20 κίτρινα πολυετή λουλούδια με ονόματα και εικόνες

ดอกไม้สีม่วงและสีเหลือง

σίγουρα κίτρινο ένα από τα αγαπημένα μου χρώματα Μανιώδεις κηπουροί Το κίτρινο θεωρείται ως αντανάκλαση ελπίδας και ενέργειας. Και το κίτρινο λουλούδι είναι ένα φυτό που εμφανίζεται συνήθως στη φύση. Υπάρχουν πολλά κίτρινα πολυετή φυτά για τον κήπο σας. Πώς επιλέγετε;

Επιλέξαμε 20 κίτρινα πολυετή φυτά για τον κήπο σας. Η επιλογή μας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα. Απαιτήσεις φυτών Χρόνος ανθοφορίας Ζώνη ύψουςπερισσότερα δόντια

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι εδώ για όλους και για κάθε κηπουρό. Υπάρχουν πολλά χρώματα που μπορείτε να συνδυάσετε. Υπάρχουν μαύρα πολυετή φυτά που ταιριάζουν καλά με τα κίτρινα πολυετή φυτά για να δώσουν στον κήπο σας μια επιπλέον «ποπ».

Πώς να δουλέψετε τα κίτρινα πολυετή λουλούδια

Η προσθήκη λουλουδιών αντίθετων χρωμάτων, όπως το μοβ, μπορεί να αντισταθμίσει τα κίτρινα λουλούδια.

Πολλοί κηπουροί θεωρούν ότι το κίτρινο είναι δύσκολο να δουλέψουν. Εξαιτίας αυτού, ορισμένοι κηπουροί αρνούνται να κάνουν όλη τη δουλειά.Φυσικά, το κίτρινο μπορεί να είναι ένα συντριπτικό χρώμα εάν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα, αλλά παρόλα αυτά. Σε μικρές ποσότητες μπορεί να αστράφτει.Μην αφήσεις λοιπόν κανέναν να σε απωθήσει. Το κίτρινο είναι το πιο φωτεινό χρώμα στο φάσμα φωτός. Σημαίνει ότι τα κίτρινα άνθη δίνουν φως ακόμα και τις ζοφερές μέρες.

Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε αυτό εκεί Υπάρχουν δύο αποχρώσεις του κίτρινου. στον κόσμο των λουλουδιών και κρύο και ζεστό Μαδήστε τα κίτρινα λουλούδια, που είναι όλα κίτρινα ή λίγο πράσινα. και ζεστά κίτρινα λουλούδια με κόκκινο ή ποικιλία χρωμάτων.

Ακολουθούν τέσσερις τρόποι για να συμπεριλάβετε το κίτρινο στον κήπο σας:

  • Πασπαλίστε κίτρινα λουλούδια γύρω από τον κήπο, σε κρεβάτια ή σε γλάστρες.
  • Φυτέψτε κίτρινες κορδέλες στα κρεβάτια σας με μονά ή μονά κίτρινα λουλούδια.
  • Χρησιμοποιώντας τη θεωρία χρωμάτων, συνδυάστε το με λουλούδια αντίθετου χρώματος, όπως τα μωβ, για να κάνετε τα δύο χρώματα να ξεχωρίζουν.
  • Χρησιμοποιήστε ποώδη πολυετή φυτά για να φωτίσετε τις σκοτεινές περιοχές ή να δημιουργήσετε εστιακά σημεία.

καθώς και πολυετή λαχανικά Το δέντρο θα καρποφορήσει. Επιστρέφετε χρόνο με το χρόνοΜόλις φυτευτεί Σε σύγκριση με τα ετήσια που πρέπει να ξαναφυτευτούν Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο σε αυτό. Μερικά πολυετή φυτά είναι ανθεκτικά και απαιτούν πολύ λίγη προστασία το χειμώνα. Ενώ ορισμένα είδη είναι πολύ τρυφερά και γνωστά ως τρυφερά πολυετή φυτά, άλλα είναι πολύ τρυφερά. Τα πολυετή φυτά τείνουν να συγκεντρώνουν ενέργεια κατά τη σύντομη περίοδο της ανθοφορίας και συχνά εμφανίζουν εκπληκτική εμφάνιση χρώματος.

Τώρα ξέρετε πώς να δημιουργήσετε κίτρινο στον κήπο σας. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα αγαπημένα μας κίτρινα πολυετή φυτά. Λάβετε υπόψη ότι πολλά από αυτά τα λουλούδια δεν είναι όλα ένα μέγεθος. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ορισμένες περιόδους του χρόνου. και σε ορισμένες καιρικές συνθήκες Ψάχνετε και για δόση; Έχουμε μια ολοκληρωμένη λίστα με κίτρινα λουλούδια που περιλαμβάνει ετήσια και πολυετή λουλούδια.

Αμερικανικός πυρετός χρυσού

Rudbeckia ή Black Eyed Susans
Αυτό το λουλούδι είναι κοινώς γνωστό ως Μαυρομάτικα Σούζαν.

Επιστημονική ονομασία: Rudbeckia

Το κοινό όνομα είναι μαυρομάτικα Σούζαν, και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί εξηγείται αυτό. Παράγει κίτρινα λουλούδια σε σχήμα θόλου με μαύρο κέντρο σε αντίθεση. Τα άνθη είναι ζεστά κίτρινα και τα φύλλα είναι ανοιχτό πράσινο. Αυτή είναι η Rudbeckia. Ο πιο κοντός στην οικογένειαΈως 24 ίντσες ύψος, κατάλληλο για οποιαδήποτε τοποθεσία στον κήπο. συμπεριλαμβανομένων των δοχείων και ανθίζει από τα μέσα του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο

Η American Gold Rush κέρδισε το All American Selection Award ως νικητής όλων των εποχών του 2020. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί και Οι επικονιαστές λατρεύουν αυτό το λουλούδι..Κάνει καλύτερα στις ζώνες 4 έως 9 με πλήρη ή μερικό ήλιο. Αυτό το ιδιαίτερο λουλούδι είναι ανθεκτικό στη μάστιγα σεπτορίας λόγω των λεπτών τριχών φύλλων του.Η Μαυρομάτικα Σούζαν δημιουργεί ανακούφιση στους ερωτευμένους.

οι πυγολαμπίδες είναι λιακάδα

μερικοί άνθρωποι
Το κίτρινο μακράς διαρκείας της Achillea είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε κορδέλες στον κήπο σας.

Επιστημονική ονομασία: Αχιλλέα

Το Firefly Sunshine έχει το πιο μακροχρόνιο χρώμα στην οικογένεια των yarrow. επομένως κατάλληλο για αυτούς κηπουροί που αναζητούν τον ήλιο Το καθιστά ιδανικό για μεγάλες ανθοφορίες σε σκληρούς μίσχους, κομμένα άνθη ή αποξηραμένα μπουκέτα. Κάθε φωτεινό κίτρινο λουλούδι είναι μικρό, εφηβικό στο κέντρο, σε αντίθεση με το γκριζοπράσινο φύλλωμα. Μπορεί να έχει ύψος έως και 30 ίντσες

Οι πυγολαμπίδες του ήλιου κάνουν ένα υπέροχο λουλούδι στα όρια. καθώς και να είναι Εξαιρετικό για τη δημιουργία εφέ κορδέλας. Χάρη στον ειλικρινή χαρακτήρα του. Αυτό το λουλούδι έχει καλύτερα αποτελέσματα στις ζώνες 3 έως 8. Χρειάζεται πλήρη ήλιο και πρέπει να φυτευτεί σε μέτρια καλά ή κακώς στραγγιζόμενα εδάφη. Τα πάει καλά σε γόνιμο έδαφος. Μόλις πεθάνουν τα λουλούδια, κόψτε τα στη μέση για να τα ετοιμάσετε για την επόμενη χρονιά.

χρυσός της Τοσκάνης

heliopsis heliopsis
Οι ψεύτικοι ηλίανθοι ανθίζουν έντονο κίτρινο και προσελκύουν επικονιαστές.

Επιστημονική ονομασία: Heliopsis helianthoides

γνωστός και ως ψεύτικο ηλίανθοΕίναι ένα ελκυστικό λουλούδι που μπορεί να αναμιχθεί σε δοχεία ή ανάμεσα σε παρτέρια. Αυτό το πολυετές φρούτο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν χρυσό στον κήπο τους. Το κέντρο του άνθους είναι πορτοκαλί προς καφέ. Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα. Αυτό το κίτρινο πολυετές προσελκύει πουλιά και μέλισσες. Διασκεδάστε όλους

Το Tuscan Gold ανθίζει καλύτερα στις ζώνες 4 έως 9 και ανθίζει στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού. Έχει τη φήμη της ειλικρίνειας, της ειλικρίνειας, της τακτικότητας ωραία λουλούδια κύριοιΦτάνει σε ύψος 24 έως 32 ίντσες. Η αφαίρεση των λουλουδιών θα ενθαρρύνει περισσότερες ανθοφορίες. Και αυτό είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα και χρειάζεται και ήλιο και σκιά.

Μαρέγκα λεμονιού

βάπτισμα
Αν θέλετε να προσθέσετε ύψος στον κήπο σας Οι μαρέγκες λεμονιού είναι μια καλή επιλογή.

Επιστημονική ονομασία: Baptisia

Η μαρέγκα λεμονιού είναι ένα πολύ ανθεκτικό υβρίδιο Baptizia και ένα όμορφο πολυετές φυτό. Διαμορφώνει μια όρθια συνήθεια σε σχήμα κυπέλλου. σε ύψος 36 ιντσώνΤα κίτρινα άνθη του λεμονιού αναδύονται από καμένα στελέχη από γαλαζοπράσινο φύλλωμα. Ανθίζουν από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού και τελειώνουν με διακοσμητικούς λοβούς σπόρων το φθινόπωρο.

ο Η αντίθεση των κίτρινων και μπλε φύλλων. Και το ύψος του το καθιστά εξαιρετικό σημείο εστίασης σε κάθε τοπίο. Η υπέροχη εμφάνιση απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους κηπουρούς. Αυτό το λουλούδι είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και ανθεκτικό στα ελάφια. Ιθαγενής στη Βόρεια Αμερική αρέσει τόσο το φως του ήλιου όσο και η σκιά και τα πάει καλά στις ζώνες 4 έως 9.

Η μπανάνα πάει

Hemerocollis
Αυτά τα κίτρινα κρίνια πεθαίνουν δύο ημέρες μετά την ανθοφορία.

Επιστημονική ονομασία: Hemerocallis

Είναι μια ημερήσια ποικιλία που παράγει ανοιχτοκίτρινα άνθη μπανάνας πλάτους περίπου 4 ίντσες. Κάθε λουλούδι ανοίγει για μία έως δύο ημέρες. Πριν από το θάνατο, ονομαζόταν Daylily. Κάθε λουλούδι έχει έξι πέταλα που καμπυλώνουν προς τα πίσω. και μερικά έχουν καμπύλες άκρες για να προσθέσουν επιπλέον υφή στο κρεβάτι σας. Η ανθοφορία αρχίζει τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτά τα φυτά καλλιεργούνται καλύτερα στις ζώνες 3 έως 9 και προτιμούν τον ήλιο από τη μερική σκιά. ανθεκτικό στη θερμότητα και την υγρασία Αλλά το βαθύ πότισμα είναι καλύτερο κατά τις ξηρές περιόδους. Το έδαφος πρέπει να είναι μέτρια υγρό και καλά στραγγιζόμενο. Είναι ιδανικό για μπορντούρες ή περιγράμματα και έχει ύψος περίπου 24 ίντσες.

κρέμα μπανάνας

Luganthimum superbum ή Shasta Daisy
Το Shasta Daisy γίνεται από κίτρινο σε κιτρινόλευκο.

Επιστημονική ονομασία: Leucanthemum superbum

Προηγουμένως, αυτό το φυτό ονομαζόταν Chrysanthemum Maximus με θέμα τις μπανάνες. Μερικές φορές ονομάζεται Shasta Daisy. μοιάζει με λευκή μαργαρίτα Αλλά η άνθιση είναι λεμονοκίτρινη και σταδιακά κιτρινίζουν Όταν τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθιση, ξαναγίνονται ασπρόμαυρα, σε ποιον δεν θα άρεσε; λουλούδια που αλλάζουν χρώμα?

Κάθε στέλεχος έχει ένα λουλούδι. και άνθη πλάτους έως 5 ίντσες Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα, όρθια και Α. ένα μάτσο στολέςΤα πάνε καλύτερα στις ζώνες 5 έως 9 και απαιτούν πλήρη ήλιο. Τα λουλούδια ανθίζουν από τις αρχές έως τα τέλη του καλοκαιριού και ανθίζουν πλήρως το φθινόπωρο. Είναι ιδανικά για δοχεία και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε πολλές ασθένειες.

γριά γέλα

Παλιά Yella Hibiscus
Αυτά τα λουλούδια είναι τόσο ανοιχτόχρωμα που οι άνθρωποι τα μπερδεύουν με λευκά.

Επιστημονική ονομασία: Hibiscus

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες Yella, αλλά αυτή η κίτρινη επιλογή είναι η μόνη που είναι πολυετής. Αγοράστε λοιπόν το παλιό Yella. Είναι σαν γιορτινός ιβίσκος και είναι μια ζωηρή άνθιση. προσθέστε μια αίσθηση πολυτέλειας Για κάθε κήπο, όμως, κάποιοι υάκινθοι είναι μπλε. Αλλά αυτό το λουλούδι είναι ανοιχτό κίτρινο. Μερικές φορές είναι τόσο χλωμό που ξέρεις ότι δεν είναι λευκό. Το κέντρο του λουλουδιού είναι ένα κοκκινοκόκκινο χρώμα που προσθέτει ένα χρώμα που κάνει αντίθεση.

Το Old Yella είναι ένα πολυετές φυτό με όρθιους μίσχους ύψους λιγότερο από 50 ίντσες.Το ένα είναι η εξιδανίκευση. ακουμπήστε στο φόντο ή στον φράχτηΚάθε λουλούδι έχει μέγεθος 12 ίντσες.Η εμφάνισή του απαιτεί υγρό αλλά καλά στραγγιζόμενο έδαφος και πλήρη ήλιο. Αυτό το φυτό μπορεί να πάρει περίπου 5 έως 10 χρόνια για να ωριμάσει. Είναι ανθεκτικό στις ζώνες 5 έως 9.

δρόμος με κίτρινο τούβλο

κίτρινη ζημιά
Αυτά τα φωτεινά λουλούδια κάνουν υπέροχα μπορντούρες ή φυτά πλήρωσης.

Επιστημονική ονομασία: Sedum

Είναι ένα όμορφο εδαφοκαλυπτικό πολυετές. ανθίζει αργότερα από τα περισσότερα Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επεκτείνετε τις εποχές του κήπου σας. Ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού και ανθίζει από το φθινόπωρο έως το χειμώνα. Τα έντονα κίτρινα άνθη είναι ευαίσθητα και μοιάζουν με γιασεμί. Βάλτε στην κορυφή πράσινα φύλλα για να σχηματίσετε ένα στριφτό αποτέλεσμα.

Αυτό το δέντρο έχει ένα τύμβο χωρίς κενά. Κάνει ένα εξαιρετικό φυτικό πληρωτικό, περίγραμμα ή περίγραμμα. Είναι επίσης κατάλληλο για τη δημιουργία κίτρινων κορδέλες που αγαπούν πολλοί κηπουροί. Μπορείτε να φτάσετε μόνο από έναν δρόμο με κίτρινο τούβλο. έως 8 ίντσες.Κάνει καλύτερα σε ηλιοφάνεια και τα πάει καλά στις ζώνες 3 έως 9. Δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Οι μέλισσες και οι πεταλούδες τρελαίνονται.

Ηλιακές λάμψεις

νεοφοβία
Το μοναδικό Solar Flare είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο.

Επιστημονική ονομασία: Kniphofia

Το Solar Flare είναι ένα φωτεινό, ηλιόλουστο λουλούδι που βγαίνει στα αγαπημένα μας κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα. Τα λουλούδια είναι αιχμηρά και φτάνουν τα 42 ίντσες σε ύψος σε όρθια θέση. Ανθίζει επίσης για να αναδεικνύει όμορφα χρώματα και στο τέλος της σεζόν. Είναι τροπικό και άνθρωποι από τη Νότια Αφρική.

Οι ηλιακές εκλάμψεις αναφέρονται συχνά ως red hot pokers ή torch lilies και έχουν φύλλα που μοιάζουν με γρασίδι. Αποτελούν μια εξαιρετική κεντρική επιλογή ή ως σημείο εστίασης για οποιοδήποτε περίγραμμα. Τα καταφέρνουν καλύτερα στις ζώνες 5 έως 9 και απαιτούν Τουλάχιστον 6 ώρες άμεσο ηλιακό φως Επιτυχημένος. Οι ηλιακές εκλάμψεις προσελκύουν πεταλούδες και κολίβρια. Φέρτε ενθουσιασμό σε κάθε κήπο όπου ζουν.

Η Ισπανία φλέγεται

Hellebore ή νηστίσιμο τριαντάφυλλο
Το νηστίσιμο τριαντάφυλλο ανθίζει με έντονα κίτρινα και καστανά άνθη την άνοιξη.

Επιστημονική ονομασία: Hellephorus

Γνωστό και ως νηστίσιμο τριαντάφυλλο, αυτό το όμορφο και λεπτό λουλούδι προσθέτει κομψότητα σε κάθε χώρο. Τα φύλλα είναι ανοιχτό πράσινο με κέντρα καρμίνης και τα ωχροκίτρινα άνθη υποστηρίζουν τα ανθοφόρα φυτά. Ανθίζει συνήθως την περίοδο της Χριστιανικής Σαρακοστής.Έχουν κοινή ονομασία νηστίσιμο τριαντάφυλλο.

Αυτά τα λουλούδια μπορούν να φτάσουν τα 24 ίντσες και είναι ιδανικά για οπουδήποτε στον κήπο, συμπεριλαμβανομένων των δοχείων. Αειθαλής, προσθέτουν ομορφιά στους πιο κρύους μήνες. αυτοί θέλουν πλήρης έως μερική σκιάΤα πάει καλύτερα στις ζώνες 4 έως 9, με μέτριο έως γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μπορεί να αναπτυχθούν αργά. Αλλά είναι όμορφα λουλούδια όταν μεγαλώσουν πλήρως.

μπουκάλι πύραυλος

Φυτό λιγουλάρια ή λεοπάρδαλη
Οι πύραυλοι από μπουκάλια ονομάζονται φυτά λεοπάρδαλης για τα κίτρινα και καφέ χρώματά τους.

Επιστημονική ονομασία: Ligularia

Μερικές φορές ονομάζεται φυτό λεοπάρδαλης. Σχηματίζει μια πολυετή συστάδα με οδοντωτούς μίσχους. Τα μικρά κίτρινα άνθη αφθονούν από λεπτούς, καφέ μίσχους. φαίνονται καλάΤα λουλούδια ανθίζουν από τα τέλη του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο. Έχει μεγάλα πράσινα φύλλα που σχηματίζουν φύλλωμα και μπορούν να φτάσουν τα 36 εκατοστά ύψος.

Οι πύραυλοι μπουκαλιών προτιμούν τον ήλιο και τη μερική σκιά. Προτιμά όμως να προστατεύεται από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει λοιπόν να κάνετε σωστή τη θέση σας. Να γιατί. Τα καταφέρνουν καλύτερα σε δοχεία. Επειδή μπορείτε να το μετακινήσετε.Τέλος, οι ζώνες 4 έως 9 είναι ιδανικές για αυτό το λουλούδι. Χρειάζονται σταθερή υγρασία. Επομένως, θα πρέπει να προσέχετε το έδαφος για καλύτερα αποτελέσματα.

Κορυδάλης

Pseudofumaria lutea
Αυτά τα μικροσκοπικά λουλούδια μεγαλώνουν μέχρι ένα πόδι ψηλά.

Επιστημονική ονομασία: Pseudofumaria lutea

Το φυτό αυτό ονομάζεται και κίτρινο αφρόγαλα και είναι ποώδες φυτό με στρογγυλεμένο σχήμα. Τα φύλλα του μοιάζουν με φτέρες και είναι πράσινα. Οδηγεί σε χρυσοκίτρινα άνθη όλο το καλοκαίρι. Το λουλούδι έχει τέσσερα πέταλα. Το πάνω και το κάτω πέταλο έχουν κορυφογραμμή για να προσθέσουν επιπλέον αίσθηση. Είναι επίσης μέρος της οικογένειας της παπαρούνας. Βρίσκεται κυρίως στις Άλπεις της Ιταλίας και της Ελβετίας..

Το κίτρινο corydalis προσθέτει ομορφιά στα κρεβάτια, τα σύνορα και τους βραχόκηπους λόγω του ύψους του μόλις 12 ιντσών. Ανθεκτικό σε ξηρές συνθήκες αλλά απαιτεί καλά στραγγιζόμενο έδαφος. και προτιμά τις περιοχές 4 έως 8 εάν δεν είναι προστατευμένες. Θα γίνει ζιζάνια ή θα σαπίσει το χειμώνα. Είναι επίσης παραγωγικό φυτό αυτοσποράς και δεν ανέχεται τη μεταφύτευση μόλις ωριμάσει.

Core Opsis

σχήμα δόρατος
Τα πέταλα σε σχήμα λόγχης έχουν ένα σαφές σχέδιο άκρων.

Επιστημονική ονομασία: Lanceolata

Τα φυτά έχουν ζεστά κίτρινα άνθη σκαρφαλωμένα πάνω σε ψηλούς πράσινους μίσχους που φτάνουν σε ύψος 24 ίντσες.Είναι αυτοφυή πολυετή φυτά που παράγουν όμορφα λουλούδια με ευαίσθητα οκτώ πέταλα. Οι μέλισσες και οι πεταλούδες αγαπούν αυτό το φυτό.Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα φέρουν επικονιαστές στον κήπο σας. Μπορεί να έχετε ακούσει να τα αποκαλούν Lanceleaf Tickseed.

Όχι μόνο παρέχει ηλιακό φως σε όλο τον κήπο σας. Αλλά και εύκολη φροντίδα για λουλούδια που φυτρώνουν παντού. Είναι ανθεκτικά στις ζώνες 4 έως 9 και το λατρεύουν. Ηλιόλουστο και μέτρια ξηρό, αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση.Αναπτύσσεται σε μικρές συστάδες, αλλά σε ιδανικές συνθήκες. Θα αυτοφυθεί και θα εξαπλωθεί γρήγορα. Κατάλληλο για κήπους με αγριολούλουδα.

χρυσό δάχτυλο

Potentilla Fruiticosa
Αυτά τα λουλούδια ανθίζουν προς το τέλος του χρόνου. Αυτό είναι συνήθως τέλη καλοκαιριού ή αρχές φθινοπώρου.

Επιστημονική ονομασία: Potentilla fruticosa

Αυτό το ποώδες πολυετές είναι ένας όρθιος, φυλλοβόλος θάμνος που παράγει έντονα κίτρινα άνθη. Τα λουλούδια είναι τόσο πλούσια που καλύπτονται με μικρά πράσινα φύλλα.Κάντε το ακόμα καλύτερο. ηλιόλουστο περίγραμμαΑνθίζει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. κάνοντάς το να ανθίσει αργότερα από άλλα πολυετή φυτά

Τα χρυσοδάχτυλα χρειάζονται μερική σκιά. ηλιακό φως και υγρό χώμα που επιτρέπει στα λουλούδια να παραμείνουν όμορφα για μεγάλο χρονικό διάστημα Κάνει μια ωραία προσθήκη σε οποιοδήποτε παρτέρι ή φράχτη, και μεγαλώνει ένα υγιές ύψος 47 ιντσών. Τα δάχτυλα προτιμούν τις ζώνες 3 έως 7. Ανθεκτικό καθώς ανέχεται την ξηρασία, το αλάτι και το φτωχό έδαφος. καθιστώντας το αγαπημένο στους αρχάριους κηπουρούς.

βαλσαμόχορτο

βαλσαμόχορτο
Τα άνθη σε σχήμα αστεριού του θάμνου του βαλσαμόχορτου είναι εκθαμβωτικά και εντυπωσιακά.

Επιστημονική ονομασία: Hypericum prolificum

Είναι ένα πολυετές λουλούδι που στέκεται όρθιο. λουλούδι σε σχήμα αστεριούΥπάρχει ένα έντονο κίτρινο χρώμα διακοσμημένο με κίτρινους στήμονες ως εμφανές μπουκέτο. Το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα το κάνει ακαταμάχητο στους επικονιαστές και στον άνθρωπο. Τα φύλλα είναι γαλαζοπράσινα. αλλά χλωμό σε σύγκριση με το φως του ήλιου Αυτός ο κίτρινος θάμνος φέρνει στον κήπο σας.

Αυτό το πολυετές είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική. Μην το συγχέετε όμως με το υπερικό, που είναι ένα επεμβατικό και τοξικό ζιζάνιο. Είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στις ζώνες 3 έως 8. Γενικά είναι εύκολο να παρατηρηθεί Για. Είναι ιδανικό για όχθες, πλαγιές, σύνορα και βραχόκηπους και έχει ύψος έως και 47 ίντσες. Η κατάποση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ενόχληση. Επομένως, μην το βάζετε στο πιάτο σας.

χρυσός κρίνος

χρυσός κρίνος
Χρυσοί κρίνοι που περιβάλλονται από πράσινα φύλλα με λευκές κηλίδες.

Επιστημονική ονομασία: Zantedeschia elliottiana

Καμία λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς ένα διακοσμητικό και ασυνήθιστο κρίνο. Έχουμε λοιπόν χρυσή κάλα εδώ. Είναι ένα χρυσό λουλούδι σε σχήμα τρομπέτας. Τα λουλούδια ξεχωρίζουν στα ανοιχτόπράσινα επιμήκη λογχοειδή φύλλα με στικτές λευκές κηλίδες. Ιθαγενής στη Νότια ΑφρικήΠροσθέστε μια τροπική πινελιά σε οποιονδήποτε κήπο

Αυτό το επιδεικτικό πολυετές Βραβευμένο Showstopperκαι είναι ιδανικό για φύτευση σε εστιακά σημεία, δοχεία ή πλωτές περιοχές. Κάνουν επίσης εξαιρετικά κομμένα λουλούδια. Φτάνουν σε ύψος 35 ίντσες και απαιτούν πλήρη ήλιο έως μερική σκιά. Αυτά τα λουλούδια είναι εκπληκτικά εύκολο στη φροντίδα και δείχνουν υπέροχα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Το γκολφ είναι όμορφο

Το γκολφ είναι όμορφο
Ένα άλλο μοναδικού σχήματος λουλούδι είναι η ομορφιά του γκολφ.

Επιστημονική ονομασία: Craspedia globosa

Αυτό είναι ένα από τα πιο μοναδικά λουλούδια σε αυτήν τη λίστα. Και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί ονομάζονται Golf Beauty, που μερικές φορές αποκαλούνται Billy Buttons. λουλούδια σε σχήμα μπάλες του γκολφΠού στέκεσαι αλαζόνας; Στέκονται σε ψηλούς, στενούς ασημί-πράσινους μίσχους που μπορούν να φτάσουν τα 35 ίντσες σε ύψος.

Είναι αειθαλές πολυετές. και σε κατάλληλες συνθήκες Τα λουλούδια θα ανθίζουν όλο το χρόνο. Ευδοκιμούν σε ηλιόλουστες συνθήκες και με έντονο πότισμα το καλοκαίρι. και προέρχεται από τα προάστια της Αυστραλίας Οι αγαπημένες τους περιοχές είναι 8 με 11, είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα μπουκέτα. Είναι γενικά ανθεκτικά στις ασθένειες και είναι εύκολο να τα φροντίσετε μόλις εγκατασταθούν.

Γκράχαμ Τόμας Ρόουζ

Γκράχαμ Τόμας Ρόουζ
Το τριαντάφυλλο Graham Thomas είναι αρωματικό, όμορφο και ευχάριστο στην εμφάνιση.

Επιστημονική ονομασία: Rosa

Αυτός είναι ένας άλλος βασικός κήπος που αξίζει μια θέση στη λίστα μας, και είναι ο πάντα δημοφιλής Graham Thomas Rose. Τα πέταλα είναι κίτρινα και κόκκινα. πολύ μυρωδάτο, έχει Παλαιότερα ψηφίστηκε το αγαπημένο τριαντάφυλλο στον κόσμο. και έχει κερδίσει άλλα διάσημα βραβεία κηπουρικής Αυτό το τριαντάφυλλο φαίνεται όμορφο όταν τοποθετείται δίπλα σε γαλάζια λουλούδια, όπως λεβάντα ή καμπανούλα.

Ο Graham Thomas Rose είναι μια ανάσταση που διαρκεί από την άνοιξη μέχρι τον παγετό. σε συνδυασμό με το γεγονός ότι Η φροντίδα είναι αρκετά απλή. Καρποφόρα πολυετή φυτά για να κάνετε χώρο στον κήπο σας Είναι ένας όρθιος θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από 100 ίντσες, καθιστώντας τον ένα εξαιρετικό αναρριχώμενο φυτό. Λατρεύει τη ζέστη του καλοκαιριού και τα πάει καλά στις ζώνες 5 έως 10.

κίτρινο χάπι

Αντενδείξεις για τη χρήση της εχινάκειας
Οι επικονιαστές έλκονται από αυτά τα έντονα χρωματιστά πέταλα λουλουδιών.

Επιστημονική ονομασία: Echinacea paradoxa.

Αυτή είναι η μόνη ποικιλία εχινάκειας με κίτρινα άνθη αντί για το παραδοσιακό μωβ. Είναι ποώδες φυτό που παράγει ζεστά κίτρινα πέταλα με κέντρο τις σκούρες καφέ βάσεις. Λέγεται κίτρινο λουλούδι κώνου. Ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια ιθαγενών της Αμερικής. Έχει στενά, σκούρα πράσινα φύλλα που κάνουν το λουλούδι πρωταγωνιστή της παράστασης.

Το κίτρινο κωνοφόρα είναι περισσότερο γνωστό για τις μακροχρόνιες ανθοφορίες του και είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλα. Αυτό το λουλούδι είναι καλύτερα στις ζώνες 5 έως 9. χρειάζονται πλήρες ηλιακό φωςΌταν φυτεύονται μαζικά, προσελκύουν επικονιαστές και κολίβρια. Οι κώνοι δίνουν σπόρους στα πουλιά όταν είναι στεγνά. Χρησιμοποιήστε μια προσέγγιση χρωματικής θεωρίας και φυτέψτε με βυσσινί ή μπλε perovskia atriplisifolia.

ηλιακή έκλαμψη

Heliopsis helianthhoides Sunburst
Το Sunburst μοιάζει με μαργαρίτες και μπορεί να ψηλώσει αρκετά.

Επιστημονική ονομασία: Heliopsis helianthoides

Το Sunburst είναι ένα ψηλό πολυετές φυτό που σχηματίζεται στο κέντρο ή στο πίσω μέρος του περιγράμματος των λουλουδιών. Αυτή είναι μια νέα φυλή μάτι ταύρου. Τα λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα είναι λαμπερά χρυσά και, χάρη στην κυρίαρχη χρωματική τάση στους κήπους σε όλη τη χώρα, είναι πράσινα. ανοιχτό πράσινο την άνοιξηΚαι μένουν πράσινα όλο το καλοκαίρι. Είναι γνωστά για το πολύχρωμο φύλλωμά τους που προσφέρει ένα όμορφο σκηνικό σε αυτά τα κίτρινα λουλούδια.

Το shimmer χρειάζεται πλήρες ηλιακό φως για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Και καλά κάνουν. Ζώνες 4 έως 9Αυτά τα λουλούδια φτάνουν τα 28 ίντσες ψηλά και ανθίζουν στα τέλη Ιουλίου έως τον Σεπτέμβριο. Προσελκύουν την άγρια ​​ζωή και κάνουν εξαιρετικά λουλούδια στα σύνορα.

τελικές σκέψεις

Τα κίτρινα λουλούδια έχουν τη φήμη ότι είναι δυσκίνητα στη δουλειά. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε τις τέσσερις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να είστε σίγουροι. Αφήστε τους να κουνήσουν τον κήπο σας και φωτίστε το τοπίο σας. Ελπίζουμε η επιλογή μας από 20 κίτρινα πολυετή φυτά για τον κήπο σας να σας έχει δώσει την έμπνευση που χρειάζεστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *