Πόσο φως χρειάζεται ένα άτομο φιλόδενδρου; Απάντησε

อะตอมของฟิโลเดนดรอนมีขนาดเท่าไร?

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Τα φιλόδεντρα χρειάζονται χαμηλό έως μέτριο έμμεσο ηλιακό φως. Δεν πρέπει να βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως για περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα. Τα φιλόδενδρα ευδοκιμούν επίσης σε σκιασμένες περιοχές.

Αν και το φιλόδενδρο είναι ένα απλό και χαμηλής συντήρησης φυτό, Αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πόσο φως χρειάζονται. Μην ανησυχείτε: Αυτό το άρθρο θα καλύψει πώς να φροντίζετε ένα φιλόδενδρο για να το διατηρείτε υγιές και ζωντανό.

Ποιο είναι το μέγεθος ενός ατόμου φιλόδενδρου;

Απαιτήσεις πυρηνικού φωτός Philodendron

Το Philodendron είναι ένα αειθαλές ανθοφόρο φυτό και αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου στην αγορά.

Τα Φιλόδενδρο είναι εγγενή στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής της Παραγουάης και της Βραζιλίας. Αναπτύσσεται ως χαμηλός θάμνος στο τροπικό δάσος. πάνω στη σκιά των ψηλών δέντρωνλόγω του ύψους του οκλαδόν Τα φιλόδενδρα έχουν εξελιχθεί ώστε να απαιτούν μερικό ηλιακό φως.

λόγω αυτής της ιστορίας Το Philodendron αναπτύσσεται κάτω από το πλήρες ηλιακό φως.Το έμμεσο ηλιακό φως περιλαμβάνει φως που προέρχεται από κάποιο είδος εμπόδιο, όπως ένα παράθυρο ή βιτρό. αντανακλάται από έναν τοίχο ή εισέρχεται από ένα παράθυρο που δεν βλέπει το φως του ήλιου

Το Atom ανέχεται επίσης γκρίζες περιοχές με συνθήκες χαμηλού φωτισμού.Αφού περάσετε λίγο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να δείτε ότι τα φύλλα του είναι σκούρα πράσινα.

Εάν εκθέσετε το φυτό ακακίας σας στο άμεσο ηλιακό φως Κινδυνεύετε να κάψετε τα φύλλα τους. Τα Philodendrons δεν πρέπει να λαμβάνουν περισσότερες από τρεις ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Πώς να φροντίζετε το άτομο του φιλόδενδρου

Αν και η φροντίδα του ατόμου φιλόδεντρου είναι εύκολη, Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν το διατηρείτε ως φυτό εσωτερικού χώρου. Ακολουθεί μια λίστα με τις βασικές απαιτήσεις φροντίδας του philodendron:

 • φως – Αν το φιλόδενδρο σας δεν έχει αρκετό φως Τα δέντρα δεν θα πάρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά. Αυτό τα καθιστά ευάλωτα σε προσβολές από αφίδες και αλευρώδη. για να αποφευχθεί αυτή η καταστροφή Βεβαιωθείτε ότι ο εκτοξευτής σας εκτίθεται σε έμμεσο ηλιακό φως. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να το τοποθετήσετε στη γωνία του σπιτιού σας. όπως είδαμε παραπάνω Δεν του αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. γιατί μπορεί να προκαλέσει κάψιμο των φύλλων
 • νερό – Τα άτομα φιλόδεντρου δεν απαιτούν πολύ πότισμα. Προσοχή λοιπόν να μην ποτίζετε πολύ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα φυτά χρειάζονται νερό μόνο μία φορά την εβδομάδα. Αφήστε το φυτόχωμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα. Μην ποτίζετε το φυτό με βρεγμένο χώμα, ειδικά αν είναι φιλόδενδρο!
 • κλάδεμα – Τα περισσότερα φυτά απαιτούν τακτικό κλάδεμα. Όχι όμως πυρηνικό φιλόδενδρο. Τα ξερά φύλλα πρέπει να αφαιρούνται μόνο με το χέρι. Το κλάδεμα είναι απαραίτητο μόνο όταν το φυτό γίνει πολύ μεγάλο.
 • λίπασμα Τα Philodendrons είναι φυτά χαμηλής συντήρησης. Επομένως δεν απαιτεί πολύ λίπασμα. Θα πρέπει να λιπάνετε το φυτό σας μόνο μία φορά το μήνα το καλοκαίρι και την άνοιξη. και συχνά το χειμώνα
 • γη – Τα φιλόδεντρα χρειάζονται αλκαλικό χώμα με pH πάνω από 7 για να βλαστήσουν Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό χωρίς υπερβολικό πότισμα όλη την εβδομάδα.
 • υγρασία – γιατί το φιλόδενδρο προέρχεται από το πυρηνικό τροπικό δάσος επομένως χρειάζεται υγρασία Μπορείτε να κρατήσετε τα φυτά σας χαρούμενα χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα. Η τακτική ομίχλη είναι μια άλλη επιλογή. Αλλά ένας υγραντήρας είναι καλύτερος.
 • θερμοκρασία – Ο πυρήνας του Φιλόδενδρου είναι τροπικό φυτό. Επομένως, πρέπει να διατηρείται σε σταθερή ζεστή θερμοκρασία. Τα άτομα φιλόδεντρου έχουν ελάχιστη θερμοκρασία 55 βαθμούς Φαρενάιτ. και μέγιστη θερμοκρασία 85 βαθμούς Φαρενάιτ. Μην εκθέτετε τα φυτά σας σε πάγο ή κρύο το χειμώνα.
 • επανεκκίνηση – Ευτυχώς, το άτομο του φιλόδενδρου χρειάζεται να αναπληρώνεται κάθε φορά. δύο χρόνια μόνο Αν δείτε ρίζες να βγαίνουν από τις οπές αποστράγγισης Αυτό υποδηλώνει ότι πρέπει να μετακινηθείτε σε ένα νέο δοχείο. αν είναι έτσι Είναι πολύ μεγάλο για κοντέινερ και χρειάζεται μεγαλύτερο σπίτι!

Συχνές ασθένειες του Φιλόδενδρου

όπως με όλα τα φυτά Τα φιλόδενδρα είναι ευαίσθητα σε ασθένειες. Υπάρχουν τρεις ασθένειες που επηρεάζουν συγκεκριμένα τα κύτταρα:

 • σήψη των ριζών – Η σήψη των ριζών είναι μια αρρώστια που προσβάλλει πολλά φυτά. Τα φύλλα γίνονται κίτρινα και καφέ και πέφτουν.
 • Pet Philodendron Bacterial Light Disease – εμφανίζονται ως μικρές κουκκίδες σκούρο πράσινο στα φύλλα Τα μολυσμένα φύλλα μυρίζουν και πέφτουν.
 • βακτήρια κηλίδων στα φύλλα – Διαφορετικοί τύποι κηλίδων εμφανίζονται στα φυτά, αλλά όλα δείχνουν την ίδια ασθένεια. Το χρώμα αυτών των κηλίδων είναι μαύρο ή κοκκινοκαφέ με κίτρινο φωτοστέφανο.

πρόληψη της νόσου

Εάν θέλετε ένα χαρούμενο, υγιές φυτό φιλόδενδρο χωρίς ασθένειες, έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές:

 • Αποφύγετε το πότισμα των φυτών από ψηλά. – Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό phylodendron cellulum από βακτήρια που σκοτώνουν τα φυτά.
 • Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και την υπερβολική λίπανση. – Οι σπόροι Philodendron χρειάζονται λίγο και από τα δύο.
 • Αφαιρέστε αμέσως τα μολυσμένα φύλλα. – Αποτρέψτε την εξάπλωση της ασθένειας (κάθε είδωλο)
 • αντισύλληψη – Χρησιμοποιήστε αποστειρωμένο χώμα. Με άλλα λόγια, λερώστε φρέσκα τη γλάστρα και αποστειρώστε τα δοχεία και τα εργαλεία σας.

θεραπεύει την ασθένεια

Φυσικά, αν τα φιλόδενδρα σας έχουν μολυνθεί. Λαμβάνετε προφυλάξεις και χρειάζεστε θεραπεία. Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να επαναφέρετε το φυτό σας σε κανονική κατάσταση:

 • χλωρίνη και νερό – Ανακατέψτε 6 σταγόνες χλωρίνη με 1 λίτρο νερό και μουλιάστε και το χώμα του φυτού.
 • μυκητοκτόνο σπρέι Το Bioadvanced 3-in-1 Insect, Disease and Mite Control είναι ένα σπρέι 3-σε-1 που δρα ως εντομοκτόνο, μυκητοκτόνο και εντομοκτόνο συν μαζί!
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου και νερό Για τη σήψη των ριζών, ανακατέψτε 2 μέρη νερό με 1 μέρος υπεροξείδιο του υδρογόνου και μουλιάστε το χώμα του φυτού.

Πώς να φυτέψετε σπόρους φιλόδενδρων

Το πυρηνικό φιλόδενδρο είναι ένα φυτό που μπορεί να πολλαπλασιαστεί με μοσχεύματα. Τα παρακάτω βήματα θα γεμίσουν το σπίτι σας με ρυφιλόδενδρα σε ελάχιστο χρόνο:

 1. Βρέξτε το χώμα της γλάστρας του δέντρου σας μια εβδομάδα πριν το κόψετε. Αυτό διασφαλίζει ότι το κόψιμο απορροφά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να επιβιώσει.
 2. Απολυμάνετε μαχαίρια ή ψαλίδια από βακτήρια. (Μου αρέσουν τα μαντηλάκια Lysol.) Στη συνέχεια επιλέξτε ένα μοχλό πολλαπλών κόμβων. Τα οζίδια είναι εναέριες ρίζες που επιτρέπουν στο αμπέλι του φυτού να «σκαρφαλώσει» στον ελεύθερο μίσχο κοπής.Θα πρέπει να συνδεθούν πολλά φύλλα.
 3. Τοποθετήστε το κόψιμο σε ένα δοχείο με υγρό χώμα. Μην κόβετε σε καθαρό νερό Αυτή είναι η πιο δημοφιλής επιλογή γιατί σας επιτρέπει να βλέπετε τις ρίζες καθώς μεγαλώνουν. Αλλά το πυρηνικό σας μπορεί να τα πάει καλύτερα στο έδαφος.
 4. Τοποθετήστε τα μοσχεύματα στον ίδιο ήλιο με το μητρικό φυτό. Δεν θα δείτε νέα ανάπτυξη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Η υπομονή λοιπόν είναι σημαντική.
 5. Όταν οι νέες ρίζες μεγαλώσουν μερικά εκατοστά, μεταφυτέψτε το νέο φυτό σε μια μόνιμη γλάστρα.

Καλύτεροι υγραντήρες για Philiderom Atoms

Τα Philodendrons δεν χρειάζονται απλώς τέλειο φωτισμό για να τα κρατήσουν ευτυχισμένα. Θέλει όμως και τέλεια υγρασία! Μπορείτε να θολώνετε τα φυτά σας κάθε μέρα. Τίποτα όμως δεν ξεπερνά τη χρήση ενός υγραντήρα που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί ζωντανά τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ακολουθεί μια λίστα με τους καλύτερους υγραντήρες (διαθέσιμοι στο Amazon.com):

 • Υγραντήρας υπερήχων Pure Enrichment MistAire – Αυτός ο μίνι υγραντήρας είναι ιδανικός για αρχάριους με λίγα φυτά. Δεν πιάνει χώρο, είναι ελαφρύ, γεμίζει εύκολα και διαθέτει δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης. Υπάρχει επίσης ένα νυχτερινό φως για να βλέπετε το νερό να λάμπει στο σκοτάδι.
 • Υγραντήρας Levoit LV600HH – Αυτός ο μεγάλος υγραντήρας είναι ιδανικός για ευρύχωρα δωμάτια και φυτά. Υπάρχουν επιλογές για ζεστή ή κρύα ομίχλη και συνοδεύεται από ένα εύχρηστο τηλεχειριστήριο για όσους δεν θέλουν να σηκωθούν από τον καναπέ. σχεδόν καθόλου ήχος Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε όταν ακούτε την τηλεόρασή σας. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: χωρίς φίλτρο! Δεν θα σπαταλήσετε χρήματα για αντικαταστάσεις φίλτρων.
 • Υγραντήρες Duowan – Είναι στην ακριβή πλευρά. Αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή είναι τεράστιο και προφανώς τρομακτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δύο ημέρες χωρίς αναπλήρωση. Συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο και προσαρμοσμένες ρυθμίσεις υγρασίας. Κατάλληλο για μεγάλα δωμάτια και μεγάλα φυτά. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία ύπνου. Έτσι, δεν χρειάζεται να ξυπνάτε στη μέση της νύχτας για να κάνετε επαναφορά.
 • Μίνι φορητός υγραντήρας Babor – Ένας άλλος συμπαγής υγραντήρας, αυτός είναι «εξαιρετικά αθόρυβος» και έχει όμορφο φινίρισμα από ξύλο που λειτουργεί καλά με μια ποικιλία φυτών. Αυτός ο υγραντήρας είναι τέλειος για ντουλάπες. Είναι ο δεύτερος υγραντήρας που συμπληρώνει τον μεγάλο υγραντήρα.
 • Υγραντήρας Elicoms SH8820 – Αυτός ο υγραντήρας έχει κομψό μαύρο σχεδιασμό που ταιριάζει σε κάθε σκοτεινή και μοντέρνα ατμόσφαιρα. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την οθόνη LED, η οποία μοιάζει με ψηφιακό ρολόι. Είναι καλό μέγεθος. Έτσι θα ήταν υπέροχο για μεγάλα δωμάτια. Υπάρχει και ένα λευκό

Οι σπόροι Philodendron είναι δηλητηριώδεις.

Τα φύλλα του Philodendron είναι τοξικά για τον άνθρωπο εάν καταποθούν. Το πρόσωπό σας θα πρηστεί, συμπεριλαμβανομένων των χειλιών, του στόματος και της γλώσσας σας. Θα εμφανίσετε ναυτία και διάρροια. Αν και αυτά τα συμπτώματα είναι δυσάρεστα. Αλλά δεν είναι επικίνδυνο.

Από την άλλη πλευρά, τα κατοικίδια και τα παιδιά σας θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να μείνουν μακριά από το άτομο του φιλόδενδρου. Το φυτό είναι δηλητηριώδες και για τους δύο και τους δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο.

συμπέρασμα

Το να βεβαιωθείτε ότι το philodendron σας παίρνει τη σωστή ποσότητα φωτός είναι απαραίτητο για να το προστατεύσετε από έντομα, ασθένειες και θάνατο, οπότε βάλτε το φυτό σας σε μια γωνία και δείτε το να μεγαλώνει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *