Πώς να φροντίσετε την Macho Fern;

Πώς να φροντίσετε την Macho Fern;

Πιστή στο όνομά της, η αρσενική φτέρη (Nephrolepis piserata) βγάζει μεγάλα φύλλα. Δίνει μια τροπική αίσθηση

Το αέρινο πράσινο μπορεί να προσθέσει μια πινελιά πολυτέλειας στο χώρο διαβίωσής σας. Λειτουργεί επίσης καλά σε ένα σκιερό αίθριο. και μπορεί να φυτευτεί σε μεγάλα δοχεία ή κρεμαστά καλάθια.

Η καλλιέργεια αυτής της φτέρης δεν είναι ασυνήθιστο πρόβλημα, ειδικά στις ζώνες 9 έως 10 αφού καταλάβετε τα βασικά. Οι αρσενικές φτέρες που διακοσμούν ένα μπαλκόνι ή έναν εσωτερικό χώρο μπορεί να είναι χρήσιμες.

Εδώ είναι οι συμβουλές μου για το πώς να φροντίσετε καλύτερα το Nephrolepis piserata σας.

μέγεθος και ανάπτυξη

Το Nephrolepis biserrata είναι επίσης γνωστό ως γιγάντια σπαθοφτέρη. Στην πραγματικότητα, το δέντρο μπορεί να εξαπλωθεί έως και 6 πόδια και να φτάσει τα 4 πόδια.

Φυσικά, οι συνθήκες εσωτερικού χώρου μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις συνθήκες του φυσικού οικοτόπου του φυτού. Επομένως, το φυτό μπορεί να είναι μικρότερο και τα φύλλα του να μην παράγουν τόσο πολύ.

Απαιτήσεις οπτικών

για καλύτερα αποτελέσματα Φυτέψτε το φυτό σε σκιερό ή μερικώς σκιερό χώρο. Σε εσωτερικούς χώρους, δεν πρέπει να φυτεύεται κοντά στα νότια και δυτικά παράθυρα.

Μια τοποθεσία με πρωινό ηλιακό φως είναι η καλύτερη για το φυτό. Το δυνατό, άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα ευαίσθητα φύλλα της φτέρης.

Ένα σκιερό μπαλκόνι ή αίθριο λειτουργεί καλά. Ή όταν χρησιμοποιείτε το φυτό ως κάλυμμα εδάφους σε σκιερό μέρος όπου λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως.

Αν και δεν είναι εύθραυστο φυτό. Αλλά οι αρσενικές φτέρες πρέπει να προστατεύονται από ισχυρούς ανέμους.

άρδευση

Το Macho Fern έχει μέτριες απαιτήσεις σε πότισμα. Ποτίστε τόσο ώστε να διατηρείται το ανώτερο στρώμα του εδάφους υγρό. αλλά όχι να βρέχεται

Το μουσκεμένο έδαφος δεν είναι ωφέλιμο για το φυτό. Αυτό προκαλεί την ανάπτυξη μούχλας και τη σήψη, η οποία τελικά καταστρέφει τη Φτέρη Macho.

Ποτίστε όταν το φυτικό έδαφος αρχίσει να στεγνώνει.Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού πρέπει να ποτίζετε καθημερινά. και μερικές φορές λιγότερο πότισμα

Ελέγχετε πάντα το χώμα απλώνοντας το δάχτυλό σας στο γόνατό σας για να εκτιμήσετε αν είναι υγρό ή στεγνό.

Εάν δεν υπάρχει νερό για πολύ καιρό Τα φυτά θα μαραθούν και θα στεγνώσουν. Ελέγξτε λοιπόν τη στάθμη του νερού, ειδικά σε πολύ ζεστό καλοκαίρι ή ξηρό καιρό.

τύπος εδάφους

Το χώμα Macho Fern πρέπει να είναι αεροστεγές για να διευκολύνει τη γρήγορη αποστράγγιση. Το χώμα που τείνει να είναι γεμάτο νερό δεν θα κρατήσει αυτή τη φτέρη χαρούμενη και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τη σήψη των ριζών.

Ένα άλλο θέμα είναι το pH του εδάφους Αυτή η φτέρη προτιμά το έδαφος που είναι ελαφρώς όξινο. Επομένως, το έδαφος με pH 6,0-6,5 είναι το βέλτιστο για το Nephrolepis piserata.

Η ποιότητα του εδάφους είναι εξίσου σημαντική με το έδαφος. με καλό σύστημα άρδευσης Επομένως, επιλέξτε ένα μείγμα γλάστρας σχεδιασμένο για τροπικά φυτά. Αναζητήστε ένα μείγμα με τύρφη, περλίτη, βρύα σφάγνου ή ένα μείγμα που στραγγίζει καλά.

θερμοκρασία και υγρασία

Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για τη φτέρη mako είναι 50° έως 80° F. Μέσα σε αυτό το εύρος, τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν σταθερά και να παράγουν πλούσιο φύλλωμα.

γιατί δεν είναι φυτό ανθεκτικό στο κρύο Είναι σημαντικό να φέρετε αυτό το φυτό σε εσωτερικό χώρο όταν οι θερμοκρασίες πλησιάζουν το χαμηλότερο εύρος θερμοκρασίας για αυτό το φυτό.

Σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν στο σωστό εύρος όλο το χρόνο, μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους.

Αυτή η φτέρη προτιμά ένα υγρό περιβάλλον και επωφελείται από τη συχνή ομίχλη. ειδικά σε ξηρό και ζεστό καιρό Είτε μεγαλώσει σε εξωτερικούς χώρους είτε σε εσωτερικούς χώρους

γονιμοποίηση

Η προσθήκη λίγου κομπόστ στο χώμα του θαλάμου θα τον βοηθήσει να παράγει φωτεινότερο φύλλωμα και να επιταχύνει την ανάπτυξή του.

Αλλά αυτή δεν είναι μια φτέρη που χρειάζεται ή ωφελείται από τακτική ή συχνή γονιμοποίηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα γενικής χρήσης στις αρχές της άνοιξης ή του καλοκαιριού. Μην το χρησιμοποιείτε όμως το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ οργανικό λίπασμα με χρονική απελευθέρωση όταν καλλιεργώ φτέρες. Αλλά ένα αραιωμένο υδατοδιαλυτό λίπασμα είναι επίσης μια καλή επιλογή.

ό, τι κι αν κάνεις Μην κάνετε υπερβολική λίπανση, καθώς αυτό θα προκαλέσει καύση του κομπόστ και θα επηρεάσει αρνητικά τις φτέρες.

προσθήκη και επανάληψη

Εάν καλλιεργείτε το Nephrolepis biserata σε εσωτερικούς χώρους ή σε μπαλκόνι ή βεράντα. Επιλέξτε ένα μεγάλο δοχείο ή κρεμαστό καλάθι για να απλώσετε καλά τα φύλλα.

Εξαρτάται από το ρυθμό ανάπτυξης της φτέρης. Συνήθως χρειάζεται αναφύτευση κάθε 1 ή 2 χρόνια, ανεβάζοντας ένα μέγεθος ανά γλάστρα. Οι διογκωμένες γλάστρες διατρέχουν τον κίνδυνο να στεγνώσει το έδαφος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Με αποτέλεσμα τη σήψη των ριζών.

Φυτέψτε νωρίς την άνοιξη πριν ξαναρχίσει ο μεταβολισμός του φυτού για την προετοιμασία για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Χρησιμοποιήστε ένα καλά στραγγισμένο μείγμα γλάστρας για να διατηρήσετε το χώμα της γλάστρας φρέσκο.

Πώς να πολλαπλασιάσετε την αρσενική φτέρη;

Αν φυτεύετε φτέρη Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να χωρίσετε και να συλλέξετε τις κύριες συστάδες ριζωμάτων.

Η διαίρεση είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος πολλαπλασιασμού αυτών των φτέρων και έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα – οι φτέρες που προκύπτουν δεν μοιάζουν με ολόκληρο το φυτό ή το κύριο φυτό, αλλά μην ανησυχείτε καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσονται. Τελικά θα τα καταφέρουν μαζί.

Επίσης, η ρίζα είναι πολύ δυνατή. Μην χρησιμοποιείτε λοιπόν την παραμικρή δύναμη και ψαλίδα για να χωρίσετε τα ριζώματα. Αυτές οι φτέρες είναι ανθεκτικές και θα αναρρώσουν από μικρά χτυπήματα.

Για να παρακολουθήσετε τις φτέρες σας να μεγαλώνουν και να ευδοκιμούν Ανανεώστε τη μερίδα και ξεκινήστε μια κανονική ρουτίνα φροντίδας αρσενικής φτέρης.

κάλυμμα

Το Macho, ή η γιγάντια φτέρη με σπαθί, είναι ένα υπέροχο φυτό σε γλάστρες για να διακοσμήσετε τη μπροστινή βεράντα ή το αίθριο σας που δεν παίρνει άμεσο φως.

Ωστόσο, όσον αφορά το μέγεθος, αυτή η φτέρη ανταποκρίνεται στο όνομά της. Άρα χρειάζεται λίγο χώρο για να αναπτυχθεί και να αναπαραχθεί.

Εάν μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά σε εξωτερικούς χώρους, κάντε το, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους παρά σε εσωτερικούς χώρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *