Πώς να διαδοθεί η Echeveria; – CactusWay

An Echeveria stem.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της καλλιέργειας παχύφυτων είναι εύκολο να διαδοθεί Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε και να αναπτύξετε μια χυμώδη συλλογή με ελάχιστη προσπάθεια.Τα Echeveria δεν διαφέρουν, καθώς παράγουν μετατοπίσεις στη βάση τους. Αυτό διευκολύνει τον πολλαπλασιασμό αυτών των πανέμορφων παχύφυτων σε σχήμα τριαντάφυλλου. Αν ψάχνετε τρόπους για να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας Echeveria, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Πώς λοιπόν προπαγανδίζετε την εχεβέρια; Γενικά, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την εχεβέρια με τέσσερις τρόπους: μοσχεύματα φύλλων, μοσχεύματα βλαστών, μοσχεύματα και σπόρους. Η διαίρεση με όφσετ μπορεί να είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να πολλαπλασιάσετε την εχεβέρια σας, αλλά μόνο εάν το φυτό φυτευτεί. Η μητέρα γέννησε υγιείς απογόνους . Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα φύλλων και μίσχων είναι σχετικά εύκολος. Χρειάζεται όμως πολλή υπομονή και προσοχή. στον πολλαπλασιασμό με τη βλάστηση των σπόρων Πρώτα πρέπει να συλλέξετε ώριμους σπόρους από το λουλούδι ή να τους αγοράσετε πριν.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διάδοση της Ecoveria. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Οφέλη από τον πολλαπλασιασμό των φυτών σας Echeveria

Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο πολλαπλασιασμού των φυτών σας Echeveria. Βοηθά να προστεθεί στη συλλογή αυτών των όμορφων παχύφυτων. Βοηθά επίσης να δούμε νέες και ενδιαφέρουσες παραλλαγές του ίδιου είδους.

Επιπλέον, αυτός ο πολλαπλασιασμός φυτών είναι διαθέσιμος για αγαπημένα πρόσωπα και φίλους που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά στο τοπικό φυτώριο.

Γιατί τα Εχεβέρια αναπαράγονται εύκολα ακόμα κι αν είσαι αρχάριος Μπορείτε να δείτε νέα φυτά. στη συλλογή σας δωρεάν.

Ποια εργαλεία χρειάζεστε για να διαδώσετε την εχεβέρια;

Τα εργαλεία που χρειάζεστε θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τη μέθοδο αναπαραγωγής που θα επιλέξετε. Εάν σκοπεύετε να πολλαπλασιάσετε την ιχβέρια σας με μοσχεύματα βλαστών Θα χρειαστείτε ένα αιχμηρό εργαλείο κοπής. Ενώ ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα φύλλων απαιτεί ελαφρώς διαφορετικά εργαλεία.

Τα Echeveria πολλαπλασιάζονται πολύ εύκολα.

Απαραίτητα εργαλεία πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα φύλλων.

Εάν θέλετε να πολλαπλασιάσετε την Echeveria σας παίρνοντας μοσχεύματα φύλλων Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία:

  • οινόπνευμα
  • Ένα καθαρό εργαλείο κοπής, όπως ξυράφι ή κοφτερό μαχαίρι.
  • σκόνη ορμόνης ριζοβολίας

Αν και τα γάντια δεν είναι απαραίτητα κατά τον πολλαπλασιασμό της Ecoveria με μοσχεύματα φύλλων, τα γάντια είναι απαραίτητα. Αλλά οι περισσότεροι ειδικοί φορούν γάντια για να αποφύγουν την επαφή με τον φυτικό ιστό.

Εργαλεία για μοσχεύματα, χώμα και πολλαπλασιασμό.
υλικά που χρειάζονται για τον πολλαπλασιασμό

Θα χρειαστείτε επίσης τροφή για φύτευση για τα μοσχεύματα. έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε τη φύτευση αμέσως μετά την αποκοπή των φύλλων από το μητρικό φυτό.

Απαραίτητα εργαλεία για πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα

Εάν θέλετε να πολλαπλασιάσετε την Ecoveria με μοσχεύματα στελέχους Θα χρειαστείτε τα παρακάτω εργαλεία.

  • εργαλείο κοπής με αιχμηρά άκρα
  • ορμόνες ανάπτυξης ή ριζοβολίας

Τι είναι η ορμόνη της ρίζας και γιατί χρειάζεται;

Η σκόνη της ορμόνης ριζοβολίας είναι μια ειδική χημική ουσία που βοηθά τα φυτά να ανακάμψουν καλύτερα και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα μετά το κόψιμο. Φροντίστε την πληγή ώστε το φυτό να αναπτυχθεί κανονικά. Βοηθά στον σχηματισμό ριζών κατά τον πολλαπλασιασμό εμβολιάζοντας μοσχεύματα και μοσχεύματα.

μετά από φρεσκοκομμένο Πριν από τη φύτευση, τα άκρα των στελεχών πρέπει να βυθιστούν αμέσως σε σκόνη ορμονών. Αυτό θα βοηθήσει το φυτό να ριζώσει πιο γρήγορα και καλύτερα. Γιατί ο Εκουαδόρ χρειάζεται πολύ χρόνο για να ριζώσει πλήρως.

Διάδοση της εχεβέριας με offset

Εάν έχετε ένα φυτό Echeveria στο σπίτι, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα νέο. γιατί μπορείτε εύκολα να διαδώσετε

Τα offset είναι μικρά φυτά που αναπτύσσονται από την πλευρά ενός ενήλικου δέντρου. Συνήθως έχει σχήμα πλάκας. σχηματίζεται στη μία πλευρά του μητρικού φυτού

Οι μετατοπίσεις είναι επίσης γνωστές ως απόγονοι ή απόγονοι και μπορούν να πολλαπλασιαστούν με τη διαίρεση τους από το μητρικό φυτό. κατά την εκτέλεση της καμπάνιας σας μέσω Echeveria OffsetsΠρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την κοπή για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά.

Βήματα για τη διάδοση των Echeverias με Offsets

1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας καλά το κύριο δέντρο σας με νερό και αλκοόλ.

2. Κάντε μια καθαρή τομή τουλάχιστον 1 ίντσα κάτω από τη βάση του στελέχους στην απόσταση μετατόπισης που θέλετε να απλώσετε.

3. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τραβήξετε απαλά το offset μακριά από το μητρικό φυτό.

4. Αφαιρέστε όλα τα offset φύλλα εκτός από τα δύο πάνω πριν τα φυτέψετε σε γλάστρες βαθιάς 1 ίντσας με φρέσκο ​​μείγμα γλάστρας. Μόλις ριζωθούν, μπορείτε να τα καλλιεργήσετε τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα ρίζας

Ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους διάδοσης της οικοβάριας είναι τα μοσχεύματα μίσχων. για αυτή τη μέθοδο Θα χρειαστείτε ένα αιχμηρό εργαλείο κοπής, όπως ξυράφι ή μαχαίρι. Για να αφαιρέσετε τα απαιτούμενα μέρη από το μητρικό φυτό με ακρίβεια και ταχύτητα.

Βήματα για τη διάδοση της Echeveria με μοσχεύματα στελέχους

1. Επιλέξτε ένα μίσχο με μυτερές άκρες από το μητρικό φυτό. Ο κόμβος είναι η περιοχή όπου το φύλλο αναδύεται από το στέλεχος. Και το κόψιμο αυτών των κόμπων απαιτεί χρόνο για να σχηματιστούν νέες ρίζες.

Δέντρο Echeveria
Επιλέξτε μίσχους με παχουλά άκρα από το μητρικό φυτό.

2. Κάντε μια καθαρή τομή τουλάχιστον 1/4 ίντσας πάνω από το δεύτερο φύλλο από την κορυφή. (απέναντι πλευρά του στελέχους από την άκρη)

3. Αφαιρέστε το φύλλο από το κάτω μισό της κοπής.

4. Πριν φυτέψετε σε μικρές γλάστρες με υλικό φύτευσης, βουτήξτε τις σε ορμόνη ενίσχυσης της ρίζας για να επιταχύνετε την ανάρρωση και να ξεκινήσετε νέες ρίζες. Καλύψτε με μια πλαστική σακούλα μέχρι να δείτε νέα ανάπτυξη.

5. Όταν βλέπεις νέα ανάπτυξη Αφαιρέστε την πλαστική σακούλα και τοποθετήστε το φυτό σε μια ηλιόλουστη θέση με άφθονο νερό μέχρι να ριζώσει πλήρως.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα φύλλων.

Πολλαπλασιασμός της ηχοβαρίας κόβοντας φύλλα Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα φύλλα του μητρικού φυτού. Χρειάζεστε τουλάχιστον τρία φύλλα για να δημιουργήσετε ένα νέο φυτό.

Διαδικασία πολλαπλασιασμού της Echeveria με μοσχεύματα φύλλων

1. Κόψτε απαλά το κάτω μισό του φύλλου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για πολλαπλασιασμό.

2. Κόψτε ή κόψτε ξανά τη μία πλευρά του φύλλου περίπου 1/4 ίντσας πάνω από τη βάση.

μοσχεύματα φύλλων
Υπάρχουν τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαδώσετε την Ecoveria. Μια μέθοδος είναι η κοπή των φύλλων.

3. Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε μια μικρή κατσαρόλα γεμάτη με άγαρ και καλύψτε σφιχτά με πλαστικό για να αποκλείσετε το φως.

4. Αφαιρείτε τακτικά τα νεκρά ή σάπια φύλλα από τα φυτά σας. Δεν θα ριζώσει και θα εμποδίσει την ανάπτυξη νέων φυτών.

5. Ελέγχετε καθημερινά την πλαστική μεμβράνη και ψεκάζετε με νερό για να βοηθήσετε τα κλαδιά σας να αποκτήσουν νέες ρίζες.

6. Όταν βλέπεις νέα ανάπτυξη Αφαιρέστε το πλαστικό και τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα ηλιόλουστο σημείο μέχρι να σαπίσει εντελώς.

πολλαπλασιασμός με σπόρο

Τέλος, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την εχεβέρια με σπόρο. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική καθώς τα νεαρά φυτά δεν επηρεάζονται. ιογενής ή μυκητιασική λοίμωξη.

Διαδικασία πολλαπλασιασμού της Echeveria με σπόρο.

  1. Το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλά ωριμασμένους, ξηρούς σπόρους Echeveria που θα φυτρώσουν χωρίς προβλήματα.
  2. Στη συνέχεια, καθαρίστε καλά τα δοχεία πολλαπλασιασμού σας για να αποτρέψετε τα βακτήρια και τους μύκητες να μολύνουν τους σπόρους σας.
  3. Γεμίστε το δίσκο σποράς με αρκετό μείγμα γλάστρας για να στηρίξετε τους σπόρους σας.
  4. Σπείρετε τους σπόρους στο έδαφος. Καλύψτε το με χώμα και ραντίστε το χώμα με νερό για να διατηρηθούν οι σπόροι σας καλά υγροί. Μπορείτε να διατηρήσετε την υγρασία καλύπτοντάς την με διάφανη πλαστική μεμβράνη. Εκτός από αυτό που χρησιμοποιείτε για πότισμα.
  5. Οι σπόροι συνήθως βλασταίνουν και αρχίζουν να αναπτύσσονται μέσα σε εβδομάδες ή μήνες. Εξαρτάται από τον καιρό και τις συνθήκες που παρέχετε. Μόλις τα νεαρά ιππικά φυτά σας έχουν ύψος περίπου 2 ίντσες, αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και μεταφυτέψτε τα σε μικρές γλάστρες. γεμίζεται με μέσο καλλιέργειας πριν από την ανάπτυξη σε δίσκους.

Φροντίδα νεοπολλαπλασιασμένων φυτών Echeveria

Τα νεογέννητα ecoveria δεν απαιτούν τόση φροντίδα όσο τα μητρικά τους φυτά. Επειδή είναι λιγότερο ευαίσθητο σε παράσιτα και ασθένειες.Αλλά εσύ το θέλεις ακόμα νερό τακτικάΕιδικά αν το μείγμα γλάστρας είναι στεγνό και όχι αρκετά υγρό.

φρεσκοποτισμένα φυτά
Θα χρειαστεί να ποτίζετε τακτικά, ειδικά εάν το μείγμα γλάστρας είναι στεγνό και όχι αρκετά υγρό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα βραδείας δράσης για να βοηθήσετε τις νεογέννητες εχεβέριες να αναπτυχθούν ταχύτερα και πιο δυνατά. Μπορείτε να επιθεωρήσετε νεαρά φυτά για επιθέσεις εντόμων ή ασθενειών για να αποτρέψετε τη μόλυνση άλλων φυτών.

Το δενδρύλλιο πρέπει να καλύπτεται με πλαστική μεμβράνη εάν δεν υπάρχουν φύλλα στο στέλεχος. γιατί μπορεί να εκτεθεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες που θα παράγουν νέα φύλλα

όταν συμβαίνει αυτό Αφαιρέστε το πλαστικό και τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα ηλιόλουστο σημείο για να αναπτυχθεί και να ανθίσει πιο γρήγορα.

τελικές σκέψεις

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την Ecoveria σας με φύλλα, μίσχους ή αντίθετα μοσχεύματα. Ο πολλαπλασιασμός των φυλλωμάτων είναι η πιο εύκολη και δημοφιλής μέθοδος για αρχάριους. δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός

Η διάδοση με μετατόπιση απαιτεί λίγο χρόνο. Αλλά αν τοποθετηθούν εκεί που θα αναπτυχθούν. Θα πάρετε περισσότερα δέντρα σε αντάλλαγμα. Για όσους θέλουν άμεση ικανοποίηση Ο πολλαπλασιασμός από μοσχεύματα βλαστών μπορεί να είναι κατάλληλος για εσάς!

Ελπίζουμε να βρείτε αυτές τις συμβουλές χρήσιμες. Και σας ενθαρρύνουμε να το μοιραστείτε με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους σας κηπουρούς!

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *