Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα του κάκτου;

How to Get Rid of Cactus Fungus?

Ο κάκτος είναι ένα όμορφο φυτό που προσθέτει ομορφιά σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, είναι ευαίσθητα σε πολλές μυκητιασικές λοιμώξεις που μπορούν είτε να τα σκοτώσουν είτε να μειώσουν δραστικά την ανάπτυξή τους.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να ποτίζετε σωστά έναν κάκτο και να τον κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, είναι σημαντικό να τον εμποδίσετε να αναπτυχθεί. Αλλά μερικές φορές αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά για την πρόληψη της μόλυνσης. Θα πρέπει επίσης να είστε σε επιφυλακή για σημάδια μόλυνσης από ζυμομύκητες, όπως μαύρα στίγματα, αποχρωματισμός και αποχρωματισμός.

Αν βρείτε μύκητα κάκτου Θα πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να απαλλαγείτε από αυτά, όπως η μεταφύτευση γλάστρων και η αφαίρεση των προσβεβλημένων περιοχών. σε ακραίες περιπτώσεις Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα μυκητοκτόνο για να αφαιρέσετε τον μύκητα από τα φυτά σας. Και πρέπει να γνωρίζετε τον σωστό τύπο χρήσης.

Αυτό το άρθρο παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της μούχλας στον κάκτο σας. Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας πώς να αναγνωρίσουμε αυτούς τους μύκητες πριν τους αφαιρέσουμε. Ας αρχίσουμε!

συμπτώματα μύκητα κάκτου

Πριν μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα του κάκτου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πρώτα κάποιους μύκητες. Γνωρίζοντας πώς μοιάζουν αυτοί οι κάκτοι θα σας βοηθήσει να τους ξεφορτωθείτε προτού προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα πολύτιμα φυτά σας. Συνήθεις μυκητιάσεις και πώς μοιάζουν

σήψη κορμού

Μια από τις πιο συχνές μυκητιασικές λοιμώξεις είναι η σήψη των ριζών, η οποία προσβάλλει κυρίως τα φραγκόσυκα. Αυτός ο τύπος μυκητίασης προκαλεί ξηρά, ανοιχτόχρωμα μπαλώματα στους μίσχους του φυτού που επεκτείνονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι περιοχές μπορεί να αλλάξουν χρώμα και τελικά να μετατραπούν σε σπηλιές.

Η σήψη των ριζών είναι κοινή στον κάκτο φραγκοσυκιάς.

μαύρη σήψη

Αυτή η μυκητιασική λοίμωξη είναι ένας τύπος καρκίνου που προσβάλλει πολλούς τύπους κάκτων, συμπεριλαμβανομένων των κυλινδρικών κάκτων. Αυτή η μυκητιασική μόλυνση δυσκολεύει την ανάπτυξη των φυτών. γι’ αυτό λέγεται μαύρη σήψη. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες από τις επιφάνειες του κάκτου είναι φθαρμένες και επικαλυμμένες με μαύρο χρώμα.

μαλακή σήψη

Η μαλακή σήψη είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που επηρεάζει τις περιοχές του φυτού του κάκτου ανάμεσα στις σπονδυλικές του στήλες. Συνήθως ξεκινά ως μια μικρή λευκή κηλίδα που εξαπλώνεται γρήγορα σε μια ευρεία περιοχή της βλάβης. Η μολυσμένη σάρκα γίνεται καφέ, αποκαλύπτοντας τον πυρήνα του φυτού από κάτω.

σήψη ρίζας βαμβακιού

Αυτή η μυκητιασική μόλυνση επηρεάζει τις ρίζες του κάκτου. Συνήθως εμφανίζεται ως ένα λεπτό στρώμα μούχλας στο έδαφος γύρω από το φυτό και αν μείνει αρκετά. Τελικά θα μολύνει άλλα μέρη του φυτού. Εάν ο κάκτος σας έχει μολυνθεί από σήψη ρίζας Θα παρατηρήσετε ότι η νέα ανάπτυξη είναι αδύναμη και η συνολική υγεία του φυτού είναι μειωμένη.

Η σήψη του βαμβακιού είναι μια μυκητιακή λοίμωξη που προσβάλλει τις ρίζες ενός φυτού κάκτου.

όψιμη νόσος της λοίμωξης

Ένας άλλος τύπος μύκητα κάκτου ονομάζεται βλατίδα. που προσβάλλουν το κάτω μέρος του φυτού Ξεκινά με την καταστροφή της δομής του φυτού και τελικά σαπίζει εντελώς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η μόλυνση εξαπλώνεται σε άλλα μέρη του κάκτου.

μύκητες του εδάφους

Οι τελευταίοι μύκητες είναι μύκητες του εδάφους. που επηρεάζει μια μεγάλη ποικιλία φυτών συμπεριλαμβανομένων της αγαύης και του κάκτου Τείνουν να αναπτύσσονται στο έδαφος γύρω από το φυτό (όχι στην επιφάνειά του), γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του, ειδικά αν αφήσετε το φυτό χωρίς νερό για λίγο.

Το κύριο σύμπτωμα μιας μόλυνσης από ζυμομύκητες είναι ένα αποχρωματισμένο, ελαφρώς βυθισμένο σημείο ή έμπλαστρο. Αν δείτε αυτά τα σημάδια στον κάκτο Επιθεωρήστε προσεκτικά τα μέρη του φυτού για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν άλλο αποχρωματισμό. του κάκτου για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλα σημεία που θα μπορούσε να υποδηλώνει μόλυνση ζύμης

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα του κάκτου

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους μύκητες των κάκτων. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό:

χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο

Αν παρατηρήσετε ότι ο κάκτος σας έχει πάνω του μεγάλο αριθμό μικρών εντόμων. Ψεκάστε τα φυτά με εντομοκτόνο για να απαλλαγείτε από αυτά. Βοηθούν επίσης να αποτρέψουν τα παράσιτα από το να επιτεθούν στον κάκτό σας στο μέλλον.

Αφαιρέστε το φυτό από το περιβάλλον.

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις εμφανίζονται συνήθως όταν οι συνθήκες ανάπτυξης των φυτών δεν είναι οι βέλτιστες. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτό το είδος μόλυνσης είναι να αλλάξετε το περιβάλλον του κάκτου έτσι ώστε να μην υποφέρει πλέον. Αντίθετα, προσπαθήστε να διατηρείτε το χώμα στεγνό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ποτίζετε τακτικά. καθώς και άλλοι μύκητες κάκτων

αφαιρέστε την πληγείσα περιοχή

Εάν το φυτό σας έχει μεγάλη μυκητίαση Θα πρέπει να αφαιρέσετε εντελώς την πληγείσα περιοχή. Και προσέξτε να μην το απλώσετε σε άλλα μέρη του φυτού.Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό. Αυτό περιλαμβάνει το κλάδεμα ή το ακόνισμα του κάκτου για την αφαίρεση των αποχρωματισμένων περιοχών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό εργαλείο, όπως ένα μαχαίρι ή μια λεπίδα ξυραφιού, για να το αφαιρέσετε απαλά. Ξυρίστε προσεκτικά το κατεστραμμένο δέρμα για να αποκαλύψετε την υγιή περιοχή από κάτω. Μερικές φορές αυτό είναι αρκετό για να απαλλαγούμε από όλα τα συμπτώματα μιας μυκητιασικής λοίμωξης.

χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνα

Τα μυκητοκτόνα είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στους κάκτους. Και υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους μυκητοκτόνων είναι το μείγμα Bordeaux. που μπορείτε να βρείτε στο τοπικό σας κατάστημα με είδη κηπουρικής. Εφαρμόστε μυκητοκτόνο απευθείας στις πληγείσες περιοχές του κάκτου σας για να σκοτώσετε τα σπόρια και να αποτρέψετε την εξάπλωσή τους.

καθαρίστε την κατσαρόλα σας

Μπορείτε να καθαρίσετε ειδικά φυτά σε γλάστρες για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας κάκτων. Ο τακτικός καθαρισμός των φύλλων ή του χώματος στη γλάστρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων ή στην εξάλειψη των μικροσημείων αυτού του τύπου προβλήματος που υπάρχουν ήδη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε μια γλάστρα σχεδιασμένη για κάκτους. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι γλάστρες διατηρούν την υγρασία και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μούχλας.

Να βεβαιώνεστε πάντα ότι οι γλάστρες είναι καθαρές πριν φυτέψετε τον κάκτο σας.

Αποφύγετε την τοποθέτηση του κάκτου σε άμεσο ηλιακό φως.

Τελικά Η διατήρηση των κάκτων στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιάσεις. Εάν παρατηρήσετε μείωση της υγείας των φυτών ή εάν δείτε αποχρωματισμό ή βυθισμένες κηλίδες στην επιφάνεια, μετακινήστε το. Είναι καλύτερα να φιλτράρετε το φυτό σας και να το μετακινήσετε σε ανοιχτό ή σκιερό μέρος μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Πώς να αποτρέψετε τη μόλυνση ζύμης

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις από κάκτους συμβαίνουν συνήθως όταν ο κάκτος έχει μειωθεί και δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει τα παράσιτα και τα μικρόβια.Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα φροντίζοντας το φυτό σας.

Για να διατηρήσετε τον κάκτο υγιή Να φυτέψουμε στο σωστό έδαφος. Το χώμα πρέπει να είναι αρκετά χονδρό ώστε να στραγγίζει καλά. αλλά όχι με κόσμο Θα πρέπει να αποφεύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών σας.

Βεβαιωθείτε ότι το χώμα του κάκτου σας έχει αρκετή αποστράγγιση ώστε το παχύφυτο να στραγγίζει το υπερβολικό νερό.

Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε εβδομάδα ή δύο για να ελέγξετε για σημάδια εντόμων που λεηλατούν αυτά τα φυτά, όπως σκνίπες και μύκητες. Προσπαθήστε να το αφαιρέσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας εντομοκτόνο σαπούνι ή εντομοκτόνο.

Πόσο κοστίζει για ένα χάπι Viagra;

Κρατήστε τους κάκτους σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. ειδικά αν έχει προσβληθεί από μυκητιασική λοίμωξη. Τα φυτά θα καταπολεμήσουν τον μύκητα πιο εύκολα και γρήγορα σε έμμεσο φως παρά στο άμεσο ηλιακό φως.

σχετικές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να ξέρω αν ο κάκτος μου έχει μουχλιάσει;

Εάν παρατηρήσετε ότι μέρη του φυτού έχουν αποχρωματιστεί ή βυθίζονται Θα μπορούσε να είναι μούχλα. Άλλα σημάδια μυκητιακών σκνίπων περιλαμβάνουν μικροσκοπικές μαύρες μύγες που πετούν γύρω από τον κάκτο σας.

Μπορεί μια μυκητιασική λοίμωξη να σκοτώσει τον κάκτο μου;

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω μολύνσεις μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον κάκτο σας. Ωστόσο, αρκεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα γρήγορα και να μην το αφήσετε να εξαπλωθεί, δεν πειράζει. Το φυτό σας μπορεί να χάσει μερικά φύλλα ή να έχει προβλήματα με το έδαφος. αλλάξτε το χρώμα στην επιφάνεια, ωστόσο, θα είναι αντιαισθητικό

Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο;

Προσπαθήστε να εκθέσετε τον κάκτο σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, πετάξτε το μολυσμένο χώμα ή φυτικό υλικό την επόμενη φορά που θα ποτίσετε.Αν χρειαστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μυκητοκτόνο για να σώσετε μικρότερα φυτά. Αλλά είναι απίθανο να λειτουργήσει σε μεγάλους κάκτους. Εάν οι άλλες μέθοδοι δεν λειτουργούν Μπορείτε να δοκιμάσετε να κλαδέψετε τον κάκτο και να αφαιρέσετε τα προσβεβλημένα μέρη.

Πόσο να ποτίζω τον κάκτο μου;

Η αλόη βέρα είναι όπως κάθε άλλο φυτό. που χρειάζονται αρκετό νερό Αλλά δεν σας αρέσει να ποτίζετε πολύ. Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών σε μεγάλες ποικιλίες. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο πριν το ξαναποτίσετε και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φύλλων.

συνοψίζω

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε αυτές τις ασθένειες από το να βλάψουν τον κάκτο σας είναι να παρακολουθείτε τη συνολική υγεία του κάκτου σας. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό νερό. Λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως και δεν ενοχλούνται από έντομα. Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία ενός κάκτου. Επομένως, η κατάλληλη φροντίδα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων.

Ικανότητα αναγνώρισης διαφορετικών τύπων μυκήτων κάκτων Μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτές τις μούχλες πριν προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. και προκαλούν την ανάλογη μείωση της υγείας του φυτού Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να εντοπίζετε μια μόλυνση ζύμης και τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εξάπλωσή της.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *