15 διαφορετικοί τύποι ποικιλιών κολοκυθιών που θα λατρέψετε

สควอชความงามสีดำ

Το κολοκυθάκι είναι κλασικά καλοκαιρινά λαχανικά Κανένας κήπος ή κουζίνα δεν είναι απαραίτητος. Είτε φτιάχνετε ψωμί από κολοκυθάκια, είτε ιταλικό satay είτε ζυμαρικά “zoodle” χωρίς γλουτένη. Αυτό το νόστιμο πράσινο καλοκαιρινό σκουός είναι πολύ παραγωγικό και ευέλικτο. Τα κολοκυθάκια καλλιεργούνται πιο εύκολα από πολλά άλλα λαχανικά και φρούτα πολύ γρήγορα.

Αλλά δεν δημιουργούνται όλα τα είδη κολοκυθιών ίσα! έχω δεκάδες είδη Τα κολοκυθάκια εκτράφηκαν για το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα, τις συνθήκες ανάπτυξης. και διαφορετικές ιδιότητες αντοχής σε ασθένειες

Υπάρχουν μικρά κολοκυθάκια για μικρούς κήπους. Ριγέ ή ραβδωτά κολοκυθάκια για ενδιαφέρουσες μαγειρικές χρήσεις. Και κολοκυθάκια χωρίς αγκάθια για όσους από εμάς μισούμε να ξύνουμε τα χέρια μας κατά τη διάρκεια του τρύγου. (Αυτό είμαστε όλοι;) Ας σκάψουμε πιο βαθιά. δημοφιλείς κατηγορίεςΠώς να επιλέξετε το καλύτερο για τον κήπο σας και συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια αυτού του δημοφιλούς καλοκαιρινού σκουός.

Καλύτερες ποικιλίες κολοκυθιού

Αν και η αρχαία προέλευση του σκουός χρονολογείται πριν από σχεδόν 10.000 χρόνια, τα κολοκυθάκια αναπτύχθηκαν και βελτιώθηκαν από Ιταλούς κτηνοτρόφους φυτών στα τέλη του 19ου αιώνα. “κολοκυθάκι” στα γαλλικάΗ αγγλική λέξη για τα κολοκυθάκια προέρχεται από την ιταλική λέξη “zucca.” Το σκουός έφτασε στην Αμερική τη δεκαετία του 1920 και έκτοτε είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε μια ποικιλία πιάτων και κουζινών.

Όταν πρόκειται για ποικιλίες κολοκυθιού Οι κτηνοτρόφοι και οι κηπουροί παράγουν και αποθηκεύουν σπόρους εδώ και δεκαετίες. Τα κολοκυθάκια με τις καλύτερες επιδόσεις Πολλά γαλλικά και ιταλικά κειμήλια διατηρούνται επίσης και είναι διαθέσιμα για ηλεκτρονική παραγγελία από ειδικές εταιρείες σπόρων.

Ποικιλίες κολοκυθιών για τη σύντομη σεζόν

Γενικά, το καλοκαιρινό σκουός είναι ένα φυτό ταχείας ανάπτυξης που παράγει καλά αποτελέσματα ακόμα και σε μια σύντομη καλλιεργητική περίοδο. Αν όμως περιορίζεσαι από τον αριθμό των κρύων ημερών (ή αν είσαι ανυπόμονος) Εξετάστε το ενδεχόμενο να φυτέψετε πρώιμες ποικιλίες. Λάβετε αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε την άνοιξη για όσους δεν έχουν θερμοκήπια. Είναι εύκολο στη φροντίδα, εύκολο στη λίπανση και μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους ή κηπουρούς.

‘Μαυρο μουρο’

Αν ψάχνετε για μια πρώιμη ποικιλία υψηλής απόδοσης, το Black Beauty είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Αυτές οι πρώιμες ποικιλίες είναι εύκολο να αναπτυχθούν και παράγουν υψηλές αποδόσεις. Παράγουν κλασικά σκούρα πράσινα κολοκυθάκια. μαλακό λευκό κρέας και απαλή γεύση Ο πολτός είναι σφιχτός και υπάρχουν πολύ λίγοι σπόροι.Η ωριμότητα είναι 50 ημέρες.

“Πράσινη μηχανή”

πράσινη μηχανή καλάθι σκουός
Αυτή η ποικιλία χρειάζεται μόνο 45 ημέρες για να ωριμάσει.

Ένα από τα πρώτα κολοκυθάκια στον κήπο μου κάθε άνοιξη! Αυτή η κολοκύθα χρειάζεται μόνο 45 ημέρες για να αναπτυχθεί από τους σπόρους, ξεκινά νωρίς και παράγει άφθονα όλο το καλοκαίρι. Γυαλιστερό σκούρο πράσινο φρούτο του Α. ήπια γεύση ξηρών καρπώνΕίναι συμπαγές και εύκολο να το διαλέξετε από φυτά με ανοιχτή συνήθεια με μεγάλη απόσταση μεταξύ των κλαδιών. Φυλή για καλύτερη ανοσία

‘Κυδώνι’

Κυδώνι Σκουός
Το σπουδαίο με αυτή την ποικιλία είναι ότι παράγει καρπούς ακόμη και με λίγους επικονιαστές.

Αυτή η πρώιμη ποικιλία είναι ιδιαίτερα παραγωγική και ανθεκτική στο ωίδιο. Τα φυτά είναι ωραία και πυκνά. Open Habit for Easy HarvestΑν δυσκολεύεστε να προσελκύσετε επικονιαστές στον κήπο σας. Αυτός είναι ένας καλός σκαντζόχοιρος για εσάς. γιατί καρποφορεί παρόλο που είναι λίγες οι μέλισσες Το κολοκυθάκι είναι ομοιόμορφο, γυαλιστερό και σκούρο πράσινο σε 47 ημέρες.

Ποικιλίες κολοκυθάκια αγκαθωτά

Όποιος είναι εθελοντής ή εργάζεται σε μια βιολογική φάρμα έχει σχέση αγάπης/μίσους με τη συγκομιδή κολοκυθιών (εγώ!). κυριολεκτικά ξύσε τα χέρια σου Κι αν αφήσεις τα πόδια σου στη φάρμα μου Συνήθως φοράμε μακριά μανίκια και κάλτσες. (Με κομμένα δάχτυλα των ποδιών) στο μπράτσο ως θερμαντήρας χεριού. Αλλά βλασφημία κάνει ζέστη! Είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν ποικιλίες χωρίς αγκάθια για να γίνει η σοδειά πιο ικανοποιητική.

‘Spineless Perfection’

Το τέλειο σκουός χωρίς σπονδυλική στήλη
Αυτό το κολοκυθάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν τους αρέσουν τα αγκάθια που τρυπούνται κατά τη συγκομιδή.

Αυτά τα ανοιχτά φυτά χωρίς αγκάθια είναι εύκολα προσβάσιμα και συγκομίζονται χωρίς να χαράξουν το δέρμα σας. Το φρούτο είναι φοβερό. ομοιόμορφα ίσια πράσινα κολοκυθάκια Με απαλή γεύση, αυτό το υβρίδιο F1 έχει εξαιρετική αντοχή στις ασθένειες και σταθερές αποδόσεις σε όλες τις εποχές, 45 ημέρες έως την ωρίμανση.

‘Ασπόνδυλη ομορφιά’

κολοκύθα ομορφιάς χωρίς ράχη
Αυτή η ποικιλία χωρίς αγκάθια έχει ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα.

Ένα άλλο υβριδικό κολοκυθάκι που δεν έχει καρφιά στους μίσχους ή στα φύλλα. Αυτό το όμορφο κολοκυθάκι παράγει σκούρα πράσινα φρούτα. Χωρίς διάβρωση της διαδικασίας συγκομιδής.Το Sat είναι το βιομηχανικό πρότυπο πολλών εκμεταλλεύσεων παραγωγής και αυτός ο κήπος σίγουρα δεν απογοητεύει. Χρειάζονται 46 ημέρες για να ωριμάσει.

“Easy Big Gold II”

Το χρυσό σκουός είναι εύκολο να μαζευτεί.
Υπάρχει λόγος που ονομάζεται Easy Pick επειδή δεν έχει αγκάθια που το κάνουν πολύ σκληρό.

Αν θέλετε να διατηρήσετε τα κίτρινα κολοκυθάκια χωρίς τρίψιμο Αυτή η σχεδόν χωρίς αγκάθια χρυσαφένια ποικιλία έχει μια ανοιχτή συνήθεια που κάνει τη συγκομιδή πολύ εύκολη για αρχάριους κηπουρούς. Ο θάμνος έχει ύψος περίπου 3 έως 4,5 πόδια και μεγαλώνει. έντονο κίτρινο κολοκυθάκι Τα άνθη κολοκύθας έχουν ιδιαίτερη γεύση όταν συλλέγονται όταν είναι νεαρά για 48 ημέρες.

Οι καλύτερες ποικιλίες κολοκυθιών για μικρούς χώρους

Ένας μικρός κήπος δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε το αγαπημένο σας σκουός. Ενώ η καλοκαιρινή και η χειμερινή σκουός συνήθως απαιτούν πολύ χώρο, Αλλά οι σύγχρονοι κτηνοτρόφοι έχουν αναπτύξει αυτά τα στελέχη. περισσότερη επιφάνεια ανά τετραγωνικό πόδι Ακόμα και ένας μικρός κήπος με κοντέινερ!

«Στρογγυλά κολοκυθάκια»

στρογγυλά κολοκυθάκια
Τα στρογγυλά κολοκυθάκια είναι μια καλή ποικιλία αν έχετε μικρό χώρο για να τα καλλιεργήσετε.

Αυτοί οι θάμνοι χαμηλής ανάπτυξης παράγουν όμορφους στρογγυλούς καρπούς 3 ιντσών με πράσινο δέρμα και ωχροκίτρινη σάρκα. ταχέως αναπτυσσόμενο και πολύ παραγωγικό σε μικρό χώρο ή σε δοχείο Τα στρογγυλά κολοκυθάκια χρειάζονται μόνο 45 ημέρες για να ωριμάσουν από τους σπόρους.

“Οκτώ μπάλες”

οκτώ σκουός
Αν δεν έχετε χώρο αλλά σας αρέσει το κολοκυθάκι σας να διατηρεί μια γήινη γεύση, τα οκτώ κολοκυθάκια είναι μια καλή επιλογή.

Όγδοο στη λίστα μας είναι ένα μοναδικό κολοκυθάκι μπάλα που ονομάζεται Eight Ball! Αυτά τα σκούρα πράσινα κλασικά φρούτα έχουν μια γήινη και ξηρή γεύση. φυτρώνει σε ένα μικρό κλήμα (αντί για θάμνο). Αυτά τα κολοκυθάκια μπορούν να μεγαλώσουν σε πέργκολα για να εξοικονομήσετε χώρο στον κήπο σας για 55 ημέρες.

“Sun Green”

Καλάθι Sun Green Squash
Αν και αυτά τα φυτά χρειάζονται μόνο δύο πόδια χώρο για να αναπτυχθούν, Αλλά είναι πολύ παραγωγικό!

Αυτός ο μικρός θάμνος από κολοκυθάκια χρειάζεται μόνο 18-24 ίντσες χώρου για να μεγαλώσει μακριά, ίσια, όμορφα κολοκυθάκια που συγκομίζονται σε μήκος περίπου 8 ίντσες. Μην μπερδεύετε τα συμπαγή φυτά με χαμηλές αποδόσεις! Αυτά τα παιδιά είναι αληθινά πάρτε μερικά φρούτα Έτοιμο να εξοικονομήσει χώρο στον κήπο. 51-60 ημέρες

‘Μαύρο δάσος’

σκουός μαύρο δάσος
Το Black Forest είναι μια από τις πιο κοινές ποικιλίες κολοκυθιού.

Ένα από τα πιο δημοφιλή υβρίδια F1, το «Black Forest» είναι μια άλλη μοναδική ποικιλία αναρρίχησης. Ιδανικό για κήπους με κοντέινερ ή μικρούς χώρους. Χρησιμοποιήστε πέργκολα για να εκπαιδεύσετε τα αμπέλια να σηκώνονται από υπερυψωμένα κρεβάτια ή μεγάλα δοχεία. (Τουλάχιστον 2 πόδια πλάτος.) Εξοικονομήστε τον πολύτιμο χώρο του εδάφους σας για άλλα λαχανικά.

παχιά στελέχη σε αυτή την ποικιλία Μπορεί να φτάσει τα 7 πόδια σε ύψος.Φροντίστε λοιπόν η πέργκολα σας να είναι δυνατή και ανθεκτική. Ο καρπός είναι ένα κλασικό πράσινο κολοκυθάκι με υφή που είναι τέλειο για ψήσιμο ή ψήσιμο 51-60 ημερών.

Οι καλύτεροι σπόροι κολοκυθιού Heirloom

Το νεότερο δεν σημαίνει πάντα καλύτερο! Αν σας αρέσουν τα δοκιμασμένα στο χρόνο κλασικά κολοκυθάκια των προπαππούδων μας. Αυτές οι ποικιλίες κειμήλιο είναι η τέλεια προσθήκη στον κήπο σας. Οι σπόροι των κειμηλίων είναι ανοιχτοί επικονιασμένοι. (όχι υβριδικό) παραδίδεται για γενιές Για τη διατήρηση της αρχαίας γενετικής και των εργαστηρίων κήπου Εκτός από ανώτερη γεύση και ελκυστική εμφάνιση. Κάθε ένα από αυτά τα είδη έχει επίσης μια μοναδική ιστορία να πει.

«Θρομποσίνο»

Trampocino Squash
Αυτή η κολοκύθα σε σχήμα τρομπέτας φτάνει σε ύψος ένα πόδι.

Αυτό το ιταλικό κειμήλιο ονομάζεται μερικές φορές «Tromboncino», που αναφέρεται στο σχήμα ενός μεγάλου περιελιγμένου τρομπόνιου. Αυτά τα μεγάλα φυτά αμπέλου παράγουν πολύ νόστιμα κολοκυθάκια 10 έως 12 ιντσών. Οι ξηροί καρποί είναι σταθεροί και έχουν λεπτή φλούδα.. Τουλάχιστον 3 τετραγωνικά πόδια χρειάζονται εάν το δέντρο επιτρέπεται να σηκωθεί στο έδαφος. Αλλά μια στιβαρή πέργκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έναν μικρό κήπο.

Τα περισσότερα κολοκυθάκια είναι τεχνικές ποικιλίες. κολοκύθι Αυτό το είδος είναι καθαρόαιμο. μοσχοβολιά Ίδια ποικιλία με την κολοκύθα βουτύρου.) Δυστυχώς, μπορεί επίσης να διασταυρωθεί με σχεδόν οποιοδήποτε είδος κολοκυθιού. και πρέπει να φυτεύονται μακριά από άλλες ποικιλίες ή σε μεσοδιαστήματα 60 ημερών για να επιτευχθεί αληθινό κολοκυθάκι trombozino. Οι κολοκύθες είναι ανθεκτικές στους αμπελοτρύπες.

“Πώληση Coco”

Κολοκύθα Cococel
Η ποικιλία Kokocel έχει μια ριγέ υφή, καθιστώντας την μια από τις πιο μοναδικές ποικιλίες κολοκυθιού στη λίστα μας.

Αυτά τα νόστιμα ιταλικά κολοκυθάκια είναι όμορφα ριγέ με εναλλασσόμενες ανοιχτόχρωμες και σκούρες πράσινες κηλίδες. και έχει ελαφρώς ραβδωτή υφή Μια από τις νόστιμες γεύσεις Τόσο πολύ καλύτερα από το μέσο αμερικανικό κολοκυθάκι μας, αν με ρωτάτε. Το φυτό είναι ίσιο και συλλέγεται καλύτερα σε μήκος 6-8 ίντσες Ο θάμνος είναι πολύ παραγωγικός και εύκολος στην ανάπτυξη.Ωρίμαση 58 ημερών.

“Round de Nice”

καλό σκουός
Ένας άλλος σφαιρικός τύπος στη λίστα μας είναι το Ronde de Nice.

Αυτό το λαχταριστό στρογγυλό γαλλικό κολοκυθάκι κειμήλιο έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους Γάλλους κηπουρούς για γενιές. ανοιχτό πράσινο και μερικές ρίγες Τα αφράτα κίτρινα λουλούδια συνδυάζονται καλύτερα με κολοκυθάκια.

Αυτό το παλιό στέλεχος αιώνων είναι απίστευτα ζωηρό και συνεχίζει να παράγει καλά τις κρύες νύχτες του φθινοπώρου. Άλλωστε η γεύση του είναι το πιο πλούσιο κολοκυθάκι! Στον ατμό ή γεμιστό με λουλούδια κολοκύθας, 60 ημέρες μέχρι την ωρίμανση.

Τα κολοκυθάκια είναι το καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν ο κήπος σας έχει προβλήματα με ωίδιο ή μούχλα Επιλέξτε κολοκυθάκια που είναι ανθεκτικά στις ασθένειες. Φυσικά καλλιεργημένο για προστασία από ερεθιστικά μικρόβια.Οι περισσότερες ανθεκτικές σε ασθένειες ποικιλίες είναι υβριδικοί πληθυσμοί που εκτίθενται σκόπιμα στην ασθένεια. Υπάρχει η ευκαιρία για τα αγγούρια να επιλέξουν πιο δυνατά για να μεταδώσουν τα γονίδιά τους. Είναι εντελώς μη ΓΤΟ και περιέχουν πιστοποιημένους βιολογικούς σπόρους.

αυξήστε την απόσταση των δέντρων Βελτίωση της Βιολογίας του Εδάφους και εξασφαλίστε τον σωστό αερισμό. βοήθεια πρόληψη της νόσου στο μπάλωμα κολοκυθιού σας

«Πρωθυπουργός Mee Chai»

Κερδίστε το PM Summer Squash
Αυτό το λαμπερό κίτρινο σκουός είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ωίδιο.

Αυτή η όμορφη, τρυφερή κίτρινη καλοκαιρινή κολοκύθα εκτράφηκε για ανθεκτικότητα στο ωίδιο και απέδωσε καλύτερα στη δοκιμή αντοχής στη νόσο του Purdue University Squash. Οι πιο σφιχτές θάμνοι είναι παραγωγικοί και πολύ παραγωγικοί. climb Φρούτα λεία, ευχάριστα στην κατανάλωση. συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι Μια εξαιρετική επιλογή για όποιον έχει προβλήματα με το ωίδιο! 50 μέρες

‘Sun Low’

Κίτρινο Chuglo Squash
Εάν ζείτε σε περιοχή με υγρασία Το Sanculo είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις ασθένειες των φυλλωμάτων.

Άλλο ένα λαχταριστό κίτρινο διπλωμένο κολοκυθάκι. Αυτά τα φυτά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στη μάστιγα και παρέχουν εξαιρετικές αποδόσεις σε υγρά κλίματα. Διαφορετικά, θα μπορούσε να καταστρέψει τις καλλιέργειες κολοκυθιού σας. Το φυτό μεγαλώνει γρήγορα, μεγάλο και ανοιχτό. Εύκολη συγκομιδή 38-42 ημέρες

Επιλέγοντας τις καλύτερες ποικιλίες κολοκυθιού

Ποικιλίες κολοκυθιού
Για να επιλέξετε τις καλύτερες ποικιλίες κολοκυθιών για τον κήπο σας Θα πρέπει πρώτα να κάνετε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σας.

Δεν έχει σημασία αν είστε αρχάριος ή προχωρημένος κηπουρός: η ποικιλία των επιλογών σπόρων που διατίθενται σήμερα είναι απλώς συντριπτική. Αν και οι περισσότεροι τύποι παρέχουν τα περισσότερα οφέλη. Αλλά μερικές φορές χρειάζεται. Επιλέξτε και επιλέξτε μερικά από τα χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά για εσάς.Συχνά τα στελέχη επιμελούνται για να σας προσφέρουν το καλύτερο και των δύο κόσμων (π.χ. η χαρακτηριστική γεύση και η απόδοση του «Trombocini».

Για να επιλέξετε τις καλύτερες ποικιλίες κολοκυθιών για τον κήπο σας Κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις:

Γιατί φυτεύω κολοκυθάκια;

 • να δοκιμάσω? Επιλέξτε γαλλικά ή ιταλικά κειμήλια.
 • για διατροφή; διαλέξτε κίτρινη κολοκύθα (Η έρευνα έχει δείξει ότι το κίτρινο σκουός περιέχει την υψηλότερη ποσότητα καροτενοειδών.)
 • για υψηλότερες αποδόσεις; Επιλέξτε “Dunja” ή “Sungreen”
 • Για ένα ενδιαφέρον γεύμα; Επιλέξτε “Cococell”

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα με το σκουός στον κήπο μου στο παρελθόν;

 • προς την ωίδιο ή μυκητιασική νόσοΕπιλέξτε “Dunja” ή “Success PM”
 • εάν είναι Ελλειψη ΧΩΡΟΥΕπιλέξτε το «Μέλανα Δρυμό» και φτιάξτε μια πέργκολα με οδοφράγματα για βοοειδή.
 • στη μέλισσα γονιμοποίηση Πρόβλημα Επιλέξτε “Dunja”
 • προς την Σκουός αμπελοτρίχτηςΕπιλέξτε “Trombicini”

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη συγκομιδή κολοκυθιού μου;

 • μπορεί να συγκομιστεί γρήγορα? Επιλέξτε “πράσινη μηχανή”
 • πολύ μεγάλη παραγωγή Σε όλη τη σεζόν; Επιλέξτε “Tthrombocini”
 • Είναι εύκολο να αναπτυχθεί; Επιλέξτε “Μαύρη ομορφιά”
 • Συγκομιδή λιγότερη διάβρωση; Επιλέξτε ‘Spineless Perfection’.

FAQ

Είτε αγοράζονται είτε συλλέγονται απευθείας από τον κήπο. Τα κολοκυθάκια πρέπει να είναι μεσαίου μεγέθους. (Όχι περισσότερο από 6-8 ίντσες σε μέγεθος για τις περισσότερες ποικιλίες) και χωρίς γρατσουνιές ή βαθουλώματα. Το δέρμα πρέπει να φαίνεται πιο σφριγηλό και πιο ζωντανό στο χρώμα.

Οι καλύτερες ποικιλίες στον κήπο παράγουν άφθονα φρούτα που μπορούν να συγκομιστούν με τα άνθη της κολοκύθας να προσθέτουν γεύση στο γεύμα σας. στην επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών Σκεφτείτε ότι φυτεύετε για γεύση. Διατροφική αξία, εμφάνιση ή αν θέλετε μια μικρότερη ή ανθεκτική ποικιλία.

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, αλλά μπορούν να έρθουν μαζί για έναν διασκεδαστικό (ή νόστιμο) συνδυασμό. Πόσο εύκολο είναι να διασταυρωθεί.. Ολοι οι τύποι κολοκύθι (Κολοκυθάκια και κίτρινη καλοκαιρινή κολοκύθα.) Οι μέλισσες μπορούν να επικονιάσουν η μία την άλλη καθώς πηδούν από λουλούδι σε λουλούδι.

Ο ευκολότερος τρόπος για να φυτέψετε πολλαπλά Το είδος φυτεύεται μαζί σε κήπους. (Φύτευση κειμηλίων) όλο το καλοκαίρι ή με φυσική απόσταση σε μεγάλους κήπους. Διαφορετικά, επιλέξτε την ποικιλία που σας αρέσει και αδράξτε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τους απογόνους!

Οι περισσότερες κατηγορίες είναι μέλη. κολοκύθι Θα διασταυρωθεί με κίτρινες ποικιλίες που επικαλύπτονται εύκολα. Ωστόσο, αυτό Δεν είναι πάντα κακό.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φρούτα να έχουν πολύ ενδιαφέρον χρώμα και γεύση.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη φυλή όσο το δυνατόν πιο καθαρή. να φυτέψει μόνο μία ποικιλία ή να τοποθετήσει διαφορετικές ποικιλίες στο τέλος ενός μεγάλου κήπου Τα κολοκυθάκια συνήθως δεν σταυρώνονται με χειμωνιάτικο σκουός. (εκτός από κολοκυθάκια βελανιδιάς)

Τα κολοκυθάκια εξαιρετικής γεύσης είναι γαλλικό και ιταλικό κειμήλιο εδώ και αιώνες.Τα «Trombocini», «Cocozelle» και «Ronde de Nice» είναι από τα πιο νόστιμα και με την καλύτερη υφή κολοκυθάκια σήμερα. Αυτό το κειμήλιο κάνει συνηθισμένα σούπερ μάρκετ παίρνουν χρήματα Και είναι απίστευτα παραγωγικοί. Ανοιχτό επικονιασμένο και μη ΓΤΟ..

Το «Black Beauty» είναι ένα θαμνώδες κολοκυθάκι που καρποφορεί γρήγορα και χρειάζεται περίπου 50 ημέρες για να ωριμάσει. Καλύτερος τύπος αμπέλου για μικρούς χώρους ‘Black Forest’ ή ‘Eight Ball’

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κολοκύθας, συμπεριλαμβανομένων των «Safari» και «Cococel», που έχουν έντονη γεύση και όμορφη εμφάνιση. Τα ριγέ είδη υπάρχουν. Ποικιλίες για άλλα χρώματα σε δέρματα που κάνουν μια όμορφη εμφάνιση στον κήπο και στην κουζίνα.

Διαφορετικοί τύποι σπόρων είναι διαθέσιμοι στην αγορά σήμερα. Κάθε ποικιλία εκτράφηκε σύμφωνα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, όπως γεύση, υφή, συνήθεια χωρίς αγκάθια. ή αντοχή σε ασθένειες παρά την ποικιλία των σχημάτων και των μεγεθών Αλλά όλες οι ποικιλίες κολοκυθιών εμπίπτουν σε αυτό. κολοκύθι είδος.

Τα κολοκυθάκια είναι ένα από τα πιο φιλικά προς τα φυτά φυτά κήπου. Επειδή αναπτύσσεται γρήγορα και παράγει άφθονα χωρίς μεγάλη προσπάθεια, το «Ronde de Nice» είναι ένα γαλλικό κειμήλιο. παραγωγή κολοκυθιού μπάλας και μια από τις πιο εύκολες στην καλλιέργεια ποικιλίες Η «Dunja» είναι μια νέα, φιλική προς τους αρχάριους ποικιλία και έχει κλασικό πράσινο οβάλ σχήμα με καλά στρογγυλεμένη γεύση.

Τα κολοκυθάκια είναι δημοφιλή για την υψηλή απόδοση και την ανάπτυξή τους. Οι υβριδικές ποικιλίες αναπτύχθηκαν με διασταύρωση ζωηρών ποικιλιών κολοκυθιού για την παραγωγή πιο παραγωγικών και ανθεκτικών στις ασθένειες σπόρους στον μικτό κήπο. Συνήθως παράγει μεγάλα, γρήγορα αναπτυσσόμενα και σταθερά αποτελέσματα.Συχνά έχουν επίσης εξαιρετική αντοχή σε ασθένειες ή παράσιτα. Τα υβρίδια είναι μη ΓΤΟ και διατίθενται ως πιστοποιημένοι βιολογικοί σπόροι.

τελικές σκέψεις

Τα κολοκυθάκια είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά για αρχάριους κηπουρούς. ανεξάρτητα από την ποικιλία που θα επιλέξετε νόστιμα καλοκαιρινά κολοκυθάκια πάντα πρόθυμοι να κάνουν Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια κολοκυθιών Δείτε τον οδηγό μας για το πώς να φυτεύετε, να μεγαλώνετε και να φροντίζετε τα κολοκυθάκια. Και λάβετε συμβουλές από επαγγελματίες κηπουρούς για τα λαχανικά με την καλύτερη γεύση που έχετε καλλιεργήσει ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *