Πώς να πολλαπλασιάσετε εύκολα τα χυμώδη κουτάβια;

How To Easily Propagate Succulent Pups?

Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι κατά την καλλιέργεια παχύφυτων. Το ένα είναι να αγοράσετε φύλλα γνωστά ως κουτάβια από έμπιστους αντιπροσώπους. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα υπάρχοντα παχύφυτα ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. λίγα βήματα Χρησιμοποιήστε ένα παχύφυτο σε περβάζι παραθύρου ή βάση φυτών.

Αν και η επίσημη λέξη έχει απομυθοποιηθεί. Αλλά ένα παχύφυτο είναι μια μικρή ρίζα που εμφανίζεται στη βάση ενός παχύφυτου μητρικού φυτού. Αν θέλετε ένα παχύφυτο να μεγαλώνει κάθε χρόνο Είναι καλύτερο να μαδήσετε τους απογόνους την άνοιξη. Μερικοί ιδιοκτήτες παχύφυτων θα πουν ότι το τέλος του καλοκαιριού είναι το καλύτερο. Κάνεις ό,τι καλύτερο για σένα και τα σαρκοφάγα σου.

Πολλαπλασιάζοντας τα παχύφυτά σας

Ανεξάρτητα από το χρονικό πλαίσιο που θα επιλέξετε. Υπάρχουν πάντα κάποιες μέθοδοι και διαδικασίες που μπορεί να μην λειτουργούν για εσάς στην πρώτη σας προσπάθεια να παραγάγετε ένα νέο παχύφυτο. Κατά την αναπαραγωγή παχύφυτων Ακολουθήστε αυτά τα δεκατρία βασικά βήματα για να εξασφαλίσετε ότι το νέο σας σετ παχύφυτων μεγαλώνει σωστά.

Να θυμάστε ότι το παχύφυτό σας λειτουργεί ακούραστα όλο το χρόνο. γέννησε το ένα παιδί μετά το άλλο καθώς μεγάλωνε Τα περισσότερα από τα νεαρά φύλλα αναπτύσσονται καλά στη βάση του φυτού. λόγω άλλων φύλλων Ακόμα σε διάφορα στάδια ανάπτυξης

Φροντίστε οι νεοσσοί που θα επιλέξετε να είναι παχύσαρκοι και σε καλή φόρμα.

Αναζητήστε κουτάβια που δεν παρουσιάζουν σημάδια αποσύνθεσης ή αποχρωματισμού. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα σαρκώδες, καλοσχηματισμένο φύλλο για να το αφαιρέσετε από τη βάση. Επίπεδα φύλλα ή φύλλα που είναι σκισμένα ή σκισμένα τελικά θα μαραθούν και θα σαπίσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Πριν ξεκινήσετε να αφαιρείτε τα φύλλα Υπάρχουν μερικά εργαλεία για να διευκολύνουν τα πράγματα.

  • Ριζική ορμόνη (προαιρετική αλλά συνιστάται)
  • Μεταφέρετε γλάστρες με μείγμα φρέσκου χώματος.

Θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε να αφαιρείτε τις κόνιδες. Το ελέγχετε με τα χέρια σας για να τραβήξετε το μωρό από τη βάση του μητρικού φυτού. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να μεταδώσετε βακτήρια σε παχύφυτα ή κουτάβια.

ξεφορτωθείτε το παχύ κουτάβι σας

Τώρα έχετε εντοπίσει τους νεοσσούς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αναπαραγωγή. Το επόμενο βήμα είναι να διαγράψετε μεμονωμένες εγγραφές. Η αφαίρεση ενός κουταβιού με το χέρι είναι μια δύσκολη διαδικασία. Αλλά είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί. Πιάστε το πρώτο κουτάβι και κουνήστε το απαλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο σας κουτάβι μπορεί εύκολα να ξεκολλήσει από το κοτσάνι. Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρατήσει σφιχτά το στέλεχος. Και θα πρέπει να προσπαθήσετε να το διορθώσετε λίγο. Κουνιέμαι μέχρι να βγει τελικά το κουτάβι.

Ο στόχος σας είναι να καθαρίσετε όλα τα φύλλα. Συμπεριλαμβανομένου του κώνου που συνδέεται επίσης με το στέλεχος ΧΩΡΙΣ αυτο Τα κουτάβια θα καταστραφούν και δεν θα επιβιώσουν από τη διαδικασία μεταφοράς. Η πρώτη σας προσπάθεια μπορεί να μην είναι επιτυχής. αλλά συνέχισε την εξάσκηση θα καταλάβεις σύντομα

αφήστε το παχύφυτο να στεγνώσει

Θα πρέπει να θυμάστε ότι, όπως τα χυμώδη φύλλα, Τα φύλλα γέμισαν με υγρασία. όταν τραβάτε το κουτάβι Δημιουργεί υγρές πληγές στη βάση όπου προσκολλάται στο στέλεχος. πριν από το επόμενο βήμα Πρέπει να στεγνώσετε το σχισμένο τραύμα.

Θυμηθείτε να μην τοποθετείτε το κουτάβι σας στο άμεσο ηλιακό φως. πρέπει να είναι ζεστά Αλλά όχι η θερμότητα από το άμεσο ηλιακό φως εξαρτάται επίσης από το μέγεθος και την υγρασία του κουταβιού. Μπορεί να χρειαστούν από δύο ημέρες έως δύο εβδομάδες για να στεγνώσει.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν η χρυσαλλίδα είναι αρκετά στεγνή ελέγχοντας την κάτω πλευρά του χυμώδους φύλλου. Το μόνο που χρειάζεται να δεις είναι το μίνι τελείωμα αν υπάρχουν ακόμα μερικά γκόμενα χωρίς μώλωπες. Μην προσθέσετε στο επόμενο βήμα.

Εάν το κάνετε, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό, καθώς τα χυμώδη φύλλα θα σαπίσουν και θα πεθάνουν στο μείγμα της γλάστρας σας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι περιμένετε σχεδόν δύο εβδομάδες για να τελειώσει η διαδικασία στεγνώματος. Δεν χρειάζεται να περιμένετε λίγες μέρες για να στεγνώσει το τελευταίο κουτάβι.

Αυξητική ορμόνη για το παχύ σώμα σας

Η χρήση προαγωγών ριζών ή αυξητικών ορμονών μπορεί να βοηθήσει τα σπορόφυτά σας να παραμείνουν σταθερά χτίζοντας παράλληλα ένα καλύτερο ριζικό σύστημα. Βυθίστε το μελανιασμένο άκρο του κουταβιού στην ανάπτυξη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μελανιασμένη περιοχή σε μια μπανιέρα με μείγμα αναφύτευσης.

Αν δεν θέλετε να βουτήξετε αμέσως το ζουμερό κρέας σας στο μείγμα. Δεν χρειάζεται να θάψετε το λειαντικό άκρο της γλάστρας στο χώμα. Πολλοί κηπουροί που πολλαπλασιάζουν συχνά παχύφυτα Συνήθως τοποθετούνται σε φρέσκες γλάστρες ανακατεμένες μεταξύ τους.

Εάν επιλέξετε τη μέθοδο απαγόρευσης Φροντίστε να κόψετε τα σπορόφυτα για να τους δώσετε αρκετό χώρο ανάπτυξης καθώς αρχίζουν να ριζώνουν και να αναπτύσσονται. Ακόμα κι αν οποιαδήποτε μέθοδος λειτουργεί. Αλλά και οι δύο μέθοδοι εξαρτώνται από τις προτιμήσεις του κηπουρού.

Άμεσο ηλιακό φως και το νέο σας παχύφυτο.

κατά την περίοδο της ριζοβολίας Τα σπορόφυτά σας δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως. Το άμεσο ηλιακό φως σε αυτό το στάδιο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. καθώς αυτό θα προκαλέσει την ξήρανση του παχύφυτου.

χέρια και το φως του ήλιου
Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ριζοβολίας.

Πολλοί κηπουροί στην πρώτη τους προσπάθεια να πολλαπλασιάσουν παχύφυτα Μεταβείτε στο παράθυρο για να ελέγξετε την πρόοδο της διάδοσης. Αντίθετα, υπάρχουν μόνο μαραμένα και νεκρά φύλλα.Ναι, ήρθε η ώρα να δώσετε στα χυμώδη φυτά σας λίγο ηλιακό φως για να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν. Όχι όμως αυτή τη φορά

Αντίθετα, μην ψεκάζετε νερό στο νέο σας κουτάβι.

Τα πρόσφατα πολλαπλασιαζόμενα παχύφυτα απαιτούν περισσότερο νερό από τα ώριμα παχύφυτα. Αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να τους πνίξετε. Ομίχλη μια φορά την εβδομάδα σε υγρά κλίματα όπου το έδαφος είναι υγρό.

άνθρωποι που ποτίζουν φυτά
Αντί να ποτίζετε παχύφυτα που έχουν φυτρώσει πρόσφατα, Ομίχλη μια φορά την εβδομάδα για να διατηρείται το έδαφος υγρό.

Αυτό θα επιτρέψει στο κουτάβι σας να νεφελώνει δύο φορές την εβδομάδα όταν μεγαλώνει σε ξηρά κλίματα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το χώμα με τις άκρες των δακτύλων σας για να προσδιορίσετε τα επίπεδα υγρασίας πριν τραβήξετε το μίστερ προς τα έξω.

τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες

τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες Εάν ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες του ηλιακού φωτός και της υγρασίας. Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας Μικροσκοπικά ριζώματα θα αρχίσουν να αναδύονται από τη βάση του κουταβιού σας, κουλουριασμένα στο χώμα.

Εάν πολλαπλασιάσετε τα σπορόφυτα με τη μέθοδο του επίπεδου εδάφους Καλύψτε τις ρίζες με ένα μείγμα φυτικού υλικού και ψεκάστε τες τακτικά, όπως ακριβώς κάνατε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

ανάπτυξη νεαρού κρέατος

όταν νέες ρίζες αναπόφευκτα θα ακολουθήσει ένα νέο δέντρο. Συνεχίστε να ψεκάζετε τα νέα σας φυτά καθώς αρχίζουν να αναπτύσσονται νέα παχύφυτα. Και θα παρατηρήσετε ότι η χρυσαλλίδα για να πολλαπλασιάσει το παχύφυτό σας μαραίνεται και πεθαίνει.

αντιστάθμιση havatia
όταν νέες ρίζες αναπόφευκτα θα ακολουθήσει ένα νέο δέντρο.

Σε αυτό το σημείο, έχετε δύο επιλογές. Το ίδιο κουτάβι μπορεί να μείνει εκεί μέχρι να αποσυντεθεί πλήρως. Ή μπορείτε να το βγάλετε και να το πετάξετε. Να είστε προσεκτικοί αν επιλέξετε να τα αφαιρέσετε. Θα πρέπει να εφαρμόσετε την ίδια φροντίδα στο ριζικό σύστημα όταν αφαιρείτε το παλιό παιδί όπως κάνατε αρχικά.

Ήρθε η ώρα για ένα νέο μόσχευμα.

Το μικρό σας θαύμα μεγαλώνει σε παχουλό μωρό και γεννά ένα δικό του παιδί. Ήρθε η ώρα να το μεταφέρετε σε ένα νέο σπίτι όπου μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να πολλαπλασιάζεται.

Ας ελπίσουμε ότι το τελικό σημείο ανάπαυσης που θα επιλέξετε δεν θα εκθέσει το μωρό σας στο άμεσο ηλιακό φως. Σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης Τα παχύφυτα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το έντονο ηλιακό φως.

Τοποθετήστε το παχύφυτο στον ήλιο.

Καθώς το παχύφυτό σας μεγαλώνει Τώρα μπορείτε να το μετακινήσετε σε ένα άνοιγμα παραθύρου ή στη βάση φυτών όπου ο ήλιος λάμπει και το παχύφυτό σας λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως.

κάτοψη ενός φυτού σε μια γλάστρα
Αφού αρχίσει να αναπτύσσεται το παχύφυτό σας Θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε άμεσο ηλιακό φως.

Ποτίστε το νέο σας παχύφυτο τακτικά όπως ποτίζετε τα άλλα φυτά. όλα σου μέχρι την επόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι Όταν έρθει η ώρα του πολλαπλασιασμού, φυτρώστε νέους βλαστούς. Τα περισσότερα βήματα αναπαραγωγής κάνετε κάθε χρόνο. Όσο περισσότερο δείχνεις στα παχύφυτά σου με περηφάνια.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *