Πώς να κάνετε την ορχιδέα σας να ανθίσει ξανά;

Πώς να κάνετε την ορχιδέα σας να ανθίσει ξανά;

Οι ορχιδέες παράγουν άνθη που διαρκούν δύο μήνες. μετά την άνθηση του φυτού Μπαίνει σε μια περίοδο ανάπαυσης που είναι απαραίτητη για την προετοιμασία του φυτού για τον επόμενο κύκλο ανθοφορίας.

σε αυτό το σημείο Οι ιδιοκτήτες ορχιδέας μπορεί να παρεξηγήσουν ότι οι ορχιδέες τους δεν θα ανθίσουν ποτέ ξανά. και συχνά πετιέται

Μην το κάνεις, η ορχιδέα σου θα ανθίσει ξανά. Εξάλλου Μπορείτε να τα κάνετε να ανθίσουν ξανά με μερικές απλές αλλαγές.

Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες μου και κατανοώντας τον κύκλο άνθισης της ορχιδέας. Θα απολαύσετε τα άνθη της ορχιδέας σας για πολλά χρόνια ακόμα.

Πόσο συχνά ανθίζουν οι ορχιδέες;

Οι περισσότερες ορχιδέες ανθίζουν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Άλλα είδη θα ανθίσει το φθινόπωρο Τα άνθη διαρκούν από μία εβδομάδα έως δύο μήνες.

Οι ορχιδέες Phalaenopsis γενικά ανθίζουν μία ή δύο φορές το χρόνο. Αλλά μπορείτε να απολαύσετε την ανθοφορία έως και 2-3 μήνες.

Η περίοδος λήθαργου μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως εννέα μήνες και μερικές φορές η ορχιδέα σας μπορεί να χρειαστεί λίγη βοήθεια για να επαναφέρει τον κύκλο της ανθοφορίας της.

Πρώτα, πρέπει να καταλάβετε τι είναι αυτό που κάνει τις ορχιδέες σας να σταματήσουν να ανθίζουν. Η μακρά περίοδος λήθαργου συνδέεται συχνά με ένα δυσμενές περιβάλλον για να μπουν οι ορχιδέες σε έναν νέο κύκλο ανθοφορίας.

Γιατί δεν ανθίζει η ορχιδέα σου;

Η απάντησή μου σε αυτή την ερώτηση είναι ότι η ορχιδέα σας είναι αδρανής. Πιθανότατα όμως ο λόγος που η ορχιδέα σας δεν ανθίζει να είναι εντελώς διαφορετικός.

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο ανθοφορίας της ορχιδέας σας. Εδώ είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι ορχιδέες σας φαίνονται να είναι αδρανείς για πάντα:

– κακός φωτισμός

Ένας λόγος που η ορχιδέα σας μπορεί να σταματήσει να ανθίζει είναι το ανεπαρκές ηλιακό φως. Αν και οι ορχιδέες απολαμβάνουν το έμμεσο φως, το κάνουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ανθίζουν καλά σε χαμηλό φωτισμό.

Από την άλλη πλευρά, η ορχιδέα σας μπορεί να φωτίζεται πολύ. ειδικά αν είναι άμεσο φως. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ανθοφορίας και ζημιά στο φυτό.

– ακατάλληλο πότισμα

Οι ορχιδέες γενικά επηρεάζονται περισσότερο από το πολύ νερό παρά από το πολύ λίγο. Αλλά και τα δύο αυτά μπορούν να επιβραδύνουν ξανά τον κύκλο ανθοφορίας.

Ποτίστε την ορχιδέα σας μόνο όταν το φυτό αισθάνεται ξηρό ή όταν οι εκτεθειμένες ρίζες αρχίζουν να γκριζάρουν.

– διακυμάνσεις θερμοκρασίας

Οι ορχιδέες έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε θερμοκρασίες μεταξύ 65 F και 75 F. Εάν είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό. Οι ορχιδέες σας θα χρειαστούν περισσότερους πόρους για να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και να καθυστερήσει ή να σταματήσει την ανθοφορία της ορχιδέας.

Αποφύγετε να εκθέτετε τις ορχιδέες σας σε κρύο αέρα, κρύα παράθυρα, κλιματισμό. ή αεραγωγούς ψύξης Βρείτε ένα μέρος με σταθερή θερμοκρασία που μπορεί να αποφύγει τις ξαφνικές αλλαγές.

– Υποσιτισμός

Ένας άλλος λόγος που η ορχιδέα σας μπορεί να έχει πρόβλημα να ανθίσει είναι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο υλικό φύτευσης. Μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα γονιμοποιώντας τακτικά τις ορχιδέες σας.

– Χρειάζεται επανεκκίνηση της συσκευής

Η ορχιδέα σας έχει ξεπεράσει την τρέχουσα γλάστρα της και μπορεί να χρειαστεί να ξαναφυτευτεί. Αν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες έχουν πολύ κόσμο για τη γλάστρα. Ή αν οι ρίζες αρχίσουν να βγαίνουν από τη γλάστρα και να ροδίσουν. Τώρα ήρθε η ώρα να μεταμοσχεύσετε την ορχιδέα σας σε μια νέα γλάστρα. Αυτό αυξάνει τον αερισμό στις ασφυξιογόνες ρίζες.

Συμβουλές για να ανθίσετε τις ορχιδέες σας

Ακόμη και οι παραμελημένες ορχιδέες μπορούν να αρχίσουν να ανθίζουν ξανά αν τις φροντίσετε σωστά. Ακολουθούν 5 συμβουλές για να κάνετε τις ορχιδέες σας να αρχίσουν να ανθίζουν ξανά:

– Κόψτε και/ή ξαναφυτέψτε τις ορχιδέες σας.

Μετά το τέλος της περιόδου ανθοφορίας Είναι επίσης μια καλή στιγμή να «συντηρήσετε» λίγο τις ορχιδέες σας. Μπορείτε να κόψετε παλιούς μίσχους λουλουδιών ή φύλλα που είναι ξερά ή μαραμένα.

Εάν η ορχιδέα σας είναι κατάφυτη και ήρθε η ώρα να τη φυτέψετε ξανά. Επιθεωρήστε τις ρίζες και κόψτε τις κατεστραμμένες, ξηρές, μαλακές, καφέ ή ανθυγιεινές ρίζες.

Φυτέψτε την ορχιδέα σας σε μια νέα, καλά στραγγιζόμενη, καλά αεριζόμενη γλάστρα.

– Τοποθετήστε το σε ηλιόλουστο μέρος.

Βεβαιωθείτε ότι οι ορχιδέες σας λαμβάνουν τακτικό, έμμεσο ηλιακό φως. Το πολύ ή πολύ λίγο φως μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στον κύκλο ανθοφορίας.

– Μεταφέρετε την ορχιδέα σε ένα δροσερό δωμάτιο.

Τεχνικά Πρέπει να δημιουργήσετε συνθήκες θερμοκρασίας στις οποίες η ορχιδέα είναι αδρανής. Αυτή είναι περίπου μια διαφορά 10 F μεταξύ της θερμοκρασίας ημέρας και νύχτας για 2 έως 4 εβδομάδες. Μετά από αυτό, μετακινήστε την ορχιδέα σας στην προηγούμενη θέση της.

– Κρατήστε την ορχιδέα στη σκιά.

Μην μετακινείτε την ορχιδέα σας έξω το καλοκαίρι. Μπορείτε κατά λάθος να δημιουργήσετε προβλήματα στις ορχιδέες σας εκθέτοντάς τες υπερβολικά ή εκθέτοντάς τες σε υψηλές θερμοκρασίες.

– Διατηρήστε μια καλή ρουτίνα ποτίσματος.

Φροντίστε να ποτίζετε σωστά την ορχιδέα. Μην ποτίζετε πολύ Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει μέτρια η γλάστρα πριν το πότισμα. Μην το αγνοήσεις κι εσύ.

Γιατί η ορχιδέα του σκάφους μου δεν ανθίζει;

Από τις κοινές ορχιδέες που εκτρέφονται ως καλλωπιστικά φυτά στο σπίτι Η εκ νέου ανθοφορία από μια ορχιδέα βάρκα ή ορχιδέα Cymbidium μπορεί να είναι δύσκολη.

Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους λόγους για τους οποίους η ορχιδέα του σκάφους σας δυσκολεύεται να ξαναανθίσει:

– ελαφριά παρεμβολή

Ίσως μεταφέρατε την ορχιδέα σας σε άλλη τοποθεσία και έχει πολύ λίγο φως. ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους Οι ορχιδέες βάρκα χρειάζονται επίσης 6 ώρες φιλτραρισμένου φωτός κάθε μέρα.

Αλλά υπάρχει μια άλλη εξήγηση γιατί η ορχιδέα του σκάφους σας δεν θα ανθίσει. Ο εσωτερικός φωτισμός μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη των φυτών για τον κύκλο σκότους/φωτός.

Αν το φως δεν ελαττωθεί το φθινόπωρο Μπορεί να μην σηματοδοτήσει το φυτό ότι πλησιάζει ο χειμώνας και ότι είναι ώρα να ανθίσει. Επομένως, πολύ ισχυρό τεχνητό φως μπορεί να εμποδίσει την ανθοφορία του έργου.

– θερμοκρασία

Η ορχιδέα του σκάφους σας μπορεί να χρειαστεί ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες το φθινόπωρο για να ενθαρρύνει την ανθοφορία. Η διαφορά 10 F μεταξύ των θερμοκρασιών ημέρας και νύχτας θα πρέπει να διατηρηθεί για περίπου 2-4 εβδομάδες.

– υγρασία

Καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο και αρχίζει να ζεσταίνεται στα σπίτια μας. Τα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους μειώνονται. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ορχιδέα σας να εισέλθει στον κύκλο ανθοφορίας. Η χρήση υγραντήρα όταν ο αέρας στο σπίτι σας είναι στεγνός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε φυσική υγρασία.

– Βλάβες στη συντήρηση των εγκαταστάσεων

Παράγοντες φροντίδας των φυτών, εκτός από το φως και τη θερμοκρασία, μπορούν επίσης να επηρεάσουν πόσο συχνά ανθίζουν οι ορχιδέες.

Το πότισμα, και ιδιαίτερα το υπερβολικό πότισμα, μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ικανότητα της ορχιδέας να ανθίζει. Η έλλειψη σωστής γονιμοποίησης παίζει επίσης ρόλο. Οι ορχιδέες βαρκών γενικά χρειάζονται λίπασμα 10-10-10.

κάλυμμα

Είναι φυσιολογικό οι ορχιδέες να σταματήσουν να ανθίζουν για μερικούς μήνες. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την περίοδο άνθισης της ορχιδέας σας. Έτσι θα ξέρετε αν είναι φυσιολογικό οι ορχιδέες σας να μην ανθίζουν ξανά.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Ο λόγος που η ορχιδέα σας δεν ανθίζει είναι μια αλλαγή στο περιβάλλον που μπορείτε να ελέγξετε. Μερικές φορές, αλλαγές οργάνων που πηγαίνουν στη συντήρηση των φυτών μπορεί να οδηγήσουν στην αναστολή του κύκλου ανθοφορίας.

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι το φως, το πότισμα, η θερμοκρασία, η υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά γίνονται βέλτιστα για να υποστηρίξουν την επαναλαμβανόμενη ανθοφορία της ορχιδέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *