Πώς να φροντίσετε την Eugenia Topiary;

Πώς να φροντίσετε την Eugenia Topiary;

δέντρο πολλαπλών χρήσεων Τα μικρά, πυκνά φύλλα της Ευγενίας διευκολύνουν το κόψιμο σε διάφορα σχήματα και μορφές.

Αν και τα περισσότερα διατηρούνται ως φυτά για μπαλκόνια και αίθρια ή ως φυτά τοπίου. Αλλά μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους σε δοχεία.Σε ορισμένες ζώνες, οι τριανταφυλλιές πρέπει να είναι πιο εσωτερικές.

Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό στο αίθριο, στον κήπο ή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Εδώ είναι η συμβουλή μου για το πώς να φροντίσετε καλύτερα τα φυτά τριανταφυλλιάς:

μέγεθος και ανάπτυξη

Το Eugenia topiary δεν έχει γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, κατά μέσο όρο 12 ίντσες το χρόνο. Ανάλογα με την ποικιλία, το φυτό μπορεί να αυξηθεί πολύ ψηλά, έως και 40 πόδια. Ωστόσο, ορισμένα είδη φτάνουν μόνο τα 4 πόδια.

για διάχυση Το στέμμα μπορεί να εξαπλωθεί σε 20 πόδια, αλλά αυτό σίγουρα δεν θα συμβεί όταν το φυτό κόβεται σε διάφορα σχήματα και μορφές.

Εντυπωσιακό είναι και το προσδόκιμο ζωής της Ευγενίας. Κάτω από ιδανικές συνθήκες μπορεί να ζήσει 40-50 χρόνια.

Απαιτήσεις οπτικών

Τα τριαντάφυλλα χρειάζονται μια πλήρη ηλιοθεραπεία όταν φυτεύονται σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους. όταν διατηρούνται σε εξωτερικούς χώρους Οι καλύτερες συνθήκες φωτισμού είναι ο ήλιος το πρωί και η μερική σκιά το απόγευμα. Εάν η περιοχή σας δεν είναι πολύ ζεστή Μπορείτε να κρατήσετε την Ευγενία έξω στον ήλιο όλη την ημέρα.

Όταν καλλιεργείτε την Eugenia σε εσωτερικούς χώρους σε δοχεία Τοποθετήστε το κοντά σε ένα νότιο ή δυτικό παράθυρο για να έχετε αρκετό φως.

Ο θάμνος δεν πάει καλά στη σκιά. Τα φύλλα του μπορούν να αλλάξουν χρώμα και το φυτό έχει μήκος ως το πόδι. κάτι που πρέπει να αποφύγετε σε έναν τοπικό κήπο.

άρδευση

Το τριαντάφυλλο δεν πρέπει να φυτεύεται σε βρεγμένο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα. λόγω μέτριου ποτίσματος Μην αφήνετε το χώμα να κορεστεί. Αντίθετα, κρατήστε το ελαφρώς υγρό.

Άλλα σκληρά πράγματα πρέπει να αποφεύγονται – αφήστε το έδαφος να στεγνώσει εντελώς. και τα φύλλα του είναι τραγανά.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους θάμνους Eugenia που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί. Τα ώριμα φυτά έχουν ισχυρά ριζικά συστήματα που αντέχουν σε περιόδους ξηρασίας.

Είτε τοποθετείτε αυτόν τον θάμνο σε ένα δοχείο είτε τον φυτεύετε απευθείας στο έδαφος Βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι υγρό ή βροχερό μετά τη βροχή.

Παρακολουθήστε την υγρασία του εδάφους και τα επίπεδα νερού μόνο όταν είναι απαραίτητο. και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

τύπος εδάφους

Βρήκαμε ότι το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι απαραίτητο για αυτά τα φυτά. και όταν φυτεύεται σε δοχείο Η προσθήκη άμμου στο μείγμα της γλάστρας σας θα βελτιώσει την αποστράγγιση και θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερβολικού ποτίσματος.

Ένα καλό μείγμα φύτευσης τριαντάφυλλου μήλου γίνεται με την ανάμειξη ενός μέρους κομπόστ, ενός μέρους αργίλου και δύο μερών άμμου.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα δέντρα Ευγενία (Eugenia topiary) είναι ανθεκτικά στις ζώνες 10-11, επομένως μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο σε αυτές τις περιοχές. Σε άλλες περιοχές, είναι καλύτερο να τα καλλιεργήσετε σε δοχεία και να τα φυτέψετε σε εσωτερικούς χώρους για το χειμώνα.

γιατί δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό Επομένως, δεν πρέπει να βγαίνει έξω το χειμώνα. Ο παγετός μπορεί να βλάψει τα φυτά. Και ο κρύος, ξηρός αέρας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αφυδάτωση.

Εάν δεν μπορείτε να μεταφέρετε φυτά στο σπίτι σας λόγω του μεγέθους ή του βάρους του δοχείου Τουλάχιστον, θα πρέπει να καλύψετε τα φυτά με μονωτικό υλικό, όπως λινάτσα, για να μειώσετε τις ζημιές από τον παγετό και τον αέρα.

γονιμοποίηση

Αν και τα τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται σε δοχεία είναι ευαίσθητα στη συσσώρευση ορυκτού αλατιού από τα λιπάσματα Αλλά η περιστασιακή λίπανση με ένα αραιωμένο ισορροπημένο λίπασμα μπορεί να ωφελήσει το φυτό.

Η λίπανση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των φυτών και θα διατηρήσει το φύλλωμα παχύ και πράσινο.

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο αραιωμένο λίπασμα. Λιπάνετε μία φορά κάθε 3-4 εβδομάδες.

Εάν γονιμοποιήσετε πολύ, το φυτό θα ρίξει τα φύλλα του. Θα πρέπει να ξεπλύνετε το χώμα για να αραιώσετε τη συσσώρευση αλατιού. Το μούλιασμα της κατσαρόλας ή του δοχείου σε νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Το χειμώνα, δεν πρέπει να γονιμοποιήσετε το τριαντάφυλλο για να ξεκουραστεί.

προσθήκη και επανάληψη

Τα τριαντάφυλλα θα πρέπει να μεταφυτευτούν όταν μεγαλώσουν έξω από τις γλάστρες τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δέντρα της Ευγενίας είναι πολύ βαριά και επιρρεπή σε ανατροπή.

Η επαναπροσθήκη διατηρεί το μείγμα αναπλήρωσης φρέσκο ​​και απομακρύνει τα παλιά, κορεσμένα με ανόργανα μείγματα.

όταν μετακινείτε γλάστρες Αποκτήστε ένα στιβαρό δοχείο που μπορεί να υποστηρίξει το βάρος της ευγενίας σας χωρίς κίνδυνο πτώσης. Οι γλάστρες πρέπει να έχουν τρύπες αποστράγγισης για να αποφευχθεί η στασιμότητα του νερού στη γλάστρα.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τους θάμνους της ευγενίας;

Οι μηλιές τριανταφυλλιάς μπορούν να πολλαπλασιαστούν από μοσχεύματα μαλακού ξύλου. που συλλέγεται καλύτερα το καλοκαίρι αφού τα φυτά έχουν τελειώσει την ανθοφορία

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι 4 ή 6 ιντσών με άκρες φύλλων και στέλεχος πάχους τέταρτης ίντσας. Φυτέψτε σε γλάστρες 8 ιντσών που στραγγίζουν καλά, έτσι ώστε η κάτω πλευρά των φύλλων να είναι πάνω από το μείγμα γλάστρας.

Μπορείτε να καλύψετε το κομμένο κομμάτι με μια διάφανη πλαστική σακούλα και να το αφήσετε να υγρανθεί, θολώνοντάς το όποτε αρχίζει να στεγνώνει.

Διατηρήστε το μείγμα γλάστρας με μέτρο και τα μοσχεύματα θα ριζώσουν σε ένα ή δύο μήνες.

Σε σύγκριση με άλλους θάμνους, αυτός ο θάμνος χρειάζεται πολύ χρόνο για να ριζώσει. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να σκληρύνει περίπου ένα μήνα μετά την ριζοβολία.Προσαρμόστε απαλά τον θάμνο σε πλήρη ήλιο και εναλλάξ με τακτικό πότισμα.

κάλυμμα

Το Eugenia Topiary καλλιεργείται ευρέως ως φυτό τοπίου ή ως ελκυστικό φυτό εσωτερικού χώρου ή βεράντας.

Μπορεί να κοπεί σε διάφορα σχήματα και να εκπαιδευτεί για να μεγαλώσει σε μπάλα. Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλλαγές ή παραλλαγές εκπαίδευσης περιλαμβάνει μια μπάλα ή δύο μπάλες που συνδέονται με έναν κεντρικό άξονα.

Όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας με την Eugenia Topiary, να είστε βέβαιοι ότι αφού καλύψετε τις απαιτήσεις Θα σας ενθουσιάσει με πυκνό πράσινο φύλλωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *