Πώς να φροντίσετε τον κάκτο της ουράς μαϊμού;

Πώς να φροντίσετε τον κάκτο της ουράς μαϊμού;

Οι κάκτοι και τα παχύφυτα είναι δημοφιλή ως φυτά σε γλάστρες λόγω της ανθεκτικότητάς τους και των χαμηλών απαιτήσεων συντήρησης. κάκτος ουράς μαϊμού (Hildewintera Colademononis) είναι ένα εξωτικό χυμώδες φυτό ιθαγενές στη Νότια Αμερική.

Χαρακτηριστικά ενός κάκτου με τριχωτές ακίδες. πυκνό κάλυμμα σαν ουρά πιθήκου Είναι η κοινή ονομασία του κάκτου.

Δεδομένου ότι οι μίσχοι του Hildewintera coladaemonis έχουν ένα εκκρεμές μοτίβο ανάπτυξης, Έτσι μπορεί να φυτευτεί με επιτυχία σε ένα κρεμαστό καλάθι.

Διαβάστε τις συμβουλές μου για το πώς να φροντίσετε αυτόν τον κάκτο για καλύτερα αποτελέσματα:

μέγεθος και ανάπτυξη

Ο κορμός του κάκτου της ουράς πιθήκου μεγαλώνει έως και 8 πόδια με την πάροδο του χρόνου. με διάμετρο έως 3 ίντσες

Θεωρείται παχύφυτο που αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα. αλλά επειδή είναι παχύφυτο Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι επομένως αργός σε σύγκριση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από 5 χρόνια για να ωριμάσει και το φυτό να φτάσει στο μέγιστο μέγεθός του. Επειδή το στέλεχος αυτού του κάκτου είναι πολύ μακρύ. Έτσι, μπορείτε να το εμφανίσετε καλύτερα εάν το φυτέψετε σε ένα κρεμαστό καλάθι ή το τοποθετήσετε σε μια βάση.

Απαιτήσεις οπτικών

Οι κάκτοι είναι φυτά που αγαπούν τον ήλιο και τα καταφέρνουν καλύτερα στο άμεσο φως. Αν πρόκειται να το φυτέψετε στη σκιά. Τοποθετήστε το σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Βρείτε ένα σημείο στην αυλή σας που έχει άφθονο ηλιακό φως και ο κάκτος της πιθηκοουράς θα το εκτιμήσει. Μετακινήστε το φυτό έξω κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου άνοιξη-καλοκαίρι. ώστε το φυτό να δέχεται όσο το δυνατόν περισσότερο άμεσο ηλιακό φως

Το άμεσο ηλιακό φως για 10-14 ώρες είναι το βέλτιστο. Προσπαθήστε λοιπόν να βρείτε μια ηλιόλουστη τοποθεσία όπου το φυτό παίρνει αρκετό ηλιακό φως.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο κύκλος ανάπτυξης των φυτών καθορίζεται από το επίπεδο φωτός. όταν πλησιάζει το φθινόπωρο Οι μέρες θα μικρύνουν και τα φυτά θα παγώσουν.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό είναι ένα φυτό με θερμό κλίμα και παρόλο που μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες έως και 20 F, είναι ακόμα καλύτερο να μετακινηθείτε σε εσωτερικούς χώρους για το χειμώνα.

άρδευση

Όταν πρόκειται για κάκτους και παχύφυτα, Έχω ένα ρητό «Η υπερβολική προσοχή στα παχύφυτα θα τα σκοτώσει».

Αυτό συμβαίνει συνήθως στη συντήρηση των παχύφυτων. Τα περισσότερα παχύφυτα δεν χρειάζονται τόσο νερό όσο νομίζουμε. Άρα ποτίζουμε πάρα πολύ.

Λάβετε υπόψη ότι τα συστήματα άρδευσης πρέπει να προσαρμόζονται στις εποχιακές αλλαγές. την άνοιξη-καλοκαίρι να ποτίζει βαθιά Στη συνέχεια αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς.

Μπορείτε να ποτίσετε από κάτω, αυτό θα καθορίσει την καλύτερη ανάπτυξη της ρίζας. ρηχό πότισμα Από πάνω δεν βοηθά τις βαθιές ρίζες. Επομένως, ποτίστε βαθιά.

το φθινόπωρο και το χειμώνα Μειώθηκε σημαντικά η συχνότητα του ποτίσματος. Είναι απίθανο να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά από κάθε 6-8 εβδομάδες, αλλά όταν ποτίζετε να ποτίζει βαθιά Αφήνουμε να στραγγίσει το νερό από την κατσαρόλα. και αφήστε το να στεγνώσει τελείως.

Την άνοιξη, αυξήστε σταδιακά το πότισμα για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό του φυτού για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

τύπος εδάφους

Είναι αυτονόητο ότι οι κάκτοι της πιθηκοουράς τα καταφέρνουν καλύτερα σε ένα καλά στραγγισμένο μείγμα. Το φυτό δεν έχει αναπτύξει ισχυρό ριζικό σύστημα. Οι ρίζες δεν μπαίνουν βαθιά στο χώμα. Κρατούνται αρκετά για να στηρίξουν το βάρος του κορμού.

Αυτός ο κάκτος προτιμά το όξινο, ουδέτερο έδαφος, επομένως ένα pH από 5,5 έως 6,5 είναι το καλύτερο.Ένα στρώμα σάπια φύλλα ή φλοιός στην επιφάνεια του εδάφους μπορεί να λειτουργήσει ως μονωτικό για την προστασία των ριζών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

θερμοκρασία και υγρασία

Ένας κάκτος που λατρεύει την ηλιοφάνεια και τον ζεστό καιρό. Το φυτό επιβιώνει σε θερμοκρασίες της ζώνης 9 έως και 20 βαθμούς Φαρενάιτ. Αλλά τα καταφέρνει καλύτερα σε θερμοκρασίες πάνω από 60 βαθμούς Φαρενάιτ.

Συνηθισμένο σε αντίξοες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των ρευμάτων, το φυτό δεν απαιτεί πρόσθετη υγρασία στο δρόμο.

γονιμοποίηση

Αν και το φυτό θα αναπτυχθεί καλά χωρίς λίπασμα. Συνιστώ την προσθήκη μικρής ποσότητας λιπάσματος στην αρχή κάθε εποχής.

Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα χρονικής αποδέσμευσης ή ένα πιο αραιωμένο για να αποφύγετε το σοκ στο φυτό. Τα φυτά δεν χρειάζονται ούτε ωφελούνται από τη συχνή λίπανση.

προσθήκη και επανάληψη

Ο κάκτος Monkeytail θα πρέπει να φυτεύεται κάθε χρόνο μέχρι την ωρίμανση, στη συνέχεια κάθε 3 χρόνια, σχεδιάζετε να ξαναφυτεύεται μετά την ανθοφορία. να ξαναφυτευτούν πριν πέσουν τα λουλούδια ώστε να μην διαταραχθεί η περίοδος ανθοφορίας

Η αναφύτευση είναι μια καλή στιγμή για να φρεσκάρετε το μείγμα γλάστρας και να εισαγάγετε θρεπτικά συστατικά με τη μορφή λιπάσματος χρονικής απελευθέρωσης.

Επιλέξτε μια γλάστρα που είναι αρκετά μεγάλη και στιβαρή για να υποστηρίξει το βάρος του φυτού. Βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα είναι επίσης στραγγισμένη. Διαφορετικά, το μείγμα της κατσαρόλας θα πνιγεί και θα έχει πρόβλημα στην αποστράγγιση.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τον κάκτο της πιθηκοουράς;

Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι πολλαπλασιασμού του κάκτου της ουράς πιθήκου: μοσχεύματα ή σπόροι.

Κόψτε το κομμάτι από την άκρη της ουράς ή στρίψτε το δενδρύλλιο ή το κλαδί, κόψτε το και αφήστε το για 2 ημέρες, στη συνέχεια φυτέψτε το στο χώμα βάθους περίπου 1 cm.

Ψεκάστε το έδαφος όταν είναι τελείως στεγνό για να ενθαρρύνετε την παραγωγή ριζών. Μέσα σε ένα μήνα, θα πρέπει να σχηματιστούν νέες ρίζες.

Ο πολλαπλασιασμός με σπόρο χρειάζεται λίγο χρόνο και επιδεξιότητα. Επομένως, ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι ο καλύτερος. Ειδικά επειδή τα φυτά χρειάζονται επικονίαση για να παράγουν σπόρους.

κάλυμμα

Hildewintera Colademononis Είναι ένας μοναδικός κάκτος που είναι ανθεκτικός στο κρύο στη ζώνη 9. Προτιμά ακόμα το ζεστό περιβάλλον των εσωτερικών χώρων το χειμώνα. Οπότε είναι καλύτερο να το κρατάτε στη σκιά.

Αναπτύσσεται σε καλά αεριζόμενο, όξινο έδαφος σε άμεσο ηλιακό φως για βέλτιστη ανάπτυξη και χρώμα.

Τα πολύχρωμα λουλούδια του δέντρου διαρκούν μόνο λίγες μέρες. Μετά από αυτό, θα αποδώσει καρπούς. Απολαύστε το λοιπόν όσο είναι ακόμα ανθισμένο.

Φυτέψτε κάκτο ουράς μαϊμού σε ένα κρεμαστό καλάθι ή τοποθετήστε τον σε ένα βάθρο για να αναδείξετε την εξαιρετική ομορφιά και τις ιδιότητές του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *