Πώς να επανατοποθετήσετε μια ορχιδέα με πολλές εναέριες ρίζες;

Πώς να επανατοποθετήσετε μια ορχιδέα με πολλές εναέριες ρίζες;

Συχνά βλέπουμε ρίζες να βγαίνουν από γλάστρες ή να επιπλέουν στον αέρα από πάνω τους. Μερικές από αυτές τις ρίζες αναπτύσσονται από την κορυφή του στελέχους. Αυτές ονομάζονται εναέριες ρίζες.

Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τις ορχιδέες μας. Γιατί οι ρίζες πρέπει να είναι κάτω από το υλικό φύτευσης. όχι πάνω από αυτό Τι ακριβώς είναι όμως αυτές οι ρίζες; Γιατί μεγαλώνουν έτσι; Το γιασεμί έχει εναέριες ρίζες, τι να κάνω;

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τη σημασία των εναέριων ριζών και πώς να τις αντιμετωπίζετε.Θα σας διδάξω επίσης πώς να καλλιεργείτε ορχιδέες με πολλές εναέριες ρίζες. και το είδος του υλικού φύτευσης που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Σημασία των εναέριων ριζών στις ορχιδέες.

Οι ορχιδέες ζουν σε τροπικά δάση με υψηλή υγρασία και θερμοκρασίες. Οι ορχιδέες είναι φυτά επιφυτικά. Ζει σε άλλα φυτά όπως δέντρα, θάμνους ακόμα και σε βράχους.

Ως εκ τούτου, αυτά τα φυτά έχουν εναέριες ρίζες που συνδέονται με το φυτό ξενιστή και παρέχουν πρόσβαση στο φως. Οι εναέριες ρίζες επιτρέπουν στις ορχιδέες να απορροφούν επαρκή θρεπτικά συστατικά και νερό από το περιβάλλον, όπως η βροχή ή από την επιφάνεια των κλαδιών.

Επομένως, οι εναέριες ρίζες είναι πολύ σημαντικές για τις ορχιδέες. Έτσι, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η όψη του δέντρου, μην το κόψετε. Κόψτε το και το φυτό σας μπορεί να έχει πρόβλημα να πάρει αρκετά θρεπτικά συστατικά και νερό. Επομένως, η ορχιδέα σας μπορεί να πεθάνει.

Ωστόσο, εάν αυτές οι ρίζες αέρα είναι κατεστραμμένες ή νεκρές, Μπορείτε να τα κόψετε με αποστειρωμένο ψαλίδι.

Όταν οι ορχιδέες έχουν εναέριες ρίζες Δείχνει ότι η ορχιδέα πρέπει να φυτευτεί σε νέα γλάστρα. Οι θαμμένες ρίζες μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν είναι υγιείς. Και οι ορχιδέες δεν απορροφούν αρκετά θρεπτικά συστατικά μέσω αυτών. Ως εκ τούτου, φυτρώνει εναέριες ρίζες για να λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από το περιβάλλον.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι ορχιδέες έχουν τόσες πολλές εναέριες ρίζες είναι η σταθερότητά τους. Βλασταίνει εναέριες ρίζες όταν ένα φυτό χρειάζεται προστασία, για παράδειγμα, όταν τα αγκάθια που γεμίζουν τον πυθμένα του φυτού είναι εκτός ισορροπίας. και προσπαθεί να κολλήσει σε κάτι

Ακόμα κι αν η ορχιδέα πρέπει να φυτευτεί σε νέα γλάστρα Αλλά δεν πρέπει να ριζώσει τον αέρα. Γιατί αυτές οι ρίζες δεν θάβονται. Αν το βάλεις κάτω από την κατσαρόλα Αυτές οι ρίζες θα σαπίσουν. Οι εναέριες ρίζες συνήθως δεν ποτίζονται. αλλά θα απορροφήσει την υγρασία από τον αέρα

Οι θαμμένες εναέριες ρίζες θα σαπίσουν λόγω του υγρού περιβάλλοντος και της κακής κυκλοφορίας του αέρα.Ωστόσο, αυτές οι ρίζες μπορούν να «εκπαιδευτούν» να αναπτυχθούν βυθίζοντάς τες σε νερό για μικρές περιόδους κάθε μέρα.

Καλλιέργεια ορχιδέων με μεγάλο αριθμό εναέριων ριζών

Η αναφύτευση ορχιδέας είναι λίγο διαφορετική από την καλλιέργεια άλλων δοχείων. δεν είναι περίπλοκο Υπάρχουν όμως μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε οι ορχιδέες σας να επιβιώσουν.

Έτσι, αν αναρωτιέστε πώς να καλλιεργήσετε ορχιδέες με εναέριες ρίζες. Εδώ είναι η συμβουλή σας.

Βήμα 1

Αφαιρέστε απαλά την ορχιδέα από την κατσαρόλα. Προσπαθήστε να μην σπάσετε ή καταστρέψετε τις ρίζες.

Αυτά μερικές φορές κολλάνε και μπορεί να κολλήσουν στην κατσαρόλα. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορείτε να αποφύγετε να καταστραφεί.

αλλά μην ανησυχείς Εάν η ζημιά δεν είναι σοβαρή Το φυτό σας θα επιβιώσει ακόμα.

Βήμα 2

Όταν το φυτό είναι έξω από τη γλάστρα Θα πρέπει να αφαιρέσετε παλιό υλικό φύτευσης. δεν πρέπει να ανακυκλώνονται Έτσι μπορείτε είτε να το βάλετε στο κομπόστ σας είτε να το πετάξετε.

Δεν θέλετε να καταστρέψετε τις ρίζες.Αφαιρέστε απαλά το μείγμα γλάστρας ανάμεσα στις ρίζες ανακινώντας το απαλά. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο root για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των παλιών μέσων.

Βήμα 3

Αφού αφαιρεθεί όλο το παλιό υλικό φύτευσης. Ζεσταίνουμε ελαφρά τις ρίζες ή τις μουλιάζουμε για 10-15 λεπτά.

Αυτό δίνει στις ρίζες μεγαλύτερη ευελιξία και καθαρίζει τα υπολείμματα και τα «υπολείμματα» του υλικού φύτευσης.

Προσέξτε να μην πέσει το νερό στα στελέχη της ορχιδέας, αλλά αν συμβεί αυτό, σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα ή βαμβάκι. Το πότισμα των στελεχών μπορεί να οδηγήσει σε σήψη κορυφής.

Βήμα 4

Μόλις μουλιάσουν, μπορείτε να δείτε ότι οι υγιείς ρίζες πρέπει να αφαιρεθούν με ένα αποστειρωμένο κόφτη ή ψαλίδι.

Αν δείτε ξηρές, λεπτές, καφέ ή μαύρες ρίζες, θα πρέπει να τις αφαιρέσετε.Τώρα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε αν φροντίζετε καλά την ορχιδέα σας ή αν κάτι πρέπει να αλλάξει.

Πολλές πράσινες ρίζες σημαίνει ότι τα πάτε καλά σε ό,τι κάνετε. Ωστόσο, εάν η ορχιδέα σας έχει καφέ, μαύρες και λεπτές ρίζες, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τις συνήθειες περιποίησης σας.

Αν οι ρίζες είναι στεγνές και λεπτές Η ορχιδέα σας θα χρειαστεί περισσότερο νερό. αν οι ρίζες είναι μαύρες Υποδεικνύει ότι η ορχιδέα είναι υπερβολικά ποτισμένη και οι ρίζες σαπίζουν.

Βήμα 5

Επομένως, αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα νεκρά πράγματα. Μπορείτε να απολυμάνετε το ριζικό σύστημα της ορχιδέας με 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου.Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κανέλα για αυτό. Μην χρησιμοποιείτε συμπυκνωμένο υπεροξείδιο γιατί θα βλάψει τα φυτά σας.

Βήμα 6

Τώρα, όταν η ορχιδέα είναι καθαρή, μπορείτε να τη βάλετε στην κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιήσετε την ίδια κατσαρόλα Θα χρειαστεί επίσης να καθαρίσετε τις γλάστρες. Γιατί οι ρίζες του δέντρου μπορούν ακόμα να θαφτούν στη γλάστρα.

Εάν χρησιμοποιείτε νέο δοχείο Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για ορχιδέες. Θα πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης και να είναι μόνο 1-2 εκατοστά μεγαλύτερη από την παλιά γλάστρα.Το γιασεμί δεν αρέσει να φυτεύεται σε γλάστρα μεγαλύτερη από το φυτό.

Γενικά μου αρέσει να χρησιμοποιώ διαφανείς γλάστρες για τις ορχιδέες μου. Γιατί μπορώ να φροντίσω τις ορχιδέες μου πιο εύκολα. Γιατί μπορώ να δω αν η γλάστρα είναι στεγνή ή ακόμα υγρή. Οι ρίζες εξακολουθούν να είναι ορατές και είναι εύκολο να αποφασίσετε αν θα ξαναφυτεύσετε ή όχι.

Βήμα 7

Το έκτο βήμα είναι όπου βάζετε το μείγμα γλάστρας στη γλάστρα Κρατήστε απαλά την ορχιδέα σας μέσα στην κατσαρόλα. Φροντίστε όμως η ορχιδέα να βρίσκεται στο κέντρο της γλάστρας.

Οι ρίζες αέρα πρέπει να μείνουν έξω από τη γλάστρα καθώς δεν θέλετε να ριζώσουν. Η τοποθέτηση ριζών αέρα σε γλάστρες κάτω από το υλικό φύτευσης μπορεί να βλάψει τις ρίζες και να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Γεμίστε τη γλάστρα με το υλικό φύτευσης που έχετε επιλέξει. καλύψτε το χώρο μεταξύ των ριζών Όχι όμως πολύ πυκνό και σφιχτό.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο μείγμα γλάστρας να χρησιμοποιήσετε, Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο μείγμα καλλιέργειας ορχιδέας. Μαζεύω ορχιδέες πάντα σε λωρίδες. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρύα σφάγνου. Κοκκώδης πηλός, ηφαιστειακό πέτρωμα, κοκοφοίνικα καρύδας ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών των οργανικών και ανόργανων υλικών.

Βήμα 8

Το τελευταίο βήμα είναι προαιρετικό, μπορεί να ειπωθεί ότι ο καθένας το κάνει με τον δικό του τρόπο.

Μου αρέσει να ποτίζω ορχιδέες μετά τη μεταφύτευση. Κάποιοι όμως λένε ότι πρέπει να περιμένετε μια εβδομάδα μετά τη μεταφύτευση των γλαστρών.

Αν επιλέξετε να ποτίσετε τις ορχιδέες Απλώς βυθίστε τη γλάστρα σε ένα δοχείο με νερό ή καλύψτε το φυτό με νερό.

Θυμηθείτε να ποτίζετε πάντα από τον κορμό για να αποτρέψετε τη σήψη της κόμης.

Μπορούν να ξαναφυτευτούν ορχιδέες σε κανονικό έδαφος γλάστρας;

Οι ορχιδέες είναι επιφυτικές (αερόφυτα). Επομένως, αυτά τα φυτά δεν αναπτύσσονται στο έδαφος όπως άλλα φυτά.

Εάν φυτέψετε τις ορχιδέες σας σε κανονικό χώμα γλάστρας θα πεθάνει γρήγορα Τα ριζικά συστήματα ορχιδέας απαιτούν κυκλοφορία αέρα και υγρό περιβάλλον. Το συνηθισμένο χώμα μπορεί να πνίξει τις ρίζες.

Επίσης, το χώμα είναι πολύ υγρό για ορχιδέες γιατί δεν στραγγίζει τόσο γρήγορα όσο ο φλοιός ή τα βρύα.

Βασικα Ο σκοπός της ανάπτυξης των μέσων ενημέρωσης είναι η συνέπεια. Οι ορχιδέες στο φυσικό τους περιβάλλον απορροφούν νερό και θρεπτικά συστατικά από τον αέρα.

Πρέπει να ξαναφυτέψετε την ορχιδέα όταν ανθίσει;

Οι ορχιδέες πρέπει να μεταμοσχεύονται κάθε δύο έως τρία χρόνια. Εξαρτάται από την ορχιδέα σας. Κάποια πρέπει να ξαναφυτεύονται κάθε χρόνο.

Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε νέες ορχιδέες είναι αφού έχουν ανθίσει. Αν το κάνετε ενώ το λουλούδι είναι ανθισμένο, μπορεί να πεθάνει το λουλούδι. Η αναφύτευση ορχιδέας μπορεί να είναι αγχωτική. Επομένως, η διαδικασία προσαρμογής μπορεί να επηρεάσει το λουλούδι και να προκαλέσει τον γρήγορο θάνατο της ορχιδέας.

Οι ορχιδέες πρέπει να ξαναφυτεύονται μόνο όταν είναι ανθισμένες. Αν θέλεις να σώσεις τη ζωή σου

συνοψίζω

Θυμηθείτε ότι οι εναέριες ρίζες είναι σημαντικές για τις ορχιδέες καθώς παρέχουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά. και βοηθά τα φυτά να ισορροπήσουν Δεν χρειάζεται να κόψετε ή να ενσωματώσετε. Αφήστε το να παρασύρεται όπως θέλετε και αφήστε το να λειτουργήσει.

Είναι καλύτερο να ξαναφυτέψετε την ορχιδέα μόλις αναπτυχθεί πλήρως. Αφού τελειώσει η περίοδος ανθοφορίας και δείτε νέες ρίζες να φυτρώνουν. Μπορείτε να φυτέψετε ένα νέο. Αυτό θα βοηθήσει την ορχιδέα στη διαδικασία προσαρμογής και θα βοηθήσει τις νέες ρίζες να προσκολληθούν καλά στο νέο μείγμα γλάστρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *