Πώς να φροντίσετε το αμπέλι αρκουδάκι;

How to Care for Teddy Bear Vine?

Το Cyanotis bedomi είναι ένα έρπον πολυετές φυτό. με θολά οβάλ φύλλα Η επάνω πλευρά του φύλλου είναι πράσινο της ελιάς και η κάτω είναι κοκκινωπή-μοβ.

Teddy Beartau – Cyanotis Bedomi Flickr

γιατί τα φύλλα του είναι θολά Ως εκ τούτου, αυτό το φυτό αναφέρεται συνήθως ως αμπέλι αρκουδάκι. Εάν έχετε εμπειρία στην καλλιέργεια παχύφυτων, είναι επίσης εύκολο να φροντίσετε σωστά το Cyanotis pedomi.

Αν είστε νέος στα παχύφυτα Οι παρακάτω συμβουλές μου θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τυχόν εμπόδια. που μπορείτε να βρείτε στην καλλιέργεια αμπέλων για αρκουδάκι

μέγεθος και ανάπτυξη

Αυτό το πολυετές χυμώδες φυτό μεγαλώνει 6 έως 8 ίντσες σε ύψος με μέγιστο μήκος 24 ίντσες. Παράγει δυσδιάκριτα ροζ μωβ ή μπλε άνθη.

Επειδή είναι αναρριχητικό φυτό, το αμπέλι αρκούδας μπορεί να καλλιεργηθεί σε κρεμαστά καλάθια ή ως εδαφοκάλυψη στις ζώνες 10a-11b.

Απαιτήσεις οπτικών

Τα παχύφυτα πρέπει να λαμβάνουν άφθονο ηλιακό φως, ωστόσο, τα αμπέλια αρκούδας μπορούν να προσαρμοστούν σε ποικίλες συνθήκες φωτισμού. Συμπεριλαμβανομένου του πλήρους ήλιου και του μερικού ή σκιασμένου ηλιακού φωτός.

Αλλά η προσαρμοστικότητά του δεν σημαίνει ότι του αρέσει η μερική σκιά. Ο πλήρης ήλιος εξακολουθεί να είναι καλύτερος για το Cyanotis pedomi. Η προτίμησή του για πλήρες φως είναι γιατί αυτό το φυτό καλλιεργείται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, μπορείτε να καλλιεργήσετε με επιτυχία αμπέλια αρκουδάκι σε εσωτερικούς χώρους. ειδικά όταν έχει αρκετό ηλιακό φως.

Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για το να είστε στον ήλιο. Τότε είναι που μετακινείτε το αμπέλι αρκουδάκι έξω.

Εάν το φυτό πάρει ξαφνικά ηλιακό φως Τα φύλλα του μπορεί να καταστραφούν από την ηλιακή ακτινοβολία.Διατηρήστε απαλά το φυτό στον ήλιο για να αποφύγετε το κάψιμο των φύλλων.

άρδευση

Είναι εκπληκτικό πώς τα παχύφυτα μπορούν να επιβιώσουν σε τόσο λίγο νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σαρκώδη φύλλα του έχουν εξελιχθεί για να εξοικονομούν νερό.

Τα παχύφυτα που είναι αφυδατωμένα δεν θα έχουν καλή απόδοση και μπορούν να πεθάνουν εάν βρίσκονται σε πολύ νερό.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος. που ποτίζεις βαθιά τα παχύφυτα Στη συνέχεια αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν το επόμενο πότισμα.

Συνήθως ποτίζω τα παχύφυτα σε γλάστρα από τον πάτο ρίχνοντας νερό σε ένα πιατάκι και αφήνοντας το χώμα και τις ρίζες να απορροφήσουν το νερό που χρειάζονται.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ενθαρρύνετε την καλύτερη ανάπτυξη των ριζών. Και είναι λιγότερο πιθανό να υπερποτίσετε. Αποτρέπετε επίσης τη συμπίεση του εδάφους.

τύπος εδάφους

Το σωστό πότισμα των παχύφυτων είναι σημαντικό. Το ίδιο όμως ισχύει και για την καλλιέργεια παχύφυτων σε γλάστρες που δεν συγκρατούν νερό.

Επιλέξτε ένα μείγμα φύτευσης καλής ποιότητας. Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να αγοράσετε. Αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας χυμώδες μείγμα γλάστρας.

Μπορείτε να βελτιώσετε το κανονικό χώμα γλάστρας με χοντρή άμμο, ελαφρόπετρα, περλίτη και άλλα υποστρώματα που συγκρατούν την υγρασία. Καλή αποστράγγιση, όπως τύρφη.

Το πλεονέκτημα της αγοράς μιγμάτων που παρασκευάζονται στο εμπόριο είναι ότι έχουν βελτιώσει τα θρεπτικά συστατικά για τα παχύφυτά σας.

Είναι πολύ φθηνότερο να αγοράσετε χύμα και να φτιάξετε το δικό σας μείγμα. Τι γίνεται όμως αν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε πολλά παχύφυτα;

Εάν καλλιεργείτε μόνο μερικά είδη παχύφυτων Η χρήση συστατικών που διατίθενται στο εμπόριο θα ήταν ιδανική.

θερμοκρασία και υγρασία

Το αμπέλι αρκουδάκι είναι ανθεκτικό στις ζώνες 10a έως 11b και αποδίδει καλύτερα σε ένα εύρος θερμοκρασίας 60° – 80° Fahrenheit.

Μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες έως 30 F, αλλά θα πρέπει να εκτίθεται σε θερμοκρασίες κάτω των 50 F. Όταν εκτίθεται σε θερμοκρασίες κάτω από 50 F, το φυτό θα υποστεί βλάβη στους ιστούς.

Όσο για την υγρασία, το Cyanotis petomi δεν είναι απαιτητικό ή έχει καλή απόδοση σε περιβάλλοντα με υψηλή υγρασία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ξηρό καιρό, χαμηλή υγρασία.

γονιμοποίηση

Τα παχύφυτα δεν είναι βαριά τροφή. Όμως ωφελούνται πολύ από την κομποστοποίηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λίπανση την άνοιξη και να συνεχίσετε τη λίπανση κάθε λίγους μήνες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Η συχνότητα της λίπανσης εξαρτάται από τη σύνθεση του κομπόστ. Σας συμβουλεύω να επιλέξετε ένα λίπασμα για κάκτους και παχύφυτα. Και βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε λιπάσματα που είναι πολύ ισχυρά για τα φυτά σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχουν τηρηθεί οι οδηγίες αραίωσης. Και μην κάνετε λίπανση πιο συχνά από όσο συνιστάται. Διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει καύση του λιπάσματος.

προσθήκη και επανάληψη

Λατρεύω αυτό το κρεμαστό καλάθι για παχύφυτα για να απολαμβάνουν πλήρως το μοτίβο ανάπτυξης του αμπελιού. Αλλά μπορείτε να καλλιεργήσετε τα φυτά ως εδαφοκάλυψη ή σε γλάστρες του ενός γαλονιού.

Δεν χρειάζεται συχνή αναφύτευση. και μάλιστα Η καλλιέργεια αμπέλων με αρκουδάκι δεν απαιτεί σχεδόν καμία εργασία φύτευσης.

Βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα που χρησιμοποιείτε έχει τρύπες αποστράγγισης διαφορετικά το υλικό φύτευσης θα είναι δύσκολο να στεγνώσει. Όταν οι ρίζες των παχύφυτων βρίσκονται σε υγρό έδαφος. Οι ρίζες του θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το Teddy Bear Vine;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να γίνει αυτό. Συμπεριλαμβάνονται αμπελόφυλλα αρκουδάκι, κοπή μίσχων και διαμόρφωση.

Τα ώριμα παχύφυτα αφαιρούνται εύκολα από το μητρικό φυτό με ένα κοφτερό μαχαίρι για να δημιουργήσουν μια μετατόπιση που μπορεί να φυτευτεί σε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε τους μίσχους ή ακόμα και τα φύλλα. (Βεβαιωθείτε όμως ότι τα φύλλα έχουν ένα μικρό μέρος του μίσχου) για να πολλαπλασιαστεί το φυτό.

Αρχικά, πρέπει να αφήσετε τα κλαδιά ή τα φύλλα αιχμηρά. Στη συνέχεια φυτεύονται σε υγρές γλάστρες. Θαμπώστε τη γλάστρα κάθε φορά που το μείγμα γλάστρας στεγνώνει και φροντίστε να ποτίζετε συχνά, διαφορετικά θα αναπτυχθούν σάπια κλαδιά ή φύλλα.

κάλυμμα

Το Cyanotis Beddomei είναι ένα πλήρες αντηλιακό και ένα πρόγραμμα ποτίσματος λαμβάνει υπόψη ότι το παχύφυτο χρειάζεται το φυτικό υλικό για να στεγνώσει μεταξύ των χρόνων ποτίσματος.

Εάν καλλιεργείτε ένα παχύφυτο σε εξωτερικό χώρο σε δοχείο Φύτευση χειμωνιάτικη εάν ζείτε σε ψυχρή, παγωμένη περιοχή. Σε θερμά κλίματα, μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο.

Εκτός από το σωστό πότισμα και τη διασφάλιση ότι τα φυτά έχουν αρκετό φως, Η καλλιέργεια αμπέλων αρκούδας δεν είναι πρόβλημα. Το προτείνω λοιπόν ακόμα και για αρχάριους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *