Πώς να φτιάξετε τοματίνια με 7 εύκολα βήματα

ผักในสวน

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στη ζωή από την αληθινή αγάπη και τις σπιτικές ντομάτες», είμαι σίγουρος ποιος το είπε πρώτος. Γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα αποσπάσματα όλων των εποχών. Αλλά είναι σίγουρα αλήθεια! Νομίζω ότι το καλοκαίρι μου θα φαινόταν λυπηρό και άδειο χωρίς εμένα. φρέσκες ντομάτες Ανυπομονώ να

Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η καλλιέργεια ντομάτας είναι υπέροχη. Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να το κάνουν και να γελάσουν. Ποιος χρειάζεται φτηνές ντομάτες όταν μπορείτε να τις έχετε; γεύση?!

Αλλά για να αναπτυχθεί μια καλλιέργεια που παράγει ντομάτες με καλή γεύση χρειάζεται Πρέπει να προετοιμαστούμε για την επιτυχία. Αυτό σημαίνει να αποφασίσουμε πώς να υποστηρίξουμε καλύτερα τα φυτά τομάτας μας. Εξαρτάται από τον τύπο και την ποικιλία που θα επιλέξετε να φυτέψετε φέτος. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα φυτά χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από άλλα. Διαβάστε για τους φίλους μας. 7 βήματα για να φτιάξετε τις ντομάτες σας Αυτή την χρονιά.

Η σημασία της κάθετης καλλιέργειας

Οι ντομάτες προτιμούν να αναπτύσσονται κατακόρυφα και χρειάζονται στήριξη με τη μορφή κλουβιού ή πέργκολας.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά τα φυτά ντομάτας θα αναπτυχθούν ευχαρίστως στο έδαφος αν τα αφήσετε. Δυστυχώς, αυτό προκαλεί μυκητιασικές ασθένειες στις ντομάτες. Αυτό διευκολύνει την πρόσβαση των εντόμων και των τρωκτικών στον καρπό και εμποδίζει την παραγωγή. Για το λόγο αυτό, οι κηπουροί εκπαιδεύουν τα φυτά τομάτας να αναπτύσσονται κάθετα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στηρίξτε σωστά τις ντομάτες σας. Μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα διαδικασία. Ανάλογα με τον τύπο ντομάτας που επιλέγετε να φυτέψετε, ο σταθερός τύπος – ή ο τύπος με δακτύλιο απαιτεί λιγότερη υποστήριξη από τον εκτεταμένο απροσδιόριστο τύπο. Αλλά τελικά, όλες αυτές οι κάθετα καλλιεργημένες ντομάτες χρειάζονται βοήθεια για να φτάσουν εκεί.

Δεν έχει σημασία τι είδους σύστημα υποστήριξης χρησιμοποιείτε. Σχεδιάστε να τα τοποθετήσετε αμέσως μόλις τοποθετήσετε τις ντομάτες στο έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο, η ευαίσθητη δομή της ρίζας δεν θα καταστραφεί αργότερα και μπορείτε να είστε σίγουροι. Η βάση του φυτού έχει επαρκή στήριξη..

Τι θα λέγατε για ένα καφασωτό ντομάτας;

Από την επιλογή των καλύτερων ντοματών για την οικογένειά σας μέχρι την εύρεση της καλύτερης υποστήριξης για το φυτό. Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την πορεία. Ας δούμε τα πιο σημαντικά βήματα. Βεβαιωθείτε ότι οι ντομάτες σας στηρίζονται σωστά. Αυτή την χρονιά.

Βήμα 1: Επιλέξτε την κατηγορία που θέλετε.

Ποικιλίες Ρομά στον κήπο
Επιλέξτε το είδος ντομάτας που σας αρέσει περισσότερο ανάλογα με τη γεύση και τον σκοπό της.

Η επιλογή της σωστής ποικιλίας έχει να κάνει με το πώς θέλετε να τη φάτε. Μπορείτε να καλλιεργήσετε ποικιλίες βοείου κρέατος για τεμαχισμό (ίσως με φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό!) και σάλτσες όπως σάντουιτς roma και san marzanos, ή γλυκά ντοματίνια Ένα αμπέλι θα πέσει αμέσως στο στόμα σας!

Εάν μαζεύετε σπορόφυτα από φυτώριο ή κέντρο κήπου κοντά σας. Θα μετανιώσεις για αυτό που πουλάνε. Τα καλά νέα είναι επειδή είναι πολύ δημοφιλές. Άρα πάντα υπάρχουν καλές επιλογές.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το είδος ντομάτας που θέλετε, Μη διστάσετε να ρωτήσετε τους κηπουρούς σας. Μπορούν να σας δώσουν κάποιες συμβουλές με βάση τις ανάγκες σας.

Αν σας ενδιαφέρει να καλλιεργήσετε ντομάτες από σπόρο αυτή την εποχή. Οι διαδικτυακοί κατάλογοι σπόρων έχουν ανοίξει εντελώς τον κόσμο των startups.

αυτοί είναι Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε. Περιλαμβάνει κεράσι, σταφύλι, δαμάσκηνο, κοκτέιλ, βοδινό κρέας, αλεύρι και κειμήλιο. σε κάθε είδος Θα βρείτε απροσδιόριστες ή απροσδιόριστες ποικιλίες. Και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μωβ και ακόμη και ριγέ φρούτα!

Βήμα 2: Ελέγξτε εάν το φυτό είναι σταθερό ή όχι.

Ποικιλίες κερασιών στον κήπο
Οι απροσδιόριστες ντομάτες είναι πιο απλές και απαιτούν περισσότερα πέργκολα από τα μικρότερα κλουβιά ντομάτας.

Μερικά λαχανικά έχουν κλαδιά και κλαδιά. Οι ντομάτες δεν διαφέρουν. Αλλά όσον αφορά τις ντομάτες, λέγονται σφιχτές και αδύναμες.

Τι σημαίνει αυτό και γιατί πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα δύο;

Οι σφιχτές ντομάτες θεωρούνται α εργοστάσιο δακτυλίωνΑναπτύσσονται σε ένα ορισμένο ύψος και καρποφορούν ταυτόχρονα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον πελτέ ντομάτας που θέλετε να διατηρήσετε ή να μετατρέψετε σε σάλτσα ζυμαρικών. Οι καθοριστικοί παράγοντες χρειάζονται ακόμα υποστήριξη για να αναπτυχθούν κατακόρυφα. Αλλά μπορείτε να βγείτε από το κλουβί και τον στύλο.

Οι απροσδιόριστες ντομάτες, από την άλλη, συνεχίζουν να αναπτύσσονται μέχρι το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου.Μάλιστα, ορισμένες απροσδιόριστες ποικιλίες κερασιού μπορούν να αναπτυχθούν σε εντυπωσιακά ύψη. 10-14 πόδια!

Τα ακαθόριστα φυτά τείνουν να εξαπλώνονται πάρα πολύ και απαιτούν πρόσθετο κλάδεμα καθώς μεγαλώνουν τα φυτά. Τα μικρά κλουβιά που αγοράζουν οι περισσότεροι από τα κέντρα κήπου δεν είναι κατάλληλα για αυτό το είδος αμπέλου. Τα πάνε πολύ καλά με μια μεγάλη πέργκολα.

Βήμα 3: Επιλέξτε το σωστό σύστημα υποστήριξης

Τώρα ξέρετε εάν το φυτό ντομάτας που έχετε επιλέξει είναι σκληρό ή σκληρό. Μπορείτε να επιλέξετε έναν κατάλληλο τρόπο για να φτιάξετε το δίχτυ.

κλουβί

Λαχανικά παγιδευμένα στον κήπο
Υπάρχουν τρεις τύποι κλουβιών: κωνικοί κλωβοί, τρίποδα και βαριά κλουβιά.

Τα κλουβιά ντομάτας διατίθενται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. θα έχει δομή κλουβιού Ταιριάζει καλύτερα σε συγκεκριμένο τύπο.Αλλά αν είναι αρκετά ψηλά, μπορεί να λειτουργήσει με ορισμένους ασταθείς τύπους.

Αυτό είναι το πιο κοινό και πιο οικείο κλουβί. Από την άνοιξη, θα βρείτε αυτά τα πολύχρωμα κλουβιά να καλύπτουν τον κήπο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα κλουβιά είναι συχνά πολύ φθηνά και εύθραυστα. και λόγω του σχήματος Άρα η βάση του δέντρου δεν έχει πραγματική στήριξη.

Αυτή η επιλογή είναι το αντίθετο από ένα κλουβί σε σχήμα κώνου.Πολλοί άνθρωποι κάνουν DIY τα τρίποδα κλουβιά τους φτιάχνοντας ένα σχήμα teepee με μερικά μπαστούνια μπαμπού. μπορείτε να δέσετε το σύρμα (Το ηλεκτρικό σύρμα περίφραξης είναι μια δημοφιλής επιλογή επειδή είναι πολύ ισχυρό. Αλλά οποιοδήποτε σύρμα θα λειτουργήσει) γύρω από το σύρμα του φράχτη στα κενά που αποτελούν το κλουβί. Αυτό παρέχει εξαιρετική υποστήριξη για τη βάση του φυτού σας, ενώ παρέχει επίσης μια αναπτυσσόμενη κορυφή.

Διατίθενται σε τετράγωνες και στρογγυλές επιλογές και παρέχουν μεγάλη υποστήριξη για ολόκληρο το φυτό. Είναι πιο ακριβό από άλλες επιλογές, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για χρόνια. Αυτά τα συστήματα βαρέως τύπου είναι το χρυσό πρότυπο για τα κλουβιά τομάτας.

Καφασωτά ή φράχτη

Χρησιμοποιήστε ένα φράχτη για να μπλοκάρετε το βοσκάρι.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακά στηρίγματα όπως ένα τετράγωνο δίχτυ. ύφανση της Φλόριντα DIY φράχτη ή πέργκολα

Οι απροσδιόριστες ντομάτες σας θα χρειαστούν περισσότερη υποστήριξη από τα πιο δυναμικά ξαδέρφια τους. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες ποικιλίες κερασιών μπορούν να αναπτυχθούν ενδιάμεσα. 14-16 πόδια Η καλύτερη κατάσταση!

Αν σκοπεύετε να φυτέψετε μερικά φυτά Οι επιλογές δικτυωτού όπως το τετράγωνο πλέγμα και η ύφανση Florida είναι επίσης εξαιρετικές. Εάν έχετε λιγότερα από 10 φυτά, επιλέξτε ένα ψηλό, στιβαρό κλουβί. υποστήριξη φράχτη ή ένα μόνο καφασωτό

Ας δούμε τις επιλογές πλέγματος όσον αφορά την παραδοσιακή υποστήριξη.

Αυτή η ρύθμιση απαιτεί υποστήριξη κάθε 12 πόδια και είναι ιδανική για μεγάλες σειρές ντομάτας. Δέστε το δίχτυ κάθετα στους στύλους και επεκτείνετε το μέχρι το τέλος της γραμμής. Τέλος στην κορυφή του στύλου, με το κάτω άκρο του διχτυού περίπου ένα πόδι πάνω από το έδαφος. Το ύψος του στύλου εξαρτάται από το ύψος σας.

Η ύφανση της Φλόριντα είναι μια δημοφιλής επιλογή για πολλά είδη δέντρων. Ξεκινήστε στερεώνοντας έναν ανθεκτικό ατσάλι ή ξύλινο στύλο σε κάθε άκρο της σειράς του κήπου σας. Προσθέστε ξύλινους πασσάλους κάθε 4-5 πόδια.Δέστε το σχοινί κήπου στους ακραίους πασσάλους και πλέξτε το ανάμεσα στα φυτά σας. Στη συνέχεια, πλέξτε σε αντίθετες κατευθύνσεις στις ίδιες γραμμές για να δημιουργήσετε μια τσέπη που κρατά το κλήμα όρθιο.

Η περίφραξη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε πέργκολα και να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε ήδη φτιάξει στο σπίτι σας. Μπορείτε να χτίσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κοντά στο φράχτη ή να τοποθετήσετε δοχεία κατά μήκος του φράχτη.

για μικρές ποσότητες ντομάτας Αναζητήστε επιλογές που δεν απαιτούν μεγάλη σειρά για να πετύχετε. Μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους πηχάκια. σε ένα κέντρο κήπου κοντά σας Ή μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε μόνοι σας. Αν αγοράσετε πέργκολα Βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό δεν είναι πολύ παχύ. Διαφορετικά, μπορεί να είναι δύσκολο να δέσετε τα αμπέλια σας. Όσο για τις επιλογές DIY, ο ουρανός είναι το όριο. Έχω δει καφασωτές DIY να χρησιμοποιούν σύρμα κοτόπουλου, δίχτυα, μπαμπού και ανακυκλωμένους τροχούς ποδηλάτου!

Βήμα 4: Επιλέξτε τη σωστή ποσότητα υποστήριξης.

Κόκκινα και πράσινα λαχανικά στον κήπο
Επιλέξτε το σωστό σύστημα πέργκολας για μελλοντική ανάπτυξη ντομάτας.

Εάν επιλέξετε ένα σύστημα κλουβιού ή πέργκολας που δεν είναι αρκετά ψηλό Το δέντρο σου θα γκρεμιστεί. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει το σπάσιμο του αμπελιού από το βάρος του ή από τη ζημιά του από τον άνεμο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αναπτυξιακές συνήθειες των φυτών. Πριν επιλέξετε την πέργκολα σας

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να βυθίσετε το συμπαγές σύστημα στήριξης 8″ στο έδαφος για σταθερότητα. ειδικά για το σύστημα του κλουβιού Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το υπόλοιπο στήριγμα για την ντομάτα.

για μεγάλα συστήματα καφασωτών Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μήκος και το ύψος. Αν φυτέψεις μόνο λίγες ντομάτες φέτος, μπορείς. Διαθέτει πολύ χαμηλή πέργκολα αντί να φυτεύουν σε μεγάλες σειρές

Βήμα 5: Τοποθετήστε την πέργκολά σας κατά τη φύτευση.

Φυτά στον κήπο με ξηρό σάπια φύλλα
Κατά τη φύτευση ντομάτας πρέπει να τοποθετείται κλουβί ή πέργκολα.

Αν δεν χρησιμοποιείτε σύστημα πέργκολας όπως το Florida Weave, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα κλουβί, ένα κοντάρι ή ένα πέργκολο κατά τη φύτευση. Ελαχιστοποιήστε τη ζημιά στο ριζικό σύστημα της ντομάτας. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η ανάπτυξη του φυτού δεν επηρεάζεται αρνητικά.

Τοποθετήστε το δίχτυ βαθιά στο χώμα.

κηπουρός που εργάζεται με πέργκολα
Προσπαθήστε να βάλετε το καφασωτό όσο το δυνατόν πιο βαθιά στο χώμα. για την αποφυγή πτώσης λόγω του ανέμου ή του βάρους του δέντρου

Η αγκύρωση της πέργκολας ή του κλουβιού σας στο έδαφος είναι ένα σημαντικό βήμα. Θυμηθείτε ότι αυτό είναι μόνο ένα στήριγμα πέργκολας. προστασία από τον αέρα και το βάρος των φυτών που αναπτύσσονται. Το να χτυπάς το καφασωτό σου λίγα εκατοστά από το έδαφος και να ελπίζεις για το καλύτερο δεν το κόβεις.

Θα πρέπει να σπρώξετε την πέργκολα ή το κλουβί σας περίπου 8 ίντσες στο χώμα εάν μεγαλώνετε σε δοχείο ή υπερυψωμένο κρεβάτι. Η βάση πρέπει να χτυπήσει στο κάτω μέρος.

Βήμα 6: Δέστε χαλαρά τα κλήματα

Ο άντρας έδεσε το φυτό ντομάτας στο ζαχαροκάλαμο.
Δένουμε ελαφρώς χαλαρά το κλήμα.

Οι ντομάτες δεν βγάζουν έλικες. Συνδέστε χειροκίνητα τη σημαία στην υποστήριξή σας..

Πολλοί αρχάριοι κηπουροί δένουν πολύ σφιχτά αμπέλια και κλαδιά. Αυτό είναι ένα απλό λάθος – θέλουμε τα μωρά από ντομάτα μας να έχουν καλή υποστήριξη! Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτοί οι μίσχοι και τα κλαδιά θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να πυκνώνουν καθώς το φυτό ωριμάζει.

Αν δεθεί πολύ σφιχτά Μπορείτε να πνίξετε το φυτό. και να αποτρέψουν τη σωστή μεταφορά των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά ακριβώς όπως τα παιδιά ντομάτα χρειάζονται χώρο για να αναπτυχθούν!

Μια γενική οδηγία είναι να στερεώνετε το κλήμα ντομάτας στο στήριγμα κάθε 6-8 ίντσες δένοντάς το χαλαρά. Πρέπει να είσαι ευέλικτος εδώ. και εστίαση σε τομείς που χρειάζονται υποστήριξη

πάντα Τοποθετήστε τη γραβάτα σας πάνω από το στέλεχος του λουλουδιού. Επομένως, το στέλεχος δεν θα κοπεί μετά το ζύγισμα του καρπού.

υλικά προς χρήση

Λαχανικά που καλλιεργούνται κάθετα σε πέργκολα
Επιλέξτε υλικά για να τυλίξετε τις ντομάτες σας που δεν θα βλάψουν τα φυτά σας.

Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά το υλικό που επιλέγετε για να καλλιεργήσετε τις ντομάτες σας έχει τεράστια επίδραση στην ανάπτυξή τους. Αν η σχέση σας είναι πολύ δύσκολη και εκτός ελέγχου Μπορεί να καταδιώκεις και βλάψει το φυτό.

Από την άλλη, αν είναι πολύ λεπτό ή πολύ χαλαρό. Οι δυνατοί άνεμοι θα κάνουν να σπάσει. Ας δούμε μερικά κοινά συστατικά και ας δούμε αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε.

έννοια μεταχειρισμένο (ναι/όχι) λόγος
πανί Ναί Οικονομικά αποδοτικό και επιτρέπει τη μετακίνηση του χώρου του εργοστασίου.
σχοινί κήπου Ναί Ένα ρολό μπορεί να διαρκέσει αρκετές εποχές, προσαρμόσιμο.
ταινία κήπου Ναί Τέλεια επιλογή μίας χρήσης και μπορεί να κομποστοποιηθεί.
σύρμα χωρίς επίστρωση αριθμός Μπορεί να κοπεί σε μίσχους και κλαδιά και να σκουριάσει.
Νάιλον λουράκι ή φερμουάρ αριθμός Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον.
πετονιά αριθμός Κόψτε τα φυτά της ντομάτας και προκαλέστε ασθένειες.

Βήμα 7: Μάθετε πότε και πώς να κόψετε

κηπουρός που κόβει φράκτες λαχανικών
Φροντίστε να κλαδέψετε σωστά για να διατηρήσετε το φυτό να αναπτύσσεται υγιές και να παράγει άφθονο καρπό.

Είτε κρατάτε το φυτό σε κλουβί είτε το χτίζετε σε μια μεγάλη πέργκολα. δεν θα ξεχάσεις ποτέ κλαδέψτε αποτελεσματικάΕάν παραλείψατε αυτό το βήμα επειδή το φυτό σας είναι δύσκολο να το προσεγγίσετε. Θα έχετε απογοητευτικές αποδόσεις αυτή τη σεζόν.

καθώς και το πότισμα Το κλάδεμα είναι χρυσωρυχείο όταν πρόκειται για ντομάτες. Το κλάδεμα ασκεί πίεση στο δέντρο σας. Αλλά είναι απαραίτητο να τα διατηρήσουμε υγιή και να αναπτυχθούν αποτελεσματικά. (Αν και ορισμένοι κηπουροί πιστεύουν ακράδαντα ότι κάθε είδος κλαδέματος κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.)

Δεν έχει σημασία σε ποια πλευρά του κλαδέματος συμφωνείτε. Όλοι συμφωνούν ότι το πολύ κλάδεμα είναι κακή ιδέα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων, όπως κιτρίνισμα ή κατσαρασμό των φύλλων. καχεκτική ανάπτυξη και μειωμένη παραγωγικότητα

Συμβουλές κλαδέματος για να διορθώσετε τις ντομάτες

Κλάδεμα και καθορισμός φυτών
Το αποφασιστικό κλάδεμα της ντομάτας δεν συνιστάται.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι σταθερές ντομάτες έχουν σταθερό μέγεθος και παράγουν σταθερό αριθμό καρπών. Το κλάδεμα αυτών των ποικιλιών είναι α επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή φρούτων.

πριν το φυτό βγάλει το πρώτο του λουλούδι Μπορείτε να κόψετε το χαμηλότερο κλαδί που αγγίζει το χώμα. Η επαφή των φύλλων με το χώμα – είτε απευθείας είτε μέσω του νερού που πιτσιλίζει πίσω στην κάτω πλευρά των φύλλων – μπορεί να προκαλέσει μυκητιακές ασθένειες και πολλά άλλα προβλήματα.

Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αέρα κάτω από το φυτό. αλλά ό,τι κι αν γίνει Ποτέ μην κλαδεύετε τις ντομάτες μόλις εμφανιστούν τα πρώτα λουλούδια.

Συμβουλές κλαδέματος για απροσδιόριστες ντομάτες

τυχαία φυτά
Οι απροσδιόριστες ντομάτες πρέπει να κλαδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Οι απροσδιόριστες ντομάτες ωφελούνται πολύ από το ήπιο κλάδεμα σε όλο τον κύκλο ανάπτυξης. Μπορεί να έχετε ακούσει στύψτε το τσοκ…αυτό γίνεται για να αφαιρέσετε νέα ανάπτυξη μεταξύ του κύριου και του πλευρικού στελέχους της ντομάτας σας.

Αυτό αναγκάζει το φυτό ντομάτας σας να κατευθύνει την ενέργεια στην κύρια γραμμή ανάπτυξης. Αντί να δημιουργείτε πολλά κλαδιά που δεν παράγουν πάντα καρπούς, Ο περιορισμός κάθε φυτού σε 2-5 βασικούς μίσχους μεγιστοποιεί την απόδοση του καρπού.

Οι ακαθόριστες ποικιλίες επωφελούνται από την αφαίρεση των κατώτερων κλαδιών για τη βελτίωση του αερισμού και την πρόληψη του πιτσιλίσματος του εδάφους.

τελικές σκέψεις

Η καλλιέργεια ντομάτας είναι μια από τις χαρές της καλοκαιρινής κηπουρικής. ξέρεις τώρα Πώς να υποστηρίξετε καλύτερα τα φυτά σας καθώς μεγαλώνουνΠεριμένετε υψηλές αποδόσεις αυτή τη σεζόν.

Να θυμάστε ότι το κλάδεμα των ντοματών σας είναι μόνο μια πτυχή της φροντίδας αυτού του καταπληκτικού φυτού. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να ποτίζετε. διαχείριση των παρασίτων και να προλάβετε σωστά την ασθένεια Καλή φύτευση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *