνουν σε θάμνους ύψους 6 ποδιών.

Εξαρτάται από τον τύπο που θα επιλέξετε. Το συνολικό ύψος θα ποικίλλει. Αλλά κάθε τύπος πρέπει να έχει αρκετό χώρο. Μόλις εδραιωθούν καλά, θα αρχίσουν να εξαπλώνονται από υπόγεια κορόιδα και να σχηματίζουν χοντρά βατόμουρα.

Αν και μπορείτε να δημιουργήσετε χοντρούς φράκτες φυτεύοντας βατόμουρα κοντά μεταξύ τους. Αλλά τα φυτά πρέπει να απέχουν περίπου 6 πόδια μεταξύ τους.

Αυτό αφήνει χώρο για ροή αέρα. Μειώστε τον ανταγωνισμό για το φως του ήλιου και το νερό. και επιτρέπει στα φυτά να παράγουν λουλούδια και καρπούς από όλες τις πλευρές Αυτό επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση όταν είναι ώρα για τη συγκομιδή του καρπού.

γη

φύτευση θάμνων βατόμουρου
Τα βατόμουρα προτιμούν να αναπτύσσονται σε ελαφρώς όξινο έδαφος με pH 4,5.

Τα βατόμουρα είναι καλύτερα σε ελαφρώς όξινο έδαφος. Ένα pH μεταξύ 4 και 5 προτιμάται από τα περισσότερα είδη, οπότε Μια στοχευόμενη οξύτητα εδάφους pH 4,5 είναι ιδανική.Για να μάθετε το pH του εδάφους σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ δοκιμής pH εδάφους. Μπορείτε να μιλήσετε με τον τοπικό συνεταιρισμό επέκτασης για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δοκιμή εδάφους.

Μόλις μάθετε το pH του εδάφους σας, μπορείτε να προσθέσετε βελτιωτικά εδάφους για να αυξήσετε ή να μειώσετε το pH εάν χρειάζεται τροποποίηση του εδάφους. Θα σας πάρει από μερικούς μήνες έως ένα ή δύο χρόνια. Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο. Αξίζει όμως να περιμένετε για να φτιάξετε την πιο υγιεινή βάση από βατόμουρο που μπορείτε.

Τα βατόμουρα έχουν ένα ρηχό ριζικό σύστημα και τα καταφέρνουν καλύτερα σε έδαφος που είναι καλά στραγγιζόμενο αλλά διατηρεί την υγρασία. Αποφύγετε περιοχές με βρεγμένο άργιλο Μάλτσα γύρω από το δέντρο. Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος Ποτίστε τα φυτά σας εβδομαδιαία για να διατηρήσετε επαρκή υγρασία.

Κατ ‘αρχήν Το έδαφος πρέπει επίσης να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό κομπόστ. Και πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πακέτα τύρφης, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε κέντρα κήπου και φυτώρια. Συνιστώ να αποφεύγετε τις σακούλες με κομπόστ που αγοράζεται από το κατάστημα, όπως η κοπριά αγελάδας, καθώς αυτές μπορεί να είναι πολύ σκληρές για τα φυτά βατόμουρου.

Ο ήλιος

Θάμνοι βατόμουρου στον ήλιο
Τα βατόμουρα χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα.

τα βατόμουρα μεγαλώνουν γεμάτος ήλιοςΤοποθετήστε το φυτό σας σε μια τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες απευθείας ηλιακό φως κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Τα βατόμουρα είναι ελαφρώς ανεκτικά στη σκιά. Αλλά θα πρέπει να λαμβάνει πλήρη ήλιο για καλύτερη ανάπτυξη και καρποφορία.

FAQ

Η καλύτερη εποχή για φύτευση νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωροΑποφύγετε τη φύτευση το καλοκαίρι καθώς τα νεοφυτεμένα φυτά μπορεί να επηρεαστούν από τη μεταφύτευση. Φυτέψτε τα πρωί ή βράδυ και δώστε τους άφθονο νερό για να τους δώσετε μια νέα αρχή.

Τα βατόμουρα είναι ένα αγαπημένο σνακ για πολλά πουλιά. Βασικά έχεις δύο επιλογές. Μπορείτε να μοιραστείτε με τα πουλιά. Καθώς το φυτό μεγαλώνει και παράγει περισσότερα μούρα. περισσότερα θα μοιραστούν Ή μπορείτε να φτιάξετε ένα κλουβί με βατόμουρα για να προστατέψετε ολόκληρο το πουλί. Να είστε προσεκτικοί με τα πλαστικά δίχτυα καθώς τα πουλιά μπορούν εύκολα να παγιδευτούν σε αυτό το υλικό.

Ναί! μπορείς Καλλιεργήστε βατόμουρα σε μεγάλα δοχεία.Ακολουθήστε τις ίδιες σκέψεις όπως παραπάνω. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο έχει αρκετές οπές αποστράγγισης. σε θερμά και ξηρά κλίματα Μην ξεχνάτε να ποτίζετε τα φυτά περιοδικά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά δοχείων στεγνώνουν πιο γρήγορα από αυτά που φυτεύονται στο έδαφος. Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τυλίξετε το δοχείο σας με λινάτσα για να το προστατέψετε από ζημιές από τον παγετό του χειμώνα.

Ναι, πρέπει να ανησυχείτε για τα ζιζάνια. Η διατήρηση των ζιζανίων μακριά από τους θάμνους είναι σημαντική επειδή τα βακκίνια μπορεί να υποφέρουν από υπερβολικό ανταγωνισμό ζιζανίων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και φτωχούς θάμνους βατόμουρου. Ένα καλό σάπια φύλλα θα βοηθήσει σε αυτό. Το επίστρωμα βοηθά επίσης να διατηρείται το έδαφος υγρό.

τελικές σκέψεις

Πολλά βατόμουρα προσθέτοντας φρούτα στον κήπο ή βρώσιμο έδαφος Λάβετε υπόψη αυτές τις σκέψεις κατά τη φύτευση:

  • Φυτέψτε τουλάχιστον 2 ποικιλίες αν μπορείτε.
  • υπάρχει ηλιακό φως
  • πολύς χώρος
  • Υγρό αλλά όχι υγρό
  • Η οξύτητα του εδάφους είναι μεταξύ 4 και 5.

Θυμηθείτε ότι τα βατόμουρα χρειάζονται αρκετά χρόνια για να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Και θα πρέπει να μοιραστείτε μερικά από τα φρούτα με τα πουλιά. Αλλά για όσους αγαπούν τα βατόμουρα προετοιμασία και υπομονή Θα αξίζει την αναμονή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *