Πώς να επανατοποθετήσετε φυτά ορχιδέας; 5 Εύκολα Βήματα

Πώς να επανατοποθετήσετε φυτά ορχιδέας; 5 Εύκολα Βήματα

Η ορχιδέα σας έχει αρχίσει να ξεπερνά τη γλάστρα της. Και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να το μετακινήσετε σε μεγαλύτερη κατσαρόλα. Αν δεν ξέρετε πώς και πότε να φυτέψετε ορχιδέες. Κρεμάστε το εκεί!

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσω στην καλλιέργεια νέων ορχιδέων και θα σας δώσω μερικές απλές συμβουλές. να σας πω πότε να ξαναφυτέψετε Η συχνότητα αλλαγής δοχείων και μείγμα γλάστρας για χρήση

Έτσι, αν η ορχιδέα σας δεν φαίνεται να χωράει στην τρέχουσα γλάστρα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μετακινηθείτε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο:

Καλλιέργεια ορχιδέων σε 5 εύκολα βήματα

Πριν ξεκινήσετε μια επαναφορά, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε έτοιμα όλα τα παρακάτω στοιχεία:

 • Μια μεγάλη γλάστρα για να αντικαταστήσετε τις ορχιδέες σας. (Θα πρέπει να επιλέξετε ένα μέγεθος που είναι μόνο 1-2 ίντσες μεγαλύτερο από το τρέχον δοχείο σας.)
 • κατσαρόλα ανάμειξης
 • μεγάλο μπολ
 • βραστό νερό
 • Αποστειρωμένο ψαλίδι

Πριν επιχειρήσετε να ξαναφυτέψετε τις ορχιδέες σας Διαβάστε πρώτα καθένα από τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Αφαιρέστε την ορχιδέα από την κατσαρόλα.

Αφαιρέστε απαλά την ορχιδέα από την κατσαρόλα. Προσέξτε να μην σπάσετε ή καταστρέψετε τις ρίζες σε αυτό το στάδιο. Για να γίνει πιο εύκολη αυτή η διαδικασία Μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά 1-2 ημέρες πριν την επαναφύτευση.

Βήμα 2: Καθαρίστε τις ρίζες

Όταν η ορχιδέα αφαιρεθεί από την κατσαρόλα. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τις ρίζες για σημάδια ασθένειας.

Χαλαρώστε απαλά τη ρίζα, ώστε να μπορείτε να εξετάσετε προσεκτικά τις ρίζες. Καθαρίστε τις ρίζες και κόψτε τυχόν λεπτά ή νεκρά μέρη.

Βήμα 3: Αποστειρώστε το μείγμα γλάστρας.

Πριν προσθέσετε φυτικό υλικό και ορχιδέες στη γλάστρα, Πρέπει να απολυμάνετε το υλικό φύτευσης εάν δεν έχει αποστειρωθεί.

Για να το κάνετε αυτό, πάρτε διπλάσιο νερό από το δοχείο που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και βράστε το νερό.

Ρίχνουμε τα υλικά της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια σουρώνουμε.

όταν γίνει αυτό Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα φυτευτικού υλικού στον πάτο της γλάστρας.

Βήμα 4: Τοποθετήστε την ορχιδέα στην κατσαρόλα

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε την ορχιδέα στη γλάστρα και να προσθέσετε περισσότερα μέσα φύτευσης μέχρι να γεμίσει η γλάστρα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας για να τακτοποιήσετε το μείγμα γλάστρας γύρω από τις ρίζες.

Βήμα 5: Χρησιμοποιήστε τις ορχιδέες σας

Φροντίστε να μαδήσετε τις ορχιδέες για να μην πέσουν. Επιλέξτε μετοχές που διαρκούν περισσότερο από την ανοδική τάση για να στηρίξετε τη συνεχή ανάπτυξη.

Χρησιμοποιήστε υλικά υποστήριξης για ορχιδέες, ειδικά εκείνες που παράγουν μεγάλα, βαριά άνθη.

Συνεχίστε να φροντίζετε την ορχιδέα σας όπως κάνατε πριν φυτέψετε μια νέα.

όπως βλέπεις Η αναφύτευση ορχιδέας είναι αρκετά απλή, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν, συγκεκριμένα το καλύτερο μείγμα γλάστρας για ορχιδέες και η καλύτερη στιγμή για να τις φυτέψετε.

Το καλύτερο μείγμα γλάστρας για ορχιδέες

Ως επίφυτο φυτό Οι ορχιδέες έχουν πολύ αυστηρές μεσαίες απαιτήσεις. Αν και στη φύση αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σε φυτά ξενιστές όπως τα δέντρα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το υλικό φύτευσης που επιλέγουμε σε εσωτερικούς χώρους ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του φυσικού τους οικοτόπου.

Επομένως, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για φύτευση πρέπει να έχουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • μικρό βάρος
 • Δεν είναι πιθανό να στραγγίσει γρήγορα, να συρρικνωθεί ή να πνιγεί.
 • καλά αεριζόμενο

Μπορείτε να αναμίξετε τις δικές σας γλάστρες για ορχιδέα ή να επιλέξετε ένα που είναι διαθέσιμο στο εμπόριο. Τα καλύτερα μείγματα γλάστρας περιλαμβάνουν ένα μείγμα μέσων όπως κοκοφοίνικα καρύδας, περλίτης, κάρβουνο, τσιπς φλοιού κόκκινου ξύλου, φλοιός πεύκου, βρύα και φλοιός έλατου.

Ένα καλό εμπορικό μείγμα γλάστρας που προτείνω είναι το Perfect Plants All Natural Orchid Potting Mix. Είναι ένα χονδροειδές μείγμα που διαλέγεται με το χέρι και διατίθεται σε μικρές παρτίδες. Έτσι αγοράζετε μόνο ό,τι χρειάζεστε.

Το μείγμα γλάστρας είναι φτιαγμένο από τύρφη, φλοιό πεύκου, φύκια και ροκανίδια καρύδας. Αυτό το μείγμα βοηθά τις ρίζες να επεκταθούν και να αναρριχηθούν. Αυτό επιτρέπει στο ριζικό σύστημα να αερίζεται καλά, να μην συμπιέζεται και να στραγγίζει εύκολα.

Το κάρβουνο δρα ως μείγμα γλάστρας. ενώ φλοιός πεύκου πέτρα από φύκια Και τα τσιπς καρύδας διατηρούν όλα τη σωστή ποσότητα υγρασίας και θρεπτικών συστατικών για τις ρίζες. Βοηθήστε στην απορρόφηση των υπολειμμάτων ορυκτών αλάτων από τα λιπάσματα.

Τα συστατικά έρχονται σε μια στιβαρή σφραγισμένη σακούλα. Έτσι μπορείτε να αποθηκεύσετε τα υλικά για αργότερα και να τα διατηρήσετε φρέσκα.

Πότε να φυτέψετε ένα νέο φυτό ορχιδέας

Ιδανικά, θα πρέπει να μετακινήσετε την ορχιδέα σας μετά την περίοδο της ανθοφορίας. Περιμένετε μέχρι να μαραθούν όλα τα λουλούδια. Η μεταφύτευση του φυτού ενώ είναι ακόμα ανθισμένο μπορεί να προκαλέσει σοκ μεταμόσχευσης και απώλεια άνθισης.

Για το πότε να μετακινήσετε τις ορχιδέες σας Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν είναι ώρα να ανανεώσετε το υλικό φύτευσης ή να μετακινήσετε την ορχιδέα σας σε μια μεγαλύτερη γλάστρα.

Αν παρατηρήσετε τα εξής Υποδεικνύει ότι η ορχιδέα σας πρέπει να μεταμοσχευθεί:

 • Οι ορχιδέες σας έχουν πλέον αναπτυχθεί πλήρως σε γλάστρες. – όταν συμβαίνει αυτό Θα παρατηρήσετε ότι οι ρίζες συνωστίζονται στη γλάστρα και μεγαλώνουν έξω από τη γλάστρα ή το λαγούμι.
 • Το υλικό φύτευσης μυρίζει ή δεν στραγγίζει πλέον σωστά. – ενώ το μείγμα από γλάστρες για ορχιδέα στραγγίζει καλά και διαρκεί πολύ Τα θρεπτικά συστατικά τελικά θα εκπλυθούν και το μείγμα γλάστρας τελικά θα σαπίσει. Ειδικά αν δεν είναι καλής ποιότητας συστατικό.
 • Οι ρίζες θα συσκευαστούν. – Οι ρίζες τυλίγονται σφιχτά γύρω από τη ρίζα, κάτι που είναι σημάδι ότι η ορχιδέα σας πρέπει να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη γλάστρα και το υλικό φύτευσης έχει αλλάξει.

Αν εμφανιστούν αυτά Είναι απαραίτητο να επανατοποθετήσετε την ορχιδέα σας και να ανανεώσετε το υλικό φύτευσης.

Αν και μπορεί να σας προκαλεί άγχος να επανατοποθετήσετε την ορχιδέα σας κατά τη διάρκεια του κύκλου ανθοφορίας (για παράδειγμα, επειδή η ορχιδέα μυρίζει άσχημα), θα πρέπει να προγραμματίσετε να την επαναφυτεύσετε μετά τον κύκλο της ανθοφορίας.

Πόσο συχνά πρέπει να φυτεύετε ορχιδέες;

Οι γενικές οδηγίες φροντίδας ορχιδέας συνιστούν την αναφύτευση ορχιδέας κάθε 2-3 χρόνια.Φυσικά, ο ακριβής χρόνος καθορίζεται από ενδεικτικά σημάδια. που περιέγραψα παραπάνω

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το υλικό φύτευσης όχι νωρίτερα από 2 χρόνια διαφορετικά οι ορχιδέες σας θα αναπτυχθούν πολύ γρήγορα από τη γλάστρα.

Επομένως, ακολουθήστε τις οδηγίες αλλαγής γλάστρες για 2-3 χρόνια μόνο ως οδηγός. Και προσέξτε πολύ τα σημάδια του φυτού σας. Εάν οι ρίζες είναι πολύ σφιχτές ή σφιχτά πλεγμένες Εάν το υλικό φύτευσης δεν στραγγίζει ή μυρίζει άσχημα πρέπει η ορχιδέα σας αντικαταστήστε ανεξάρτητα Είτε έχουν περάσει 2 χρόνια είτε όχι.

κάλυμμα

Η αναφύτευση ορχιδέας σε γλάστρες δεν είναι δύσκολη. Και η διαδικασία είναι η ίδια για την καλλιέργεια άλλων ορχιδέων σε εσωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια ότι η ορχιδέα σας χρειάζεται αναφύτευση.

Αν και οι ορχιδέες σας δεν θα αναπτυχθούν πιο γρήγορα από τα φυτά σε γλάστρες Αλλά μπορεί να χρειαστεί να γίνει επαναφύτευση εάν το υλικό φύτευσης χάσει θρεπτικά συστατικά. σταματήστε σε καλή κατάσταση ή αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα

Εάν το υλικό φύτευσης δεν έχει αποστειρωθεί Φροντίστε να απολυμάνετε άλλα εργαλεία. που χρησιμοποιείτε για να ριζώσετε τα μοσχεύματα

επίσης Εάν αλλάξετε μόνο το υλικό φύτευσης Αποστειρώστε την κατσαρόλα για να βεβαιωθείτε ότι θα εξαλειφθεί οποιαδήποτε πιθανή ασθένεια και μούχλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *