Πώς να μεγαλώσετε το κρίνο της ειρήνης στο νερό Οδηγός βήμα προς βήμα| Spathiphyllum Care

How to Grow Peace Lily in Water

Πώς να καλλιεργήσετε κρίνους ειρήνης στο νερό

Αν και τα κρίνα της ειρήνης συνήθως φυτεύονται στο έδαφος, Αλλά πολλοί λάτρεις της γλάστρας επιλέγουν να καλλιεργήσουν αυτά τα υπέροχα φυτά στο νερό. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν αυτή τη μέθοδο επειδή δεν θέλουν να ανησυχούν για το νερό και το έδαφος. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν επειδή είναι ένας μοναδικός και ενδιαφέρον τρόπος να εμφανίσετε ένα δέντρο.

Γνωστό και ως κρίνο της ειρήνης. ΣπαθίφυλλοΚατατάσσεται στην οικογένεια Araceae ή Arum, είναι ένα εξωτικό και πλούσιο φυτό. Εγγενής στα τροπικά δάση της Κολομβίας και της Βενεζουέλας.

Αυτό το φυτό που αγαπά τη σκιά είναι μια όμορφη προσθήκη σε κάθε σπίτι. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για το πώς να καλλιεργήσετε νούφαρα.

Αν σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η ιδέα της καλλιέργειας φυτών στο νερό. Δείτε αυτό το άρθρο. φυτά που αναπτύσσονται χωρίς χώμα.

Μπορούν τα κρίνα της ειρήνης να καλλιεργηθούν στο νερό;

Ναι, τα κρίνα της ειρήνης μπορούν να καλλιεργηθούν μόνα τους στο νερό. Ωστόσο, συνήθως φυτεύονται στο έδαφος.

Τα κρίνα γαλήνης που καλλιεργούνται στο νερό είναι γενικά προσαρμοσμένα σε σκληρές συνθήκες ανάπτυξης. όταν φυτεύονται σε νερό Τα κρίνα της ειρήνης σχηματίζουν μικρές ρίζες. αντί για μεγάλες ρίζες που τραβούν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρίνα ειρήνης που καλλιεργούνται με αυτόν τον τρόπο έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από αυτά που καλλιεργούνται στο έδαφος. ακόμα κι αν είναι αλήθεια Αλλά η καλλιέργεια φυτών στο νερό είναι η αγαπημένη πολλών κηπουρών.

Αν σκοπεύετε να φυτέψετε Spathiphyllum σε νερό Είναι καλύτερο να αγοράσετε φυτά που έχουν ήδη αναπτυχθεί στο νερό.

Με αυτόν τον τρόπο, το φυτό έχει ήδη αναπτύξει το απαραίτητο ριζικό σύστημα για τέτοιες συνθήκες.

Ωστόσο, εάν το φυτό σας βρίσκεται σε ένα συνηθισμένο φυτό σε γλάστρα μην ανησυχείς Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το πώς να καλλιεργήσετε νούφαρα.

Οδηγός για την καλλιέργεια κρίνων ειρήνης στο νερό

Η καλλιέργεια νούφαρων τους δίνει όμορφο φύλλωμα χωρίς την ταλαιπωρία της φύτευσης και της επαναφύτευσης. Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να καλλιεργήσετε φυτά νούφαρου.

Βήμα 1:

Πάρτε ένα γυάλινο δοχείο και γεμίστε το με ζεστό αποσταγμένο νερό. Αποφύγετε τη χρήση του νερού της βρύσης καθώς περιέχει χλώριο, φθόριο και άλλα μεταλλικά στοιχεία σκληρού νερού. Μπορεί να βλάψει το κρίνο της ειρήνης σας.

Βήμα 2:

Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό πώμα για να στερεώσετε το φυτό σας στο στόμιο του γυάλινου δοχείου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει μια τρύπα στο κέντρο του πλαστικού πώματος.

Βήμα 3:

Αφαιρέστε το κρίνο της ειρήνης από το αρχικό του δοχείο και επιθεωρήστε τις ρίζες για σήψη ή ζημιά. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένες ρίζες με εργαλεία κλαδέματος. Διαβάστε περισσότερα για το πώς να κλαδέψετε τα κρίνα της ειρήνης εδώ.

Βήμα 4:

Τοποθετήστε απαλά το φυτό ειρήνης στην κεντρική οπή του πλαστικού πώματος. Αφήστε τις ρίζες να ξεκουραστούν σε ένα γυάλινο δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι εντελώς βυθισμένες στο νερό.

Βήμα 5:

Τοποθετήστε το κρίνο της ειρήνης σε ένα σημείο με χαμηλό φωτισμό κάτω από φωτισμό φθορισμού ή κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολική ή βόρεια πλευρά. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς μπορεί να βλάψει τα φυτά σας.

Βήμα 6:

Αλλάξτε το νερό στο δοχείο και ταΐστε τα κρίνα με υγρό λίπασμα κάθε δύο εβδομάδες. Μην αφήνετε τις ρίζες να βγαίνουν από το νερό, γιατί αυτό μπορεί να στεγνώσει και να τις καταστρέψει.

Πώς να διατηρήσετε τα νούφαρα ήρεμα

Είτε το κρίνο της ειρήνης σας είναι φυτεμένο στο έδαφος είτε στο νερό Πρέπει να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Παρακάτω είναι μερικές απλές συμβουλές. στη φροντίδα των λωτών

Απαιτήσεις Φωτός Κρίνοι Ειρήνης

Στα νούφαρα αρέσει ο χαμηλός φωτισμός ή η μερική σκιά. Και αναπτύσσεται καλύτερα σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή σε διάδρομο με τεχνητό φως.

Ωστόσο, για να ανθίσει το κρίνο της ειρήνης Βεβαιωθείτε ότι έχει 2-3 ώρες έμμεσου φωτός κάθε μέρα.

ο κρίνος χρειάζεται νερό

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το νερό που χρησιμοποιείται για τα κρίνα της ειρήνης είναι είτε φιλτραρισμένο είτε αποσταγμένο.

Τα χλωρίδια και τα μέταλλα που βρίσκονται στο νερό της βρύσης μπορούν να κιτρινίσουν τα φύλλα των φυτών σας. Αφήστε το νερό να καθίσει όλη τη νύχτα για να μειώσετε τα επίπεδα χλωρίου στο νερό της βρύσης.

Caring for Peace Lilies – Φύτευση δοχείων στο νερό

Αυτά τα φυτά πωλούνται συχνά με bettas καθώς προσθέτουν χρώμα στην οθόνη.Ωστόσο, δεν συνιστώνται καθώς το περιβάλλον δεν είναι ιδανικό για τη διατήρηση υγιών ψαριών.

Αν και η προσθήκη ψαριού betta σε ένα βάζο μπορεί να φαίνεται χαριτωμένη Αλλά μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε αυτά τα φυτά σε γυάλινα βάζα με βότσαλα ή γυάλινες χάντρες. Οι αριθμοί μπορούν επίσης να είναι μια ωραία προσθήκη.

κρίνος ειρήνης στο νερό

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει ένα κρίνο της ειρήνης στο νερό;

Κατά μέσο όρο, τα κρίνα της ειρήνης ζουν από τρία έως πέντε χρόνια. Μπορούν να ζήσουν μόνο ένα χρόνο.

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα του φυτού σας κιτρινίζουν Συνιστάται η επαναφύτευση σε ανάμεικτη γλάστρα για να παραταθεί η ζωή του.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της καλλιέργειας φυτών κρίνων ειρήνης στο νερό

Είτε αποφασίσετε να καλλιεργήσετε φυτά στο νερό είτε στο έδαφος. Είτε έτσι είτε αλλιώς λειτούργησε. Παρακάτω είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καλλιέργειας νούφαρων για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για τα φυτά σας.

Οφέλη από την καλλιέργεια νούφαρων

  • Η καλλιέργεια κρίνων ειρήνης είναι πολύ εύκολη με νερό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετακινήσετε το φυτό σας σε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο δοχείο και να προσθέσετε νερό.
  • Χωρίς βρωμιά και ακαταστασία Χωρίς χώμα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποστράγγιση ή το πότισμα των φυτών σας.
  • Αν αφήσετε τις ρίζες να αναπτυχθούν μέσα στο νερό, η βάση και τα φύλλα δεν θα βρέχονται συνεχώς. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών
  • Η έλλειψη εδάφους μειώνει τις πιθανότητες υπερχείλισης του νερού και προσβολής από παράσιτα. Και τα δύο μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα.
  • Τελικά Αν αυτό το φυτό δεν χρειάζεται κατάλληλο νερό Θα καταλήξετε με κρινάκια της ειρήνης με κασκόλ. Κρατώντας τις ρίζες σας βυθισμένες θα σας αποτρέψει από το να τις βυθίσετε.

Μειονεκτήματα της καλλιέργειας νούφαρων

  • Ένα μειονέκτημα της καλλιέργειας κρίνων ειρήνης στο νερό είναι ο κίνδυνος να αναπτυχθούν βακτήρια και φύκια στις ρίζες και τους μίσχους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και να βλάψει τα φυτά σας. Τα φυτά σας δεν μπορούν να απορροφήσουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξή τους.
  • Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των κρίνων ειρήνης που καλλιεργούνται στο νερό είναι αργός. Το νερό δεν επιτρέπει στα φυτά να λάβουν τόσο πολύ οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά όσο θα λάμβαναν όταν αναπτύσσονταν στο έδαφος.
  • Τα κρίνα της ειρήνης αναπτύσσονται φυσικά στο έδαφος καθώς προέρχονται από το τροπικό δάσος. Επομένως, η καλλιέργεια στο νερό μπορεί να είναι πολύ δύσκολη σε ορισμένες περιπτώσεις. Τα φυτά πρέπει να γονιμοποιούνται συχνά.

Θέλετε να καλλιεργήσετε κρίνα ειρήνης στο νερό;

Ο λωτός έχει λαμπερά πράσινα φύλλα και λευκά άνθη. Φαίνεται όμορφο τόσο σε γλάστρες από τερακότα όσο και σε νερό. Αν και κάθε μέθοδος έχει τα πάνω και τα κάτω της. Αλλά και οι δύο μέθοδοι θα βοηθήσουν τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν.

ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε Αυτό το δέντρο σίγουρα θα φωτίσει το σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι πληρούνται όλες οι βασικές απαιτήσεις. Ο κρίνος της ειρήνης σας θα ζει ευτυχισμένος για πολλά χρόνια.

Για ένα άλλο φυτό που αναπτύσσεται καλά στο νερό Τα φιλόδενδρα είναι επίσης όμορφα φυτά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *