Τα φυτά Pothos στην πραγματικότητα ανθίζουν ή ανθίζουν;

พืชในร่มที่เติบโตในบ้าน

Σήμερα, μπορείτε να δείτε φυτά potho να απλώνουν τα όμορφα φύλλα τους σε όλα τα σπίτια και τα κτίρια παντού. Αυτό το δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου είναι γνωστό για το ότι είναι απίστευτα εύκολο στην καλλιέργεια και τη φροντίδα του. και ανθεκτικό σε χαμηλό φωτισμό Ακανόνιστο και ανθεκτικό πότισμα έστω και την παραμικρή αμέλειαΑλλά ένα πράγμα που μπορεί να αναρωτιέστε είναι, ανθίζουν ποτέ αυτά τα χρυσά ή μαρμάρινα φύλλα potho;

Σε αντίθεση με πολλά δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, τα pothos καλλιεργούνται συχνά ως pothos. ζωηρά φύλλα Μπορεί να σκαρφαλώσει κατά μήκος των πέργκολων ή των τοίχων γύρω από το σπίτι σας. Αυτά τα αμπέλια είναι γνωστό ότι μεγαλώνουν μέχρι και δέκα πόδια σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε αν αυτά τα φυτά ανθίζουν, αλλά όχι με τον τρόπο που θα περιμένατε. διαβάζοντας για να βρείτε

Τι είναι ο Πόθος;

Ο Πόθος καλλιεργείται συνήθως ως καλλωπιστικό φυτό εσωτερικού χώρου.

Πόθος (Epipremnum Orium) είναι τροπική σημαία Ιθαγενής στη Γαλλική Πολυνησία, την Αυστραλία και τη Νοτιοανατολική Ασία. Είναι γνωστό για τη δύναμή του και τη συνήθεια ανάπτυξης φιλική προς τους αρχάριους. Το παρατσούκλι “Devil’s Ivy” γιατί είναι δύσκολο να σκοτωθεί.

Κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των αρχαρίων κηπουρών και των οικιακών καλλιεργητών. Αυτοί οι κηπουροί τα επιλέγουν συχνά. Καταπληκτική προσαρμοστικότητα σε εσωτερικούς χώρουςΩς αποτέλεσμα, εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο σε πολλά νέα είδη. Από χρυσό ποτό μέχρι νεφρίτη στη Βασίλισσα του Χιονιού Πόθο, το Μάρμαρο και όλα τα ενδιάμεσα.

Ο Πόθος ανήκει στην οικογένεια των Araceae. Περισσότερα από 3.500 είδη ανθοφόρων φυτών και τα λοιπά. Epiphrenum (Πόθος), Φιλόδενδρο, ΤέραςΛάχανο Herb Plant Skunk (Symplocarpus fedidus) και φυτά taro (Γραμματέας Κολοκάσια)

Aroid θα είναι πολυετή φυτά με θερμό κλίμα Φυτά που είναι ελαφρώς ανθεκτικά στον παγετό. Όλα τους χαρακτηρίζονται από άνθη σε σχήμα φτυαριού, κωνικά βράκτια και κεντρικούς μίσχους.

Το φυτό pothos έχει λουλούδια;

Ένα μεγάλο φυτό που αναπτύσσεται στα δέντρα.
όταν καλλιεργείται σε κατάλληλες εξωτερικές συνθήκες Είναι αρκετά μεγάλα για να ανθίσουν.

Τα Pothos είναι ανθοφόρα φυτά, αλλά συνήθως δεν ανθίζουν σε δοχεία στο σπίτι σας. Πρέπει να ψάξουμε για να καταλάβουμε γιατί. φυσικός κύκλος ζωής των φυτών στο φυσικό τους περιβάλλον

Μπορεί να τα βρείτε να αναπτύσσονται άγρια ​​στη σκιά των τροπικών τροπικών δασών ή να κόβουν μεγάλα δέντρα και κτίρια για φως. Αλλά αυτοί οι συγγενείς άγριων φυτών είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν για όσους από εμάς έχουμε δει αυτό το φυτό μόνο σε γλάστρες. σαν ψάρι σε ενυδρείο σαν δέντρο μπονσάι σε ενυδρείο Τα φυτά αδυνατούν να επιτύχουν την πλήρη δόξα τους. όταν ελέγχεται από την εσωτερική ανάπτυξη

Πώς αναπαράγονται φυσικά;

Τα ώριμα δέντρα μεγαλώνουν στη βελανιδιά.
Τα φύλλα τους γίνονται τριχωτά καθώς ωριμάζουν.

στη φύση στους τροπικούς Ένα ενήλικο αμπέλι μπορεί να αναπτυχθεί σε απίστευτα ύψη. Τα φύλλα έχουν πλάτος 30 ίντσες και το αμπέλι έχει μήκος πάνω από 65 πόδια.Όταν έχει αναπτυχθεί πλήρως Τα μεγαλύτερα φύλλα θα αρχίσουν να δημιουργούν τρύπες ή αυλακώσεις στα φύλλα. (Όπως τα ξαδέρφια τους Monstera) δίνοντας στα φύλλα μια φαρδιά εμφάνιση σαν παλάμη.

Το αμπέλι αρχίζει να αναπτύσσει εναέριες ρίζες. (Χρειάζονται υψηλή υγρασία στις τροπικές περιοχές) την οποία χρησιμοποιούν για να ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά. Καλύτερη πρόσφυση στην επιφάνειαΑυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα μέρη της καλλιέργειας του Ποτού για να ριζώσει. Είναι μια μορφή αγενούς πολλαπλασιασμού κατά την οποία τα φυτά κλωνοποιούνται με όλο και περισσότερους νέους μίσχους.

Όταν έρθει η ώρα του πολλαπλασιασμού με σπόρους Αυτά τα ώριμα δέντρα θα ανθίσουν και θα καρποφορήσουν. Μεγάλα κρεμ λουλούδια σε σχήμα φτυαριού.Τελικά φυτρώνουν επιμήκεις κωνικές κεφαλές σπόρων που μοιάζουν με αχνοκίτρινα στάχυα καλαμποκιού. Λατινική ονομασία για το Πόθος. Epipremnum Orium Κυριολεκτικά μεταφράζεται ως “Χρυσά λουλούδια στο δέντρο”

ανάπτυξη και αναπαραγωγή φυτών

Η βασική ιδέα που παίζει εδώ είναι ο κύριος μισθωτής της βοτανικής και ισχύει για όλα τα φυτά. Βασικα Τα φυτά έχουν δύο διαφορετικά στάδια ανάπτυξης. Μοιάζουν με ανθρώπους, έχουν βλαστικό (νεανικό) και αναπαραγωγικό στάδιο.

βλαστικό ή νεανικό στάδιο

Young Marble Queen Factory
Τα Pothos που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι συνήθως προνύμφες και δεν μπορούν να αναπαραχθούν.

Όταν ήσουν νέος ή έφηβος Δεν μπορείς να αναπαραχθείς. Το σώμα σας εστιάζει στην ανάπτυξη των νέων ιστών, οστών και οργάνων σας. να αναπτυχθεί και να αλλάξει δραστικά από τη γέννηση έως την εφηβεία όπως τα φυτά

Στο νεανικό ή «βλαστικό» στάδιο, το φυτό εστιάζεται. Ανάπτυξη φύλλων, στελεχών και ριζώνΑναγεννούν γρήγορα τους ιστούς και διευρύνουν την ικανότητά τους να φωτοσυνθέτουν. Αγκυρώνουν το σώμα τους στο έδαφος με νέα φύλλα και βαθύτερες ρίζες.

διάρκεια αυτής της φάσης ανάλογα με το περιβάλλον και τα φυτά είναι και τα δύο ετήσια (ο κύκλος ζωής ολοκληρώνεται σε ένα έτος), δύο χρόνια (ο κύκλος ζωής ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια) ή πολυετή φυτά (Μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από 5 χρόνια όπως ο Ποτός)

γενικά Το ερέθισμα που προκαλεί τη μετάβαση των φυτών από τη βλαστική στην αναπαραγωγική ανάπτυξη μπορεί να περιλαμβάνει φωτοσύνθεση ή διάρκεια της ημέρας. (Ποσότητα ηλιακού φωτός), θερμοκρασία ή ορμονικές αλλαγές. Στο σημείο αυτό ο Πόθος θα διαρκέσει επ’ αόριστον. όταν βρίσκονται στη δεξαμενή του σπιτιού σας Συνήθως πολλαπλασιάζεται με αγενή πολλαπλασιασμό (εναέριες ρίζες) στη φύση.

αναπαραγωγικό στάδιο

Η Marble Queen βρίσκεται στη φάση του ζευγαρώματος.
Μπορούν να φτάσουν στο αναπαραγωγικό στάδιο όταν το potho έχει χώρο να αναπτυχθεί.

Όταν μπαίνεις στην εφηβεία Το σώμα σας θα περάσει από μια σειρά από δραστικές αλλαγές που σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε από την αρχή. αναπαραγωγική κατάσταση της ζωής σου Υπήρξε μεγάλη αλλαγή στις ορμόνες. χημεία σώματος και τη φυσική σας εμφάνιση Τα φυτά υφίστανται παρόμοιες αλλαγές.

Για τον Πόθο, η αλλαγή χαρακτηρίζεται από μια αλλαγή στο σχήμα των φύλλων από μικρά φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Πολύ μεγάλα φύλλα τοποθετημένα εγκάρσια.Μετά Gene Gibberellin Οι ορμόνες του φυτού (ορμόνες ανθοφορίας) ενεργοποιούνται και αρχίζουν να ξοδεύουν ενέργεια για την ανάπτυξη αυτών των τσάπες.

Η γονιμότητα είναι αρκετά διαφορετική από την ανάπτυξη των φυτών επειδή επικεντρώνεται στην ανάπτυξη. λουλούδια, φρούτα και τέλος σπόρους (απόγονοι φυτών). Ως φυτό Δεν είναι κατανοητό τι προκαλεί τον Πόθο στο αναπαραγωγικό του στάδιο, ωστόσο, έχει καταγραφεί μόνο σε καλλιέργεια σε τροπικό βοτανικό κήπο στη νότια Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ανθίζουν τα φυτά pothos σε εσωτερικούς χώρους;

Πράσινα φυτά νεφρίτη εσωτερικού χώρου σε γλάστρες
Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι σχεδόν αδύνατο να ανθίσουν γιατί δεν βρίσκονται στο στάδιο της αναπαραγωγής.

Το φυτό σε γλάστρα έχει μικρά φύλλα σε σχήμα καρδιάς με λείες άκρες. Το αμπέλι μεγαλώνει από 1 έως 10 πόδια και δεν φέρει λουλούδια. Δεν μπορούν να ανθίσουν σε εσωτερικούς χώρους. λόγω των περιορισμένων συνθηκών ανάπτυξης.

Σκεφτείτε την αρμονία των χελωνών ή των ψαριών. Αυτά τα ζώα συνήθως δεν είναι ώριμα. εντός του χώρου του σπιτιού μαςΟ Πόθος δεν θα επιχειρήσει να αναπαραχθεί όταν παγιδευτεί σε περιβάλλον νάνου.

Πώς μπορώ να κάνω το pothos μου να ανθίσει;

μεγάλα φύλλα τροπικών φυτών
Φυτέψτε τα πόθο σε εξωτερικούς χώρους ή σε θερμοκήπιο για να ανθίσουν.

Τα λουλούδια Potho σε πλήρη άνθηση είναι ένα όμορφο θέαμα. Το κρεμώδες-λευκό μίσχο μεγαλώνει σε μήκος 9 ίντσες, φέρει μικρές, καφέ αιχμές σπόρων και προστατεύεται από ένα απροσδόκητο χαρακτηριστικό. Δεν θα ξαναδούμε ένα τόσο εντυπωσιακό σόου. Ανάμεσα στα φυτά εσωτερικού χώρου μας

ο e χρυσός το σπίτι μας έχει σημαία Μόνιμη παραμονή στη νεανική κατάστασηΑυτό οφείλεται στο μέγεθος του δοχείου. καιρός σε εσωτερικούς χώρους και τους προφανείς φυσικούς περιορισμούς της καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους.

Εάν το φυτό είναι αρκετά μεγάλο σε θερμοκήπιο ή υποτροπικές συνθήκες στη Νότια Αμερική. το δέντρο θα ανθίσει πρέπει να είναι κάτω από ένα Ιδανικό περιβάλλον με κατάλληλη υγρασία Οι θερμοκρασίες είναι συνήθως πάνω από 60°F και υπάρχει αρκετός χώρος για ανάπτυξη.Ωστόσο, συνήθως χρειάζεται να φτάσει σε ένα επίπεδο τουλάχιστον 35-40 ποδιών πριν αυτό είναι δυνατό.

Γενικά, τα είδη έχουν χαμηλά επίπεδα γιβερελίνης. (μια φυτική ορμόνη που προκαλεί ανθοφορία) το κάνει “Bupha-ντροπαλός” Σε κάθε περίπτωση, ίσως γι’ αυτό e χρυσός Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι εύκολος και πολύ δημοφιλής.

Bamrung Pho

Τα ώριμα φυτά θα είναι σε εξωτερικούς χώρους.
Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ανθίσει ο Πόθος σας.

Σωστή φροντίδα του Πόθου Θα σας προλάβει τελικά. ικανός να ανθίσει Τουλάχιστον θα βοηθήσει να κρατήσει το δέντρο πιο χαρούμενο και πιο πλούσιο.

Αν θέλετε να προσπαθήσετε να κάνετε τα λουλούδια σας να ανθίσουν Ίσως χρειαστεί να χτίσετε ένα θερμοκήπιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν βρίσκεστε σε μια αναπτυσσόμενη ζώνη που είναι πιο δροσερή από τη ζώνη 9 του USDA. Τα Pothos αναπτύσσονται μόνιμα σε εξωτερικούς χώρους στις ζώνες 10 έως 12 (κατά μέρη). Νότια Φλόριντα, Καλιφόρνια, Τέξας και Αριζόνα.), αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί ορισμένες περιοχές μπορεί να εισβάλουν.

για να ανθίσει Τα φυτά πρέπει να φυτεύονται στο έδαφος και απαιτούνται θερμοκρασίες πάνω από 70°F όλο το χρόνο. Υγραντήρας μέσα στο θερμοκήπιο Τα τροπικά τροπικά δάση μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των βέλτιστων συνθηκών για την ανθοφορία. Η τοποθέτηση του Pothos σε εξωτερικούς χώρους, η ομίχλη και η σκιά από άλλα φυτά μπορούν να βοηθήσουν. Η τακτική χρήση μπορεί να το βοηθήσει να αντέχει σε ξηρά κλίματα.

Γιατί ο Πόθος χρησιμοποιείται σε τροπικά εδάφη για γρήγορη αποστράγγιση. Έτσι θα πρέπει να βελτιώσετε πολύ το έδαφος. τύρφη ή βερμικουλίτη για να στραγγίζει γρήγορα το νερό Είτε φυτεύεται σε γλάστρα είτε στο έδαφος

Οι Πόθος προτιμούν να ποτίζονται πολύ βαθιά (πολύ νερό ταυτόχρονα), μιμούμενοι τον τροπικό κύκλο των μουσώνων της Νοτιοανατολικής Ασίας. αφήστε το να στεγνώσει Τουλάχιστον 2-6″ χώμα πριν το πότισμα ξανά. Ο Πόθος θα μαραθεί ελαφρά για να δείξει δίψα.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να τους φροντίζουν. πολύ πότισμαΑυτό θα σαπίσει εύκολα τις ρίζες του φυτού και θα αποτρέψει την πιθανότητα ανθοφορίας.

τελικές σκέψεις

Ακόμα κι αν το φυτό σας potho δεν ανθίζει τόσο όμορφα όσο ένα κρίνο, Αλλά θα εξακολουθούν να ανθίζουν καθώς διακοσμούν το σπίτι σας. Αρκεί να τους παρέχετε ικανοποιητικές συνθήκες ανάπτυξης.Αναπτύσσεται καλά σε μέτρια υγρασία. Θερμοκρασία δωματίου μεταξύ 70 και 85 βαθμών Φαρενάιτ. Γρήγορη αποστράγγιση εδάφους και βαθύ πότισμα.

αν θες να το δεις Epipremnum Orium όταν ανθίζει Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα ταξίδι σε μια τροπική περιοχή ή βοτανικό κήπο στη Νότια Φλόριντα για να δείτε πώς το δέντρο φαίνεται διαφορετικό όταν έχει αναπτυχθεί πλήρως, το pothus. Ένα πραγματικά ενδιαφέρον φυτό. ακόμα κι αν δεν ανθίσει Μπορεί όμως να φυτευτεί πολύ εύκολα για αρχάριους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *