Πώς να φροντίσετε το φυτό του Dragon’s Tongue;

Πώς να φροντίσετε το φυτό του Dragon's Tongue;

Ένα ετήσιο φυτό με αειθαλή φύλλα, το Hemigraphis rebanda εξυπηρετεί πολλούς διακοσμητικούς σκοπούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα εδάφους ή για να διακοσμήσει την άκρη της αυλής, το διάδρομο, την άκρη της αυλής, τον βραχόκηπο ή ακόμα και σε δοχεία.

Η ελκυστικότητα του μανταρινιού έγκειται στο εκπληκτικό φύλλωμά του με τις οδοντωτές άκρες. Αυτό το φυτό παράγει μικρά λευκά άνθη.

Δείτε πώς να φροντίζετε το Mangosteen.

μέγεθος και ανάπτυξη

Το φυτό αναπτύσσεται χαμηλά στο έδαφος. Έχει λοιπόν μια γοητεία σαν τοπίο. Σπάνια μεγαλώνει περισσότερο από 15 ίντσες σε ύψος και απλώνεται περίπου 13 ίντσες.

Απαιτήσεις οπτικών

Τοποθετήστε τη γλώσσα του δράκου σας στο έντονο φως. Λίγο άμεσο φως το πρωί είναι επίσης χρήσιμο.

Σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να τοποθετήσετε το Hemigraphis rebanda κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό.

Ένα ζωηρό φυτό λιλά με μωβ φύλλα. αν τα φύλλα είναι πράσινα Εάν είναι δυνατόν, μετακινήστε το φυτό σας σε πιο φωτεινή τοποθεσία.

άρδευση

Το φυτό αρέσει ελαφρώς υγρό έδαφος. Αλλά πολύ ευαίσθητο στη σήψη των ριζών. Το πότισμα λοιπόν είναι πολύ εύκολο.

Πολλοί παράγοντες καθορίζουν πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας. Είναι δύσκολο να ορίσετε ένα πρόγραμμα ποτίσματος που να λειτουργεί για όλα τα Ημιγραφικά.

Η καλύτερη πρακτική είναι να δοκιμάζετε το έδαφος κάθε φορά που θέλετε να ποτίσετε το φυτό. Εάν το έδαφος είναι ελαφρώς στεγνό, μπορεί να ποτιστεί με ασφάλεια. Εάν είναι ακόμα υγρό, περιμένετε άλλες 2 ημέρες.

Τα τροπικά φυτά είναι επιλεκτικά όσον αφορά τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους. και ειδικά όταν το έδαφος είναι κακώς στραγγιζόμενο.

Μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει τελείως, καθώς αυτό το φυτό λατρεύει την υγρασία. Επομένως, το να αφήσετε το έδαφος να στεγνώσει τελείως θα προκαλέσει μαρασμό των φυτών.

Χρησιμοποιήστε τον δείκτη σας ως μετρητή υγρασίας και θα πρέπει να ξέρετε πόσο συχνά να ποτίζετε.

τύπος εδάφους

Εάν το έδαφος τείνει να είναι υδάτινο Η γλώσσα σου είναι και η αιτία της παραπλάνησής σου. Οι ρίζες είναι ευαίσθητες στο υπερβολικό πότισμα. και δεν αρκεί η λήψη των υλικών σε γλάστρες Μπορείτε να προκαλέσετε προβλήματα σήψης των ριζών.

Ένα καλό μείγμα αποστράγγισης θα κάνει. Ελέγξτε το μείγμα για περλίτη, τύρφη, βρύα σφάγνου ή άλλα υλικά. που βοηθά στην αποστράγγιση

Το μείγμα γλάστρας πρέπει να είναι μόνο ελαφρώς υγρό και όχι κορεσμένο με νερό. Θα πρέπει να είναι πλούσιο και ευάερο.

Ένα μείγμα γλάστρας σχεδιασμένο για τροπικά φυτά θα λειτουργήσει καλά με τα φυτά λίτσι.

θερμοκρασία και υγρασία

Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για τη γλώσσα του δράκου είναι 60°F έως 75°F, μια άνετη θερμοκρασία δωματίου. Έτσι μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την εσωτερική θερμοκρασία για να ταιριάζει με τα φυτά σας.

Το Hemigraphis rebanda πωλείται συχνά ως φυτό ενυδρείου. και ενώ του αρέσει η υψηλή υγρασία Δεν ζει κάτω από το νερό, έτσι κι αλλιώς δεν θα αντέξει πολύ.

Αν ψάχνετε για όλα τα υδρόβια φυτά Δείτε τη γλώσσα του κόκκινου δράκου (Hallimania dilatata), η οποία είναι παρόμοια στο όνομα με τη γλώσσα του δράκου. Δεν είναι όμως το ίδιο φυτό. Το Red Dragon’s Tongue είναι ένα σκούρο κόκκινο macrolka.

Αυτό το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από 40 F. Σε αυτές τις περιοχές συνήθως καλλιεργείται ως πολυετές.

Αλλά αν ζείτε σε μια περιοχή με κρύους χειμώνες και παγωμένες θερμοκρασίες. Ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε το φυτό σε εσωτερικό χώρο για να επιβιώσει.

Αν και είναι τροπικό φυτό που ευδοκιμεί σε υψηλή υγρασία. Αλλά είναι κατάλληλο για εσωτερική υγρασία. Μπορείτε να βοηθήσετε στην αύξηση της υγρασίας μεταφέροντάς το στο μπάνιο. χρησιμοποιήστε υγραντήρα ή ψεκάζετε τα φυτά από καιρό σε καιρό.

γονιμοποίηση

Για πλούσιο φύλλωμα και σταθερή ανάπτυξη Χρησιμοποιήστε ένα μισοαραιωμένο ασπρισμένο λίπασμα για να ταΐζετε τη γλώσσα του δράκου σας κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η λίπανση δεν είναι απαραίτητη το φθινόπωρο και το χειμώνα γιατί το φυτό θα είναι αδρανές και η λίπανση δεν θα ωφελήσει το φυτό. Αντίθετα, ανεπιθύμητα μέταλλα μπορούν να συσσωρευτούν στο έδαφος.

Ακόμα κι αν κάνετε λίπανση την άνοιξη και το καλοκαίρι. Μην προσθέτετε πολύ λίπασμα για να αποτρέψετε την καύση του.

προσθήκη και επανάληψη

Μην κάνετε τη γλάστρα σας πολύ μεγάλη. Αυτό συμβαίνει επειδή το μείγμα γλάστρας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει. αυξάνουν την πιθανότητα σήψης των ριζών

Ο πάτος της γλάστρας πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης. Αυτά βοηθούν το νερό να στραγγίσει. Μειώνει την πιθανότητα η σήψη των ριζών να είναι συχνά ξανά επικίνδυνη.

Επαναποθέστε όταν το φυτό ξεπεράσει τη γλάστρα. Κατά την αναφύτευση, τραβήξτε απαλά τις ρίζες μακριά από τη ρίζα.

Εάν τα Hemigraphis Reptiles βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους, είναι πολύ κρύο Μπορείτε να μεταφυτεύσετε κατά τη μεταφύτευση σε εξωτερικούς χώρους στις αρχές της άνοιξης.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το φυτό Linger;

Υπάρχουν δύο τρόποι διάδοσης της γλώσσας του δράκου – μοσχεύματα μίσχων και διαίρεση.

την άνοιξη Κόψτε το στέλεχος 3 έως 4 ιντσών πολλές φορές, αφαιρέστε τα κάτω φύλλα και γεμίστε το δοχείο 6 ιντσών με μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.

Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ζεστό μέρος. μακριά από έντονο φως Η σκιά θα είναι ακόμα καλύτερη.Περίπου 2 εβδομάδες τα μοσχεύματα θα αρχίσουν να σχηματίζουν ρίζες. Στο μεταξύ, κρατήστε το χώμα υγρό αντί να ποτίζετε.

Όταν τα κλαδιά μεγαλώνουν καινούργια Εγκλιματίστε το να αναπτύσσεται σε εξωτερικούς χώρους και μετακινήστε το στον κήπο σας ή σε ένα μεγαλύτερο δοχείο.

Η διαίρεση είναι μια άλλη μέθοδος πολλαπλασιασμού αυτού του φυτού. Η διαίρεση γίνεται καλύτερα όταν φυτεύονται νέα φυτά.

Διαχωρίστε τη ρίζα, φροντίζοντας να υπάρχουν μερικά μπουμπούκια σε κάθε τμήμα. μετακινήστε μέρη Τοποθετήστε το και συνεχίστε με την κανονική φροντίδα των φυτών για το Dragon’s Tongue.

κάλυμμα

Η γλώσσα του Dragon επιτυγχάνει τις πραγματικές της δυνατότητες όταν μεγαλώνει σε εξωτερικούς χώρους. όπου μπορεί να λάβει έντονο, έμμεσο φως και να εξαπλωθεί ελεύθερα σε όλο το έδαφος

Αυτό το φυτό δεν ανέχεται τους παγετούς του χειμώνα. Ως εκ τούτου, μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο σε περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 40 F.

Αν και του αρέσει η υγρασία και η υγρασία. Δεν ανέχεται όμως το υπερβολικό πότισμα. Παρακολουθήστε λοιπόν την υγρασία του εδάφους και βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν είναι υπερβολικά ποτισμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *