Το καλύτερο έδαφος για το άτομο Philodendron

Philodendron Atom

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Το όνομα Φιλόδενδρο προέρχεται από το ελληνικό και filio, που σημαίνει αγάπη. και dendron, που σημαίνει δέντρο. Αυτό το υποτροπικό φυτό είναι εγγενές στα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. και είναι το πιο κοινό από όλα τα φιλόδενδρα. Σταθερό και ανθεκτικό Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή τόσο για ειδικούς όσο και για αρχάριους.

πυρήνας φιλόδενδρου

Το καλύτερο έδαφος για τα φιλόδεντρα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αεριζόμενο, καλά στραγγιζόμενο αλλά υγρό. Η αλκαλικότητα του εδάφους πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 7. Πρέπει να υπάρχει αρκετό μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και άζωτο.

Αυτό το άρθρο περιγράφει το καλύτερο έδαφος για φιλόδεντρα. Ιδιότητες του καλύτερου μείγματος φύτευσης και επιλογή υλικού Εξηγώ επίσης τον τρόπο ανάμειξης του εδάφους για τον ατμοποιητή philodendron και τον δείκτη ανακριβούς μίγματος εδάφους.

Τα καλύτερα υλικά μαγειρικής για το άτομο Philodendron

Διαφορετικά φυτά χρειάζονται διαφορετικές συνθήκες για να αναπτυχθούν. για να αναπτυχθούν πυρηνικά φιλόδεντρα Απαιτούνται οι ακόλουθες συνθήκες εδάφους:

ισορροπημένο θρεπτικό περιεχόμενο

Τα θρεπτικά συστατικά και τα ωφέλιμα βακτήρια στο έδαφος είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του πυρήνα του φιλόδενδρου. Επομένως, το μικτό μου χώμα πρέπει να περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τα φυτά.

Τα φιλόδεντρα χρειάζονται άζωτο, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο για υγιή ανάπτυξη. Χρησιμοποιώ ένα ισορροπημένο λίπασμα για να προσθέτω αυτά τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

καλή αποστράγγιση

Τα άτομα του φιλόδεντρου αναπτύσσονται καλύτερα όταν το έδαφος διατηρείται υγρό. Αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό ή κορεσμένο. Αν το νερό μείνει πολύ στην κατσαρόλα Το φιλόδενδρο σας μπορεί να αναπτύξει σήψη ρίζας ή άλλες βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις.

Επομένως, χρησιμοποιείτε πάντα ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά για να αποφύγετε την παρατεταμένη βροχόπτωση στη γλάστρα. Δοκιμάστε να αναμίξετε σε ένα υλικό αποστράγγισης όπως κοκοφοίνικα, περλίτη ή λεπτό χαλίκι. Χρησιμοποιήστε γλάστρες με τρύπες στο κάτω μέρος για να βοηθήσετε την αποστράγγιση.

Υψηλή συγκράτηση υγρασίας

όπως με όλα τα φυτά Τα άτομα φιλόδεντρου χρειάζονται ισορροπημένες συνθήκες για σωστή ανάπτυξη. Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος που να συγκρατεί λίγο νερό. Χωρίς καλή ικανότητα συγκράτησης νερού Οι ρίζες δεν θα έχουν αρκετό χρόνο για να απορροφήσουν το νερό που απαιτείται για τη φωτοσύνθεση.

Μια δοκιμή συμπίεσης μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ποσότητα κατακράτησης νερού στο μίγμα εδάφους σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο να υγράνει το χώμα Πάρτε μια χούφτα πηλό και πλάθετε σε μπάλα. Στη συνέχεια ανοίξτε την παλάμη σας.

Οι πήλινες μπάλες πρέπει να κολλάνε μεταξύ τους και να σπάνε μόνο όταν χτυπηθούν. Αν υπάρχει συμπύκνωση Το μίγμα εδάφους συγκρατεί αρκετό νερό. Αν σπάσει η μπάλα Δεν θα κρατήσει αρκετή υγρασία για να κρατήσει το φιλόδενδρο σας ζωντανό.

Κατ ‘αρχήν Το ανώτερο στρώμα του εδάφους πρέπει να είναι στεγνό. Ενώ το κάτω στρώμα πρέπει να είναι υγρό.

καλά αεριζόμενο

Τα φιλόδεντρα χρειάζονται αέρα στο έδαφος γιατί οι ρίζες τους χρειάζονται οξυγόνο για να αναπτυχθούν. Το φυτό αναπτύσσεται καλά σε καλά αεριζόμενο έδαφος. Και αρκετός αέρας θα εμποδίσει την ανάπτυξη των ριζών.Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιώ ένα μείγμα φυσικού αργιλώδους που επιτρέπει την καλή κυκλοφορία του αέρα.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οργανική ύλη, όπως λίπασμα, λίπασμα, τύρφη και σάπια φύλλα για να διατηρήσετε το έδαφος χαλαρό. Μπορείτε να εισάγετε το ραβδί στο χώμα γύρω από το φυτό (προσέξτε να μην καταστρέψετε τις ρίζες) για να προσθέσετε αέρα.

Ελαφρώς αλκαλικό pH

Τα φιλόδενδρα αναπτύσσονται καλύτερα σε αλκαλικό έδαφος με pH πάνω από 7. Όταν το pH είναι χαμηλό, τα θρεπτικά συστατικά και τα βακτήρια που χρειάζεται το φυτό θα πεθάνουν και θα καταστρέψουν το φυτό. Προσθέτω λάιμ στο μείγμα εδάφους για να ανεβάσει το pH όταν χρειάζεται.

Επιπλέον, ορισμένα επιβλαβή βακτήρια μπορούν να ευδοκιμήσουν όταν το pH είναι εκτός του επιθυμητού εύρους. Αυτά τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σήψη φιλόδενδρων.

Πώς να φτιάξετε ένα μείγμα για άτομα φιλόδεντρου

Το τυπικό μείγμα γλάστρας που αγοράζεται από το κατάστημα δεν έχει ορισμένες απαιτήσεις για την ανάπτυξη του φιλόδενδρου. Είναι βαρύ, συμπαγές και συγκρατεί την περίσσεια νερού. καταστρέφει τον πυρήνα του φιλόδενδρου

Αναζητήστε λοιπόν ένα υπόστρωμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με άφθονο υλικό για να αυξήσετε τον αερισμό.Οι επιλογές περιλαμβάνουν κομπόστ, κοκοφοίνικα, περλίτη και βελτιωτικό εδάφους με τύρφη.

Συστατικά για την παρασκευή του Φιλόδεντρου Μίγμα ατομικής γλάστρας

Υπάρχουν πολλές εμπορικές ενώσεις για τροπικά φυτά που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των στελεχών του φιλόδεντρου, ωστόσο, προτιμώ να κάνω το δικό μου. Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συνταγή για το φιλόξενο μίγμα εδάφους σας:

 • Ίνες καρύδας – 25%: Αυτό το οργανικό υλικό από ίνες καρύδας βελτιώνει την αποστράγγιση του εδάφους για να διατηρεί την επαρκή υγρασία. Το νήμα και το χνούδι αυξάνουν την αναπνοή. Η ικανότητα απορρόφησης νερού είναι δέκα φορές το βάρος του.
 • Φλούδα ορχιδέας – 25%: Τα θραύσματα φλοιού ορχιδέας είναι θραύσματα φλοιού πεύκου. Η τραχιά δομή βελτιώνει τον αερισμό του εδάφους. αύξηση της αποστράγγισης και αποτρέπουν τη συμπίεση
 • περλίτης – 25%Ο περλίτης προσθέτει αέρα στο έδαφος και βελτιώνει την αποστράγγιση. Είναι ένα λεπτόκοκκο πυριγενές πέτρωμα με απαλή υφή που μοιάζει με ποπ κορν. Αυτό μειώνει τη συμπύκνωση και εξαλείφει την πιθανότητα κορεσμού νερού.
 • Worm Casting – 10%: Οι γαιοσκώληκες μπορούν να προστεθούν στο έδαφος για να αυξήσουν τη θρέψη των φυτών. Διατηρεί επίσης το βέλτιστο επίπεδο pH για την ανάπτυξη των πυρήνων φιλόδενδρων.
 • Ενεργός άνθρακας – 5%: Είναι ένα πορώδες κάρβουνο που σχηματίζεται από την επεξεργασία του άνθρακα με χημικά, θερμότητα ή αέριο και το χρησιμοποιώ για να απορροφά την υπερβολική υγρασία. προστασία μούχλας και διώχνουν τα έντομα

εναλλακτικά προϊόντα

Αν και τα παραπάνω συστατικά δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Αλλά η εύρεση ορισμένων συστατικών μπορεί να είναι δύσκολη. Εκτός αν έχετε μεγάλο κήπο φιλόδεντρο. Δεν χρειάζεται να κρατάτε πράγματα γύρω σας.

Εδώ είναι μερικές εύκολες συνταγές. Μια άλλη συνταγή που προτείνω συχνά σε αρχάριους καλλιεργητές φιλόδενδρων:

 • Βερμικουλίτης – 40%: Η χρήση βερμικουλίτη αερίζει το έδαφος και βοηθά στη συγκράτηση των θρεπτικών συστατικών και του νερού ταυτόχρονα, αλλά κατά τη γνώμη μου ο περλίτης είναι καλύτερος από τον βερμικουλίτη γιατί έχει καλύτερη αποστράγγιση.
 • Παντζάρια – 30%: Χρησιμοποιώ βρύα παντζαριού αντί για καρύδα. Βελτιώστε την αποστράγγιση και την κατακράτηση νερού Διατηρήστε τα θρεπτικά συστατικά και ρυθμίστε το pH του εδάφους.
 • Χώμα γλάστρας – 30%: Οι σπόροι Philodendron λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται όταν προστίθενται σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω μείγματα εδάφους.

μέθοδος ανάμειξης υλικού

Φροντίστε να φοράτε γάντια πριν αναμίξετε τα υλικά της κατσαρόλας. Αυτό θα προστατεύσει τα χέρια σας. Μειώνει επίσης τις πιθανότητες να αναμειχθούν επιβλαβή βακτήρια ή μύκητες στο μείγμα της γλάστρας.

Η διαδικασία ανάμειξης είναι εύκολη.

 1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε σωστές αναλογίες σε ένα μπολ ή έναν κουβά.
 2. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με ένα κουτάλι κήπου.
 3. Αν υπάρχουν κενά στο χώμα, μην τα πιέζετε. Πιέζοντας το μίγμα εδάφους υπάρχει κίνδυνος υπερβολικού ποτίσματος των φυτών.

Σημάδια ότι το μείγμα εδάφους είναι λάθος

Τα φιλόδεντρα έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις εδάφους. Και θα είναι δύσκολο να αναπτυχθεί εάν το μίγμα εδάφους δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις.

Εδώ είναι μερικά σημαντικά σημάδια που πρέπει να αναζητήσω για να προσδιορίσω εάν το μείγμα εδάφους είναι σωστό.

Το έδαφος είναι πυκνό.

Το Philodendron αναπτύσσεται καλά σε χαλαρό, χαλαρό έδαφος. όταν το έδαφος είναι πολύ συμπιεσμένο Το νερό και το οξυγόνο είναι αδιαπέραστα και φτάνουν εύκολα στις ρίζες. Αυτό δυσκολεύει την ανάπτυξη των φιλόδενδρων. Κατ ‘αρχήν Εάν η πυκνότητα του εδάφους είναι σωστή Το έδαφος πρέπει να είναι πορώδες και να πιέζεται εύκολα με τα δάχτυλά σας.

Αν είναι δύσκολο να αγγίξεις το χώμα Αυτό δείχνει ότι το μίγμα εδάφους είναι πολύ πυκνό για το φιλόδενδρο.

Επομένως, κατά τη φύτευση φιλόδεντρων Μην βάζετε χώμα μέσα. Διατηρήστε το υλικό ελαφρύ και αφράτο, ώστε τα φυτά σας να μπορούν να ριζώσουν γρήγορα.

χώμα όχι στεγνό

Το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα φιλόδεντρα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα εδάφη είναι ευαίσθητα σε ασθένειες που σχετίζονται με το νερό, όπως η σήψη των ριζών. Πρέπει να προσθέσετε αποστράγγιση χρησιμοποιώντας δοχείο φυτού και εδαφικό υλικό.

Επομένως, προσθέστε ένα διεγερτικό αποστράγγισης στο μείγμα γλάστρας και χρησιμοποιήστε μόνο γλάστρες με οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

δύσοσμο χώμα

Η δυσοσμία που προέρχεται από κάτω από το φιλόδεντρο σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε το μείγμα εδάφους. Οι άσχημες οσμές εμφανίζονται συχνά όταν συσσωρεύονται επιβλαβή βακτήρια σε μίγματα εδάφους ή όταν οι ρίζες των φυτών σαπίζουν. Πρέπει λοιπόν να ενεργήσετε γρήγορα και να αλλάξετε τη βρωμιά πριν εξαπλωθεί η μόλυνση και σκοτώσει το φιλόδενδρο σας.

Τα φύλλα είναι κίτρινα και κατσαρά.

Τα φύλλα του φιλόδεντρου κατσαρώνουν και κιτρινίζουν όταν οι ρίζες είναι κορεσμένες. Τα φύλλα είναι επίσης χαλαρά και απαλά στην αφή. από την εμπειρία μου Η έλλειψη αζώτου, ψευδαργύρου και μαγγανίου τείνει να προκαλεί κιτρίνισμα στα παλιά φύλλα και στα εσωτερικά φύλλα. Στη συνέχεια, η αλλαγή χρώματος προχωρά προς τα έξω.

Επιπλέον, η χρήση λανθασμένου μίγματος εδάφους για την ανάπτυξη φιλόδεντρων μπορεί να εμποδίσει τα φυτά να λάβουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

Φιλόδενδρο έλλειψη νερού

όταν το φιλόδενδρο δεν παίρνει αρκετό νερό Θα γίνουν καφέ και θα μαραθούν. Αυτός ο αποχρωματισμός είναι ένας σημαντικός δείκτης αφυδάτωσης.

Τα φιλόδενδρο αναπτύσσονται καλά σε καλά στραγγιζόμενα αργιλώδη εδάφη. Ωστόσο, η υπερβολική αποστράγγιση είναι ένα πρόβλημα καθώς απαιτείται αρκετό νερό για τη φωτοσύνθεση, επομένως εξισορροπήστε την υγρασία με την αποστράγγιση και χρησιμοποιήστε το κατάλληλο έδαφος για το φιλόδενδρο σας. νερό με φειδώ αλλά κρατήστε το χώμα υγρό.

Συχνές Ερωτήσεις για τα Άτομα Φιλόδενδρων

Μπορεί ένα φιλόδενδρο να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους;

Τα φιλόδεντρα θα αναπτυχθούν σε εξωτερικούς χώρους όσο οι θερμοκρασίες παραμένουν ζεστές. Αν και το άτομο του φιλόδενδρου είναι ένα τροπικό φυτό. Αλλά δεν μπορεί να παρέχει πολύ καλά ηλιακό φως. Χρειάζεται έντονο, έμμεσο ηλιακό φως και θερμές θερμοκρασίες όλο το χρόνο.

Είναι ένα ζωηρό φυτό που αναπτύσσεται καλά σε μπάνια, σαλόνια, υπνοδωμάτια και σκιερούς χώρους.

για τον εξωτερικό μου φιλόδενδρο Επιλέγω μια τοποθεσία που είναι εν μέρει σκιασμένη από το άμεσο ηλιακό φως κατά τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.Σε εσωτερικούς χώρους, τοποθετώ το φιλόδενδρο σε άμεσο ηλιακό φως. αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως

Πώς τα άτομα του φιλόδεντρου καθαρίζουν τον αέρα;

Το Philodendron καθαρίζει τον αέρα αφαιρώντας φορμαλδεΰδη και δρα ως φυσικός καθαριστής αέρα. Απορροφούν και εξουδετερώνουν τις βλαβερές ουσίες και διασπώνται στις ρίζες τους. Τα φύλλα εμποδίζουν επίσης τα επιβλαβή ραδιοκύματα στον αέρα.

Μετατρέπουν το μονοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο και βελτιώνουν την υγρασία ελέγχοντας τη διαδικασία εξάτμισης.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω το άτομο φιλόδενδρον μου;

Ποτίστε το φιλόδενδρο μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αν όμως το χώμα είναι υγρό, σταματήστε το πότισμα.Το φυτό μεγαλώνει όταν το πάνω στρώμα στεγνώνει ανάμεσα στα ποτίσματα.

Τα φιλόδεντρα απαιτούν λιγότερα θρεπτικά συστατικά το χειμώνα και αναπτύσσονται πιο αργά τους θερμότερους μήνες. Έτσι δεν χρειάζεται να ποτίζετε τόσο συχνά.

Πώς μπορώ να διαδώσω ένα πυρηνικό φιλόδενδρο;

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το φιλόδενδρο με μοσχεύματα ή στρώση αέρα. Ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε τον πληθυσμό των φιλόδεντρων είναι να πάρετε μοσχεύματα και να τα ριζώσετε στο έδαφος ή στο νερό.

Για να πολλαπλασιάσετε τους σπόρους σας φιλόδενδρο Κόψτε το φιλόδεντρο έξι εκατοστά κάτω από τη μία άκρη και τοποθετήστε το σε νερό μέχρι να ριζώσει. Αλλάζετε το νερό κάθε τρεις μέρες. Αφού το φυτό κάνει αρκετές ρίζες, κόψτε το σε μια γλάστρα με υγρό χώμα.

συμπέρασμα

Τα φιλόδεντρα χρειάζονται πλούσιο αέρα και καλά στραγγιζόμενο έδαφος με ισορροπημένο λίπασμα για να ευδοκιμήσουν. Το έδαφος πρέπει να είναι πάντα χαλαρό και πορώδες για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ριζών.

Εάν το φυτό σας παρουσιάζει σημάδια υπερβολικού ποτίσματος ή σήψης των ριζών Μπορείτε να κατηγορήσετε το χώμα της γλάστρας που είναι συμπιεσμένο ή κακώς στραγγιζόμενο. Εάν ναι, ακολουθήστε τον παραπάνω τύπο εδάφους για να προστατέψετε και να αναπτύξετε τους πυρήνες του φιλόδενδρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *