Πώς να πολλαπλασιάσετε ορχιδέες με το Keikis;

Πώς να πολλαπλασιάσετε ορχιδέες με το Keikis;

Ορισμένα είδη ορχιδέων είναι δύσκολο να πολλαπλασιαστούν. ενώ μερικά είναι σχετικά εύκολα

Το Phalaenopsis, το Epidendrum, το Oncidium και το Dendrobium είναι μερικές ορχιδέες που τα keikis μπορούν να αναπαράγουν με επιτυχία.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον πολλαπλασιασμό ορχιδέας. Θα σας διδάξω πώς να προωθήσετε την ανάπτυξη του keiki και να διαδώσετε τις ορχιδέες σας.

Τι είναι το Orchid Keiki;

Οι ορχιδέες keiki που προφέρονται “kay-key” είναι ορχιδέες μωρών (το keiki είναι η λέξη της Χαβάης για το μωρό) ή κλαδιά ορχιδέας που μπορούν να συλλεχθούν από το μητρικό φυτό για να δημιουργηθούν νέες ορχιδέες.

για να εξασφαλίσει επιτυχές ζευγάρωμα Το Keiki πρέπει να αφεθεί στο μητρικό φυτό για να διασφαλιστεί ότι επιβιώνει κατά τη μεταφύτευση.

από την εμπειρία μου Οι ορχιδέες που έχουν ήδη τουλάχιστον τρία φύλλα και ρίζες μήκους 2-3 ιντσών είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν όταν αφαιρεθούν από το μητρικό φυτό keiki.

Επειδή τα keiki είναι γενετικά πανομοιότυπα με το μητρικό φυτό. Παράγουν λουλούδια που είναι ακριβώς ίδια με το μητρικό φυτό.

Γιατί το γιασεμί μεγαλώνει κεΐκι;

Το keiki για την ανάπτυξη της ορχιδέας σας συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία. Είναι μια φυσική διαδικασία. Ο λόγος που οι ορχιδέες αναπτύσσουν ξαφνικά keiki στην ταξιανθία σχετίζεται με τη συσσώρευση αυξητικής ορμόνης στην άκρη του λουλουδιού.

Αφού ανακαλύψαμε αυτό για τις ορχιδέες. Μπορέσαμε να διεγείρουμε τεχνητά την παραγωγή κεΐκι χρησιμοποιώντας πάστα κεΐκι, η οποία είναι μια γενική συγκέντρωση αυξητικής ορμόνης και μπορεί να εφαρμοστεί στις άκρες των λουλουδιών.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ορχιδέες που παράγουν Kiki ανταποκρίνονται στο άγχος. όταν ο φόβος της εξαφάνισης Οι ορχιδέες θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν παράγοντας keiki.

Επομένως, ελέγχετε πάντα την κατάσταση της υγείας των ορχιδέων σας για να δείτε αν είναι φυσιολογικό να παράγουν κικι.

Οι παράγοντες άγχους μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ανεπαρκές πότισμα, κακές συνθήκες φωτισμού ή αλλαγές θερμοκρασίας.

Παρακάτω εξηγώ πώς να καλλιεργήσετε το keiki στις ορχιδέες σας και τι πρέπει να χρησιμοποιείτε για τα καλύτερα αποτελέσματα στην προώθηση της ανάπτυξης του keiki.

Πώς να αποκτήσετε keiki στην ορχιδέα σας;

Ορισμένα είδη ορχιδέων γεννούν το keiki με φυσικό τρόπο. Και ένας τύπος που είναι ιδιαίτερα παραγωγικός σε αυτό είναι το είδος δεντρόβιο.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να προωθήσετε την ανάπτυξη του keiki φυσικά χρησιμοποιώντας αλόη βέρα και νερό καρύδας. Αν και καμία μελέτη δεν υποστηρίζει την αποτελεσματικότητά του στην προώθηση της παραγωγής keiki σε ορχιδέες, Αλλά ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι η εφαρμογή τζελ αλόης βέρα σε μπουμπούκια ανθέων και το πότισμα του εδάφους με νερό καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της παραγωγής κεκί.

Δεν τα έχω δοκιμάσει στις ορχιδέες μου. Οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για την αποτελεσματικότητά του, ωστόσο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι που παράγει απτά αποτελέσματα. Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε την πάστα Orchid Keiki που διατίθεται στο εμπόριο.

Ένα προϊόν που λειτουργεί για μένα είναι το Crazy Keiki Cloning Paste.

Εκτός από την κυτοκινίνη Περιέχει επίσης βιταμίνη Β1, η οποία είναι γνωστό ότι προάγει την ανάπτυξη του ακτινιδίου.

Αφού αφαιρεθεί το περίβλημα και βρεθούν τα μπουμπούκια Έβαλα ένα χάπι σε μέγεθος μπιζελιού στην άκρη. Τα μάτια που έχουν υποστεί επεξεργασία με πάστα keiki θα βελτιωθούν μέσα σε ένα μήνα.

Είχα τα μάτια μου σε 2 εβδομάδες, αλλά μερικές φορές μπορεί να πάρει έναν ολόκληρο μήνα για να δω οτιδήποτε βγαίνει.

Έχω επίσης παρατηρήσει ότι η επιλογή κόμβων που βρίσκονται πολύ κοντά στη βάση του δέντρου παράγει καλύτερα αποτελέσματα από την επιλογή κόμβων μακρύτερα από τη βάση.

Το Crazy Keiki Cloning Paste συνοδεύεται από μπατονέτες και απλές οδηγίες χρήσης.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πάστα μόνο μία φορά. γιατί είναι αδιάβροχο και πολύ κολλώδες Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως πέσει. Είναι στο εργοστάσιο εδώ και αρκετούς μήνες.

Ένα άλλο υπέροχο πράγμα σχετικά με αυτήν την πάστα κλωνοποίησης είναι ότι η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο σε ορχιδέες. Ισχύει για αφρικανική βιολέτα, μπονσάι, τριαντάφυλλο, Cattleya, Vanda κ.λπ.

Η εφαρμογή αυτής της κρέμας δεν επιτρέπει περαιτέρω συντήρηση του μητρικού φυτού. Οι ορχιδέες σας θα αφιερώσουν την ενέργειά τους στην ανάπτυξη του Keiki. Φροντίστε τον εαυτό σας όλη την ώρα

Για να διασφαλιστεί η επιτυχημένη ανάπτυξη του keiki Πρέπει να παρέχετε με συνέπεια τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης.

Πότε να φυτέψετε ορχιδέες Keiki;

Τώρα που ξέρετε πώς να μεγαλώσετε μια ορχιδέα keiki, πρέπει να εστιάσετε στην καλύτερη στιγμή για αναφύτευση, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα επιβιώσει.

Πριν διαχωρίσετε το keiki σας από το μητρικό φυτό. Φροντίστε να έχει λίγα φύλλα. (Τείνω να αφήνω το δικό μου μέχρι να έχει τουλάχιστον τρία φύλλα) και οι ρίζες του να έχουν μήκος 2-3 ίντσες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα μια φρέσκια λεπίδα ξυραφιού για να κόψω το keiki με μία κίνηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κοφτερή λεπίδα για να κόψετε τα φυτά, αρκεί να αποστειρωθούν πριν από τη χρήση.

για το επόμενο βήμα Υπάρχουν δύο σχολές σκέψης. Δηλαδή φύτευση keiki στην ίδια γλάστρα με το μητρικό φυτό. Ή φυτέψτε το μόνοι σας σε μια μικρή διαφανή γλάστρα.

Και οι δύο μέθοδοι έχουν πλεονεκτήματα.Η φύτευση του keiki δίπλα στο μητρικό φυτό δημιουργεί συνθήκες παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν όταν προσκολλώνται στο μητρικό φυτό.

Αλλά αυτό έχει το μειονέκτημα ότι εκτίθεται σε πιθανά παράσιτα και ασθένειες, όπως και το μητρικό φυτό.

Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφανές δοχείο 4 ιντσών για να γεμίσετε το keiki σας Χρησιμοποιήστε βρύα σφάγνου ή φλοιό έλατου για γρήγορη αποστράγγιση.

Βεβαιωθείτε ότι τα νεαρά φυτά σας δεν εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως. Καθώς το φως μεγαλώνει και αρχίζει να αναγεννάται Μπορείτε σταδιακά αυξήστε την ποσότητα φωτός που λαμβάνετε

Για το πότισμα, το υλικό φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό, αλλά όχι υγρό.Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σύστημα ποτίσματος που χρησιμοποιήσατε για το μητρικό φυτό. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ελαφρώς ανάμεσα στα ποτίσματα.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να ανθίσει το keiki;

Οι ορχιδέες δεν είναι γνωστό ότι αναπτύσσονται γρήγορα. Αλλά είναι ένα φυτό αργής ανάπτυξης που χρειάζεται λίγο χρόνο για να ωριμάσει.

έχοντας αυτό κατά νου Μην περιμένετε το νεοφυτεμένο keiki να ανθίσει τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, το keiki μπορεί να πάρει 2-3 χρόνια για να ανθίσει.

Φυσικά, δεν είναι ασυνήθιστο το keiki να ανθίζει τόσο γρήγορα. Ειδικά αν όλα στο περιβάλλον τους είναι δημιουργημένα για να προάγουν την ευημερία και την ανάπτυξή τους.Αν είστε τυχεροί, η νέα σας ορχιδέα μπορεί να ανθίσει ένα χρόνο αργότερα.

κάλυμμα

Μόλις το keiki μεγαλώσει στην ορχιδέα σας Ο πολλαπλασιασμός των ορχιδέων keiki είναι εύκολος. Το να κάνετε τις ορχιδέες σας να παράγουν κεΐκια είναι ένα άλλο θέμα.

Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο είδος ορχιδέας που μεγαλώνει φυσικά και εύκολα. είσαι τυχερός Αλλά μπορείτε να προωθήσετε την ανάπτυξη του keiki χρησιμοποιώντας ποιοτική πάστα keiki.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φυσικό καΐκι στις ορχιδέες μπορεί να είναι σημάδι ότι το φυτό είναι στρεσαρισμένο. Αξιολογήστε τη γενική υγεία του φυτού ορχιδέας για να προσδιορίσετε τι μπορεί να προκαλεί άγχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *