Πώς να φροντίσετε τον κάκτο της ουράς αρουραίων;

Πώς να φροντίσετε τον κάκτο της ουράς αρουραίων;

Όπως ο κάκτος της ουράς μαϊμού. Ο κάκτος rattail έχει λεπτό κορμό και λιγότερα αγκάθια. λόγω του λεπτού κορμού που κρέμεται κάτω Αυτό το είδος κάκτου ονομάστηκε Dissocactus flagelliformis.

Μια άλλη αξιοσημείωτη διαφορά είναι ότι οι ουρές των αρουραίων έχουν ραβδώσεις ή αγκάθια που διατρέχουν όλο το μήκος της λαβής.

όσον αφορά την αυξανόμενη ζήτηση Η ουρά ενός κουνελιού δεν είναι τόσο ανθεκτική στο κρύο όσο η ουρά ενός πιθήκου επειδή δεν μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες κάτω των 40 F, αλλά από άλλες απόψεις η φροντίδα του είναι παρόμοια με αυτή της ουράς πιθήκου.

Μπορείτε να διαβάσετε τις συμβουλές και τις συμβουλές συντήρησης παρακάτω:

μέγεθος και ανάπτυξη

Όπως και άλλοι κάκτοι Ο ρυθμός ανάπτυξης αυτού του φυτού δεν είναι τόσο γρήγορος. Και μπορεί να χρειαστούν δύο χρόνια για να ωριμάσει. Όταν μεγαλώσει πλήρως, περιμένετε ότι ο κορμός θα έχει μήκος 3 έως 6 πόδια.

Ο κάκτος παράγει σωληνοειδή λουλούδια με πλάτος 2 ίντσες, που ανθίζουν μοβ κόκκινο την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού.

βραχύβια λουλούδια Και μπορείτε να απολαύσετε κάθε λουλούδι μόνο για μερικές μέρες. Αλλά το φυτό θα απελευθερώσει μερικά λουλούδια κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

Απαιτήσεις οπτικών

Ως κάκτος Οι συνθήκες που μοιάζουν με την έρημο θα καλύψουν όλες τις ανάγκες αυτού του φυτού. Το φυτό χρειάζεται θερμότητα και άμεσο ηλιακό φως όλη την ημέρα.

Εάν καλλιεργείτε κάκτο ουράς κουνελιού σε εσωτερικούς χώρους Επιλέξτε ένα παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό, ώστε τα φυτά να λαμβάνουν όλο το φως.

Το καλοκαίρι, κρατήστε τον κάκτο της ουράς του κουνελιού σε εξωτερικό χώρο, αλλά σταδιακά προσαρμοστείτε στις εξωτερικές συνθήκες.

Ιδανικά Θα πρέπει να έχει περίπου 10 έως 14 ώρες απευθείας ηλιακό φως, επομένως βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως.

άρδευση

Γιατί είναι φυτό της ερήμου που είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτός ο κάκτος δεν του αρέσει να τον ποτίζουν με τη μία. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να υπερποτίσετε και τελικά να προκαλέσετε το θάνατο των φυτών.

Ένα ελαφρώς υγρό μείγμα γλάστρας από πάνω θα λειτουργήσει. Αν και είχα μεγαλύτερη επιτυχία με τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος. Πότισα όμως βαθιά το χώμα και περίμενα μέχρι να στεγνώσει τελείως πριν το μουλιάσω ξανά.

Πειραματίστηκα επίσης με πότισμα από κάτω για να ενθαρρύνω την καλύτερη ανάπτυξη των ριζών. που είναι κατάλληλο μόνο για να φέρει βάρος εάν οι μίσχοι σχηματίζουν ρηχές ρίζες

τύπος εδάφους

Ένα καλά στραγγιζόμενο, αεριζόμενο έδαφος παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα για τη διατήρηση των ριζών υγιών και απαλλαγμένων από ασθένειες.

Το έδαφος πρέπει να περιέχει οργανική ουσία και να σχηματίζει ένα γόνιμο μείγμα που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών.

Σε αυτό το χυμώδες έδαφος δεν είναι διαθέσιμοι τύποι εδάφους εμποτισμένου και συμπιεσμένου. Επομένως, αποφύγετε τύπους εδάφους που προτιμούν ελαφρύ και πλούσιο σε οργανική ουσία.

θερμοκρασία και υγρασία

Αν και το φυτό θα ανεχθεί θερμοκρασίες μεταξύ 40 F και 90 F, αναπτύσσεται καλύτερα μεταξύ 50 F και 80 F.

Ο κάκτος δεν είναι ανθεκτικός στο κρύο. Πόσο μάλλον το υπερβολικό κρύο. Το χειμώνα, κρατήστε το φυτό σε δροσερό μέρος στους 50 F για να ενθαρρύνετε τον λήθαργο και να αποκαταστήσετε το σφρίγος την άνοιξη.

για το επίπεδο υγρασίας Η συμβουλή μου είναι να αποφύγετε τις ακρότητες. Η υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη του στελέχους. Και ένα περιβάλλον που είναι πολύ ξηρό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα έντομα. ειδικά όταν βρίσκεται στη σκιά

Η μέση υγρασία είναι η καλύτερη για αυτόν τον κάκτο.

γονιμοποίηση

κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι καλλιεργητικές περιόδους Ταΐστε το φυτό μία ή δύο φορές το μήνα με μισοαραιωμένο λίπασμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λίπασμα μίας αποδέσμευσης την άνοιξη για να ενθαρρύνετε τα φυτά καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και να διατηρήσετε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών όλο το καλοκαίρι.

Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά και ακόμη και βιολογικά λιπάσματα σχεδιασμένα για παχύφυτα και κάκτους. Επιλέξτε λοιπόν ένα από αυτά και φορέστε το σύμφωνα με τη συνιστώμενη δοσολογία και συχνότητα. Λάβετε υπόψη ότι λιγότερο λίπασμα μπορεί να αποφευχθεί περισσότερο.

προσθήκη και επανάληψη

Αν και ο κάκτος rattail είναι ακόμα νεαρό φυτό, Πρέπει όμως να ξαναφυτεύεται κάθε χρόνο μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως. Μετά από αυτό, η γλάστρα μπορεί να επανατοποθετηθεί μόνο κάθε 3 χρόνια.

κατά την ανάπτυξη Τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους πρέπει να αναπληρώνονται συχνά. Καθώς το φυτό ωριμάζει, δεν χρησιμοποιεί τόσα θρεπτικά συστατικά.

λόγω των κρεμαστών μίσχων Τα κρεμαστά καλάθια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφανίσετε φυτά. Επιλέξτε μια μεγάλη γλάστρα για κάθε φύτευση και μια που να στραγγίζει καλά για να αποφύγετε τις υδατώδεις ρίζες.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τον κάκτο rattail;

Ο πολλαπλασιασμός των σπόρων και ο εμβολιασμός είναι δύο μέθοδοι πολλαπλασιασμού του κάκτου rattail. Αν και η διάδοση κοπής είναι λιγότερο αποτελεσματική και χρονοβόρα,

Για πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μέρος του στελέχους – την άκρη ή οποιοδήποτε άλλο μέρος. Φροντίστε να κόψετε τουλάχιστον 6 ίντσες για το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας.

Αφήστε το κομμάτι να στεγνώσει για μια ή δύο μέρες. Στη συνέχεια, ριζώστε όχι περισσότερο από 2 cm σε γλάστρες ανακατεμένες με βρύα.

Διατηρήστε το φυτόχωμα υγρό και σε ηλιόλουστη τοποθεσία. Τα μοσχεύματα θα αρχίσουν να σχηματίζουν ρίζες σε μια ή δύο εβδομάδες.

κάλυμμα

Dissocactus flagelliformis Είναι ένα υπέροχο καλλωπιστικό φυτό που θέλει πολύ λίγη φροντίδα. Αλλά με εντυπωσιακή ανάπτυξη και ακόμα πιο εντυπωσιακά λουλούδια.

Αν το διατηρείτε στον ήλιο χωρίς υπερβολικό πότισμα, είναι εντάξει. Θα απολαύσετε την ομορφιά και τη συντροφιά αυτού του κάκτου για πολλά χρόνια ακόμα.

Αρκεί να ζείτε σε μια περιοχή όπου οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από 40-45 F και δεν είναι φυτά ανθεκτικά στον παγετό ή στο κρύο. Φέρτε τα στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τοποθετήστε σε δροσερό μέρος (περίπου 50 βαθμούς Φαρενάιτ) για να αφήσετε το φυτό να ξεκουραστεί. Και τα φυτά θα επιστρέψουν με ακόμα πιο όμορφες ανθοφορίες την επόμενη σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *