Πώς να κλαδέψετε μια ορχιδέα; Ο Πλήρης Οδηγός

Πώς να κλαδέψετε μια ορχιδέα;  Ο Πλήρης Οδηγός

Μετά την ανθοφορία, η ορχιδέα εισέρχεται σε μια φάση αδράνειας (ηρεμίας), όπου τα άνθη πεθαίνουν και πέφτουν. Αλλά αυτός είναι ο κύκλος της ζωής, σωστά;

Για να πάρετε νέα λουλούδια από τις ορχιδέες σας Πρέπει να τους βοηθήσετε να αποκτήσουν ενέργεια για να το κάνουν. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε και πώς να κλαδεύετε τα φυτά ορχιδέας σας.

Οι ορχιδέες χρειάζονται κλάδεμα;

Ίσως πιστεύετε ότι οι ορχιδέες είναι ιδιαίτερες και διαφορετικές από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο φυτό. Οι ορχιδέες χρειάζονται και κλάδεμα.

Το κλάδεμα των ορχιδέων σας θα βελτιώσει τη γενική υγεία σας. Μπορείτε να κόψετε νεκρούς μίσχους, φύλλα ή ρίζες.

Το κλάδεμα των φυτών της ορχιδέας σας θα ενθαρρύνει την ανθοφορία. Οι ορχιδέες συνήθως ανθίζουν μία φορά το χρόνο. Αν όμως το φροντίσεις καλά και το κλαδέψεις σωστά. Μπορεί να είστε τυχεροί και οι ορχιδέες σας να ανθίζουν ακόμη και δύο φορές το χρόνο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του κλαδέματος είναι η πρόληψη ασθενειών. Εάν αφαιρέσετε τους ιστούς και τα μέρη των νεκρών φυτών Μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα. Αυτά τα νεκρά μέρη προσελκύουν τα έντομα και είναι εκεί όπου ο μύκητας μπορεί εύκολα να εκδηλωθεί.

Πώς να κόψετε μια ορχιδέα;

πριν το κλάδεμα Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία και τα χέρια σας είναι καθαρά και απολυμασμένα. Εάν χρησιμοποιείτε βρώμικα ή μολυσμένα εργαλεία Η ορχιδέα σας μπορεί να μολυνθεί ή να νοσήσει.

Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε πόσο θα κόψετε τις ορχιδέες σας. Θυμηθείτε πού κόβετε. Είναι σημαντικό να απολυμαίνουμε τα φυτά για την πρόληψη παρασίτων και ασθενειών.

Το σωστό κλάδεμα κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε ανθισμένες ορχιδέες και μη ανθισμένα στελέχη που δεν θα ανθίσουν για πολλά χρόνια.

κόψτε το παλιό κίνητρο

Πριν ξεκινήσετε το κόψιμο Θα πρέπει να ελέγξετε τη στεφάνη. Η μέθοδος κοπής εξαρτάται από τη θέση του πείρου.

Τα ζωηρά λουλούδια της βελόνας είναι πράσινα και σταθερά στην αφή. Πρέπει να κλαδεύεται μόνο όταν δεν υπάρχουν λουλούδια. Εντοπίστε την κάτω άκρη του χαμηλότερου λουλουδιού.Κόψτε την ακίδα ½ ίντσας (1,3 εκ.) πάνω από την άκρη.Αυτό το κλάδεμα θα πρέπει να γίνει εάν πιστεύετε ότι τα αγκάθια θα ανθίσουν ξανά.

Αν νομίζεις ότι είναι διάλειμμα (φθινόπωρο/χειμώνας) Μπορείτε να κόψετε όλα τα αγκάθια 1 ίντσα πάνω από τα στελέχη της ορχιδέας, προσέχοντας πάντα να τα κόψετε πέρα ​​από τις διαθέσιμες άκρες.

Τα παλιά και ανθυγιεινά λουλούδια της βελόνας είναι καφέ και ξηρά. Το μέγεθος πρέπει να μειωθεί καθώς αυτό μπορεί να αγχώσει την ορχιδέα σας. Θα πρέπει να κόψετε όλα τα αγκάθια περίπου 1 ίντσα πάνω από το στέλεχος.

κομμένα φύλλα

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να κλαδέψετε κανένα από τα φύλλα αρκεί να είναι υγιή.

Τυχόν φύλλα πρέπει να κόβονται όταν η ορχιδέα είναι σε ηρεμία. Πρέπει λοιπόν να περιμένετε μέχρι να πεθάνουν όλα τα λουλούδια.

Εάν τα φύλλα είναι άρρωστα ή μαραμένα, πρέπει να κοπούν. Τα άρρωστα φύλλα προσβάλλουν άλλα φύλλα και ολόκληρο το φυτό.

Συνήθως τα νεκρά φύλλα πέφτουν μόνα τους. Κόψτε τα με αποστειρωμένο ψαλίδι ή ψαλίδι.

Συμβουλές: Εάν κόψετε άρρωστα φύλλα Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Πρώτα πρέπει να ελέγξετε για τυχόν ζημιές στα φύλλα.

Έκοψες τις εναέριες ρίζες της ορχιδέας;

πριν απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση Επιτρέψτε μου να σας πω τι είναι οι ρίζες του αέρα.

Οι ρίζες αέρα αναπτύσσονται από το υλικό φύτευσης. αναδύονται από αυτό ή αναπτύσσονται από την κορυφή του στελέχους

Οι περισσότερες ορχιδέες είναι επίφυτα φυτά. Επομένως, αυτές οι εναέριες ρίζες παίζουν ρόλο στην προσκόλληση στο φυτό και στη συλλογή νερού και θρεπτικών ουσιών από το περιβάλλον της ορχιδέας.

Μπορούν λοιπόν να κλαδευτούν οι εναέριες ρίζες ορχιδέας; ναι μπορούν να κανονίσουν αλλά δεν συνιστάται Οι εναέριες ρίζες είναι συχνά το πιο υγιές μέρος της ορχιδέας. Και το ξερίζωμα μπορεί να βλάψει το φυτό.

Η εκρίζωση του αέρα μπορεί να στρεσάρει τα φυτά ορχιδέας. που δεν μπορούν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά και νερό που χρειάζονται τα φυτά Είναι επίσης επιρρεπές σε λοιμώξεις και ασθένειες.

Εάν θέλετε πραγματικά να αφαιρέσετε τις ρίζες του αέρα Πρέπει να ελέγξετε ότι οι υπόλοιπες ρίζες είναι υγιείς και το φυτό είναι υγιές, διαφορετικά η αποκοπή των άρρωστων εναέριων ριζών θα σκοτώσει την ορχιδέα.

Στη συνέχεια, απολυμάνετε τον εξοπλισμό και τα χέρια σας. Εάν η ορχιδέα σας έχει λίγες εναέριες ρίζες Κάντε την τομή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στέλεχος χωρίς να καταστρέψετε τον κορμό της ορχιδέας.

πριν το κάνετε αυτό Θα πρέπει να ποτίζετε την ορχιδέα για να βεβαιωθείτε ότι παίρνει αρκετό νερό και ότι οι εναέριες ρίζες είναι μαλακές.

Αν η ορχιδέα έχει πολλές εναέριες ρίζες Θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν ξεκινήσετε το κόψιμο. Αν ξεριζώσεις πολύ Η ορχιδέα σας μπορεί να τσαλακωθεί και να πεθάνει.

Μην ξεχάσετε να απολυμάνετε την πληγή της ορχιδέας για να αποτρέψετε την ασθένεια.

Πότε πρέπει να κλαδεύετε ορχιδέες;

Η καλύτερη στιγμή για να κλαδέψετε την ορχιδέα σας είναι αφού τα λουλούδια έχουν πεθάνει και πέσουν.

Επομένως, μετά από κάθε άνθιση Θα πρέπει να κλαδέψετε την ορχιδέα σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλαδεύετε μία ή δύο φορές το χρόνο. Γιατί, όπως είπα και πριν, οι ορχιδέες ανθίζουν μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο.

συνοψίζω

Για παράδειγμα, το κλάδεμα των ορχιδέων είναι εξίσου σημαντικό με τη λίπανση. Μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Αλλά τα βοηθά να αναπτυχθούν, να ανθίσουν και να είναι υγιή.

Κλαδεύετε τις ορχιδέες σας μία ή δύο φορές το χρόνο. ανάλογα με τη συχνότητα της ανθοφορίας Για την πρόληψη ασθενειών, χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά εργαλεία. Καθαρίστε μετά από κάθε φυτό. για την πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων ή μυκήτων

Τώρα που ξέρετε πότε, γιατί και πώς να κλαδεύετε ορχιδέες, θα απολαύσετε το κλάδεμα. Οι ορχιδέες σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο υγιείς. και θα ανθίσουν προς χαρά σας.

Μια ανθισμένη ορχιδέα σημαίνει μια χαρούμενη ορχιδέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *