Πώς να αντιμετωπίσετε τα μικροσκοπικά λευκά ζωύφια στην ορχιδέα;

Πώς να αντιμετωπίσετε τα μικροσκοπικά λευκά ζωύφια στην ορχιδέα;

Αν ένα μικρό λευκό στην ορχιδέα σας εντυπωσιακή Ίσως αναρωτιέστε τι είναι. Μπορεί να ανησυχείτε για την επίδραση που έχει στις ορχιδέες σας, και δικαίως.

Όπως και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, οι ορχιδέες είναι ευαίσθητες στις βλαβερές συνέπειες των παρασίτων εσωτερικού χώρου.

Αν η επιδημία είναι αρκετά μεγάλη Η επίδραση στις ορχιδέες σας μπορεί να είναι καταστροφική.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εντοπίσετε αυτά τα παράσιτα και να απαλλαγείτε από αυτά το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε σημαντική ζημιά στις ορχιδέες σας.

στο σημερινό άρθρο Θα σας δώσω μερικές συμβουλές για το πώς να αναγνωρίσετε τα έντομα που τρώνε τις ορχιδέες σας. πώς να το αντιμετωπίσεις και πώς να αποτρέψετε

Τι είναι αυτά τα μικρά λευκά έντομα;

Πρώτα απ ‘όλα – για ποια έντομα μιλάμε;

Η λευκή μύγα για την οποία ανησυχείς είναι οι αλευρώδεις κοριοί.

με κίτρινο-λευκό ή λευκό-γκρι οβάλ σώμα και ίνες στα πλάγια Αυτά τα έντομα θα φάνε με χαρά κάθε μέρος της ορχιδέας. αλλά συνήθως βρίσκονται κάτω από τα φύλλα, τις ρίζες και το στόμιο

Ήταν κρυμμένα βαθιά μέσα στο μέσο της αλχημείας. καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την απαλλαγή τους. Εκτός από λέπια έντομα Οι αλευρώδεις κοριοί είναι επίσης ένα από τα πιο δύσκολα ελεγχόμενα παράσιτα εσωτερικού χώρου.

αλλά μην απελπίζεσαι Υπάρχουν δύο υπέροχες σπιτικές αμυχές και εμπορικά διαθέσιμα εντομοκτόνα που θα απομακρύνουν αυτά τα σφάλματα από τις ορχιδέες σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τους αλευρώδεις κοριούς στις ορχιδέες;

Οι αλευρώδεις κοριοί σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα, επειδή πολλά παράσιτα που τρέφονται με αλευρώδη μπορούν να βοηθήσουν. Τέτοια έντομα περιλαμβάνουν σφήκες και πασχαλίτσες.

Ο έλεγχος τους εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Είναι σημαντικό να το κάνετε αμέσως μόλις παρατηρήσετε για πρώτη φορά τα σημάδια μόλυνσης, διαφορετικά κινδυνεύετε να μεταναστεύσουν στα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από τη λύση που θα επιλέξετε παρακάτω, Η επανάληψη των θεραπειών κάθε 10-14 ημέρες θα εξαλείψει συστηματικά όλες τις γενιές αλευροφόρων που συσσωρεύονται στις ορχιδέες σας.

Ακολουθούν μερικές θεραπείες για τον αλευρώδη που έχουν αποτέλεσμα:

– οινόπνευμα

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι ή βαμβάκι βουτηγμένο σε 70% ισοπροπυλική αλκοόλη για να σκουπίσετε τα φύλλα ορχιδέας και να σκοτώσετε τους αλευρώδεις κοριούς.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι αλκοόλης για να ψεκάσετε τις ορχιδέες σας. Μην χρησιμοποιείτε άλλα είδη αλκοόλ (π.χ. αιθανόλη) καθώς διεισδύουν στον φυτικό ιστό και τον καταστρέφουν.

Αναμείξτε ένα μέρος νερού, ένα μέρος ισοπροπυλικής αλκοόλης και ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι για να λειτουργήσει ως επιφανειοδραστικό.

– Λάδι Neem

Έλαιο neem και άλλα κηπευτικά ή ορυκτέλαια μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η μόλυνση Το λάδι Neem μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά. Ανακατέψτε το λάδι neem με νερό και ένα ασφαλές για τα φυτά απορρυπαντικό. Στη συνέχεια ψεκάστε τις ορχιδέες σας με αυτό το μείγμα.

– εντομοκτόνο σαπούνι

Το εντομοκτόνο σαπούνι είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τους αλευρωτούς. Αυτά τα σαπούνια περιέχουν συχνά συνθετικές πυρεθρίνες. που δρα ως επιφανειοδραστικό σε συνδυασμό με ένα ασφαλές για τα φυτά απορρυπαντικό

Για να αποτρέψετε τη ζημιά στις ορχιδέες σας Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος που επιλέγετε. αν χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ Αυτά τα εντομοκτόνα σαπούνια μπορούν να βλάψουν τους μαλακούς ιστούς του φυτού.

Το εντομοκτόνο σαπούνι που χρησιμοποιώ τακτικά στα φυτά του σπιτιού μου είναι το εντομοκτόνο σαπούνι Nadria.

γιατί είναι πλατύ έντομο Ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγούμε από αλευρώδεις, αφίδες, ακάρεα και λευκές μύγες.

Η βιολογική φόρμουλα σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε όχι μόνο για καλλωπιστικά φυτά. αλλά ισχύει και για βρώσιμα φυτά. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με λαχανικά και φρούτα μέχρι την ημέρα της συγκομιδής.

Το εντομοκτόνο σαπούνι Nadria διατίθεται σε μπουκάλι ψεκασμού και είναι έτοιμο για χρήση. Δεν απαιτείται αραίωση ή προετοιμασία. για καλύτερα αποτελέσματα Θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε κάθε εβδομάδα ή κάθε 2 εβδομάδες.

– συνθετικά φυτοφάρμακα

Αρκετά συνθετικά εντομοκτόνα κυκλοφορούν στην αγορά για τον έλεγχο των αλευροφόρων. Αυτά συνήθως περιέχουν μαλαθείο, διαζινόνη, ασέπτ, καρβαρύλιο κ.λπ.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείται αυτού του είδους το εντομοκτόνο Δοκιμάστε το σε μια μικρή περιοχή. Από την ορχιδέα πρώτα για να δούμε αν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις ή όχι. Μερικές ορχιδέες είναι ευαίσθητες σε αυτές και μπορεί να καταστραφούν.

– Απομόνωση και αποκατάσταση

Ανεξάρτητα από το ποια λύση θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω ως όπλο σας κατά των αλευροφόρων Θα πρότεινα δύο ακόμη σημαντικά πράγματα.

Αυτό σημαίνει την άμεση απομόνωση των προσβεβλημένων φυτών και τη φύτευση νέων για την πρόληψη της εξάπλωσης των αλευροφόρων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αλευρώδεις κοριοί μπορούν να μεταναστεύσουν στο υλικό φύτευσης. Η αφαίρεσή του από την κορυφή του φυτού δεν αρκεί.

Το σαπούνι πιάτων σκοτώνει τους αλευροσκούληκες;

Το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό για να αφαιρέσει μια μεγάλη ενόχληση. Αλλά οδηγεί σε ήπια παρεμβολή.

Ωστόσο, συνιστώ να το χρησιμοποιείτε με οινόπνευμα για καλύτερα αποτελέσματα.

Η κανέλα σκοτώνει τους αλευρώδεις κοριούς;

Η κανέλα έχει αντιμυκητιακή και αντιβακτηριδιακή δράση. Λειτουργεί διατηρώντας το περιβάλλον στεγνό. Αναμιγνύεται με νερό για ψεκασμό φυτών που πάσχουν από μυκητιακές και βακτηριακές ασθένειες.

ενώ οι αλευρώδεις κοριοί στεγνώνουν Η κανέλα θα στεγνώσει και τις ορχιδέες σας. ειδικά εάν χρησιμοποιείται σε υπερβολικές ή συμπυκνωμένες συγκεντρώσεις

Μπορούν τα Mealybugs να σκοτώσουν τις ορχιδέες σας;

Ναι!Οι αλευρώδεις κοριοί μπορούν να σκοτώσουν τις ορχιδέες σας εάν δεν ελέγχονται. Γι’ αυτό χρειάζεται άμεση δράση για να αποτραπεί η εξάπλωση της προσβολής σε αναπτυσσόμενους πληθυσμούς και άλλα φυτά σε περίπτωση προσβολής οποιουδήποτε μεγέθους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν η μόλυνση είναι αρκετά σοβαρή και φυτά που παρουσιάζουν προχωρημένα σημάδια πτώσης. Το φυτό μπορεί να χρειαστεί να καταστραφεί.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σωστή συγκέντρωση εντομοκτόνου για να αποτρέψετε την ανθεκτικότητα των αλευροφόρων.

κάλυμμα

Η μικρή λευκή μύγα στην ορχιδέα σας δεν είναι ακίνδυνο πρόβλημα. Αυτά τα έντομα μπορούν να ρουφήξουν τη ζωή της ορχιδέας σας. Επομένως, απαιτείται άμεση δράση.

Οι μέθοδοι και τα προϊόντα που προτείνω θα λειτουργήσουν καλύτερα στην πρόληψη της μόλυνσης από αλευρώδη. Φροντίστε να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία κάθε 10 έως 14 ημέρες έως ότου σκοτωθούν όλοι οι αλευρώδεις κοριοί.

Και να έχετε κατά νου ότι όλες οι μέθοδοι για να απαλλαγείτε από τους αλευρώδεις κοριούς λειτουργούν καλύτερα σε νέες γλάστρες με φρέσκο ​​υλικό γλάστρας και διαχωρισμένες από άλλα φυτά για την πρόληψη της εξάπλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *