21 διαφορετικά λουλούδια της Χαβάης που βρέθηκαν μόνο στη Χαβάη

การ์ดิเนียบริกามิ

Όταν πρόκειται για τροπικά νησιά Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε αμέσως τη Χαβάη. Με περισσότερα από 1.200 χιλιόμετρα όμορφης ακτογραμμής, ζεστό τροπικό κλίμα, ποικιλόμορφη άγρια ​​ζωή, χλωρίδα και τοπία. Η Χαβάη είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Φυσικά, η Χαβάη είναι η μόνη πολιτεία εκτός της Βόρειας Αμερικής και η μόνη νησιωτική πολιτεία. Δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν πολλά λουλούδια της Χαβάης.

Η Χαβάη βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τρεις χιλιάδες μίλια μακριά από άλλες ηπείρους, είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη στη Γη. Γιατί είναι μακριά από πουλιά, αέρα, νερό και άλλα μέρη. Οι μέθοδοι αγενούς πολλαπλασιασμού είναι πολύ περιορισμένες. Σε σύγκριση με την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ Ως αποτέλεσμα, η Χαβάη έχει ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ενδημικών φυτών, 89% για την ακρίβεια!

στην παρακάτω λίστα Έχουμε επιλέξει την επιλογή πολύχρωμα τροπικά λουλούδια Από τη Χαβάη Μερικά λουλούδια είναι κοινά, άλλα σπάνια, μερικά είναι πολύ επικίνδυνα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 25 τύπους λουλουδιών της Χαβάης που βρίσκονται μόνο στη Χαβάη.

κι εσύ

Το Nanu είναι μέρος της οικογένειας Gardenia και μπορεί να βρεθεί συχνά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιστημονικό όνομα: Gardenia Brigami

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τη Gardenia επειδή είναι ένα κοινό είδος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Hawaiian Gardenia βρίσκεται μόνο στη Χαβάη.Στην οικογένεια των καφέ Rubiaceae, το λουλούδι αναπτύσσεται σε ένα μικρό δέντρο ύψους περίπου 16 πόδια. Τα φύλλα είναι σκούρα, γυαλιστερά και οβάλ. Το δέντρο παράγει χαρακτηριστικά λευκά λουλούδια με έξι πέταλα συγκεντρωμένα στη βάση. Η μία πλευρά κάθε πετάλου συμπιέζεται. κάντε ένα όμορφο σχήμα

αυτό το διακοσμητικό λουλούδι σε κρίσιμη κατάστασηκαι ζουν σε ξηρά τροπικά δάση Συνηθιζόταν σε όλα τα νησιά της Χαβάης. Τώρα όμως έχουν βρεθεί μόνο πέντε νησιά. Η απώλεια φυσικού οικοτόπου και τα χωροκατακτητικά είδη όπως τα ανοιξιάτικα χόρτα έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση του πληθυσμού του nanu. Καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό στη Χαβάη. Τα λουλούδια με άρωμα καρύδας χρησιμοποιούνται συχνά σε γιρλάντες.

φλαμουριά

λουλούδι hina hina από τη Χαβάη
Τα λουλούδια Hina Hina χρησιμοποιούνται συχνά σε γιρλάντες της Χαβάης.

Επιστημονικό όνομα: σφήνα γερανιού

Αυτό ονομάζεται μερικές φορές ασημένιο γεράνι. χαμηλός θάμνος πολυετής Συναντάται συνήθως στο ύπαιθρο και ξηρό σε μεγάλα υψόμετρα. Ο θάμνος μεγαλώνει σε περίπου τρία πόδια και παράγει κρεμώδη λευκά έως κίτρινα άνθη. Κάθε λουλούδι έχει πέντε κοντά, δύσκαμπτα οβάλ πέταλα ή ένα βιολετί λαιμό. Τα φύλλα είναι σφηνοειδή, οβάλ. Οι άκρες των φύλλων έχουν γραμμές και δόντια.

Τα λουλούδια ανθίζουν από μακριά λοβούς σαν ράμφος. Ονομάζεται ασημένιο γεράνι λόγω των φύλλων του. Καλυμμένο με απαλά μαλλιά που αντανακλούν το φως του ήλιου. και προστατεύει από την υγρασία και δίνει μια ασημί λάμψη.Το Geranium cuneatum είναι το πιο κοινό είδος γερανιού. Είναι ένας από τους τέσσερις κηπουρικούς λόφους του Εθνικού Πάρκου Haleakala, αυτό που οι βοτανολόγοι αποκαλούν «μικρή κηπουρική». Γνωστή ως «Πρωτεύουσα του Γεράνιου του Κόσμου», άλλες ποικιλίες περιλαμβάνουν το Geranium haenens, το Geranium multiflorum και το Geranium arboreum.

Πίστωση εικόνας: David Eickhoff μέσω Flickr (επιτρέπεται η χρήση με αναφορά)

Uki Uki

Dianella Sandvicensis
Το Uki Uki είναι κοινώς γνωστό ως κρίνος της Χαβάης.

Επιστημονικό όνομα: Dianella Sandvicensis

Uki Uki Κοινώς γνωστός ως κρίνος της Χαβάης. Επειδή ήταν μέλος της οικογένειας Lily πριν. Είναι πλέον μέρος της οικογένειας. Asphodelaceae Και είναι ο μόνος εκπρόσωπος της οικογένειας στα νησιά της Χαβάης. Τα λουλούδια δεν είναι ιδιαίτερα επιδεικτικά. Αλλά κάθονται όμορφα ανάμεσα στα ψηλά, λεπτά φύλλα. Τα άνθη κυμαίνονται από λευκό έως απαλό μπλε. Έχει πολύχρωμα πορτοκαλί νημάτια και κίτρινους στήμονες.

Τα μοβ μούρα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη Χαβάη. Φυσικές βαφές για Κάπα και άλλα υφάσματα. Και στον σπόρο Lee, το όνομα του είδους sandvicensis σημαίνει «νησιά σάντουιτς», όπως ονομάζονταν και ονομάζονταν κάποτε τα νησιά της Χαβάης από τον Τζέιμς Κουκ κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του. Βρίσκεται συνήθως σε ανοιχτές ή σκιασμένες περιοχές, όπως δασικά δάση, ξηρές θαμνώδεις εκτάσεις, δάση με υψηλή υγρασία και λιβάδια λάβας.

το κόκκινο

Abutilon Menzizi
Η Ko’oloa’ula είναι ένας άλλος σπάνιος και απειλούμενος θάμνος.

Επιστημονικό όνομα: Abutilon Menzizi

είναι Πολύ επικίνδυνος ανθοφόρος θάμνος. Ανήκει στη Χαβάη. Ανήκει στην οικογένεια Malvaceae, μπορεί να φτάσει τα 10 πόδια και τα άνθη του συχνά κρύβονται από μεγάλα φύλλα. αλλά βραχυπρόθεσμα Τα λουλούδια είναι όμορφα και σχεδόν σαν μαργαρίτα. Το πιο κοινό χρώμα είναι το κόκκινο, αλλά άλλα χρώματα περιλαμβάνουν το ροζ, το σομόν, το βυσσινί, το μωβ και το βούτυρο.Οι στήμονες είναι κίτρινοι έως πράσινοι. επισημάνετε τους μακριούς στήμονες

Το λουλούδι βρίσκεται στα άνυδρα δάση του Lanai, του Maui, του Oahu και της Hawaii.Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) πιστεύει Υπάρχουν μόνο 450-500 δέντρα. Στο φυσικό τους περιβάλλον, πάλι, η γεωργία και η αστική ανάπτυξη. Η υπερβόσκηση και τα επεμβατικά ζιζάνια ευθύνονται για την κρίσιμη κατάσταση διατήρησής τους.

λουλούδι χρημάτων

Αργεμονικό γλαύκωμα
Το Lotus Kala είναι επίσης γνωστό ως χαβανέζικη παπαρούνα.

Επιστημονικό όνομα: Γλαύκωμα Orgemon

Αυτό το λουλούδι είναι παντού. Γνωστή και ως παπαρούνα της Χαβάης.Ροδάκινο παπαρούνα ή φραγκόσυκο Σποραδική ανθοφορία όλο το χρόνο, όμορφα λουλούδια που ανθίζουν μόνο για μία μέρα Τα επιδεικτικά λουλούδια είναι μεγάλα και λευκά. Έχει ένα φωτεινό κίτρινο κέντρο που παράγει κίτρινους στήμονες και μωβ σημάδια. Τα ερπυστικά ανθεκτικά πέταλα και τα κηρώδη φύλλα συγκρούονται.

Δυστυχώς, οι παπαρούνες της Χαβάης είναι βραχύβιες. Αλλά παράγουν ζωηρούς σπόρους και εξαπλώνονται γρήγορα. Μερικά ιθαγενή λουλούδια μπορούν να επιβιώσουν από τη φωτιά.Τα αγκάθια στα φύλλα μπορούν να γίνουν αντιληπτά αρνητικά, ωστόσο είναι καλύτερο να κατευθύνετε την κυκλοφορία των πεζών σε προστατευμένες περιοχές και πάρκα. Μπορείτε να βρείτε αυτό το λουλούδι στις ξηρές δασώδεις ακτές όλων των μεγάλων νησιών.

ξηρό πάγο

Hyacinth Brackenridge
Το Ma’o Hau Hele είναι μέρος της οικογένειας των φυτών Heliaceae.

Επιστημονικό όνομα: brackenridge ιβίσκου

Γνωστός και ως ιβίσκος της Χαβάης. Αυτό το φυτό είναι φτιαγμένο με ωχροκίτρινα άνθη. λουλούδι της πολιτείας της Χαβάης την 6η μέραΤαϊλανδός Ιούνιος 1988, αλλά δυστυχώς πλέον καταγράφεται ως είδος υπό εξαφάνιση. Υπάρχουν επτά είδη ιβίσκου που είναι εγγενή στη Χαβάη. Αλλά ο κινέζικος ιβίσκος είναι πιο κοινός σε όλη τη Χαβάη. Αν και στη φύση κινδυνεύει με εξαφάνιση. Συχνά όμως φυτεύεται ως καλλωπιστικό φυτό.

Ο ιβίσκος της Χαβάης είναι ένας μικρός θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος 15 ποδιών.Ανθίζει από τα τέλη του χειμώνα έως τα τέλη της άνοιξης. ανθίζει όλο το χρόνοΚαι παρά τη σύντομη περίοδο ανθοφορίας Παρέχει όμως χρώμα και ενδιαφέρον για μια μεγάλη σεζόν. Τα λουλούδια είναι έντονο κίτρινο. Επενδεδυμένο με σκληρές φλέβες και λαιμό κατακόκκινο. Αυτό οδηγεί σε κίτρινες στήμονες που έχουν μια όμορφη τροπική εμφάνιση.

Μολοκάι Οχάχα

λουλούδι molokai ohha
Αυτό το λουλούδι είναι είδος υπό εξαφάνιση. Βρέθηκε στο νησί Μολοκάι.

Επιστημονικό όνομα: πέτρα brigamia

Το Molokai Ohha είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας Campanulaceae Ιθαγενής στο νησί Molokai στη Χαβάη, που βρίσκεται σε πέντε θάμνους και δάση σε βραχώδεις βράχους. Αναφέρεται ως φυτό που κινδυνεύει με εξαφάνιση. πιστεύεται ότι έχει ολόκληρο τον πληθυσμό λιγότερο από 200 δέντρα άφησε στο δάσος

Το Molokai Ohaha φτάνει τα 16 πόδια ψηλό και έχει σαρκώδη κορμό. Το συνολικό σχήμα αυτού του λουλουδιού είναι επομένως κοινώς γνωστό ως ραβδί λάχανουΤα φύλλα είναι γυαλιστερά βεραμάν και έχουν ωοειδές σχήμα, σχηματίζοντας μια ροζέτα στην κορυφή του φυτού. Το όμορφο φύλλωμα οδηγεί σε μια πολύανθη ταξιανθία με τρία έως οκτώ λευκά άνθη σε σχήμα τρομπέτας. Ανθίζει αργά το φθινόπωρο και έχει γλυκό άρωμα.

Πίστωση εικόνας: David Eickhoff μέσω Flickr (επιτρέπεται η χρήση με αναφορά)

ειλικρινής

ειλικρινής
Ένα από τα πιο κοινά λουλούδια της Χαβάης στη λίστα μας είναι το Kanawao.

Επιστημονικό όνομα: Prusaias arcuda

Είναι ένα πολυετές λουλούδι της οικογένειας των ορτανσών, Hydrangeaceae. Ιθαγενής στη Χαβάη Διανέμεται ευρέως σε τροπικά δάση σε όλα τα κύρια νησιά της Χαβάης. Ένα από τα πιο κοινά σε αυτή τη λίστα.Ένας από τους κύριους λόγους για τη γενική κατάσταση είναι ότι τα ιθαγενή πουλιά αγαπούν τα λουλούδια και τους σπόρους και τα απλώνουν σε όλο το δάσος.

Τα λουλούδια είναι όμορφα και διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων όπως κρεμ, λευκό, κίτρινο, ροζ, γαλάζιο και πρασινωπό λευκό. Είναι ένα μακρόβιο φυτό που αναπτύσσεται σε υψηλότερα υψόμετρα και μπορεί να φτάσει τα 20 πόδια ύψος με πράσινα φύλλα που μοιάζουν με δόντια. Στην μπροστινή αράχνη αρέσει να βρίσκεται κάτω από τα φύλλα..

χαχαχα

χαχαχα λουλούδια της Χαβάης
Το Haha είναι πολύ κοινό στο δάσος και μερικές φορές μπορεί να το δει κανείς σε σκηνές απαγχονισμού.

Επιστημονικό όνομα: Cyania angustifolia

ένας ανθοφόρος θάμνος Είναι αρκετά κοινό στο φυσικό του περιβάλλον.Ωστόσο, σπάνια εμφανίζεται στην καλλιέργεια, αν και είναι εύκολο να αναπτυχθεί. Αναπτύσσεται γενικά σε αειθαλή δάση και κοιλάδες σε υψόμετρα από 150 έως 2.500 πόδια.Είναι ένα κοινό λουλούδι στις πλαγιές του Golau haha, που φτάνει τα 10 πόδια σε ύψος, μερικές φορές περισσότερο.

Ανθίζει σποραδικά όλο το χρόνο. Τα άνθη είναι συνήθως λευκά, ροζ ή μοβ με ταξιανθίες. Παρουσιάζεται σε μορφή κρεμαστής οθόνης. Υπάρχουν 6 έως 25 τοξωτά άνθη μετά την ανθοφορία των μοβ μούρων. Τα πουλιά θα βοηθήσουν στη διάδοση των σπόρων. Οι πρώτοι κάτοικοι της Χαβάης μαγείρευαν και έτρωγαν τα χοντρά, κοντά φύλλα όταν το φαγητό ήταν λιγοστό.

Πίστωση εικόνας: David Eickhoff μέσω Creative Commons (Αδειοδότηση Αναφοράς)

μητέρα

μητέρα
Αυτό το φούξια είναι υπό εξαφάνιση και σε διαδικασία αναδάσωσης.

Επιστημονικό όνομα: Sophora chrysophylla

Το Mamane είναι ένας θάμνος εγγενής στη Χαβάη. Αν και μπορεί να μεγαλώσει σε ψηλό δέντρο. μπορεί να φτάσει τα 50 πόδια ύψοςΕίναι πολυετές ανθοφόρο φυτό που απαντάται στην οικογένεια των μπιζελιών Fabaceae.Τα κλαδιά είναι ελαφρώς χρυσαφί χρώματος με φτερωτά σύνθετα φύλλα. Τα έντονα κίτρινα άνθη σε σχήμα μπιζελιού σχηματίζουν συστάδες στο τέλος των κλαδιών σαν πεταλούδες.

έλα εδώ Βρέθηκε σε όλα τα μεγάλα νησιά. Εκτός από το Ni’ihau και το Kaho’olawe, προτιμά τα άλση, τα ορεινά δάση και τα ξηρά δάση. και υγρά δάση που συναντώνται σπάνια Ο χρόνος ανθοφορίας εξαρτάται από την τοποθεσία. αλλά συχνά ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα Στο παρελθόν, το σκληρό ξύλο χρησιμοποιήθηκε σε θρησκευτικές τελετουργίες για να αποκρούσει τα κακά πνεύματα. Σήμερα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για φράχτες, δόρατα, άροτρα, περίφραξη και καπνιστό κρέας.

Αλού

Λουλούδια Alulu
Το Alulu είναι δύο διαφορετικοί τύποι λουλουδιών.

Επιστημονικό όνομα: Χιλιμπράντια Sandvices

Το Alulu είναι μερικές φορές ‘aka’ aka ‘aka or. Οι συγγενείς της Χαβάης της BegoniaΕίναι μέρος της οικογένειας Begoniaceae, η οποία περιλαμβάνει δύο γένη – Begonia και Hillebrandia.Η Hillibrandia αποτελείται από ένα μόνο είδος, το Alulu, οπότε ναι. Το μόνο γνωστό αρχαίο φυτό στη Χαβάη.Αυτό σημαίνει ότι επέζησε από παλαιότερη εποχή ή πρωτόγονη μορφή. Αυτό το κάνει μοναδικό από πολλές απόψεις.

Τα λουλούδια Alulu ανθίζουν από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο. Ροζ ή λευκά λουλούδια, αρέσει στον Aleul. Ζει σε μια υγρή κοιλάδα Βρίσκεται επί του παρόντος στα νησιά Maui, Molokai και Kauai, έχει πλέον εξαφανιστεί σε ορισμένα νησιά και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στα μεγαλύτερα νησιά. Ταξινομημένο ως φυτό υπό εξαφάνιση, δεν απέχει πολύ από το να κινδυνεύει.

Συντελεστές εικόνας: Forrest και Kim Starr μέσω Creative Commons (Attribution Licensed)

γωνία

γωνία
Αυτό το όμορφο εξωτικό φυτό είναι τόσο σπάνιο που τώρα έχει εξαφανιστεί στη φύση.

Επιστημονικό όνομα: τι μπισκότα

Μερικές φορές ονομάζεται Moloka’i Treecotton, αυτό το φυτό βρίσκεται μόνο στη Χαβάη. Δυστυχώς, κανένα από αυτά δεν υπάρχει στη φύση. είναι τώρα υπάρχει μόνο ως καλλιεργούμενα φυτάΚαι το τελευταίο άγριο ζώο πέθανε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, στην τελευταία καταμέτρηση, μόνο 23 δέντρα επέζησαν. καθιστώντας το ένα από τα πιο σπάνια φυτά στον κόσμο.

Η εξαφάνισή του πιστεύεται ότι σχετίζεται με τη μείωση του πληθυσμού της κυψέλης της Χαβάης, όπου τα δύο τρίτα των ειδών μελισσών έχουν εξαφανιστεί τώρα.Το Kokyo είναι ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο που παράγει όμορφα κόκκινα λουλούδια. Μοιάζει με τροπικό φυτό ιβίσκου.Βρέθηκε αρχικά στα πεδινά ξηρά δάση του νησιού Μολοκάι.

παλαιός

σπασμωδικά λουλούδια
Το λουλούδι Nehei είναι από την οικογένεια των μαργαριτών και είναι εγγενές στη Χαβάη.

Επιστημονικό όνομα: Lipocheta connata

Το κοινό όνομα για το Lipoceta είναι Nehe, το οποίο είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών. από την οικογένεια της μαργαρίτας, Asteraceae, εγγενές στη Χαβάη, ιδιαίτερα στα νησιά Ni’ihau και Kaua’i. Υπάρχουν δύο υποείδη αυτού του φυτού: “Agris” και “Connata”, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση διατήρησής του. Αλλά όπως τα περισσότερα ιθαγενή λουλούδια της Χαβάης, είναι δύσκολο να βρεθούν.

Το Nehe είναι ένα πολυετές βότανο που φτάνει τα οκτώ εκατοστά σε ύψος. Μικρά κίτρινα λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτες. Ανθίζει όλο το χρόνο σε ιδανικές συνθήκες.Τα πέταλα έχουν λεία οδοντωτή άκρη με πράσινο κέντρο. Πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή πολτού. και τα κίτρινα λουλούδια αντιπροσωπεύουν σημαντικές ή ιερές αξίες.

Πίστωση εικόνας: David Eickhoff μέσω Flickr (επιτρέπεται η χρήση με αναφορά)

Oahu Pilo Kea

Oahu Pilo Kea
Αυτό το λουλούδι είναι είδος υπό εξαφάνιση από το νησί Oahu.

Επιστημονικό όνομα: Platytesma cornuta

Μερικές φορές αναφέρεται ως alani, το Oahu είναι pilo kea. Απειλούμενο είδος της οικογένειας Rue., Rutaceae, από το νησί Oahu. Έχει χαρακτηριστεί ως φυτό υπό εξαφάνιση από το 2012 και η μεγαλύτερη απειλή του είναι η απώλεια οικοτόπων και η όρεξη των άγριων χοίρων. Αυτός ο όρθιος πολυετής θάμνος παράγει στενά πράσινα φύλλα και φτάνει τα 20 πόδια σε ύψος.Το Phylo Key προτιμά τα μεσικά δάση.

Πρωταγωνιστής όμως της παράστασης ήταν το λουλούδι. Τα λουλούδια ξεκινούν πράσινα με τετράγωνες αιχμές. Μεταμορφώνονται σε κέρινα λευκά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας.Είναι ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό λουλούδι που εμφανίζεται κοντά στον κύριο κλάδο. υπό κατάλληλες συνθήκες Τα λουλούδια θα ανθίζουν όλο το χρόνο.

Πιστώσεις εικόνας: USWS μέσω Creative Commons (Αδειοδότηση Αναφοράς)

Ουάου ουάου

Ουάου ουάου
Ohhe ohhe είναι ένα μοναδικό δέντρο, περίπου 25 πόδια ψηλό με λουλούδια που κρέμονται από ένα σχοινί.

Επιστημονικό όνομα: Policilas Rasimosa

Αυτό το όμορφο ανθοφόρο φυτό ανήκει στην οικογένεια Araliaceae και μερικές φορές αναφέρεται λανθασμένα ως ‘ohe’.Βρίσκεται μόνο στο Kauai και είναι εξαιρετικά σπάνιο στην άγρια ​​φύση. Ο φυσικός του βιότοπος έχει αντικατασταθεί από φυτείες ζαχαροκάλαμου. Τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο αφού ανακαλύφθηκε ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Συναντάται συνήθως σε παράκτια δάση. Στα βράχια και στα βράχια

Το Oe Oe είναι ένα μικρό δέντρο που φτάνει τα 25 πόδια ψηλό, διακλαδίζεται από έναν όρθιο κορμό σε μακριές, σαν σχοινί ίνες. Καλύπτεται με έως και 250 μικρά άνθη primrose.Ο λαιμός κάθε λουλουδιού είναι ροζ λευκό. κομμένο με μικρά πέταλα Τα δέντρα τείνουν να ρίχνουν τα φύλλα τους την καλοκαιρινή περίοδο ανθοφορίας.

Λεπτομέριες

Λουλούδι Stenogyne microphylla
Αυτό το λουλούδι της Χαβάης ονομάζεται συχνά μέντα της Χαβάης.

Επιστημονικό όνομα: Stenogyne microphylla

γνωστός και ως Φύλλα μέντας της Χαβάης, Το φυτό αναπτύσσεται σε βιότοπο που μοιάζει με λιάνα στο έδαφος και σε άλλα φυτά.Ευτυχώς δεν βλάπτει άλλα φυτά και συνυπάρχει ειρηνικά μαζί τους. Όπως και τα 22 μέλη του γένους Stenogyne, αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Χαβάη. Αν και ονομάζεται μέντα της Χαβάης Αλλά δεν έχει γεύση μέντας.Ακόμα, το άρωμά του εξυπηρετεί τον σκοπό της απώθησης των επιβλαβών αρπακτικών.

Τα λουλούδια είναι κυρτά. Αυτό υπογραμμίζει τη σαφή εξελικτική σχέση μεταξύ των λουλουδιών και της επικονίασης. Τα λουλούδια γονιμοποιούνται επίσης από τα πουλιά Amagihi, τα οποία έχουν επίσης κυρτό ράμφος. Ο κορμός είναι τετράγωνος, πεπλατυσμένος και στις τέσσερις πλευρές. Τα μακριά άνθη είναι ματζέντα, μοβ ή λευκά με μακριούς στήμονες. Το φυτό είναι κοινό στα δάση. τα ζιζάνια και το τζίντζερ ελέγχονται

Συντελεστές εικόνας: Forest και Kim Starr μέσω Flickr (Αδειοδότηση Αναφοράς)

Ιλιάου Χαβάη

λουλούδι iliau της Χαβάης
Είναι μέλος της οικογένειας Sunflower. Αυτό το φυτό είναι κοινό στο Waimea Canyon.

Επιστημονικό όνομα: Wilkesia gymnocibium

Είναι ένα ανθοφόρο φυτό της οικογένειας των ηλίανθων Asteraceae που βρίσκεται μόνο στο νησί Kauai στη Χαβάη.Δυστυχώς, όπως και τα άλλα σε αυτήν τη λίστα, αυτό είναι στην επικίνδυνη λίστα. Είναι πολύ. Βρίσκεται συνήθως στο φαράγγι Waimea.Οι κατσίκες που βοσκούν δεν μπορούν να το φάνε. Ειδικά σε δυσπρόσιτες πλαγιές. Υπάρχουν λίγα αμυντικά περιβόλια που μπορούν να εκτιμήσουν έναν τόσο πυκνό πληθυσμό.

Είναι ένας ενιαίος θάμνος που σχηματίζει ξυλώδεις μίσχους ύψους μέχρι 16 πόδια.Τα φύλλα σχηματίζουν έναν δακτύλιο 9 έως 15 στη βάση του στελέχους. Το φυτό μοιάζει με φοίνικα από πάνω. Κίτρινο σιντριβάνι που μοιάζει με μαργαρίτες Ανθίζει από Μάιο έως Ιούλιο. Κάθε κεφαλή λουλουδιών σπέρνει και πεθαίνει χωριστά.

Συντελεστές εικόνας: Forest και Kim Starr μέσω Flickr (Αδειοδότηση Αναφοράς)

Η συλλογή της Lehua

Metroside Ross Polymorpha
Η Ohia Lehua φιλοξενεί έξι από τα μεγαλύτερα νησιά της Χαβάης.

Επιστημονικό όνομα: Metroside Ross Polymorpha

Το Ohia lehua είναι ένα ανθοφόρο αειθαλές φυτό της οικογένειας Myrtaceae που προέρχεται από τα έξι μεγάλα νησιά της Χαβάης. Θεωρείται ιερό για τη φυλή. Pele και Laga, Volcano και Hula God Τα λουλούδια είναι απίστευτα ελκυστικά και αποτελούνται από στήμονες με έντονα χρώματα κόκκινο ή κίτρινο, μεγαλώνει αργά αλλά το ξύλο είναι πολύ σκληρό.

Λόγω της ανθεκτικότητάς του και του βιότοπού του, το δέντρο Ohi’a Lehua είναι ένα από τα πιο κοινά δέντρα σε αυτήν τη λίστα, οπότε ναι. Ένα από τα πρώτα φυτά που φυτρώνει από φρέσκια λάβα Βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας και σε δάση με ψηλά νέφη. Αναπτύσσεται οπουδήποτε από 65 έως 85 πόδια κάτω από ευνοϊκές συνθήκες. Είναι όμως πολύ μικρός θάμνος όταν μεγαλώνει σε βάλτους ή σε βράχους βασάλτη.

Oahu Riverhemp

Oahu Riverhemp
Αυτό το τροπικό φυτό είναι υπό εξαφάνιση και εξαιρετικά σπάνιο στα περισσότερα νησιά της Χαβάης.

Επιστημονικό όνομα: γιος τομεντόσα

Το Oahu riverhemp είναι ένα ανθοφόρο πολυετές φυτό της οικογένειας Fabaceae, όπου βρίσκονται τα κύρια νησιά της Χαβάης και τα νησιά Nihoa και Necker. Αυτό συνέβαλε στην ασταθή αλλά τυχερή κατάσταση. Το νησί Nihoa είναι πυκνοκατοικημένο..

Αυτός ο ανθοφόρος θάμνος είναι πολυμορφικός, που σημαίνει ότι είναι Διαφέρουν ελαφρώς σε χρώμα και σχήμα από νησί σε νησί. Οι κόκκινες, πορτοκαλί και σομόν αποχρώσεις είναι οι πιο κοινές. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από ένα χρώματα. Το πάνω πέταλο είναι φαρδύ και το άλλο στενό και μακρύ. να έχει μοναδικό σχήμα Συναντάται συνήθως σε πεδινές περιοχές. και ανθίζει όλο το χρόνο υπό ιδανικές συνθήκες.

κοσμος λουλουδι που ικετευει

κοσμος λουλουδι που ικετευει
Αυτό το μοναδικό λουλούδι ανήκει στην οικογένεια των ηλίανθων.

Επιστημονικό όνομα: Σύμπαν Μπάιντεν

Τα κοινώς γνωστά ως Cosmosflower Beggarticks αποτελούν μέρος της οικογένειας Sunflower. Βρέθηκε μόνο στο νησί Kauai στη Χαβάη. Και αυτό το φυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα του γένους Bidens. Επικονιάζεται από πτηνά, ιδιαίτερα μελιτοπουλάκια. γι’ αυτό και αυτοί Ο πληθυσμός πρόκειται να εξαφανιστεί. και σιγά σιγά μειώνεται Τα επεμβατικά ζιζάνια και οι πυρκαγιές ευθύνονται επίσης.

Το Bidens cosmoides είναι ένα πολυετές ανθοφόρο αμπέλι που φτάνει τα επτά πόδια ψηλό. Τα λουλούδια είναι μεγάλα και πολύ επιδεικτικά. σε αντίθεση με τα ξαδέρφια τους Οι ντόπιοι του έδωσαν ένα άλλο διακριτικό όνομα, Po’ola Nui.Τα άνθη κυμαίνονται από έντονο κίτρινο έως πορτοκαλί με βαθύ κόκκινο λαιμό και μακριούς, χοντρούς στήμονες. υπό κατάλληλες συνθήκες Τα λουλούδια θα ανθίσουν όλο το χρόνο.

Πίστωση εικόνας: David Eickhoff μέσω Flickr (επιτρέπεται η χρήση με αναφορά)

Havian Red Cranebill

Βοτανικός Κήπος Γεράνι
Φημολογείται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότερα από 50 από αυτά τα σπάνια λουλούδια.

Επιστημονικό όνομα: Βοτανικός Κήπος Γεράνι

Αυτό το σπάνιο είδος είναι γνωστό ως “Red Grainsbill” ή “Hawaiian Red Grainsbill.” Θεωρείται είδος υπό εξαφάνιση και ενδημικό στο νησί Maui. Μπορεί να είναι Μεγαλώνει περίπου 13 πόδια ψηλά στη φύση.και είναι γνωστό για τα φωτεινά φούξια έως κόκκινα άνθη του. Τα φύλλα του έχουν επίσης οδοντωτές άκρες που μοιάζουν με δόντια.

Αυτό το είδος επικονιάζεται από πουλιά και είναι το μόνο είδος που ανήκει στο γένος. Περισσότερα από 50 είδη φυτών είναι πλέον νεκρά και η διατήρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συντελεστές εικόνας: Forrest και Kim Starr μέσω Creative Commons (Attribution Licensed)

τελικές σκέψεις

Αν είστε αρκετά τυχεροί να επισκεφτείτε τα νησιά της Χαβάης. Μπορεί να παρατηρήσετε πολλά εξωτικά ζώα και φυτά. Πολλά από τα εγγενή λουλούδια της Χαβάης κινδυνεύουν με εξαφάνιση.Και έχει γίνει πολλή δουλειά για την προστασία τους. Λίστα 25 τύπων λουλουδιών της Χαβάης που βρίσκονται μόνο στη Χαβάη. Δείχνει πόσο όμορφα είναι αυτά τα λουλούδια. Το τελευταίο λουλούδι στη λίστα μας αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλά ανεξερεύνητα λουλούδια στη Χαβάη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *