Πώς να πολλαπλασιάσετε το φυτό αέρα;

พืชอากาศในกระถางที่ไม่มีดิน

Τα αερόφυτα, γνωστά και ως Tillandsias, είναι φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία που αναπτύσσονται σχετικά εύκολα και είναι εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου. με ένα μόνο φυτό αέρα Μπορείτε εύκολα να φυτέψετε τη συλλογή σας. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να γνωρίζετε πότε η τραχεία σας είναι έτοιμη να εξαπλωθεί και να δράσετε γρήγορα πριν να είναι πολύ αργά. Επειδή τα φυτά παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες και το νερό. Άρα οι ρίζες δεν χρειάζονται χώμα.

Πώς λοιπόν πολλαπλασιάζεις ένα φυτό αέρα; Ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού των φυτών αέρα είναι με μοσχεύματα. Θα χρειαστεί να ξεφλουδίσετε προσεκτικά τα φύλλα του φυτού ή να τα κόψετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο βλαστάρι στη βάση. Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε την περιοχή όπου το φυτό σας είναι συνδεδεμένο με το ριζικό σύστημα για να αισθάνεστε την μπάλα πριν ξεκινήσετε να κόβετε τα φύλλα. όταν παίρνετε τα μοσχεύματα Μπορείτε να το ριζώσετε σε νερό ή χώμα. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα αερόφυτα με σπόρους ή μοσχεύματα βλαστών.

σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου Θα εξετάσουμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη διάδοση των ανεμόμυλων. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Πολλαπλασιασμός των φυτών στον αέρα χρησιμοποιώντας μετατοπίσεις/κύβους

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι πολλαπλασιασμού των αερόφυτων, αλλά Η ωοτοκία είναι η απλούστερη, πιο αποτελεσματική και κοινή τεχνική αναπαραγωγής.

Συνιστάται να απογαλακτιστεί το κουτάβι το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Η όλη διαδικασία διαχωρισμού των απογόνων από το μητρικό φυτό είναι σχετικά εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κοφτερό μαχαίρι ή ξυράφι, ένα απαλό φως και ένα καλό μέρος για να ταΐσετε τα παιδιά σας.

Αγγίξτε τη βάση του μητρικού φυτού για να βεβαιωθείτε ότι έχει απογόνους. Τραβήξτε τα φύλλα προς τα πάνω και κόψτε προσεκτικά το μητρικό φυτό στη βάση. Προσέξτε να μην καταστρέψετε τα κουτάβια ή να κόψετε τα μητρικά φυτά περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Το κλάδεμα του βλαστού από το μητρικό φυτό είναι μια απλή διαδικασία. Αυτό είναι κάτι που σχεδόν όλοι μπορούν να κάνουν. Μερικές φορές η τοποθέτηση του κουταβιού θα σας βοηθήσει να το πιάσετε εύκολα χωρίς εργαλεία κοπής.

Αφού αφαιρέσετε το offset Φυτέψτε το όπως θα κάνατε ένα φυτό αέρα πλήρους μεγέθους. Είναι τόσο απλό. Μπορείτε να αποφασίσετε αν θα ριζώσετε τα σπορόφυτα σε μείγμα γλάστρας ή νερό.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας είναι πλήρως ενυδατωμένο, τοποθετώντας το σε ένα μπολ με νερό.

Θα πρέπει να κρατήσετε το κουτάβι σας πλήρως ενυδατωμένο τοποθετώντας το σε ένα μπολ με νερό.

Μερικοί άνθρωποι αρέσκονται να τοποθετούν τη μετατόπιση στον πίνακα ανάπτυξης χρησιμοποιώντας εμβολιασμένο σύρμα και να το τοποθετούν σε σχετικά φωτεινή απόχρωση. Εάν δεν έχετε καλή εσωτερική τοποθεσία Μπορείτε να βγάλετε το κουτάβι σας έξω στη σκιά.

Ωστόσο, εάν φυτεύετε έναν ανεμόμυλο κατά τη διάρκεια του χειμώνα Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τα λουλούδια που έχουν αφαιρεθεί πρόσφατα στη σκιά. για να μην καταστραφεί από το υπερβολικό κρύο

Πότε αρχίζουν τα αερόφυτα να παράγουν απογόνους;

Τα φυτά αέρα συνήθως αρχίζουν να παράγουν αντισταθμίσεις μετά τον πρώτο κύκλο ανθοφορίας. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για την παραγωγή απογόνων. Ορισμένες ποικιλίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ανθίσουν και αρχίζουν να καρποφορούν.

Η υπομονή είναι μια αρετή για εσάς στην αναπαραγωγή φυτών αέρα. Αυτά τα παχύφυτα τείνουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα. στη γλυκιά ώρα Και δεν μένει τίποτα άλλο παρά να περιμένεις.

Αυτά τα κουτάβια χρησιμεύουν ως το σημείο εκκίνησης για νέα φυτά αέρα και είναι εντελώς ανεξάρτητα. που τελικά θα ωριμάσει, θα ανθίσει και θα καρποφορήσει από μόνο του

αερόφυτα σε μικρά μπουκαλάκια με νερό
Οι απόγονοι συνήθως αναπτύσσονται μετά τον πρώτο κύκλο ανθοφορίας των αερόφυτων. Μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.

Συνιστάται να αφήνετε το νεαρό φυτό να μεγαλώσει τουλάχιστον το ένα τρίτο ή το μισό του μεγέθους του μητρικού φυτού πριν τεμαχιστεί και πολλαπλασιαστεί ένα κάθε φορά.

Στην άγρια ​​φύση, τα νεαρά φυτά συχνά συνδέονται με το μητρικό φυτό μέχρι να πεθάνουν. όταν πεθάνει το μητρικό φυτό Τα σπορόφυτα θα αναπτυχθούν σε όμορφα νέα φυτά, επομένως η αφαίρεση της μετατόπισης δεν είναι απαραίτητη εάν θέλετε να αναπτυχθούν φυσικά.

Πόσους νεοσσούς μπορεί να βγάλει ένας ανεμόμυλος;

Ο αριθμός των νυμφών που παράγονται από τα φυτά του αέρα εξαρτάται από τον τύπο του φυτού. Ωστόσο, η κοινή Tillandsia παράγει συνήθως από δύο έως οκτώ γέννες.

Η χρονική μετατόπιση που θα συμβεί θα εξαρτηθεί επίσης από τον τύπο των φυτών που έχετε. Μερικά φυτά αέρα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς πριν καν αρχίσει ο κύκλος της ανθοφορίας. ενώ ορισμένα είδη χρειάζονται περισσότερο χρόνο μετά την ανθοφορία πριν καρποφορήσουν.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προωθήσετε την ανάπτυξη του μωρού σας;

Γενικά, τα αερόφυτα σας θα πρέπει να αρχίσουν να παράγουν απογόνους μετά τον κύκλο της ανθοφορίας χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο χρόνος που τα φυτά σας αρχίζουν να ανθίζουν μπορεί να ποικίλλει. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάποια στιγμή θα ανθίσει και θα βγάλει μπουμπούκια.

ωστόσο, Ορισμένα φυτά του αέρα, όπως το xerographica, είναι σχετικά αργά ανθισμένα και αντισταθμίζονται. Τα αερόφυτα σας χρειάζονται φως. εξαερισμός και αρκετό νερό για να παράγει καρπούς και να παράγει υγιείς απογόνους

Ξηρογραφικές εικόνες φυτών.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα ξηρογραφικού φυτού.

Η ένταση φωτός και η έκθεση που χρειάζεται το φυτό σας για να παράγει κουτάβια εξαρτάται από την ποικιλία του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φυτικό λίπασμα ειδικά σχεδιασμένο για αερόφυτα για να ενθαρρύνει την ανθοφορία και την επακόλουθη νύμφη.

Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το λίπασμα πρέπει να εφαρμόζεται με μέτρο και χωρίς να αλλοιώνονται οι κατάλληλες συνθήκες φροντίδας και καλλιέργειας.

Τι θα συμβεί αν δεν διαχωρίσω το offset;

Στο φυσικό τους περιβάλλον, οι προνύμφες συνήθως συνδέονται με το μητρικό φυτό μέχρι να πεθάνουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο εάν δεν θέλετε να χωρίσετε τα σπορόφυτα και να τα μεγαλώσετε σε νέα φυτά.

Το να μην χωρίσετε το δενδρύλλιο είναι ακίνδυνο και σας δίνει μόνο σχετικά σπάνια φυτά.

Έτσι, αν θέλετε κάτι μοναδικό για τον κήπο ή το σπίτι σας διακοσμητική συλλογή. Αφήστε τα κουτάβια με το μητρικό φυτό και δείτε τι θα συμβεί.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας λουλούδι αέρα;

Μέχρι τώρα έχετε κατανοήσει τη φόρμουλα για την παραγωγή άνθισης ρεβιθιών, οπότε αν μπορείτε να κάνετε τα φυτά του αέρα σας να ανθίσουν γρήγορα Μπορείτε να είστε σίγουροι για την παραγωγή κουταβιών.

Αρκεί το φυτό σας να είναι υγιές και να το φροντίζετε καλά. Η ανθοφορία δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι οι κωδωνοκρουσίες σας λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως. Τοποθετήστε το σε παράθυρο με βόρειο προσανατολισμό ή σε καλή τοποθεσία με μερική σκιά. Εάν παρατηρήσετε ότι αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί πολύ καλά, Μεταφέρετε το φυτό σας σε πιο φωτεινή τοποθεσία.

φυτεύονται σπορόφυτα
έτσι ώστε τα φυτά του αέρα να ανθίζουν πιο γρήγορα Πρέπει να παρέχετε αρκετό ηλιακό φως για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Ποτίζετε τακτικά χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο σύστημα για να εξασφαλίσετε ότι τα φυτά σας απορροφούν το νερό που χρειάζονται κατά την ανάπτυξη και την ανθοφορία. Εάν ζείτε σε περιοχή με υγρασία Μουλιάζουμε τα φυτά σε νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά την εβδομάδα.

Ποτίστε πιο συχνά εάν παρατηρήσετε ότι στεγνώνει γρήγορα. ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Τελικά Λιπαίνετε τα αερόφυτα σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Η λίπανση θα προωθήσει την ταχύτερη ανάπτυξη και θα διατηρήσει τα φυτά σας καλά τρέφονται για να παράγουν υγιείς καρπούς. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ειδικά για φυτά λίπασμα αέρα ή λίπασμα bromeliad.

πολλαπλασιασμός με σπόρο

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα φυτά του αέρα με τη βλάστηση των σπόρων, αν και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συλλέξτε σπόρους από υπάρχοντα ανθοφόρα φυτά μετά την περίοδο ανθοφορίας. Μουλιάστε τους σπόρους σε ένα μπολ με νερό για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μέχρι να φουσκώσουν και να μεγαλώσουν σε μέγεθος. Αυτό είναι σημάδι ότι αρχίζουν να φυτρώνουν.

Δεν χρειάζεται να καλύπτετε τους σπόρους ή να τους εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως όταν μουλιάζετε. Εάν τα φυτά σας δεν παράγουν σπόρους κατά την περίοδο της ανθοφορίας Αγοράστε σπόρους από το φυτώριο της περιοχής σας.

διαδικασία βλάστησης σπόρων
Ένας τρόπος για να βοηθήσετε τα φυτά να διαδώσουν τον αέρα είναι να προκαλέσετε τη βλάστηση των σπόρων.

Όταν οι σπόροι σας αρχίσουν να φουσκώνουν και να δείχνουν σημάδια βλαστάρι Το βγάζετε από το νερό και το τοποθετείτε σε ένα λεπτό λευκό πανί σε ηλιόλουστο μέρος. Βεβαιωθείτε ότι απλώνετε το εσώρουχο σε μια περιοχή που δέχεται άφθονο ηλιακό φως, όπως ένα αίθριο ή μια βεράντα.

Ψεκάστε τους σπόρους με νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.Αν οι σπόροι δεν ποτιστούν καλά, σταδιακά θα μαραθούν και θα μαραθούν.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτρωμένα σπορόφυτα με απαραίτητο υγρό λίπασμα μισής ισχύος. Βεβαιωθείτε ότι το υγρό λίπασμα που χρησιμοποιείτε είναι ειδικά σχεδιασμένο για αιολικές εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να γονιμοποιήσετε τα σπορόφυτα.

Όταν το σπορόφυτο μεγαλώσει μια ίντσα ή δύο. Μετακινήστε τα στα δικά τους δοχεία και αρχίστε να τα φροντίζετε. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Και να θυμάστε, αυτά τα παχύφυτα μεγαλώνουν αργά. Μερικές φορές ένα δέντρο μπορεί να πάρει έως και εννέα μήνες για να ωριμάσει.

τελικές σκέψεις

Αυτός είναι ο αερομεταφερόμενος πολλαπλασιασμός των φυτών. Και ελπίζουμε ότι έχετε μάθει πώς να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας. Το πιο σημαντικό, φροντίστε να φροντίζετε καλά τα νεαρά φυτά αέρα. και πότισμα μόνο όταν χρειάζεται Ήρθε η ώρα να βγείτε εκεί έξω και να αρχίσετε να εκτρέφετε φυτά αέρα για να τα προσθέσετε στη συλλογή σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *