Φροντίδα για παχύφυτα το χειμώνα – Πλήρης οδηγός

Φροντίδα για παχύφυτα το χειμώνα – Πλήρης οδηγός

Εάν έχετε συνηθίσει να εργάζεστε με παχύφυτα, Ξέρεις ότι θέλει χρόνο και υπομονή. Έχουν διαφορετικές εποχές ανθοφορίας και λήθαργου. Η φροντίδα των παχύφυτων το χειμώνα είναι ένα ανταποδοτικό χόμπι.

Κατά τη φροντίδα των παχύφυτων το χειμώνα Προσοχή στα φυτά και την πιθανότητα παγετού. Θα πρέπει να φέρετε μαλακά παχύφυτα. και εάν ζείτε σε κατάλληλη ζώνη ανάπτυξης Τα παχύφυτα από σκληρό ξύλο δεν θα μείνουν. Τα φυτά χρειάζονται νερό και θρεπτικά συστατικά αυτή τη στιγμή.

Αν σας ενδιαφέρει να καλλιεργήσετε παχύφυτα ή απλώς να τα καρυκεύσετε. Διαβάστε παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με τη φροντίδα και τη διατροφή των παχύφυτων το χειμώνα.

Ποια θερμοκρασία είναι πολύ κρύα για τα σαρκοφάγα;

Η θερμοκρασία του παχύφυτου θα εξαρτηθεί από τον τύπο του φυτού που έχετε. Τα ανθεκτικά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες έως και -30 βαθμούς Φαρενάιτ. και το σώμα τους είναι ελαφρώς καλυμμένο. αλλαγή από πράσινο σε κόκκινο Το παχύφυτο θα αντέξει οτιδήποτε πάνω από 32 βαθμούς Φαρενάιτ.

Αν και ορισμένα παχύφυτα αντέχουν σε θερμοκρασίες έως και -32 βαθμούς Φαρενάιτ Αλλά θα ευδοκιμήσουν σε θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω.

Ωστόσο, αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω, όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 32 βαθμούς Φαρενάιτ. Τα φύλλα που μαζεύουν νερό παγώνουν, προκαλώντας τη σήψη του φυτού.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν τα φυτά. Αυτό κάνει το φυτό να παγώσει.Όμως, όταν η θερμοκρασία πέσει μεταξύ 40 και 50 βαθμών, η σάρκα γίνεται λαμπερή. Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από 32 βαθμούς, τα φυτά πρέπει να φέρουν μέσα.

περιγράφουν τον χειμερινό λήθαργο

Το χειμωνιάτικο παχύφυτο σταματά να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να επιβιώσει σε σκληρά κλίματα. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται γρήγορα το καλοκαίρι. Γενικά ανταποκρίνονται στις βροχερές καιρικές συνθήκες και είναι ανεκτικοί.

Υπάρχουν τρία είδη παχύφυτων. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • ο χειμώνας μεγαλώνει
 • κάποιοι παθητικά
 • τελείως αδρανής

Ο λήθαργος είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την επιβίωση των φυτών. όταν οι μέρες μικραίνουν Το εργοστάσιο θα αρχίσει να επιβραδύνει. Και ο λήθαργος αρχίζει σε κάθε όργανο, τα αδρανοποιημένα παχύφυτα πεθαίνουν εντελώς πάνω από το έδαφος. Το ριζικό τους σύστημα είναι ζωντανό. και κάθε άνοιξη σχηματίζεται νέα ανάπτυξη.

μερικός λήθαργος το χειμώνα

Μερική χρήση αναμένεται το χειμώνα. Αυτή η αδράνεια σημαίνει ότι δεν αλλάζουν σημαντικά την εμφάνισή τους και δεν μεγαλώνουν πολύ. αδρανές παχύφυτο δεν χρειάζεται πολύ νερό Δεν χρειάζονται λίπασμα. Χρειάζονται καλή αποστράγγιση για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών.

Δείτε παρακάτω για παραδείγματα μερικών από τα αδρανή σαρκοφάγα.

αγαύη

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Αγαύης είναι τα σκληρά, αφράτα φύλλα της. ο λήθαργος συμβαίνει το χειμώνα και το φυτό ξαναβγαίνει την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 40 βαθμούς.Χρησιμοποιείται για την παρασκευή γλυκών αλλά και για την τεκίλα.

Mammillaria

Αυτό το φυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην οικογένεια των κάκτων. Ιθαγενής στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες Έχει μυτερά αγκάθια και εύθραυστα άνθη. Το κοινό τους όνομα είναι «Καρφωτός κάκτος» και όταν ο χειμώνας είναι αδρανής. Οι θερμοκρασίες επιστρέφουν στους 40 περίπου την άνοιξη.

Το Mammillaria είναι ένα χειμερινό αδρανές φυτό που επιστρέφει την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 40 βαθμούς Φαρενάιτ.

Εχεβέρια

Το Echeveria είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο σε κήπους και συνθέσεις λουλουδιών. Τα φύλλα έρχονται σε ποικιλία χρωμάτων, όπως ροζ, μωβ, μπλε, ροδακινί και ουράνιο τόξο.Το φυτό διαχειμάζει σε λήθαργο. Η θερμοκρασία είναι κάτω από 40 βαθμούς όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει την άνοιξη. Θα δείτε νέα ανάπτυξη.

Το Echeveria είναι ένα δημοφιλές χειμωνιάτικο παχύφυτο που συνεχίζει να αναπτύσσεται καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται την άνοιξη.

Παχύφυτα που μεγαλώνουν το χειμώνα

Ένα άλλο είδος παχύφυτου είναι γνωστό ως χειμερινή καλλιέργεια. Οι σύντομες μέρες και οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν αυτά τα φυτά να ευδοκιμήσουν. κατά τον θερινό λήθαργο Οι ρίζες τους χρειάζονται νερό για να παραμείνουν δροσερές το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει αλλαγή στην εμφάνιση και αν είναι σε εσωτερικό χώρο δεν χρησιμοποιείται.

Δείτε παρακάτω για παραδείγματα παχύφυτων χειμερινής καλλιέργειας.

κάκτος

Ο κάκτος είναι ένα παχύφυτο που είναι γνωστό στον κηπουρό του σπιτιού. Ο χυμός στα φύλλα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εγκαυμάτων και ως γέλη υπερήχων. Τα φύλλα είναι λογχοειδή με λευκές κηλίδες και μεγαλώνουν μέσα και έξω. Είναι αδρανείς το καλοκαίρι και τα πάνε καλά στους 25 – 40 βαθμούς.

Η αλόη βέρα είναι ένα αδρανές παχύφυτο που αναπτύσσεται με πλήρη υγεία σε 25 έως 40 βαθμούς Φαρενάιτ το καλοκαίρι.

Avonia

Η Avonia είναι ένα πολυετές φυτό που αναπτύσσεται καλά σε θερμοκρασίες μεταξύ 30 και 40 βαθμών. Μοιάζει με λιβελλούλη και παράγει ροζ, λευκά ή κίτρινα άνθη. Δεν απαιτεί πολύ νερό και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.

Γκράσουλα

Τα φυτά Crassula διατίθενται σε πολλές ποικιλίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κάλυμμα εδάφους ή ύψους δέκα μέτρων. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται καλά σε θερμοκρασίες από 25 έως 40 βαθμούς. Απαιτούν καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ευδοκιμούν σε ξηρές περιοχές.

Τα παχύφυτα που αδρανούν το χειμώνα περιλαμβάνουν κάκτους, αερόφυτα κ.λπ. Ο χειμερινός λήθαργος είναι όταν τα φυτά αδρανούν χωρίς να αναπτυχθούν αυτή την εποχή. όπως βλέπεις Είτε τα φυτά σας αδρανούν το καλοκαίρι είτε το χειμώνα Τα παχύφυτα είναι εύκολα στη φροντίδα και εύκολα στα μάτια.

πλήρως σκιασμένα παχύφυτα

Μερικά παχύφυτα περνούν σε στάδιο βαθύ λήθαργου και πεθαίνουν από το έδαφος. Μοιάζει με φυλλοβόλο δέντρο που έχει χάσει τα φύλλα του. Κάποια από αυτά εξαφανίστηκαν πάνω από το έδαφος και έμειναν μόνο οι ρίζες. Δείτε ένα παράδειγμα παρακάτω:

Προσομοιωμένο κάθισμα

Αυτό το φυτό είναι πολυετές, που σημαίνει ότι αναβιώνει κάθε χρόνο. Χάνει τα φύλλα του σαν φυλλοβόλο δέντρο. Αφήνοντας μόνο τους μίσχους, το φυτό «πεθαίνει» στα τέλη του φθινοπώρου και τον χειμώνα. και επιστροφή στα τέλη της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού.

κάθισμα kamsadikam

Αυτό το παχύφυτο είναι ένα πολυετές που σαπίζει πάνω από το έδαφος και δεν μπορείτε να το δείτε. Αυτό το βαθύ διάλειμμα συμβαίνει από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Και τα φυτά θα αναπτυχθούν ξανά τον Απρίλιο.

Orostachys spinosa

Αυτό το παχύφυτο επίσης αποσυντίθεται πάνω από το έδαφος. Είναι ανθεκτικό και επιβιώνει – 30 μοίρες Αυτό το φυτό είναι ένα μικρό, αργής ανάπτυξης παχύφυτο που είναι αρκετά σπάνιο. Μπορεί να επιβιώσει στους -40 βαθμούς και προέρχεται από τη Μογγολία.

Το πλήρως παθητικό ζουμερό είναι υπέροχο. Δεν θα τα δεις τον χειμώνα γιατί κοιμούνται βαθιά στο χώμα. Θα μείνουν αδρανείς. Μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου και θέλει λίγη φροντίδα καθώς και άλλα πολυετή φυτά

Γιατί τα παχύφυτα είναι σε λήθαργο;

Ο λήθαργος είναι ένας φυσικός τρόπος για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν τα φυτά. Αυτή τη στιγμή δεν αναπτύσσονται και προστατεύονται από το περιβάλλον. για σαρκοφάγα Η περίοδος αδράνειας προκαλείται από μείωση ή αύξηση της θερμοκρασίας.

Εάν τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν το χειμώνα Το νερό στους μίσχους και τα φύλλα θα παγώσει. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για τα φυτά. Ακόμα και το χειμώνα δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως για τα φυτά.

Τα παχύφυτα αδρανούν και σταματούν να αναπτύσσονται κατά τους αδρανείς μήνες.

όταν το χώμα σκληραίνει όχι αρκετό νερό Αυτός ο παγετός δυσκολεύει τα φυτά να πάρουν άφθονο νερό κατά τις σκοτεινές και κρύες περιόδους του χρόνου. Ο λήθαργος επιτρέπει στο φυτό να ξαναξεκινήσει και να αναπτυχθεί ξανά καθώς ζεσταίνει ο καιρός.

Όταν ο καιρός είναι ζεστός το καλοκαίρι Μερικά παχύφυτα θα αδρανήσουν για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζέστη. Και πάλι, το φυτό θα βγει από τον λήθαργο καθώς πέφτουν οι θερμοκρασίες.

Μπορούν τα παχύφυτα να ζήσουν μέσα;

Τα παχύφυτα μπορούν να επιβιώσουν τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. και χρειάζεται ξηρό εσωτερικό αέρα για να περάσει το χειμώνα Τα σαρκώδη φύλλα του είναι διογκωμένα και γεμάτα νερό. Και αυτά τα ανθεκτικά φύλλα μπορούν να επιβιώσουν σε ξηρά περιβάλλοντα.

Πολλά παχύφυτα μοιάζουν με αγκινάρες με χοντρά φύλλα. Θυμηθείτε να μην ποτίζετε υπερβολικά ή να μην εκτεθείτε στο άμεσο ηλιακό φως. Το φως είναι καλό, αλλά πρέπει να φιλτράρετε ή να χρησιμοποιήσετε τροφοδοτικό.

Λόγω των έντονων χρωμάτων του, είναι πολύ διακοσμητικό. Το χρώμα αυτών των φυτών μπορεί να εκπλήξει. Μπορούν να παράγουν:

 • ροζ
 • γαλάζιο
 • κίτρινος
 • Βουργουνδία
 • πορτοκάλι

Αυτά είναι δυναμικά χρώματα και μπορούν να επιλέξουν μια απόχρωση που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτή ή πιο σκούρα.

όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους Πολλά παχύφυτα έρχονται σε φωτεινά, ζωντανά χρώματα.

Αν έχετε ένα απαλό παχύφυτο έξω και χειμωνιάζει. Θα πρέπει να το φέρετε στη σκιά. Τα παχύφυτα είναι ευαίσθητα στα ψυχρά κλίματα. Ο πάγος και το χιόνι μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτό το παχύφυτο. Ευτυχώς, πολλά είδη παχύφυτων αναπτύσσονται σε εσωτερικούς χώρους.

Ο νεφρίτης προτιμά τον πλήρη ή μερικό ήλιο. και μπορεί να ζήσει σε εξωτερικούς χώρους σε θερμοκρασίες μεταξύ 30 και 50 βαθμών. http://www.buyxanax.org/ Οι εσωτερικοί χώροι είναι πιο σταθεροί. Τα σαρκώδη φύλλα είναι ωοειδή και σκούρα πράσινα.

Η ουρά ενός λαουμιού μοιάζει με ουρά ζώου. Κυλινδρικά κοντά φύλλα έχουν ένα σημείο στο τέλος. Καλλιεργείται ως φυτό σε γλάστρα ή σε εξωτερικούς χώρους αν η θερμοκρασία είναι πάνω από 40 βαθμούς.Δεν του αρέσει το υπερβολικό πότισμα. Διατηρήστε λοιπόν το χώμα στη στεγνή πλευρά.

Το Φλογερό ένστικτο συνδέεται με τα φυτά νεφρίτη και παράγει όμορφα λουλούδια σε χρώμα σολομού. Δεν κράτησαν πολύ. αλλά με υπομονή Τα φυτά θα ανθίσουν ξανά για σένα. Αυτό το φυτό είναι τοξικό για τον άνθρωπο και τις γάτες. Θα πρέπει λοιπόν να μείνετε μακριά από αυτό. Τους αρέσει το έντονο φως και το λίγο νερό.

Πώς να διατηρήσετε το παχύφυτό σας υγιές τον χειμώνα

Η επιτυχής καλλιέργεια παχύφυτων το χειμώνα απαιτεί γνώση. Πολλοί άνθρωποι σκοτώνουν κατά λάθος παχύφυτα λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Το φυτό σας δεν έχει την απαιτούμενη ποσότητα νερού.Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό, όχι κορεσμένο και να ποτίζει μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.

Αν κοιτάξεις το εργοστάσιο και δεις κάποια σημάδια Δείχνει ότι ξέρεις ότι ποτίζεις πολύ.

 • τα φύλλα γίνονται καφέ
 • τα φύλλα πέφτουν
 • Μεγαλώστε το Μπρούνι σαν τα δάχτυλά σας Όταν έχεις πολύ χρόνο στην κατσαρόλα
 • οίδημα των φύλλων

Πρέπει να υποστηρίξετε την αδράνεια. Αυτή η έλλειψη ανάπτυξης δείχνει ότι το φυτό είναι αδρανές. Μην ποτίζετε λοιπόν. Εδώ είναι μια συμβουλή.

Δημιουργήστε ένα εποχιακό ημερολόγιο

Πρέπει να ξέρετε πότε ξεκινάει ο χειμώνας για τα παχύφυτα. Ο χειμώνας ξεκινά για τα παχύφυτα καθώς οι μέρες μικραίνουν και τα δέντρα πέφτουν. Τώρα είναι η ώρα να φέρετε την απαλή σας σάρκα. Πρέπει να φέρεται στο σπίτι πριν από τον πρώτο παγετό.

Δώστε στα φυτά σας αρκετό φως.

Τοποθετήστε το φυτό σας εκεί που θα λάβει φως. Δεν φωτίζεται απευθείας, αλλά φιλτράρεται. Περιστρέψτε τα φυτά σας για να τα κάνετε να λάμπουν. όταν ο καιρός είναι κρύος Μετακινήστε το έξω από το παράθυρο για να πάρει θερμότητα.

Τα φώτα φθορισμού βοηθούν την ανάπτυξη των παχύφυτων. Το χρώμα του φωτός πρέπει να είναι εντός του ορατού χρωματικού φάσματος. Οι φωτιές πρέπει να απέχουν 6 έως 12 ίντσες από τα φυτά.

Ομαδοποιήστε τα φυτά σας σε ένα πρόγραμμα.

Δοκιμάστε να ομαδοποιήσετε τα φυτά σας ανάλογα με το φως και το νερό που χρειάζονται. Κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες. Και η διατήρηση του προγράμματος ποτίσματος και ταΐσματος ευθεία μπορεί να είναι εύκολη.

Για παράδειγμα, ο νεφρίτης ανήκει στο γένος Crassula.Ο νεφρίτης καλλιεργείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους. Αλλά μπορεί να επιβιώσει σε κλίματα 30 έως 50 μοιρών. Το δέντρο μπορεί να κάνει πλήρη ή μερικό ήλιο. και αν μέσα Συνεχίστε να ποτίζετε καθώς το χώμα στεγνώνει και περιστρέψτε το ώστε να μεγαλώσει ευθεία.

Η γλώσσα της πεθεράς είναι του γένους Sansevieria trifasciata, ένα αειθαλές πολυετές φυτό. Είναι εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου. Θα πρέπει να ποτίζετε γύρω από την άκρη του δοχείου, όχι τα φύλλα. Σε αυτό το φυτό αρέσουν οι θερμοκρασίες πάνω από 60 βαθμούς.

Μειώστε το πότισμα και σταματήστε το τάισμα.

Θα πρέπει να μειώσετε το πότισμα του κάκτου σας, καθώς το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Αν και οι κάκτοι και τα παχύφυτα είναι συγγενικά, δεν σχετίζονται. Όμως όλοι οι κάκτοι είναι παχύφυτα.Ωστόσο, δεν είναι όλα τα παχύφυτα κάκτοι.

Δεν ανθίζει το χειμώνα από Σεπτέμβριο έως Μάρτιο. Μην λιπαίνετε και ποτίζετε μόνο όταν είναι στεγνό.

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη περίοδος για τα σαρκοφάγα. Χρειάζονται αρκετό νερό για να παραμείνουν υγιείς. Ποτίστε το φυτό το χειμώνα όταν το έδαφος έχει στεγνώσει τελείως. Πρέπει να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δύο εβδομάδες.

Θα ξέρετε πότε το παχύφυτό σας διψάει. Γιατί το χώμα θα στεγνώσει.Επίσης, αν τα φύλλα του φυτού φαίνονται ζαρωμένα. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι τα φυτά σας χρειάζονται νερό.

Το πραγματικό τεστ για να σας πει πότε ένα φυτό χρειάζεται νερό είναι να βρείτε τον διαθέσιμο χώρο του εδάφους. Τοποθετήστε τα πόδια σας μέχρι τα γόνατά σας στο χώμα Αν το χώμα είναι υγρό, περιμένετε μια ή δύο μέρες και ελέγξτε ξανά. Ωστόσο, εάν το χώμα είναι στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε.

Τα παχύφυτα δεν πρέπει να γονιμοποιούνται καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται και η τροφή θα τα τσιμπήσει και θα κάψει τις ρίζες..

Η εσωτερική κατσαρόλα είναι έτοιμη.

Πριν φέρετε το παχύφυτο Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα σας είναι έτοιμη. Θα πρέπει να καθαρίσετε τη γλάστρα και να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένη από βρωμιά, φύλλα ή ιστούς αράχνης. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα νεκρά φύλλα για να αποτρέψετε τη μόλυνση της γλάστρας σας με βακτήρια ή μύκητες.

αν όχι καθαρό Μπορείτε να φέρετε αυγά εντόμων στο σπίτι σας και να τα εκκολάψετε. Κράτα λοιπόν την αράχνη μέσα.

προσοχή στα έντομα

Οι αλευρώδεις κοριοί και τα έντομα λέπια προτιμούν να εγκατασταθούν σε ζεστές, ξηρές περιοχές. Τους αρέσει να τρώνε παχύφυτα και να κάνουν το σπίτι τους σε αυτό. Βάλτε 70% οινόπνευμα εντριβής σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε ελαφρά το φυτό. Ένας νεροχύτης ή μια ανεξάρτητη μπανιέρα είναι ένα καλό μέρος για αυτό.

Η γλάστρα είναι όμορφη

Καθώς το παχύφυτό σας μεγαλώνει, θα ρίχνει τα φύλλα του.Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν κλαδευτεί και διατηρούνται λαμπερά. Το downsizing είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε πριν εισάγετε ένα παχύφυτο τον χειμώνα. Η αφαίρεση των νεκρών φύλλων θα αποτρέψει τη σήψη.

Τι έγινε την άνοιξη;

Μη διστάσετε να μετακινήσετε τα φυτά πίσω έξω, όπως απαιτείται από τον ήλιο, τη ζέστη και τον άνεμο. Κάντε το αργά. ξεκινώντας από δύο εβδομάδες ή περισσότερο Κρατήστε το στη σκιά και μετακινήστε το σταδιακά στον ήλιο.Μπορείτε να καείτε από τον ήλιο εάν το βάλετε πολύ γρήγορα στο άμεσο ηλιακό φως.

Η φροντίδα των παχύφυτων το χειμώνα μπορεί να είναι δύσκολη. Όμως, γνωρίζοντας πώς να τα φροντίζετε, τα φυτά σας θα διαρκέσουν και θα ευδοκιμήσουν. Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές, θα έχετε όμορφα παχύφυτα για να απολαύσετε την άνοιξη.

Όταν έρθει η άνοιξη και η θερμοκρασία ανεβαίνει Μπορείτε να επαναφέρετε το παχύφυτο έξω.

τα παχύφυτα είναι σκληρά;

Τα περισσότερα παχύφυτα προτιμούν ζεστά κλίματα. Το χειμωνιάτικο είναι ελαφρώς πιο σπάνιο. Οι δυνατοί άνθρωποι ανήκουν σε ορισμένες οικογένειες. Αυτό το φυτό περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε:

 • Δάγγειος πυρετός
 • βλάβη
 • κασάβα
 • Λουιζιάνα

Αυτά τα ανθεκτικά παχύφυτα μπορούν να αντέξουν τις ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες. Όσο παραμένουν εντός του εύρους θερμοκρασίας τους, θα πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Είναι μεγάλα, γεγονός που τους βοηθά να επιβιώσουν σε ψυχρά κλίματα. Δείτε τον παρακάτω πίνακα:

βοτανική ονομασία συνηθισμένο όνομα μέγεθος φυτού θερμοκρασία ζώνη φύτευσης
αιώνια στέγη κότες και νεοσσούς πλάτος 2 πόδια 20 – (40) βαθμοί 3 – 8
Sedum spathulifolium φαρδιά πέτρα θεμέλιο 2 ίντσες 5 – 10 βαθμοί 7
Hesperoloparviflora κόκκινη μανιόκα 2 – 3 πόδια 10 – 20 βαθμοί 8
Σίσκιου Λιούις Κοτυληδόνες Λουιζιάνας 12 ίντσες 20 – (40) βαθμοί 3 – 8

Μην φοβάστε να δουλέψετε με παχύφυτα το χειμώνα. Αφήστε το διάγραμμα να είναι ο οδηγός σας εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα. Η επιλογή παχύφυτων για την περιοχή φύτευσης σας θα εξασφαλίσει επιτυχή ανάπτυξη.

Παρακάτω είναι μερικά χειμωνιάτικα παχύφυτα που πρέπει να εξετάσετε:

 • κότες και νεοσσούς
 • Red Lion Sempervivum
 • Αειθαλές μαόνι
 • Πάντα έμπνευση για ζωή
 • για πάντα ιστός αράχνης
 • Sedum Dasyphyllum major
 • sedum αίματος δράκου

Τόσο το Sempervivum όσο και το Sedum είναι διασκεδαστικές ποικιλίες και διαφορετικά παχύφυτα. Αυτά είναι φυτά που ευδοκιμούν όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Χρειάζονται σωστή φροντίδα το χειμώνα.

Ο παγετός καταστρέφει τα παχύφυτα το χειμώνα.

Εάν το παχύφυτό σας διατηρείται σε ανεξέλεγκτες θερμοκρασίες Η ζημιά από τον παγετό είναι πάντα πιθανή. Στις ζώνες 8 ή 9, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από το μηδέν μόνο για μία ή δύο νύχτες. Αυτή είναι η κατάσταση όταν εισάγετε παχύφυτα με “πανί παγετού.” Η ζημιά στον πάγο διαρκεί δύο ημέρες για να εκδηλωθεί.

Ο παγετός δεν εμπόδισε τη ροή του αέρα στο εργοστάσιο υφασμάτων. Ωστόσο, προστατεύει τα φύλλα από τον παγετό. Είναι επίσης ένα προστατευτικό στρώμα. Διατηρήστε μια ζεστή θερμοκρασία μεταξύ του φυτού και του εξωτερικού αέρα. Παρέχει προστασία έως και 20 μοίρες.

Η Amazon πουλά παγετό για φυτά για περίπου 25,00 $. Είναι μια αξιόλογη αγορά για την προστασία του παχύφυτός σας. Επειδή τα παχύφυτα είναι ανθεκτικά στο νερό. Θα παγώσουν και τα φύλλα θα σαπίσουν. Αυτή η ζημιά συμβαίνει μόνο εάν οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από το μηδέν για αρκετές ημέρες.

συμπέρασμα

Αν έχετε παχύφυτο εξωτερικού χώρου Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τα φροντίζετε όλο το χρόνο. Εάν έχετε αδρανοποιημένα χειμερινά φυτά Μειώστε το πότισμα για να αποφύγετε το πάγωμα. Μπορείτε να μετακινήσετε φυτά σε εσωτερικούς χώρους για το χειμώνα. Τότε δεν θα είναι αδρανείς. και θα τα φροντίζεις κανονικά.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *