Πώς να πολλαπλασιάσετε το τριαντάφυλλο της ερήμου;

ดิน พืช และเครื่องมือทำสวน

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου είναι ένα αγαπημένο φυτό εσωτερικού χώρου. Αναζητάτε φυτά χαμηλής συντήρησης για τον κήπο ή το αίθριο σας; Αυτό το φυτό αναπτύσσεται σε ξηρά μέρη όπως βράχους ή ξηρές κοίτες ποταμών. Αλλά είναι καλά προσαρμοσμένα σε τροπικά και υποτροπικά περιβάλλοντα.

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου έχουν κοντά, διχαλωτά στελέχη στο επίπεδο του εδάφους. Κάθε κλαδί έχει πολλά φύλλα διατεταγμένα σε μια σπείρα κατά μήκος του.

Όσον αφορά την ανθοφορία, παράγει λευκά ή λευκοκίτρινα άνθη με κόκκινες κηλίδες στο κάτω χείλος. Το σπίτι σας θα είναι φωτεινό αυτό το διάστημα.

Πώς φυτεύω ένα τριαντάφυλλο της ερήμου;

μπορείς προπαγάνδα Τριαντάφυλλο της Ερήμου από μοσχεύματα ή σπόρους Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους τριαντάφυλλου ερήμου σε εξειδικευμένα φυτώρια ή διαδικτυακά, ωστόσο, φροντίστε να προμηθευτείτε φρέσκους σπόρους. Όσο πιο φρέσκοι είναι οι σπόροι, τόσο περισσότεροι Όσο πιο πιθανό είναι να αποκτήσετε υγιή και δυνατά φυτά.

Κατά τον πολλαπλασιασμό των τριαντάφυλλων της ερήμου από μοσχεύματα Το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι παχύ, χαριτωμένο υπέργειο ριζικό σύστημα. ο Η ουρά αναπτύσσεται από τον σπόρο. και παρατηρείται εύκολα κατά τη φύτευση

Το κύριο πλεονέκτημα του να ξεκινήσετε από τα μοσχεύματα είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάθε λογής δημιουργικά πράγματα, όπως να εμβολιάζετε από το ένα λουλούδι στο άλλο. Μπορείτε να συνδυάσετε πολλές μοναδικές περικοπές. συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια συναρπαστική διάταξη.

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου ξεκινούν από μοσχεύματα.

Βήμα 1: Κάντε τις περικοπές σας

Προσδιορίστε υγιή μητρικά φυτά για να δημιουργήσετε το δείγμα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρά, αποστειρωμένα εργαλεία κήπου για να ξεριζώσετε τα μοσχεύματα.

Κόψτε υγιή κλαδιά που είναι κατάλληλα για ριζοβολία τουλάχιστον έξι ίντσες.και τοποθετήστε το σε χαρτοπετσέτα ή εφημερίδα σε στεγνό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Τουλάχιστον αφήστε τα κλαδιά να στεγνώσουν πριν τα φυτέψετε. 48 ώρες.

Βήμα 2: Ετοιμάστε το μείγμα γλάστρας

Μετά από δύο ημέρες, το δοχείο ή το δοχείο είναι έτοιμο. χαλίκι, καλή αποστράγγιση κατσαρόλα ανάμειξηςΕναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμπορικά μείγματα σχεδιασμένα για παχύφυτα και κάκτους. ή ένα μείγμα ίσων μερών χώμα για γλάστρες, τύρφη, κοκοφοίνικα, άμμο και χαλίκι.

Φροντίστε να στρώσετε τον πάτο της κατσαρόλας. Η καλύτερη αποστράγγιση είναι το χοντρό χαλίκι..

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλαστρών του εμπορίου ή να συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα συστατικά, όπως χώμα, βρύα, κοκοφοίνικα, άμμο και χαλίκι.

Βήμα 3: Φυτέψτε τα μοσχεύματα

κομμένη τελική ένεση σκόνη ριζοβολίας Στη συνέχεια, βυθίστε το στο μείγμα φύτευσης σε βάθος δύο ιντσών. Μουλιάστε καλά το μείγμα της γλάστρας με ένα μπουκάλι ψεκασμού και το σουρώνουμε. Ομίχλη κάθε λίγες μέρες για να διατηρείται το έδαφος υγρό αλλά όχι υγρό.

Στα τριαντάφυλλα της ερήμου δεν αρέσει όταν το χώμα είναι υγρό. Εάν το χώμα μείνει πολύ υγρό, οι ρίζες θα σαπίσουν.

Τοποθετήστε το επόμενο δοχείο σε ζεστό, έμμεσο φως. εξακολουθώντας να βρίσκεται μέσα ή έξω και εξέτασε προσεκτικά

Αν το φυτέψετε σε εσωτερικό χώρο και αρχίσετε να φυτρώνουν φύλλα. Αλλάξτε το κάθε μέρα ή δύο για να βεβαιωθείτε ότι παίρνει την ίδια ποσότητα φωτός. αν δεν το κάνεις αυτό Θα καμπυλωθεί προς τον ήλιο.

Πώς να πολλαπλασιάσετε ένα τριαντάφυλλο της ερήμου από σπόρους

στη φύτευση σπόρων τριαντάφυλλου της ερήμου Ετοιμάστε ένα υπόστρωμα με 50% κόκκους κακάο ή τύρφη και 50% περλίτη ή άμμο.Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ρηχό δίσκο ή κατσαρόλα. και μετά τη φύτευση των σπόρων Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε σημείο που έχει άφθονο φως.

ακόμη ένα πράγμα Στο μεταξύ, μπορείτε να προετοιμάσετε ένα μαξιλάρι θέρμανσης για να δημιουργήσετε τη σωστή θερμοκρασία για τη βλάστηση των σπόρων. 80 έως 85°FΕδώ είναι μια γρήγορη λύση για να φυτέψετε τους σπόρους σας.

Βήμα 1: Φυτέψτε τους σπόρους

Βάλτε την ίδια ποσότητα σπόρων σε κάθε δοχείο. Πασπαλίστε τους σπόρους ομοιόμορφα στην επιφάνεια του μέσου. μια στο τόσο Καλύπτουμε με μείγμα γλάστρας.

Δίσκος δενδρυλλίων.
όταν τοποθετείτε τους σπόρους σε ένα δοχείο Απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με φυτευτικό υλικό.

Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να γεμίσετε ομοιόμορφα το μέσο του άγαρ με νερό.Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε δεύτερη μέρα μέχρι να βλαστήσουν οι σπόροι.

Βήμα 2: Φροντίδα για τα σπορόφυτα

Όταν οι σπόροι αρχίζουν να φυτρώνουν περ. τρεις έως επτά ημέρεςνα συνεχίσει μία ή δύο Διατηρήστε το υγρό για μια εβδομάδα χωρίς υπερβολικό πότισμα.

Τα σπορόφυτα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μεταφυτεύονται σε ατομικά δοχεία σε ένα μήνα.

όταν το φυτό βγάζει νέα φύλλα Ήρθε η ώρα να μετακινηθείτε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία. Τα φυτεμένα τριαντάφυλλα της ερήμου λαμβάνουν άμεσο ηλιακό φως.

Μπορείτε να φυτέψετε τριαντάφυλλα της ερήμου απευθείας στο έδαφος έξω. αλλά επειδή δεν είναι ανθεκτικά στο κρύο Καλό είναι να τα καλλιεργείτε σε δοχεία, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο χειμώνας προκαλεί μαρασμό των φύλλων και η παρατεταμένη έκθεση στο κρύο μπορεί να σκοτώσει το φυτό.

Πώς να κάνετε τα τριαντάφυλλα της ερήμου να μεγαλώνουν πιο γρήγορα;

Για να κάνετε το τριαντάφυλλό σας της ερήμου να μεγαλώσει πιο γρήγορα Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε επαρκείς ή επαρκείς συνθήκες:

  • ηλιακό φως
  • νερό
  • λίπασμα
  • Αποφύγετε παράσιτα και ασθένειες
  • κλάδεμα

Εάν τροποποιήσετε όλες αυτές τις συνθήκες και φροντίσετε σωστά Το τριαντάφυλλό σας στην έρημο θα μεγαλώσει Τα λουλούδια διαρκούν πολύ ανάλογα με το περιβάλλον σας και προσελκύουν επικονιαστές όπως κολίβρια, μέλισσες και πεταλούδες.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζονται τα τριαντάφυλλα της ερήμου;

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου προτιμούν μια ζεστή εποχή βροχών. Μειώστε όμως το πότισμα στις αρχές του χειμώνα. ελέγχετε πάντα το χώμα όταν το χώμα είναι στεγνό Παρέχετε μέτριο πότισμα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Ποτίζουμε μέτρια σε ζεστό καιρό και αραιά το χειμώνα.

Μην αφήνετε το χώμα να μουλιάσει στο νερό γιατί αυτό μπορεί να σκοτώσει το φυτό.

Διατηρήστε το έδαφος υγρό, αλλά όχι μουσκεμένο.Το υγρό χώμα θα προκαλέσει σήψη των ριζών και θα βλάψει το φυτό σας. εάν φυτευτεί σε εξωτερικό χώρο Φυτέψτε τα φυτά σας σε μια πλαγιά για να ενθαρρύνετε την αποστράγγιση.

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και απαιτούν πολύ λίγο πότισμα καθώς ωριμάζουν. Κατά τη διάρκεια της έντονης ξηρασίας, το νερό στάζει αργά, περιστασιακά κατά τις πιο δροσερές περιόδους της ημέρας.

Πόσο ήλιο χρειάζεται το Desert Rose;

Τα τριαντάφυλλα της ερήμου αρέσουν στον ήλιο και θα παράγουν την πλήρη άνθιση τους κάτω από θερμοκρασίες απευθείας ηλιακού φωτός. 70°F έως 100°F

Μπορούν να αναπτυχθούν το πρωί ή το απόγευμα. αλλά δεν θα ανθίζει πολύ συχνά Αυτά τα δέντρα έχουν λεπτούς κορμούς που γίνονται αδύναμοι όταν τοποθετούνται κάτω από τη σκιά.

νεαρό τριαντάφυλλο της ερήμου
Χρειάζονται ισχυρό ηλιακό φως για να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να τα επηρεάσει. Ειδικά το φως του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας που μπορεί να κάψει τα φύλλα του. Λόγω της αλλαγής του καιρού και της πτώσης της θερμοκρασίας. 55°F ή χαμηλότερα δεν θα λειτουργήσει. Κλαδέψτε το φυτό και φέρτε το μέσα ή σκιάστε το με ζεστό καιρό.

Προσθέστε θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη των φυτών.

Ταΐστε ελαφρά τα φυτά σας. Προσθέστε ένα υδατοδιαλυτό ή βραδείας αποδέσμευσης λίπασμα κάθε λίγες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι Epsom για να ξεκινήσετε τα πράσινα και πιο πράσινα φύλλα.

δώσε μου το τριαντάφυλλό σου της ερήμου Δώστε μια αραιωμένη τροφή κάθε δύο εβδομάδες την άνοιξη. Το φυτό ξυπνά από έναν χειμερινό λήθαργο.

Μειώστε τη συχνότητα σε μία φορά το μήνα το καλοκαίρι. όταν πλησιάζει ο χειμώνας Σταματήστε να ταΐζετε το φυτό και αφήστε το να ηρεμήσει μέχρι να κοιμηθεί.

Αν φέρετε το τριαντάφυλλό σας στην έρημο για το χειμώνα, Η μέτρια σίτιση πρέπει να γίνεται στα μέσα του χειμώνα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο αφού το φυτό θα είναι ανενεργό.

Ποια παράσιτα και προβλήματα επηρεάζουν το τριαντάφυλλο της ερήμου;

Το πιο κοινό πρόβλημα με το τριαντάφυλλο της ερήμου είναι η σήψη των ριζών. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτά τα φυτά έχουν χοντρές ρίζες που συγκρατούν το νερό. Αυτά τα φυτά δεν τους αρέσει ή δεν θέλουν να βρίσκονται στο νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επομένως κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό με το υπερβολικό πότισμα.

Θυμηθείτε να ποτίζετε προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι το σύστημα αποστράγγισης του φυτού σας λειτουργεί σωστά.

Τα παράσιτα που είναι επιβλαβή για τα φυτά της τριανταφυλλιάς της ερήμου περιλαμβάνουν:

  • Mealybug
  • ψείρα των φυτών
  • καβαλάρης

Αυτά τα παράσιτα μπορούν να εξαλειφθούν χρησιμοποιώντας εντομοκτόνα ελαίου neem. Για άλλα έντομα, όπως οι κάμπιες, αφαιρέστε τα από το φυτό. Να φοράτε πάντα γάντια όταν τα μαζεύετε. Στη συνέχεια, θεραπεύστε χρησιμοποιώντας φυτά. Bacillus thuringiensis (BT) το συντομότερο δυνατό..

Οι κάμπιες θα καταβροχθίσουν γρήγορα το φυτό σας τριαντάφυλλο της ερήμου και θα το μειώσουν στο στέλεχος. Μόλις αφαιρέσουν το φυτό σου και το γιατρέψεις, μην απελπίζεσαι, θα ξαναβγάλει νέα φύλλα.

Είναι απαραίτητο το κλάδεμα για τα τριαντάφυλλα της ερήμου;

Επειδή αυτά τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν σε μεγάλα ύψη. Χρειάζεται σπάνια κλάδεμα και φύτευση για να το κρατήσει υπό έλεγχο.

Το τακτικό κλάδεμα θα κρατήσει τα φυτά σας υγιή, φρέσκα και περιποιημένα.

Δενδρύλλιο με κομπόστ σε γλάστρα
Το κλάδεμα διατηρεί το τριαντάφυλλο της ερήμου σας να φαίνεται φρέσκο ​​και όμορφο.

Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, κόψτε ή κόψτε τυχόν ανεπιθύμητη ανάπτυξη. για να γίνει πιο παραγωγικός ο λήθαργος Περιορίστε τυχόν υπερβολική ανάπτυξη πριν φέρετε το φυτό στο χειμώνα.Επιπλέον, το μικρότερο, πιο συμπαγές φυτό είναι εύκολο να διατηρηθεί σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Κλαδέψτε τα φυτά της ερήμου πριν τα μεταφυτέψετε σε εξωτερικούς χώρους την άνοιξη. Αφαιρέστε τα νεκρά ή κατεστραμμένα φύλλα και φυτά για να ανταγωνίζεστε λιγότερο για θρεπτικά συστατικά. Κλαδέψτε τα νεκρά κλαδιά για να βελτιώσετε το σχήμα του φυτού. Αυτά τα κλαδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κλαδιά για την ανάπτυξη νέων φυτών.

συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε όλα όσα πρέπει να κάνετε για να κάνετε το τριαντάφυλλο της ερήμου να μεγαλώσει πιο γρήγορα. Ένα μόνο κομμάτι αυτού του όμορφου φυτού είναι αρκετό για τον κήπο σας.

Μπορείτε επίσης να το συνδέσετε σε άλλα φυτά όπως πικροδάφνες και να δώσετε στυλ στο σπίτι σας όσο τα λουλούδια είναι ανθισμένα.

Όλα αυτά τα θαύματα κάνουν τα τριαντάφυλλα της ερήμου μέρος της οικογένειας. Καθώς φροντίζετε και απολαμβάνετε αυτό το καταπληκτικό φυτό κατά τη διάρκεια των εποχών και των ετών. Θα τον θεωρείτε πολύτιμο φίλο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *