13 Συμβουλές για την καλλιέργεια ντομάτας σε γλάστρες ή δοχεία

มะเขือเทศเชอร์รี่ในหม้อที่บ้าน

Σας αρέσει η γεύση των ντοματών που καλλιεργούνται στο σπίτι αλλά δεν έχετε δικό σας κήπο; Με μια μικρή ποσότητα και λίγο προγραμματισμό. Μπορείτε και εσείς να καλλιεργήσετε ντομάτες στο δικό σας δοχείο!

Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο εύκολα λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο σας. Αυτό το κάνει αγαπημένο στους κηπουρούς επειδή τα λαχανικά είναι φρέσκα και νόστιμα. Αρκεί να διαχειρίζεστε ασθένειες και παράσιτα. Οι ντομάτες είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε κήπο κοντέινερ. Αν δεν έχουν θέση στο υπερυψωμένο κρεβάτι σας

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε το δικό μας Κορυφαίες συμβουλές για την καλλιέργεια τομάτας σε δοχεία.

*Ρεκόρ: Αυτό το άρθρο παρέχει οδηγίες για την καλλιέργεια τομάτας σε εξωτερικούς χώρους σε μέσα που μοιάζουν με χώμα. Όχι υδροπονία σε εσωτερικούς χώρους

Επιλέξτε τη σωστή κατηγορία.

για φύτευση σε γλάστρες Οι ποικιλίες ντομάτας όπως το κειμήλιο «Big Boy» Roma και το «San Marzano» είναι ιδανικές.

Είτε ξεκινάτε τους δικούς σας σπόρους είτε αγοράζετε φυτά από το φυτώριο. Η επιλογή του σωστού τύπου και ποικιλίας είναι σημαντική. Ο αριθμός των ποικιλιών τομάτας είναι τεράστιος. Μπορεί όμως να χωριστεί σε δύο τύπους. αποφασιστικό και αναποφάσιστο.

Πριν επενδύσετε χρόνο και ενέργεια καλλιεργώντας ντομάτες στα δικά σας δοχεία, Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή του σπόρου ή την ετικέτα του φυτού στο φυτώριο για να επιλέξετε τη σωστή ποικιλία.

Θέλετε σταθερές φρέσκες ντομάτες όλο το καλοκαίρι; Το Διαδίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται και να παράγει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι ακαθόριστες πετυχαίνουν σε σωστά προσανατολισμένα και υποστηριζόμενα δοχεία (βλ. παρακάτω).

Η μεγαλύτερη γκάμα γεύσεων, υφών και χρωμάτων. ντοματίνια και Κληρονομιά του “Big Boy” Κατηγορία Να θυμάστε ότι τα ντοματίνια τείνουν να είναι πιο παραγωγικά. ενώ τα μεγάλα καρποφόρα κειμήλια παράγουν λιγότερο μεγάλους καρπούς.

Πολλά κειμήλια φυτά και κεράσια μπορούν να μεγαλώσουν σε μεγάλα μεγέθη. και αν ο χώρος είναι κενός Αναζητήστε ποικιλίες που εκτρέφονται ειδικά για δοχεία. Αυτές οι ποικιλίες δοχείων είναι πολύ μικρότερα ψηλά φυτά και εξακολουθούν να είναι παραγωγικά. Έτσι μπορεί να έχετε λιγότερες επιλογές όσον αφορά το χρώμα και το μέγεθος της ντομάτας.

Ονειρεύεστε να κονσερβοποιήσετε πολλή σάλσα; Οι καθορισμένες ποικιλίες τομάτας ονομάζονται μερικές φορές «καθορισμένες» ποικιλίες. Περιλαμβάνουν τις περισσότερες από τις ποικιλίες Roma και San Marzano, οι οποίες είναι ιδανικές για επεξεργασία επειδή είναι χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό στα φρούταΜετά την πρώτη συγκομιδή με λίγα σκουπίδια ή μερικά δεύτερα ξεβγάλματα Όσοι δεν είναι σίγουροι παράγουν επίσης αποτελέσματα ταυτόχρονα.

Τα σκληρά φυτά τομάτας τείνουν να είναι μικρότερα και πιο συμπαγή από τα ανθυγιεινά. Αυτό φαίνεται να είναι ένα πλεονέκτημα για τα δοχεία, ωστόσο, εάν έχετε χώρο μόνο για να καλλιεργήσετε μία μόνο ντομάτα Η επιλογή πολυετών φυτών είναι σαν να βάζεις όλα τα αυγά σου σε ένα καλάθι.

Ένα ζωηρό φυτό δεν θα αποδώσει αρκετές ντομάτες για μία παρτίδα σάλσα. Αν θέλετε να προστατέψετε τη σοδειά επιλέξτε παράγοντα Μόνο αν υπάρχει αρκετός χώρος για πολλά φυτά.

Βαθμολογήστε την περιοχή σας

Καλλιέργεια τομάτας σε δοχεία
για μικρούς χώρους Κατάλληλες είναι οι μικρές ή νάνιες ποικιλίες ντομάτας.

Θυμηθείτε πόσο μεγάλο θα είναι το φυτό όταν μεγαλώσει πλήρως. Τα ώριμα φυτά κερασιάς ή ντομάτας κειμήλιο μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα. Ειδικά όταν είναι καλά φροντισμένο.

Ανάλογα με τον τύπο που φυτεύετε, θα χρειαστείτε τουλάχιστον κάποιο σχεδιασμό. Το φυτό μεγαλώνει 5 πόδια κατακόρυφα., και 2 πόδια (ακτίνα 4 ποδιών) και στις δύο πλευρές του δέντρου. Υπάρχουν συμπαγείς ή «νάνες» ποικιλίες και είναι πιο εύχρηστες σε μικρότερους χώρους.

Αποφασίστε πόσο χώρο θέλετε να αφιερώσετε στα φυτά στο αίθριο ή τη βεράντα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε όλες τις πλευρές του φυτού για κλάδεμα και συγκομιδή. Αν είναι περιορισμένος χώρος, όπως μπαλκόνι, τοποθετήστε τη γλάστρα σε δίσκο με ροδάκια (πριν τη φύτευση!) ώστε να μπορεί να περιστραφεί αν χρειαστεί.

να προσέχεις τον ήλιο

Τα ντοματίνια φυτρώνουν στο περβάζι.
Τοποθετήστε τις γλάστρες σε 4-6 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Η αυλή σας βλέπει ανατολικά; Προς τα δυτικά; Πόσες ώρες άμεσο ηλιακό φως; Χρειάζεστε ένα φυτό ντομάτας. Τουλάχιστον 8 ώρες ηλιοφάνειας Μεγαλώνει και του αρέσει ο πλήρης ήλιος. Είναι καλύτερο να έχετε το φυτό σας στραμμένο προς την ανατολή το πρωί, καθώς αυτό θα επιτρέψει στην πρωινή δροσιά να στεγνώσει από το φυτό και δεν θα είναι τόσο ζεστό όσο ο απογευματινός ήλιος.

Αν έχετε μόνο απογευματινό ήλιο Μπορείτε ακόμα να καλλιεργήσετε ντομάτες σε δοχεία. Ποτίστε όμως πιο συχνά και προσέξτε να μην αρρωστήσετε.

Αν οι ντομάτες σας είναι εκτεθειμένες στον ήλιο από το πρωί μέχρι το βράδυ συνεχίστε να ποτίζετε τακτικά Προσέξτε ιδιαίτερα να μην στεγνώσει τελείως η γλάστρα σας. Θυμηθείτε ότι οι ντομάτες δεν είναι ένα λαχανικό που αναπτύσσεται καλά στη σκιά. Χρειάζονται πολύ άμεσο ηλιακό φως.

Επιλέξτε το σωστό δοχείο

φύτευση ντομάτας σε γλάστρες
Θα πρέπει να πάρετε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης που να είναι αρκετά μεγάλες για τις ντομάτες σας.

Επιλέξτε το μεγαλύτερο δοχείο με οπές αποστράγγισης ανάλογα με την περιοχή και τον προϋπολογισμό σας Συνιστάται τουλάχιστον δοχεία 14 ιντσών. Οι ντομάτες που καλλιεργούνται σε δοχεία, όσο μεγαλύτερες τόσο το καλύτερο, όσο μεγαλύτερη είναι η γλάστρα, τόσο περισσότερες ρίζες θα αναπτυχθούν. Με αποτέλεσμα μεγαλύτερες, πιο δυνατές, περισσότερες ντομάτες!

πήλινο δοχείο Παρέχουν μια ζεστή, οικεία ατμόσφαιρα για αίθρια και είναι σχετικά φθηνά.Ωστόσο, τα μεγαλύτερα μπορεί να είναι πολύ βαριά για να χωρέσουν ώριμες ντομάτες. Σχεδιάστε λοιπόν να το διατηρήσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ή να το τοποθετήσετε σε τροχίσκο πριν τη φύτευση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι γλάστρες από τερακότα απορροφούν την υγρασία από το έδαφος. Έτσι μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά.

διακοσμητικές/γυαλισμένες κεραμικές γλάστρες Μια άλλη όμορφη επιλογή που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια. καθώς και τερακότα είναι πολύ βαριά Ωστόσο, η πλαστικοποίηση βοηθά. μείωση της απορρόφησης νερού Χώμα από τερακότα, οπότε μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε λιγότερο. Επιλέξτε διακοσμητικές γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης.

πλαστικό δοχείο φιλικό προς τον προϋπολογισμό Ειδικά όταν χρειάζεστε μια μεγάλη κατσαρόλα. Το μικρό βάρος σάς επιτρέπει να μετακινείτε εύκολα το φυτό εάν είναι απαραίτητο. Επίσης, οι περισσότερες πλαστικές γλάστρες θα βοηθήσουν στη διατήρηση του νερού στο έδαφος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η εξαίρεση είναι το μαύρο πλαστικό – θερμαίνεται στον ήλιο και αυξάνει την εξάτμιση – ώστε να μπορείτε να ποτίζετε πιο συχνά. Οι πλαστικές γλάστρες είναι υπέροχες γλάστρες σε μεταλλικές ή κεραμικές γλάστρες για διακόσμηση.

μεταλλική κατσαρόλα Μπορεί να προσφέρει μια πιο ελκυστική και ελαφρύτερη επιλογή.Ωστόσο, το μέταλλο είναι επιρρεπές στη διάβρωση εάν φυτευτεί απευθείας. Απορροφούν την ηλιακή θερμότητα πιο αποτελεσματικά. και μπορεί να προκαλέσει θερμικό στρες στις ρίζες των φυτών. Χρησιμοποιήστε πλαστικό ή λινάτσα όταν φυτεύετε σε μεταλλικές γλάστρες. Βεβαιωθείτε ότι οι μεταλλικές γλάστρες έχουν τρύπες αποστράγγισης ή τρυπήστε τις μόνοι σας.

Μια άλλη σχετικά νέα επιλογή για την καλλιέργεια δοχείων είναι η χρήση τους. υφασμάτινη γλάστρα,Διατίθεται σε όλα τα μεγέθη. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό πολυ-τσόχα ύφασμα. Στραγγίζει καλά το νερό και διπλώνει όταν τελειώσει. Αν και όχι τόσο ελκυστικό όσο τα υφάσματα από τερακότα ή τερακότα. Αλλά το μαύρο ύφασμα φαίνεται καλό όχι λιγότερο. Οι υφασμάτινες γλάστρες δημιουργούν υπέροχες επενδύσεις όταν τοποθετούνται σε γλάστρες από τερακότα.

επιλέξτε το σωστό χώμα

γυναίκα που φυτεύει ντομάτες σε μια γλάστρα
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κανονικό χώμα από τον κήπο ή τον λαχανόκηπο σας. Το έδαφος μπορεί να φιλοξενεί βακτήρια και άλλα έντομα. Αυτό είναι επιβλαβές για τα φυτά και τα σπορόφυτα.

Επιλέξτε ένα χώμα για γλάστρες σχεδιασμένο για καλλιέργεια σε δοχεία. Το χώμα γλάστρας πρέπει να αποτελείται κυρίως από ένα μέσο “χωρίς χώμα”. Κοκοφοίνικα ή τύρφη καρύδαςκαι περλίτη για σωστή αποστράγγιση. Προσέξτε να προσθέσετε πολύ λίπασμα στο μείγμα ή η αγορά κομπόστ που είναι υπερβολικά κομποστοποιημένο μπορεί να οδηγήσει σε κακή αποστράγγιση. Το καλό χώμα για γλάστρες για δοχεία πρέπει να είναι ελαφρύ και ευάερο. Δεν είναι κολλώδες και συμπαγές.

Το χώμα γλάστρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς κομπόστ. Και θα λειτουργήσει με την καλλιέργεια σε δοχεία. Εάν αγοράσετε χώμα για γλάστρες που περιέχει λίπασμα Φροντίστε να διαβάσετε την ετικέτα. Πρέπει να σημειωθεί ποια φυτά είναι τα καλύτερα κατάλληλα για λίπασμα. Εάν το χώμα της γλάστρας σας δεν περιέχει λίπασμα Θα πρέπει να προσθέσετε ένα φυτικό λίπασμα ή ένα μείγμα κομπόστ πριν από τη φύτευση. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα.

Μην χρησιμοποιείτε φυτόχωμα.καθαρή κοπριά κοπριά πηδάω ή άλλα σακιά χώμα αντί για φύτευση χώματος Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει κακή αποστράγγιση του δοχείου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Χρησιμοποιήστε το καφασωτό πριν αναπτυχθεί το φυτό.

δοχείο καλλιέργειας λαχανικών
Συνιστάται να εγκαταστήσετε μια πέργκολα ή ένα σύστημα στήριξης για να αποτρέψετε το σπάσιμο των μίσχων.

Τα φυτά της ντομάτας μεγαλώνουν γρήγορα και περνούν καλά. Τοποθετήστε μια πέργκολα ή πλαίσιο στήριξης. Όταν φυτεύεις! Τα μη υποστηριζόμενα φυτά θα μαραθούν, οι μίσχοι θα σπάσουν και η συγκομιδή θα είναι δύσκολη. Τα κλασικά στρογγυλά κλουβιά ντομάτας λειτουργούν καλά.

Επιλέξτε το μεγαλύτερο μέγεθος που θα ταιριάζει στη δεξαμενή σας. Στη θέση του κλουβιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαμπού, ξύλινο ή πλαστικό σπάγκο κήπου. Αλλά ένα «σχοινί» χρειάζεται καθώς τα φυτά μεγαλώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ένα σπιτικό κλουβί κατασκευασμένο από “πάνελ γερακιού” ή “περίφραξη γερακιού” είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που κάνουν DIY που έχουν δεσμευτεί να μεγαλώνουν σε πολύ μεγάλα δοχεία. Κόψτε λωρίδες στο μήκος της διαμέτρου του δοχείου σας. Κάντε έναν κύκλο κατά μήκος του φράχτη και δέστε τις άκρες μεταξύ τους. Σφυρώστε πάσσαλοι από πλαστικό ή ξύλο βαθιά στο έδαφος. και συνδέστε το κλουβί του χοίρου στον πάσσαλο για να το κρατήσετε όρθιο

όνομα ποικιλίας ντομάτας τύπος δοχείου Δεν απαιτεί πέργκολα ή πρόσθετη υποστήριξη. Ορισμένα έρχονται με μικρά πλαστικά κλουβιά.

φυτεύονται την κατάλληλη στιγμή

Γυναίκα που φυτεύει τα σπορόφυτα ντομάτας σε μια γλάστρα
Γιατί οι ντομάτες δεν είναι φυτά ανθεκτικά στο κρύο. Ως εκ τούτου, συνιστάται η φύτευση μετά την περίοδο του παγετού.

όταν ζεστάνει ο καιρός Μπορεί να θέλετε να καλλιεργήσετε ντομάτες σε γλάστρες έξω. ωστόσο, οι ντομάτες δεν παγώνουνΆρα οι νύχτες κάτω από τους 32 βαθμούς θα τους σκοτώσουν. Περιμένετε έως ότου περάσουν οι ημέρες χωρίς πάγο στις εγκαταστάσεις σας. Και οι νυχτερινές θερμοκρασίες είναι με ασφάλεια στη δεκαετία του ’50, οπότε τοποθετήστε τα φυτά σας έξω.

νερό τακτικά

Τοματοχυμος
Ποτίστε τα φυτά της ντομάτας σας τακτικά για να διατηρείται το έδαφος υγρό.

Τα φυτά που καλλιεργούνται σε δοχεία απαιτούν περισσότερο νερό από αυτά που καλλιεργούνται στο έδαφος. Το βαθύ και βαθύ πότισμα είναι καλύτερο από το συχνό πότισμα. μικρή ποσότητα νερούΤο πόσο συχνά χρειάζεται να ποτίζετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες – το μέγεθος του φυτού σας, το μέγεθος της γλάστρας σας και τις θερμοκρασίες ημέρας και νύχτας.

Για να ελέγξετε εάν τα φυτά σας χρειάζονται νερό Βάλτε το δάχτυλό σας στη δεύτερη άρθρωση.Αν το χώμα είναι στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε. Ποτίζουμε μέχρι να κυλήσει το νερό από τον πάτο της κατσαρόλας. Προσπαθήστε να ποτίζετε μόνο το χώμα. δεν ποτίζει τα φύλλα των φυτών Επειδή το νερό στα φύλλα μπορεί να ενθαρρύνει την ασθένεια.

Προσοχή στο υπερβολικό πότισμα. συνεχώς υγρό χώμα προάγουν τη σήψη των ριζώνποια φυτά στερούνται οξυγόνου Τα βυθισμένα φυτά μαραίνονται και διψούν – και το ίδιο! Οι ρίζες τους βουλιάζουν και χάνουν την ικανότητά τους να απορροφούν νερό και θρεπτικά συστατικά. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ελαφρώς ανάμεσα στα ποτίσματα για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών.

Λιπαίνετε σωστά.

γονιμοποιήστε τις ντομάτες
Οι ντομάτες χρειάζονται ένα ισορροπημένο λίπασμα μέχρι να ανθίσουν με βιολογικό λίπασμα.

οι ντομάτες θέλουν μέχρι να επιτευχθεί ένα ισορροπημένο κομπόστ Μέχρι την ανθοφορία. Θα πρέπει να ανακατέψετε σε ένα ισορροπημένο λίπασμα πριν από τη φύτευση. Μην ξεγελιέστε από λανθασμένες αντιλήψεις, όπως η χρήση κατακάθιου καφέ απευθείας με τις ντομάτες.

Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη τσάντα. Εάν θέλετε ένα οργανικό λίπασμα, αναζητήστε το όνομα “OMRI εγκεκριμένο”, το οποίο πιστοποιεί ότι το λίπασμα είναι οργανικό.

Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, χρησιμοποιήστε λίπασμα υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο και μειώστε το άζωτο. Τα περισσότερα λιπάσματα με βάση την ντομάτα τηρούν αυτή την αναλογία. Προσέξτε να μην γονιμοποιήσετε τα φυτά της τομάτας σας με άζωτο ανά πάσα στιγμή. κατά τη διάρκεια της σεζόν Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η περίσσεια αζώτου μπορεί να προκαλέσει στάσιμα φύλλα και μικρή ή καθόλου καρποφορία. και τα πράσινα φρούτα μπορεί να σπάσουν

Κλαδέψτε όλη την εποχή.

Κλαδεύουμε τα φυτά της ντομάτας με ψαλίδι.
Το κλάδεμα των φυτών τομάτας σας είναι απαραίτητο μόνο εάν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε μια ποικιλία ντομάτας που δεν είναι νάνος.

Εάν επιλέξετε να φυτέψετε οποιεσδήποτε απροσδιόριστες ποικιλίες εκτός από τις νάνες ποικιλίες ειδικές ποικιλίες δοχείου Θα χρειαστεί να κλαδεύετε τα φυτά της ντομάτας σας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το κλάδεμα βοηθά στη ρύθμιση της ανάπτυξης και στη βελτίωση της ποιότητας των καρπών.

Ξεκινήστε φροντίζοντας το φυτό σας. ψάχνει για μικρούς βλαστούς που βγαίνει από την άκρη του φυτού (τα φύλλα φυτρώνουν από τον κύριο μίσχο) Αυτά είναι γνωστά ως προσροφητικά. Εάν όλοι οι βλαστοί είναι πάνω στο φυτό, δεν προσπερνούν το κύριο στέλεχος και κρατιούνται.

Επιλέξτε έναν ή δύο βλαστούς εκτός από τον κύριο αναπτυσσόμενο μίσχο ή τον αρχηγό. Αφαιρέστε τα άλλα απορροφητικά. χρησιμοποιήστε αιχμηράΚαθαρίστε το άκρο ή το δάχτυλό σας. (αν οι βλαστοί είναι αρκετά μικροί) τσιμπήστε τα.Προσέξτε να μην τραβήξετε τον οδηγό γιατί θα μοιάζει με βεντούζα. Συνεχίστε να αφαιρείτε τα κορόιδα καθώς προχωρά η εποχή για να διατηρήσετε υπό έλεγχο το μέγεθος του φυτού.

Ελέγξτε την εξωτερική θερμοκρασία.

Πράσινα φύλλα ενός φυτού ντομάτας που αναπτύσσεται σε μια γλάστρα
Οι ντομάτες είναι ευαίσθητες στη θερμοκρασία και δεν θα καρποφορήσουν εάν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 50 βαθμούς Φαρενάιτ τη νύχτα.

Οι ντομάτες είναι ευαίσθητες στη θερμοκρασία, αν τα φυτά σας τα φρούτα δεν έχουν πήξει και όταν τα λουλούδια σβήνουν Οι νυχτερινές θερμοκρασίες μπορεί να πέσει κάτω από 50 βαθμούς Φαρενάιτ. Οι ντομάτες επίσης δεν παράγουν καλά εάν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πάνω από 90 βαθμούς Φαρενάιτ.

Παρατηρήστε και προσαρμόστε το μικροκλίμα των φυτών σας για να βοηθήσετε τις ντομάτες σας να αναπτυχθούν. Για παράδειγμα, μετακινήστε τα φυτά σας πιο κοντά στο σπίτι ή τη δομή σας για να αυξήσετε τη θερμότητα και να εμποδίσετε τον αέρα. ή αυξήστε τη ροή του αέρα για να μειώσετε τη θερμότητα

σωστά συγκομιδή

Ένας αγρότης μαζεύει ώριμες ντομάτες από τους θάμνους.
Κατά κανόνα, η συγκομιδή της καλλιέργειας γίνεται 45-80 ημέρες μετά τη φύτευση.

Είναι καλύτερο να συνεχίσετε τη συγκομιδή όταν οι ντομάτες είναι ώριμες. για την καλύτερη γεύση Αφήστε τον καρπό να ωριμάσει πλήρως χωρίς η κορυφή ή οι «ώμοι» του φρούτου να φαίνονται πράσινες. υπερώριμο φρούτο Διαχωρίζεται και αφήνει ένα υγρό κολλώδες υπόλειμμα.

Αν περιμένετε δυνατή βροχή Συγκομίστε όλα τα ώριμα και ημίωρα φρούτα για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Ο πράσινος καρπός των ώμων θα είναι ακόμα ώριμος στον πάγκο σας!

Αφαιρέστε τα σάπια και άρρωστα φρούτα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Φρούτα με ορατή μούχλα ή ωίδιο δεν πρέπει να κομποστοποιούνται. Μειώστε την εξάπλωση των μικροβίων.

Αποφύγετε τη συγκομιδή ντομάτας όσο τα φυτά είναι βρεγμένα με πρωινή δροσιά ή μετά το πότισμα. Τα υγρά φύλλα μπορούν να ενθαρρύνουν τα παθογόνα, επομένως η εργασία με φυτά όταν είναι υγρά μπορεί να μεταδώσει ασθένειες.

Απολαύστε τους παγετούς μετά τη συγκομιδή.

Φρέσκα ντοματίνια που καλλιεργούνται σε γλάστρες
Το καλοκαίρι, οι ντομάτες αναπτύσσονται καλύτερα και αποδίδουν περισσότερο.

Οι κρύες νύχτες μπορεί να σημαίνουν φθινόπωρο. Ο καρπός των ντοματών σας που καλλιεργούνται σε δοχεία.Εάν αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα Συγκομίστε τις ντομάτες που θέλετε να κρατήσετε. Αυτά με μια πινελιά χρώματος θα ωριμάσουν τελικά στον πάγκο.

Μετά από μερικά παγώματα Έχετε λοιπόν ένα τεράστιο νεκρό φυτό ντομάτας στη βεράντα σας! Χρησιμοποιήστε ψαλίδια κήπου για να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και να τα πετάξετε στη σακούλα απορριμμάτων κήπου. Εάν τα φυτά σας είναι απαλλαγμένα από ασθένειες Η κομποστοποίηση του σωρού κομποστοποίησης στο σπίτι είναι επίσης μια επιλογή.

τελικές σκέψεις

φυτέψτε ντομάτες σε γλάστρες Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλλιεργήσετε τις δικές σας καλλιέργειες τροφίμων και να απολαύσετε όμορφα, παραγωγικά φυτά χωρίς κήπο. Με λίγο προγραμματισμό, προσοχή και φροντίδα. Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκες, νόστιμες ντομάτες όλο το καλοκαίρι, αρκεί να ακολουθήσετε αυτές τις κορυφαίες συμβουλές:

 • Επιλέξτε απροσδιόριστο ή τύπο κοντέινερ.
 • Αξιολογήστε τον χώρο σας και λάβετε υπόψη την απόφαση.
 • να προσέχεις τον ήλιο
 • Επιλέξτε το σωστό δοχείο
 • Χρησιμοποιήστε το σωστό χώμα για γλάστρα.
 • Προσθέστε πέργκολα πριν τα φυτά μεγαλώσουν πολύ.
 • φυτεύονται την κατάλληλη στιγμή
 • νερό τακτικά
 • Λιπαίνετε σωστά.
 • Κλαδέψτε το
 • Προσοχή στην εξωτερική θερμοκρασία.
 • συνέχισε τη συγκομιδή
 • Συγκομίστε μετά τον παγετό και απολαύστε.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα φάτε φρέσκες ντομάτες στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *