13 πανέμορφα άνθη κάκτου για να τα προσθέσετε στο σπίτι σας

5 Gorgeous Cacti To Put On Your Desk

Ο κάκτος είναι ένα δημοφιλές φυτό σε πολλά σπίτια για εσωτερικούς και εξωτερικούς κήπους. Κι ας ήρθε το δέντρο από την έρημο Αλλά τα περισσότερα μεγαλώνουν ευχάριστα σε εσωτερικούς χώρους. Μερικοί χρειάζονται πολύ λίγη φροντίδα και μπορούν να ζήσουν για μήνες χωρίς φροντίδα. Αλλά αν θέλετε να διακοσμήσει όμορφα τον κήπο σας. Πρέπει να φροντίζετε καλά τον κάκτο σας.

Οι κάκτοι έρχονται σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Μερικά δέντρα έχουν όμορφα λουλούδια. Μερικά λουλούδια έχουν όμορφα σχήματα. Άλλα έχουν αγκάθια και άλλα όχι. Κάποιοι είχαν όμορφα άσπρα μαλλιά σαν κάκτος ηλικιωμένης κυρίας. Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι κάκτοι απαιτούν πολύ λίγη φροντίδα και μπορούν να αναπτυχθούν καλά στον εσωτερικό ή τον εξωτερικό κήπο σας.

Αν λοιπόν ψάχνετε έναν τρόπο να προσθέσετε γοητεία και ομορφιά στον κήπο του σπιτιού σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Εδώ είναι 13 καταπληκτικά λουλούδια κάκτου που θα έκαναν υπέροχες προσθήκες στην αυλή σας.

1. χριστουγεννιάτικος κάκτος

Αν θέλετε να προσθέσετε μοναδικά λουλούδια στο σπίτι σας. Είναι εύκολο να επιλέξετε έναν χριστουγεννιάτικο κάκτο. Αυτός ο κάκτος δεν ονομάζεται Χριστούγεννα γιατί είναι όμορφος όπου κι αν ακουμπήσει. Αυτός ο κάκτος φωτίζει την περίοδο των διακοπών με έντονα ροζ λουλούδια, ιδανικά για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος έχει έντονα ροζ λουλούδια για τις γιορτές.

Οι κάκτοι των Χριστουγέννων είναι λίγο διαφορετικοί από τους άλλους κάκτους στο ότι χρειάζονται πολύ πότισμα και ευδοκιμούν σε υγρά κλίματα. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που αυτός ο καταπληκτικός κάκτος ανθίζει όλο το χειμώνα. Το δέντρο αναπτύσσεται επίσης καλά στη σκιά και απαιτεί μέτριες συνθήκες στο σπίτι.

Αν και ο χριστουγεννιάτικος κάκτος χρειάζεται περισσότερο πότισμα από άλλα φυτά Προσέξτε όμως να μην ποτίσετε πολύ γιατί οι ρίζες θα σαπίσουν. Ο κάκτος μπορεί να προσαρμοστεί σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά ανθίζουν μόνο εάν παρέχετε αρκετό φως. Ανθίζει δύο φορές το χρόνο υπό καλές συνθήκες.

2. Κάκτος Chola

Ο κάκτος Cholla είναι ένα γένος κάκτων που σχετίζεται στενά με τον κάκτο φραγκόσυκο. Ο κάκτος παράγει μακριά, στρογγυλά κυλινδρικά στελέχη που συνδέονται στις αρθρώσεις. Τα κλαδιά του κάκτου Chola έχουν πολλαπλές λειτουργίες όπως η φωτοσύνθεση, η αποθήκευση νερού και η παραγωγή λουλουδιών.

Εάν φυτεύετε κάκτο Cholla, φροντίστε τον καλά και δώστε στα άλλα φυτά λίγο χρόνο να μετακινηθούν. Αυτό το φυτό έχει πυκνά αγκάθια, μερικά από τα οποία είναι πολύχρωμα. Οι περισσότεροι κάκτοι Cholla ανθίζουν με πορτοκαλί ή πρασινοκίτρινα άνθη. ανάλογα με την κατάστασή τους Είναι μια εξαιρετική υπαίθρια προσθήκη σε έναν ηλιόλουστο κήπο νοτιοδυτικού στιλ.

3. αστέρι κάκτος

Ο αστέρας κάκτος ανταποκρίνεται στο όνομά του παράγοντας λουλούδια που μοιάζουν με αστέρια. Το φυτό έχει ένα όμορφο στρογγυλό σχήμα χωρισμένο σε οκτώ μέρη. Ο Starcactus έχει λευκές τρίχες και μικρές λευκές κηλίδες. ένας αριθμός που αποδίδει τέλεια την ομορφιά του.

Ο κάκτος είναι ένα σφαιρικό χυμώδες φυτό, χωρισμένο σε 8 τμήματα, παρόμοια με τα αστέρια.

Εάν το κάνετε μέρος ενός χυμώδους κήπου, αυτό το μικρό φυτό θα φωτίσει μια βαρετή μέρα περισσότερο από το μέγεθός του. Αυτός ο κάκτος είναι τέλειος για τον εσωτερικό σας κήπο αν θέλετε να μεγαλώσει καλά και να ανθίσει. Ο κάκτος παράγει κίτρινα και λευκά άνθη που εμφανίζονται συνήθως την άνοιξη.

Ο κάκτος μεγαλώνει έως και 6 ίντσες σε μήκος, χωρίς αγκάθια αλλά ένα όμορφο νησί. Έχει πράσινο σώμα καλυμμένο με λευκά λέπια. Αυτό είναι ένα υπέροχο καλλωπιστικό φυτό για να προσθέσετε στη συλλογή του κήπου σας με κάκτους.

4. ηλικιωμένη κυρία κάκτος

Η λευκή γούνα που βλέπετε σε αυτόν τον κάκτο δεν είναι αληθινή τρίχα ζώων. Ένας ηλικιωμένος θηλυκός κάκτος σκέπασε όλο της το σώμα με όμορφες λευκές τρίχες. Αυτό το φυτό είναι διάσημο όχι μόνο για τις λευκές του τρίχες. Αλλά και μωβ ή ροζ λουλούδια. που συνήθως βλέπεις την άνοιξη

Ακόμα κι αν τα μαλλιά φαίνονται λεία Αλλά και η γριά ήταν σκεπασμένη με αγκάθια. Αυτό το φυτό έχει αναπτύξει έναν τρόπο να προστατεύει την όμορφη γούνα του. και αν προσπαθήσεις να βιώσεις Σας εγγυώμαι ότι δεν θα είναι εύκολο για εσάς. Η ηλικιωμένη κυρία είναι εύκολο να φυτευτεί και να διατηρηθεί. Αυτό το καθιστά το τέλειο φυτό κήπου για αρχάριους στον κόσμο των κάκτων.

5. φτερό κάκτος

καθώς και μεγαλύτερος θηλυκός κάκτος Ο κάκτος με πούπουλα καλύπτεται με τρίχες που μοιάζουν με φτερά που τον κάνουν διακοσμητικό και λειτουργικό. Τα φτερά προστατεύουν αυτό το φυτό από το έντονο ηλιακό φως. Αναπτύσσεται καλά ως γλάστρα αν του δοθεί ένα ρηχό δοχείο.

κατά το πότισμα των φυτών Προσέξτε να μην βραχούν τα μέρη Αν και φαίνονται λευκά, αφράτα και απαλά, κρύβουν τις αιχμηρές ράχες που καλύπτουν τον κορμό του φυτού. Ο πούπουλος κάκτος ανθίζει επίσης με λευκά, ροζ και κίτρινα άνθη.Προσέχετε καλά αυτόν τον καταπληκτικό κάκτο καθώς κινδυνεύει με εξαφάνιση.

6. πασχαλινός κάκτος

Σαν χριστουγεννιάτικος κάκτος Ο πασχαλινός κάκτος είναι άλλο ένα όμορφο γιορτινό φυτό που πρέπει να προστεθεί στη συλλογή σας. Ονομάζεται πασχαλινός κάκτος επειδή ανθίζει με έντονα ροζ λουλούδια το Πάσχα. Μπορείτε επίσης να πάρετε λευκό, πορτοκαλί και λεβάντα. Εξαρτάται από τις συνθήκες που θέτεις.

Τα φυτά της Βραζιλίας έχουν χώρους πρασίνου που ταιριάζουν καλά με τα λουλούδια για να προσθέσουν ομορφιά. Τα αγκάθια αλληλεπικαλύπτονται, δίνοντάς του ένα μοναδικό σχήμα. Αυτό το όμορφο φυτό κάνει ένα υπέροχο φυτό δώρο για να το κάνετε στους φίλους σας για το Πάσχα.

7. κάκτος προσομοίωσης

Το Barodia είναι ένας σφαιρικός κάκτος με ένα όμορφο φυτό.Η Parodia είναι ένας αργά αναπτυσσόμενος κάκτος. Αλλά υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ωριμάσει. Οι κάκτοι είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο σας με κάκτους.

Δίνει περισσότερο φως και νερό από άλλους κάκτους. Και θα σας ανταμείψει με όμορφα λουλούδια. Τα άνθη ποικίλλουν σε κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ και κίτρινο ανάλογα με το είδος. Τα παλαιότερα λουλούδια ανθίζουν πιο συχνά. Αλλά τα περισσότερα από αυτά ανθίζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι.

8. κάκτος του φεγγαριού

Ο κάκτος της Σελήνης προσθέτει μια πινελιά χρώματος στον κήπο σας. συμπεριλαμβανομένων των ροζ, λευκών, πορτοκαλί, κόκκινων και κίτρινων. Τα ζωηρά τους χρώματα τα καθιστούν μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε καταπληκτική λίστα λουλουδιών κάκτων που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους.

Ο κάκτος της Σελήνης είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους, καθώς προσθέτει ζωηρά χρώματα στον εσωτερικό σας κήπο με κάκτους.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι αυτού του κάκτου, που τους κάνουν καταπληκτικά φυτά. Η ουσία είναι είδος Hylocereus Το επάνω μέρος παράγει μοναδικά χρώματα. Gymnocalycium mihanovichii.

Ο άνω κάκτος στερείται χλωροφύλλης και εμφανίζει βασικές χρωστικές. Ο κάκτος της Σελήνης απαιτεί πολύ λίγη φροντίδα. Και χρειάζεται μόνο νερό από καιρό σε καιρό. Είναι ένα μικρό φυτό, μόλις 6 ίντσες ύψος, αλλά είναι αρκετό για να ομορφύνει τον κήπο σας.

9. Κάκτος πηγουνιού

Αν νομίζετε ότι όλοι οι κάκτοι έχουν αγκαθωτά αγκάθια. Σου λείπει ο κάκτος του πηγουνιού. Τα μπουμπούκια του κάκτου Chin είναι άτριχα. Ορισμένα είδη κάκτων πηγουνιού εκτιμώνται που μπορούν να αναπτυχθούν στη σκιά. ενώ μερικά αναπτύσσονται καλά στο άμεσο ηλιακό φως. Προσδιορίστε τα είδη που έχετε, ώστε να τους παρέχετε τις ανάγκες φωτισμού που χρειάζονται. Αυτός ο κάκτος ανθίζει σε κόκκινο, λευκό, ροζ και σολομό.

10. κάκτος των ευχαριστιών

Ο κάκτος των Ευχαριστιών είναι ένας ακόμη όμορφος κάκτος λουλουδιών που δεν πρέπει να χάσετε από το σπίτι σας αν θέλετε ομορφιά και γοητεία. Πρόκειται για έναν ακόμη κάκτο διακοπών που εντάσσεται στη συλλογή των γιορτινών φυτών όπως ο κάκτος των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Αυτό το φυτό συνεχίζει να ανθίζει το χειμώνα και ευδοκιμεί σε ψυχρές θερμοκρασίες, ωστόσο, φροντίστε να μην υπάρχει παγετός.

11. βασίλισσα της νύχτας

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Queen of the Night είναι ένας κάκτος που ανθίζει τη νύχτα. Αυτός ο κάκτος είναι αναρριχητικό φυτό. σημαίνει ότι μεγαλώνει σε άλλο δέντρο Είναι ένα αυτοφυές φυτό της Βραζιλίας που στολίζει τον εξωτερικό σας κήπο με μεγάλα λευκά λουλούδια. Εάν παρέχετε όξινο έδαφος, αυτό το υπέροχο φυτό θα ανθίζει πιο συχνά. όταν ανθίζει θα στείλει το άρωμα σε όλο το σπίτι που μπορείτε να νιώσετε μόλις ξυπνήσετε Είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

12. κάκτος φραγκόσυκο

Από το όνομα, μάλλον συνδέετε αυτόν τον κάκτο με τα αγκάθια του. Δεν είναι όμως αυτή η ιδιαιτερότητά του. Γιατί αυτός ο καταπληκτικός κάκτος είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι σας. Θα αναγνωρίσετε συχνά αυτόν τον κάκτο από τον φαρδύ, πεπλατυσμένο φλοιό και τη διακλάδωσή του. Τους έλεγαν και κωπηλάτες ή ευγενείς.

Το φραγκόσυκο είναι ένας καρποφόρος κάκτος που μπορείτε να προσθέσετε στον εσωτερικό κήπο σας με κάκτους.

Αυτός ο κάκτος δεν φυτεύεται μόνο για ομορφιά. Αλλά χρησιμοποιούνται από τον λαό και για φαγητό.Ο φλοιός, τα άνθη και τα φρούτα είναι όλα βρώσιμα. Το φυτό ανθίζει με κίτρινα, μοβ και κόκκινα άνθη.Ο βρώσιμος φλοιός ποικίλλει σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

13. σκαντζόχοιρος κάκτος

Αυτός είναι ένας άλλος μικρός κυλινδρικός κάκτος για να προσθέσετε στη συλλογή κάκτων του σπιτιού σας. Αυτό το φυτό παράγει άνθη ροζ, κόκκινα, πορτοκαλί και λεβάντας. Ανοίγουν το πρωί και κλείνουν το βράδυ. Ο κάκτος του σκαντζόχοιρου έχει αιχμηρά αγκάθια. Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το φροντίζετε ή συλλέγετε όμορφα λουλούδια. Οι σκαντζόχοιροι παράγουν επίσης βρώσιμους καρπούς. Τα άνθη του ανθίζουν μετά τις ανοιξιάτικες βροχές.

συνοψίζω

Κάθε κηπουρός είναι χαρούμενος που βλέπει τα φυτά του να μεγαλώνουν και να ανθίζουν στην ώρα τους.Οι κάκτοι δεν απογοητεύονται όταν πρόκειται για αυτό και είναι βέβαιο ότι θα σας ανταμείψουν με όμορφα λουλούδια αν τους φροντίσετε. Αν αγαπάτε τους ανθισμένους κάκτους Η λίστα με τα 13 λουλούδια κάκτων για το σπίτι σας παραπάνω τα περιλαμβάνει.

Μερικά δεν ανθίζουν αλλά εξακολουθούν να είναι όμορφα. Το πλεονέκτημα των κάκτων είναι ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *